Vítejte na našich stránkách

Máme štěňátka z vrhu "I" ze spojení Hermiona Granger Ivančice + Hatstone's Single.

Máme štěňátka z vrhu "J" ze spojení Heda Jifex "Arwen" + Twigle Noor.
Více informací najdete na stránce "ŠTĚŇATA".

2012-12-23

...........................................................................................................................

 

Dlouho očekávaný konec světa, související s koncem mayského kalendáře, se v pátek, naštěstí, nedostavil a proto Vám všem můžeme dnes popřát krásné a klidné Vánoce se spoustou lásky a pohody a v novém roce 2013 pevné zdraví a hodně štěstí.

 

 

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody

a v celém novém roce 2013 hodně zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.

 

Letošní vánoční předpověď se "ministerstvu počasí" vůbec ani trochu nepovedla. Místo slibovaného, obvyklého bláta s teplotami vysoko nad nulou padá v Ivančicích od noci mokrý sníh. K naší velké radosti pokryl slušnou vrstvou slibující zase jednou pořádné, zasněžené Vánoce.

 

Dnešní přikrmování ptáčků na naší zahradě probíhalo za hustého sněžení.

 

Na odpolední vycházku do Obecního lesa jsme se vydali s Jitkou a její dvoučlennou

welššpringří smečkou.

Na obrázku jsou zleva Freny, Gira, Ellen a Fram.

 

Od dnešního dne najdete ve FOTOGALERII odkaz věnovaný štěňátkům z vrhu "J" , která se narodila "Arwen" a Noorovi v pátek 14. prosince 2012. Fotografie budeme do této galerie postupně přidávat tak jak štěňátka porostou.

 

FOTOGALERIE vrhu "J"

2012-12-16

...........................................................................................................................

Máme štěňátka - narodila se 14. prosince 2012!
 

V pátek 14. prosince se naší nejmilejší fence "Arwen" narodilo sedm štěňátek, jeden pejsek a šest fenek. Otcem štěňátek je pes Twigle Noor. Porod byl dlouhý a vyčerpávající pro nás i našeho veterináře (nevyspal se nikdo z nás), ale především pro "Arwen", která musela vydat veškeré svoje síly a prokázat obrovskou statečnost aby dokázala přivést na svět svoje druhá štěňátka. Naštěstí nám na to všem zůstane pouze ošklivá vzpomínka. "Arwen" i štěňátka jsou v naprostém pořádku a my se z nich všech můžeme těšit.

 

"Arwen" se štěňátky z vrhu "J" krátce po narození

 

Všech sedm štěňátek z vrhu "J"

 

Štěňátka z vrhu "J" krátce po narození

Více informací o našich štěňátcích najdete na stránce ŠTĚŇATA a na stránce aktuálního vrhu "J".

Další fotografie štěňátek z vrhu "J" a jejich maminky "Arwen" zveřejníme v nejbližší době ve FOTOGALERII věnované vrhu "J", kterou budeme průběžně doplňovat.

V sobotu se konal v honitbě našeho Mysliveckého sdružení Ivančice hon na drobnou zvěř na který dostal pozvání Harry Potter Ivančice se svým kámošem Freddiem a jejich společnou paničkou Petrou. Celodenní déšť, tající bílá břečka a zima zalézající až na kůži nám nedokázala pokazit náladu, takže jsme si všichni užili lovecký den na jehož konci leželo na výřadu dvacet devět bažantů a liška.

 

Harry se svým parťákem Freddiem a paničkou Petrou

v jedné z lečí na honu v Ivančicích

 

Harry na honu v Ivančicích

 

Harry se svým parťákem Freddiem u výřadu na honu v Ivančicích

CH HAGRID RUBEUS IVANČICE "BRIXI" JE CHOVNÝM PSEM

Od majitelky psa Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" jsme dostali v tomto zprávu, že se stal na Slovensku oficiálně chovným psem. "Brixi" je čtvrtým jedincem z vrhu"H", který se stal oficiálně chovným a jeho potomci tudíž mohou mít průkaz původu. Andree a "Briximu" gratulujeme k dosažení této významné mety a děkujeme za dosavadní perfektní práci.

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

 

Od dnešního dne najdete ve FOTOGALERII odkaz věnovaný štěňátkům z vrhu "I" , která se narodila Hermioně a "Sindymu" v pátek 7. prosince 2012. Fotografie budeme do této galerie postupně přidávat tak jak štěňátka porostou.

 

FOTOGALERIE vrhu "I"

2012-12-09

...........................................................................................................................

Máme štěňátka - narodila se 7. prosince 2012!
 

V pátek večer se naší milované Hermioně narodila její první štěňátka. Jejich otcem je CH Hatstone's Single "Sindy". Během necelých dvou hodin přivedla Hermiona na svět dva krásné pejsky a tři stejně krásné fenky. Z Hermiony je od první chvíle vzorná maminka, která pečuje o štěňátka s veškerou láskou.

 

Štěňátka z vrhu "I" Ivančice, dva pejsci a tři fenky na jedné hromádce

 

Hermiona se svými prvními štěňátky

 

Hermiona je dcerou psa Twigle Noor a naší "Arwen", oba

jsou teď díky ní poprvé dědečkem a babičkou.

 

Více informací o našich štěňátcích najdete na stránce ŠTĚŇATA a na stránce aktuálního vrhu "I".

Další fotografie štěňátek a jejich maminky zveřejníme v nejbližší době ve FOTOGALERII věnované vrhu "I", kterou budeme průběžně doplňovat.

"Arwen" v novém pelíšku

Naše welššpringří smečka dostala v tomto týdnu nečekaný dárek - zcela nový plastový pelíšek. Velikostí bude určitě vyhovovat "Arwen" a jejím štěňátkům jejichž narození očekáváme již velmi brzy. Jitce moc děkujeme za hezký a v současné době nadmíru užitečný dárek.

Gira s Ellen u Zdeňkových jeslí na Kominářce

Poslední "psí" akcí v tomto týdnu bylo u nás přikrmování zvěře, které je, s ohledem na vývoj počasí, stále aktuálnější. Gira a Ellen se samozřejmě s nadšením vydali se Zdeňkem na Kominářku bez ohledu na mráz a sníh.

2012-12-04

...........................................................................................................................

ČEKÁME NA HERMIONINA PRVNÍ  ŠTĚŇÁTKA!

Termín narození prvních štěňátek naší Hermiony je už přede dveřmi. Jsme připraveni (aspoň si to myslíme) a netrpělivě čekáme, nic jiného nám ani nezbývá. Očekáváme každý další den s radostí a napětím a hlavně si moc přejeme aby vše proběhlo bez komplikací.

Těhulka Hermiona tráví čas nejraději v klidu naší ložnice.

Páteční podvečer 30. listopadu jsme si v našem kalendáři vyhradili pro již tradiční akci - rozsvěcování vánočního stromu na ivančickém náměstí. Letos jsme však museli omezit "welššpringří" účast na této akci s ohledem na březost a aktuální zdravotní stav členek naší smečky. Nakonec se Zdeňkem, Petrou a Jitkou byla na  náměstí pouze Ellen a byla na to náležitě pyšná. Vančáků se na náměstí sešlo ještě více než loni, stánků bylo také ještě více než loni a dokonce i "okrašlovací punč" chutnal Petře a Jitce ještě více než loni. A stejně jako v loňském byly jeho účinky vcelku mizivé!

Petra s Jitkou a Ellen při konzumaci "okrašlovacího punče"

Vánoční strom na ivančickém náměstí v první vteřině po rozsvícení

Samozřejmě, že ale s naší smečkou nechodíme jenom na náměstí, ale máme také myslivecké povinnosti. S příchodem zimy je potřeba se postarat o přikrmování zvěře v našich krmných zařízeních což poctivě plníme. Letošní naši účast na honech jsme však zredukovali s ohledem na březost "Arwen" a Hermiony na minimum.

Zdeněk při plnění jeslí na Kominářce senem a vojtěškou

Ellen doprovází Hermionu a "Arwen" na "těhotenské" procházce v Obecním lese.

DUOCACIB NITRA 2012 1. 12. 2012 (SK)

Na sobotní mezinárodní výstavě psů ve slovenské Nitře předvedla Andrea úspěšně "Brixiho" Hagrida Rubeuse Ivančice. "Brixi" získal od rozhodčího Petra Studeníka známku výborný 2. Oběma blahopřejeme k pěknému ocenění a posudku a moc jim děkujeme za úspěšnou reprezentaci a krásnou tečku za letošní výstavní sezónou.

"Brixi" Hagrid Rubeus Ivančice

- výborný 2

Andree a "Briximu" přejeme hodně štěstí do další výstavní sezóny a budeme jim i nadále držet všechny pěsti i tlapky.

2012-11-26

...........................................................................................................................

GIRA měla v pátek 8. narozeniny.

V pátek 23. listopadu oslavila nejstarší členka naší welššpringří smečky, kterou je Gira, svoje osmé narozeniny.

Gira u nás funguje jako "nosič dobré nálady" a přesto, že ji po většinu života provázejí omezení způsobená její potravní alergií, tak jsme ji nikdy neviděli zamračenou, nebo dokonce naštvanou.

Giře i sobě přejeme aby s námi ještě velmi dlouho žila a roznášela svoje psí úsměvy.

Gira s růžemi z naší zahrady.

2012-11-20

...........................................................................................................................

V minulých dnech jsme dostali nové fotky od našich odchovů, jsou hezké a tak jsme se rozhodli, že jimi obohatíme naši dnešní aktualizaci.

Vynikající fotky Hagrida Rubeuse Ivančice "Brixiho" v postoji jsme dostali od Andreji spolu s fotkami z jejich chalupy kde se listí na stromech zbarvilo všemi nádhernými barvami podzimu. Vyvolává to u nás hezké vzpomínky na náš loňský výlet "na východ".

"Briximu" jsme tuto poslední postojovku přidali na jeho stránku.

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

"Brixi" na své zahrádce

Od majitelky Harryho Pottera Ivančice jsme dostali sérii akčních fotek na nichž je Harry zachycen při hře s dumíkem. Welššpringršpaněl je v pohybu vždy nádherný a na Harrym je vidět, že mu každá pohybová aktivita velmi sedí.

Harry Potter Ivančice ve své kanceláři při vyřizování každodenní agendy

2012-11-11

...........................................................................................................................

"ARWEN" JE BŘEZÍ A ČEKÁ SVÁ DRUHÁ ŠŤĚŇÁTKA.

Tento týden jsme opět navštívili našeho veterináře. Tentokrát jsme na sonografické vyšetření vzali "Arwen". Napnutí jsme nebyli o nic méně než posledně a opět jsme od pana doktora slyšeli: "Jsou tam". "Arwen" očekává narození štěňátek z opakovaného, velmi úspěšného spojení se psem ICH, CH Twigle Noor. Druhá takto skvělá zpráva nám udělala stejnou radost jako ta první. Doma jsme to štěstí zapili a začali jsme plánovat "ivančické welššpringro-štěňátkovské Vánoce".

"Arwen" s Hermionou v pelíšku

Pevně věříme, že vše proběhne v pořádku a v předvánočním čase se u nás narodí štěňátka pro něž už začínáme vymýšlet jména začínající na písmeno "J".

V sobotu proběhl v ivančickém sdružení první letošní hon na který vyrazil Zdeněk s Framem. Přestože je Fram již zasloužilý důchodce tak dokázal, že vůbec nic nezapomněl a stále má dost sil na to aby vydržel celý hon pracovat.

Závěr první leče

Fram u výlože po první leči

Fram u výřadu na myslivně

2012-11-04

...........................................................................................................................

HERMIONA ČEKÁ SVOJE PRVNÍ ŠTĚŇÁTKA.

Během tohoto týdne jsme se dozvěděli tu zcela jistě úplně nejlepší zprávu za dosavadní letošní rok a slyšeli jsme ji z úst našeho veterináře. Ihned poté co přiložil sondu svého sonografu na čerstvě vyholené bříško naší Hermiony a koukl na obrazovku monitoru tak řekl: "Jsou tam". Samozřejmě, že měl na mysli štěňátka jejichž otcem je CH Hatstone's Single "Sindy". Fakt skvělý okamžik!!!

Odpočívající Hermiona

Bude-li vše i nadále v naprostém pořádku, tak jako dosud, tak se v Ivančicích narodí začátkem prosince parta welššpringřích štěňátek jejichž jména budou začínat na písmeno "I".

Gira, Hermiona, Ellen a "Arwen" před kazatelnou

Tento víkend Zdeněk využil příležitosti a připravil k používání jednu z loveckých kazatelen v ivančickém revíru, kterou po celé letošní léto okupoval roj sršňů. Hnízdo, které si vybudovali bylo opravdu monumentální, ale protože jej na podzim opustili tak byla celá akce naprosto bezpečná. V létě se však uskutečnit nedala.

Sršní hnízdo, které tento hmyz vybudoval během

letošního léta v jedné z loveckých kazatelen

ivančického sdružení.

XXIII. MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 3. 11. 2012 PRAHA (CZ)

V sobotu jsme měli jedno želízko v ohni na výstavě psů konané na pražském výstavišti. Tím želízkem byl náš odchov CH Harry Potter Ivančice, kterého na tuto akci doprovodila početná "korona" v čistě dámském složení. Kromě Harryho paničky Petry a její sestry Michaly Harryho doprovázela ještě i Petra a Jitka.

Harry se na zeleném koberci v jedné z letňanských hal předvedl velmi pěkně a rozhodčímu Petru Studeníkovi se líbil natolik, že mu zadal známku výborný 1 a k tomu ještě čekatelství CAC, CAC ČMKU a CACIB.

Harry Potter Ivančice

- výborný 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB

Harrymu a Petře gratulujeme k jejich úspěchu na pražské výstavě, děkujeme za vzornou reprezentaci a přejeme mnoho štěstí do dalších výstavních klání.

2012-10-29

...........................................................................................................................

Po pracovním týdnu jsme se v Ivančicích a blízkém okolí věnovali také trochu lovu. V sobotu dopoledne byli Zdeněk s "Arwen" zavoláni do hlubokého lesa aby se pokusili dosledovat v noci postřelené divoké prase. Divočáka se sice najít podařilo , ale byl příliš živý na to aby mohl být považován za úlovek.

Naše smečka na nedělní odpolední procházce

V neděli přijal Zdeněk pozvání na naháňku na divočáky do sousední oslavanské honitby. Žádného divočáka se sice ulovit nepodařilo i když se vyskytovali hned v první leči a Zdeňkovi se promenovali v prostoru kam měl zakázáno střílet. Smůla pro Zdeňka, štěstí pro divočáky.

Zasněžené nedělní ráno před zahájením naháňky, střelci se sjíždějí.

Cesta do první leče vedla zasněženým lesem.

Přesun do další leče, v poledne již nebylo po sněhu ani památky.

2012-10-23

...........................................................................................................................

Naše welššpringří smečka si užívá odpočinkových podzimních dnů, skoro to vypadá jako by se Gira, "Arwen", EllenHermiona chystaly k zimnímu spánku.

Ani o víkendu jsme na naše fenky neměli moc času. Zdeněk byl celou sobotu a neděli na Memoriálu Josefa Venhody  v Nových Syrovicích kde měl na programu poslední hospitaci na VZ slídičů, retriverů, jezevčíků a teriérů. Touto poslední hospitací splnil podmínky pro to aby mohl na jaře příštího roku složit teoretickou zkoušku a stát se všestranným rozhodčím z výkonu loveckých psů.

V sobotu ráno nastoupilo na zahájení Memoriálu Josefa

Venhody 12 ohařů, 6 retriverů a 4 slídiči.

Celou sobotu a neděli byl Zdeněk jako hospitant pod dohledem dvojice

zkušených rozhodčích, kterou tvořili Josef Machát a MVDr. Marie Šerá.

Zakončení jedné z úspěšných "barev" v podání vůdce s fenou německého křepeláka

Petra s Jitkou měly zcela jiný program. Obě se vypravily nejprve na tradiční výstavu chryzantém, která se každoročně v této době koná v ivančickém Besedním domě a po její prohlídce se vydaly ještě na výstavu fotografií "Ivančice v proměnách času" do ivančického kulturního centra. Obě akce se jim moc líbily a z výstavy chryzantém si přinesly spoustu povedených fotografií.

Toto není květina, ale vyřezaná dýně.

2012-10-14

...........................................................................................................................

Tento týden, zkrácený o pondělek, který jsme ještě strávili cestou od rodiny Fenclových domů, uběhl jako voda. Na sobotu jsme měli naplánovanou rodinnou oslavu Petřiných narozenin na níž k nám přišla nejbližší rodina. Naše welššpringří smečka všechny návštěvy prostě zbožňuje a proto si to všechny její členky užily do sytosti.

Náš "oslavový" stůl u kterého také střídavě zasedaly naše welšpringří holky.

Petřina slunečnicová kytice

Ellen konzumovala jednohubky zásadně a pouze z vidličky.

V tento čas jsme také připravovali naši zahradu na neúprosně se blížící zimu. V neděli odpoledne Petra ostříhala letošní poslední květy růží a při té příležitosti jsme pořídili velmi hezkou sérii fotografií s Girou a Hermionou.

Gira s naší letošní poslední růžovou sklizní

Gira s naší letošní poslední růžovou sklizní

Gira aportující růži

Hermiona a Gira

2012-10-10

...........................................................................................................................

Od pátečního večera až do pondělního odpoledne jsme opět pobývali v západních Čechách. Tentokrát nás na opačný konec republiky přivedly Zdeňkovy povinnosti hospitovat v letošním roce na dvojích Všestranných zkouškách (VZ) slídičů, retrieverů, teriérů a jezevčíků, aby mohl na jaře složit písemnou zkoušku a stát se všestranným rozhodčím z výkonu. Volba první hospitace padla na VZ v Chanovicích pořádané OMS v Klatovech ve dnech 6. a 7. října 2012.

Nástup vůdců se psy na VZ Chanovicích v sobotu ráno

Dvojice rozhodčích Jaroslav Gruber a Oldřich Liška při posuzování práce

borderteriéra na VZ v Chanovicích.

Vůdci, kteří dokončili VZ v Chanovicích, poslouchají známky, které

jim rozhodčí udělili za oba dny.

Po celou dobu našeho pobytu nám pohostinství poskytli naši blízcí přátelé Marie a Jindřich Fenclovi v České Bříze - CHS Jifex. Zatímco Zdeněk plnil celou sobotu a neděli povinnosti čekatele na všestranných zkouškách, aby si zasloužil hospitační list podepsaný od vrchního rozhodčího, tak Petra měla dost času na to aby si s Marií a Jindrou řekla vše k čemu se dosud nedostali. Na programu byla také výprava do lesa na houby, které v tomto kraji opravdu rostou a procházky s welššpringří smečkou Jifex, kterou si všichni pořádně užili. Večer se vždy ještě připojil Zdeněk s čerstvými informacemi o průběhu všestranných zkoušek což všechny zajímalo.

Petra a CH Gabi Jifex a CH Helga Jifex

CH Gabi Jifex a CH Hatstone´s Single

Téměř kompletní smečka CHS Jifex.

Zcela vzadu CH Gabi Jifex, uprostřed CH Hatstone´s Single a vpředu CH Helga Jifex.

Marii a Jindrovi patří naše upřimné díky za to, že jsme s nimi mohli strávit tolik času což se nám, s ohledem na vzdálenost, která nás dělí, příliš často nepovede.

Jitce moc děkujeme, že se postarala o naši welššpringří smečku po celou dobu naší nepřítomnosti.

Plánujeme štěňátka na zimu 2012/2013 ze dvou velmi perspektivních spojení.
Více informací najdete na stránce "ŠTĚŇATA".

Na našem Welššpringřím blogu si můžete přečíst obsáhlý článek o tom jak jsme se s "Arwen" vypravili na letošní XXV. ročník Memoriálu Mileny Štěrbové.

2012-09-30

...........................................................................................................................

Celý tento týden jsme každé odpoledne jezdili do bažantí voliéry MS Ivančice. Zdeněk měl na starosti ošetřování více než 180 bažantích kohoutů a slepic, které sdružení odchovává už od jara. Naše smečka nás vždy doprovázela, ale ze zcela pochopitelných důvodů musely všechny naše welššpringří holky zůstat mimo voliéru. I tak to ale pro ně byla vždy velmi "adrenalinová" zábava při které běhají kolem plotu a hlásí na každého bažanta, který se nachází příliš blízko.

Zdeněk při výměně vody v napáječce v bažantí voliéře

Naše smečka je vždy u plotu voliéry jako v transu.

Bažant na hřadu ve voliéře

V pátek a sobotu se na ivančickém Palackého náměstí konaly tradiční "Svatováclavské trhy". Živá hudba, řemeslné výrobky, výborné zákusky naší kamarádky, pivo, víno a burčák, to všechno tam je vždy k vidění, ochutnání a zakoupení. V pátek jsme se na tržiště vypravili také my a vzali jsme s sebou Arwen a Ellen, které budily zaslouženou pozornost mnoha kolemjdoucích.

Petra s "Arwen" a Ellen na ivančických Svatováclavských slavnostech

Petra s "Arwen" a Ellen před stánkem s kovářskými výrobky

na ivančických Svatováclavských slavnostech

Naším sobotním celodenním programem byly Podzimní zkoušky v Klučově (TR) na které byl přihlášen Harry Potter Ivančice. Petra s Harrym před zkouškami poctivě cvičili a připravili se opravdu dobře. Harry dostal pouze dvě snížené známky, protože odevzdání králíka z vlečky a kachny z vody nebylo zcela v souladu se zněním zkušebního řádu.

Kompletní výsledky PZ v Klučově naleznete na webu OMS Třebíč.

Harry se svojí vůdkyní Petrou na ranním nástupu

při zahájení Podzimních zkoušek v Klučově

Harry a Petra čekají až na ně přijde řada na slídění.

Harry a Petra u vody při vyhlašování výsledků celé skupině

Petra přebírá od vrchního rozhodčího Jaroslava Košťála doklady

o úspěšném absolvování Podzimních zkoušek v Klučově.

Harry Potter Ivančice

Podzimní zkoušky, Klučov  - I. cena, 240 bodů

Petře a Harrymu blahopřejeme k úspěšnému absolvování podzimních zkoušek a získání lovecké upotřebitelnosti díky čemuž budou mít myslivci v Malhostovicích zase o jednoho šikovného psa více. Pevně věříme, že tohle nejsou poslední zkoušky na kterých se Petra s Harrym úspěšně představili a časem přibudou další a ještě náročnější.

Úplně na závěr jsme si nechali sdělení, které je poněkud závažnější než ty předešlé.

Byli jsme kontaktováni zájemcem o štěně WSS z Maďarska a máme velmi vážné důvody domnívat se, že se jedná o osobu, která je členem skupiny, jejíž příslušníci se v nedávné minulosti dopustili neetického jednání při zacházení se štěňaty, která získali od chovatelů z různých evropských zemí.

Více se můžete dočíst na našem Welššpringřím blogu.

2012-09-25

...........................................................................................................................

Vinobraní v Drnholci

Minulý týden jsme dostali nečekané pozvání na sobotní vinobraní v Drnholci, což je městys na břeclavsku ze kterého je jenom kousek na Pálavu a do Mikulova. Pozvání jsme velmi rádi přijali a tak jsme v sobotu kolem poledne vyrazili jižním směrem. Aby nám nebylo smutno po naší smečce tak s námi jely naše nejmladší welší holky - Hermiona a Ellen.

Sobotní odpoledne a podvečer jsme strávili obcházením a prohlídkou mnohých drnholeckých sklepů a ochutnáváním burčáku a vína. Obojí bylo naprosto skvělé chuti a tak jsme si přivezli domů slušnou zásobu. :-)) Tahle nekynologická akce se nám moc líbila a naše welší duo budilo pozornost a líbilo se mnoha návštěvníkům vinobraní.

Hrozny vinné révy těsně před sklizní

Velmi hezká byla odpolední procházka krajinou porostlou vinohrady.

Zdeněk s Hermionou a Ellen ve vinohradu

Bakchus (neboli Dionýsos, starořecký bůh vína a nespoutaného veselí) byl spolu

s družinou veselých dívek hlavní postavou průvodu. U každého sklepa se

zastavil, nechal se hostit a ochutnával víno a burčák.

Hermioně a Ellen se tento výlet velice líbil.

Slídění po vinohradech si náramně užily.

Zdeněk s Hermionou a Ellen u sklepa pana Malíka

Velmi hezkou fotku jsme minulý týden dostali od Lucky, majitelky Hillary. Díky moc.

Hillary sedící ve vaně. Čeká na koupání?

2012-09-09

...........................................................................................................................

XXV. MEMORIÁL MILENY ŠŤERBOVÉ, 14. až 16. ZÁŘÍ 2012, LIPOVÁ

Letošní MMŠ se konal v obci Lipová v okrese Cheb. I my jsme se vypravili do nejzápadnějšího koutu naší republiky abychom se s "Arwen" pokusili uspět na této prestižní soutěži slídičů pořádané ve dvouletých intervalech od roku 1964. Velmi jsme se těšili na to, že zároveň s námi povede na této soutěži náš přítel pan Jindřich Fencl (CHS Jifex) sestru naší "Arwen", Helgu Jifex. Z Ivančic jsme se na tuto výpravu vydali v "osvědčené" sestavě, kromě "Arwen", bez které by se to ani neobešlo, v ní byli ještě Zdeněk, Petra a Jitka.

Na cestu jsme vyrazili již v pátek ráno abychom po dlouhých 398 kilometrech byli včas na odpolední prezenci a losování startovních čísel na Mýtině a na večerním slavnostním zahájení konaném na chebském Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Po prezenci čekáme na losování startovních čísel.

Vlevo Helga s Jindrou a vpravo "Arwen" se Zdeňkem

"Arwen" se Zdeňkem na chebském náměstí

při slavnostním zahájení XXV. ročníku MMŠ

Helga s Jindrou na chebském náměstí

při slavnostním zahájení XXV. ročníku MMŠ

"Arwen" se Zdeňkem si v pátek odpoledne vylosovali číslo 2, které je poslalo do jiné skupiny než Jindru s Helgou a zároveň určilo, že v sobotu budou začínat na "velkém poli" (slídění, hlasitost, stopa živé zvěře a pohozená s pernatou zvěří), potom bude následovat "voda" (slídění v rákosí, dohledávka a přinášení kachny pohozené v rákosí, přinášení kachny z hluboké vody a odložení) a končit budou "vlečkami" (vlečka se zvěří srstnatou a vlečka se zvěří pernatou). Na neděli by jim pak zbyla práce v lese.

"Arwen" se Zdeňkem po ukončení práce na "velkém poli"

Při práci na "velkém poli" měla "Arwen" štěstí na zvěř, na jediném přítomném zajíci prokázala vše potřebné a obdržela samé čtyřky kromě hlasitosti, kterou rozhodčí ohodnotili známkou 3. Její první trojka z hlasitosti v životě! Z "pohozené" dostala "Arwen" čtyřku a pochvalu za vynikající práci.

"Arwen" se Zdeňkem čekají až na ně přijde řada v práci na vodě.

Práce v rákosí byla velmi náročná na fyzičku, ale "Arwen" do toho dala vše a předvedla samostatné slídění za které dostala od rozhodčích nejvyšší možnou známku a pochvalu a Zdeněk napomenutí za příliš mnoho povelů. Dohledávku kachny zvládla "Arwen" velmi dobře a jenom přísné podmínky uplatňované při odevzdání způsobily, že byla hodnocena trojkou. Přinášení kachny z hluboké vody zvládla "Arwen" také velmi dobře a Zdeněk prokázal, že jí věří a má nervy ze železa, stejně ale dostali zase trojku kvůli odevzdání, které neodpovídalo zcela "memoriálovým" podmínkám. Na závěr práce u vody bylo ještě odložení za které dostala "Arwen" opět čtyřku.

"Arwen" se Zdeňkem a Helga s Jindrou v sobotu odpoledne po ukončení všech disciplín.

Posledními disciplínami, které "Arwen" se Zdeňkem na sobotu ještě zbývaly byly "vlečky". Vlečka se srstnatou je na MMŠ dlouhá 400 kroků (dvojnásobná délka oproti platnému ZŘ kvůli udělování čekatelství CACIT). "Arwen" byla v té době již hodně unavená, zvláště z práce v rákosí a vlečka se srstnatou byla nad její síly. Zdeněk ještě v časovém limitu uznal, že další pokusy nemají smysl a ze soutěže odstoupil pro indispozici feny.

"Arwen" se zase po mnoha letech proběhla se svojí sestrou Helgou.

Absolvovat MMŠ 2012 bylo nad momentální síly naší "Arwen" a nepočítáme s tím, že bychom se o to s ní ještě někdy pokoušeli. Moc děkujeme všem, kteří nám drželi pěsti a doufáme, že jsme je nezklamali. Za podporu děkujeme Petře s Harrym, za opatrování zbývajících členek naší smečky moc děkujeme Zdeňkově sestře Ivě a jejímu příteli a ze všeho nejvíc děkujeme naší kamarádce Jitce bez jejíž pomoci a podpory bychom se letošního MMŠ určitě vůbec nemohli zúčastnit.

Kompletní výsledky i oficiální fotografie naleznete zcela jistě v nejbližších dnech na www.kchls.cz.

"Arwen" měla dnes svoje 5. narozeniny.

Dnes měla "Arwen" svoje 5. narozeniny.

Oslavu a předání dárku jsme však museli odložit kvůli naší účasti na letošním ročníku MMŠ. "Arwen" tak nezůstane ošizena o hezký dárek. V den jejích narozenin jsme "Arwen" vyfotografovali s její sestrou Helgou.

Heda Jifex "Arwen" a Helga Jifex, dvě sestry v den svých pátých narozenin.

2012-09-09

...........................................................................................................................

Právě končící teplý zářijový víkend jsme zvolili jako ideální dobu pro naši první sklizeň domácích dýní, na kterých si hodláme pochutnat nejenom my, ale také naše welššpringří smečka. Hermionu jsme od oranžových plodů museli neustále odhánět, protože je chtěla konzumovat ihned a syrové.

Zleva Gira, "Arwen", Hermiona a Ellen s naší dýňovou úrodou

Ellen s "Arwen"

Hermiona s Girou

Sklizeň dýní a následné fotografování bylo pro všechny naše psí "modelky" velmi

vyčerpávající a tak po jeho skončení zaslouženě odpočívaly.

Harry Potter Ivančice je držitelem titulu ČESKÝ ŠAMPION

Hned začátkem tohoto týdne nám dorazila e-mailem skvělá zpráva od majitelky Harryho Pottera Ivančice. Harrymu byl oficiálně přiznán titul ČESKÝ ŠAMPION.

Poslední čekatelství CAC pro přiznání tohoto titulu získal Harry na nedávné výstavě v Mladé Boleslavi, kde se stal také vítězem plemene s titulem BOB. A protože Harry již má složenou pracovní zkoušku, která je k titulu ČESKÝ ŠAMPION u plemene Welsh Springer Spaniel vyžadována, bylo přiznání vlastního titulu rychle vyřízeno.

CH Harry Potter Ivančice

Harrymu a Petře blahopřejeme a děkujeme za vynikající reprezentaci naší chovatelské stanice a budeme jim držet všechny pěsti a tlapky aby se jim stejně úspěšně podařilo naplnit i všechny jejich další plány.

2012-08-26

...........................................................................................................................

Divoký pohled na horním obrázku patří Káněti Harrisovu, se kterým jsme se měli možnost tento týden zblízka seznámit u našeho kamaráda a sokolníka Petra. Na jeho pozvání jsme jej navštívili, abychom si prohlédli jeho opeřené chovance, se kterými provozuje nádhernou a ušlechtilou část české myslivosti nazývanou sokolnictví.

Kromě již zmíněných káňat Harrisových Petr chová další dravé ptáky, jestřáby a rarohy. Velký dojem na nás udělal chovný pár krkavců a velmi jsme se potěšili u voliér s rozelami a kraskami červenozobými.

Petr s letos narozenou samicí jestřába obecného.

Petr má na sokolnické rukavici jedno ze svých Káňat Harrisových

a Petra se pokouší trochu se s ním sblížit.

Petra si vyzkoušela jaký je to pocit držet na sokolnické

rukavici opravdového loveckého dravce.

Krkavci na nás udělali velký dojem a budili opravdu respekt i když

se vlastně jedná o naše největší "zpěvné ptáky".

Káně Harrisovo

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ INTERDOG BOHEMIA 25. 8. 2012 MLADÁ BOLESLAV

Celou sobotu nám vyplnila Mezinárodní výstava psů v Mladé Boleslavi kam jsme doprovodili, na pozvání jeho paničky Petry, Harryho Pottera Ivančice. Na mladoboleslavském dostihovém závodišti posuzoval v kruhu číslo 31 welššpringršpaněly (kromě řady dalších plemen) rozhodčí pan Miloš Kašpar.

Harry, pod Petřiným vedením, porazil ve výstavním klání všech 6 přihlášených psů i fen a získal celkové vítězství v plemeni.

 Harry Potter Ivančice

- výborný, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB

Harry s Petrou ve výstavním kruhu

Ziskem čekatelství CAC na mladoboleslavské výstavě splnil Harry podmínky pro udělelní titulu ČESKÝ ŠAMPION.

Petře a Harrymu moc děkujeme za hezký sobotní výstavní výlet a vynikající reprezentaci naší chovatelské stanice.

Celá naše smečka byla v sobotu doma sama a tak jsme jim jako kompenzaci za dlouhé čekání přivezli alespoň jejich oblíbené sušené vepřové uši a Ellen s Hermionou jsme pořídili nové obojky.

2012-08-19

...........................................................................................................................

Co děláme v Ivančicích?

Hlavně odpočíváme, nabíráme síly, občas se trochu koupeme a trochu cvičíme :-)))

A také zavařujeme.

Léto budiž pochváleno!!!

Gira a "Arwen" za první příčkou Zdeňkova oblíbeného loveckého žebříku

"Arwen", Ellen a Hermiona při koupání

Hermiona a Ellen v souboji o dumík

Ellen, Hermiona a "Arwen" jsou ve veodě ve svém živlu.

To jsme my v srpnu 2012: zleva "Arwen", Petra, Ellen, Zdeněk, Gira a Hermiona.

Tuto fotografii naleznete od dnešního dne natrvalo na stránce "O NÁS".

2012-08-12

...........................................................................................................................

"Brixi" Hagrid Rubeus Ivančice je držitelem titulu SLOVENSKÝ ŠAMPIÓN KRÁSY

Jen co jsme se rozloučili s "Brixim" Hagridem Rubeusem Ivančice, který s celou svou rodinou odcestoval den po Vančickém Welššpringřím Setkání zpět do svého domova na východním Slovensku, tak jsme od něj dostali úžasnou zprávu. "Briximu" byl oficiálně udělen titul SLOVENSKÝ ŠAMPIÓN KRÁSY.
K získání tohoto slovenského národního šampionátu je třeba, kromě složení pracovní zkoušky, získat dvakrát čekatelství CAC (z toho jedenkrát na MV) ve dvou výstavních výstavních sezónách a od dvou různých rozhodčích. "Brixi" to dokázal splnit na minimálním počtu dvou výstav což cenu jeho titulu ještě zvyšuje. Gratulujeme "Briximu" a Andree k jejich společnému skvělému úspěchu a budeme jim držet všechny pěsti a tlapky aby se jim tak dařilo i nadále. Jsme na Vás moc a moc pyšní.

CH Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

se svou milovanou paničkou Andreou

CH Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

"Briximu" jsme na jeho osobní stránku umístili novou úvodní fotografii a přidali jsme na ní také několik aktuálních obrázků pořízených v nedávných dnech.

2012-08-06

...........................................................................................................................

Vančické Welššpringří Setkání

Máme za sebou dlouho plánovaný a netrpělivě očekávaný víkend na který jsme se moc těšili. Byl naprosto úžasný a skvělý a určitě na něj budeme ještě dlouho vzpomínat.

Naše zahrada hostila osmnáct lidí a jedenáct welššpringršpanělů.

První hosté, kteří přijali naše pozvání na Vančické Welššpringří Setkání přijeli již v pátek večer. V sobotu dopoledne k nim pak přibyli další a vše nakonec vypuklo krátce po poledni kdy se v našem domě, ale především na zahradě sešlo osmnáct lidí a jedenáct welššpringrů, které všechny spojuje vztah s naší chovatelskou stanicí.

Mezi hosty, které jsme měli tu čest u nás přivítat byl Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" s celou svojí rodinou Mladšíkových. Andrea, Jožo, Zuzka a Jurko přicestovali až z Košic a k nám přijeli na závěr svojí dovolené. Z blízké Kuřimi přicestoval Harry Potter Ivančice se svojí paničkou Petrou a jejím přítelem Michalem. Hedwiga Snowy Ivančice "Berry" přijela z Prahy spolu s paní Kalovou, jejími dcerami a rodiči. Z jižních Čech přicestovala Hellena Ella Ivančice se svými páníčky Gábinou a Honzou. Ze severočeských Teplic vážila cestu k nám na Moravu Hillary Storm Ivančice s Luckou a Hanušem.

"Domácí" se učastnili v plném počtu, nechyběla Hermiona Granger Ivančice ani Hella Ellen Ivančice ani Gira IvančiceHeda Jifex "Arwen". Nejstaršími welššpringry na setkání byli Jitčini Freny Ivančice a Fram Ivančice, kteří to k nám mají vlastně jenom přes kopec.

Bylo naprosto úžasné vidět pohromadě sedm "Háček" z celkem devíti narozených a moci je celé odpoledne pozorovat a mluvit naráz s jejich majitely.

Mladšíkovi

Paní Kalová s dcerami a rodiči

Lucka a Hanuš Žídkovi s Hillary Storm Ivančice

Petra a Michal

Gábina Podpěrová s Jitkou

Celý den probíhal a ubíhal ve znamení pohody a setkání milých lidí, kteří si měli stále o čem povídat. Hovor se rozbíhal všemi směry a protože to byla "párty" nechybělo ani skvělé jídlo a pití, které společnou pohodu ještě umocňovalo.

Odpoledne jsme také vyrazili na kratší procházku do lesa a vzhledem k tomu, že nám velmi přálo počasí tak jsme se také zastavili u řeky abychom našim psím společníkům umožnili ochlazení v tekoucí vodě. Všichni to samozřejmě naplno využili. Po návratu od vody jsme si dále užívali naše společné setkání. Den pomalu přecházel v teplý večer a horkou noc což nám ale nijak nebránilo v pokračující zábavě. Naše "párty" končila až dlouho po půlnoci a byla tak skvělá a úžasná především díky lidem a psům, kteří na ni dorazili.

Na vycházce v lese

Koupání welššpringrů

Všem účastníkům Vančického Welššpringřího Setkání z celého srdce děkujeme za to, že přijeli aby se s námi setkali. Děkujeme také za všechny příspěvky ke společnému občerstvení a za všechny dárky, které jsme od nich dostali.

Zcela nahoře Hillary Storm a dále zleva Hedwiga Snowy, Hellena Ella, "Arwen",

Hagrid Rubeus, Gira, Hella Ellen, Hermiona Granger, Freny, Fram a Harry Potter

Více obrázků, nejenom z Vančického Welššpringřího Setkání, najdete ve FOTOGALERII.

Přidali jsme také galerii věnovanou letošnímu Srazu WSS v Kuklenách

2012-07-30

...........................................................................................................................

Letní sraz WSS 2012 v Kuklenách

O posledním červencovém víkendu většinou v Ivančicích bývá slavná, tradiční svatojakubská pouť. Letos jsme ji však vůbec nenavštívili, protože od čtvrtka 26. července až do neděle 29. července 2012 se konal v Hradci Králové, v jeho místní části Kukleny, již XVII. Letní sraz chovatelů, majitelů a příznivců WSS. Stejně jako v loňském roce se středem českého, moravského a slezského welšpringřího světa na těchto pár dnů stala 4. základna Junáka.

Účast naší chovatelské stanice na letošním srazu byla velmi početná, její plánování probíhalo mnoho týdnů předem a logistika s ní spojená si nezadala s menšími vojenskými manévry.

Zdeněk s Jitkou byli první, kteří ve čtvrtek před obědem na letošní sraz WSS přijeli

Jako úplně první účastníci letního srazu dorazili před ještě zamknutou bránu areálu Zdeněk s Jitkou s Freny, Framem, Hermionou a Ellen. Později odpoledne přijela z Kuřimi (se zastávkou v Ivančicích) Petra a Harrym a přivezli ssebou také Giru a "Arwen", které by se už do našeho Berlinga nevešly. Doma zůstala už jenom Petra, která očekávala vzácnou návštěvu z dalekého východního Slovenska představovanou Hagridem s celou jeho rodinou.

Naše stany postavené hned vedle skautské klubovny

Bezprostředně po příjezdu postavili Zdeněk s Jitkou dva stany hned vedle skautské klubovny a ty staly až do nedělního dopoledne naším domovem. Zbytek odpoledne jim zabraly povinnosti spojené s přípravou páteční I. Speciální výstavy plemene WSS, která byla letos součástí programu srazu.

I. SPECIÁLNÍ VÝSTAVA PLEMENE WSS 27. 7. 2012 HRADEC KRÁLOVÉ-KUKLENY

Celé páteční dopoledne bylo v programu srazu vyhrazeno pro I. Speciální výstavu plemene WSS na které 34 přihlášených psů a fen posuzoval rozhodčí Pavel Šulcek (CHS z Vejminku). Příprava výstavy nám zabrala hodně času již dlouho předem, protože k nám chodily přihlášky a připravovali jsme všechny potřebné tiskoviny.

Na samotnou výstavu byl přihlášen Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi", který kvůli tomu cestoval s celou svojí rodinou až z východoslovenských Košic. Jejich cesta měla zastávku v Ivančicích kam doputovali ve čtvrtek večer, přespali v našem domě a v pátek ráno všichni i s Petrou dorazili do Kuklen.

Větší část "Brixiho" rodiny po příjezdu do Kuklen

Poslední příprava "Brixiho" před nástupem do výstavního kruhu

Pro vítěze výstavy byly připravené barevné kokardy a spousty dárků.

"Brixi" a Andrea ve výstavním kruhu

"Brixi" v kruhu

"Brixi" byl přihlášen do velmi silně obsazené třídy otevřené, přesto se po bezchybném předvedení umístil na velmi hezkém druhém místě a získal ocenění výborný 2, Res.CAC. Andrea a "Brixi", blahopřejeme a děkujeme za tak skvělou reprezentaci.

 Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

- výborny 2, Res. CAC

Zdeněk a Jurko zkoušejí v kruhu "výstavní postoj".

Společné "kuklenské" foto:

Zleva Harry s Petrou, Freny a Fram s Jitkou, Gira a Ellen se Zdeňkem,

Hermiona a "Arwen" s Jožom a "Brixi" se Zuzkou a Andreou.

Zcela dole ležící Jurko

´"Vančičtí" welšpringři v pátek na letním srazu WSS:

Zleva Harry, Freny, Fram, Gira, Hermiona, "Arwen" Ellen a "Brixi".

"Brixi" s Andreou

Petra, Zuzka, Andrea a Jožo po obědě u vody

Výstava skončila s mírným časovým skluzem až po poledni a po obědě na který jsme všichni odjeli do Předměřic nad Labem, pokračoval program srazu výcvikem vodních prací což všichni účastníci uvítali s ohledem na teplo, která od rána panovalo.

Účastníci srazu u vody v pátek odpoledne

Naše smečka čeká až na ně přijde u vody řada.

Fram vynáší kachnu z vody.

"Arwen" odevzdává vsedě přinesenou kachnu.

Ellen, Fram a Hermionapři aportování dumíku

V sobotu dopoledne vedl Zdeněk jednu skupinu účastníků při výcviku v poli a ssebou vzal pouze "Arwen". Ostatní se během dopoledne vypravili do Předměřic k vodě a po obědě jsme se tam zase všichni sešli.

"Arwen" na louce na které probíhal sobotní dopolední výcvik.

"Arwen" se ochlazuje v sobotu odpoledne.

Hermiona a Ellen při odpočinku ve stanu

Během letošního welššpringřího srazu jsme si užili velmi rozmanité počasí. Vedro bylo chvílemi až k zalknutí a deště bylo také požehnaně. Hned ve čtvrtek odpoledne dvakrát sprchlo a bouřka v sobotu večer vyplavila Jitce a Petře stan tak dokonale, že musely poslední noc strávit ve skautské klubovně.

Pořídili jsme spoustu fotografií a až je všechny prohlédneme tak z nich vystavíme malou fotogalerii.

2012-07-22

...........................................................................................................................

Harryho vančický výcvikový týden a vaření lentilkové kaše…

Dnešní nedělí končící týden u nás bude navždy zapsán jako "Harryho vančický výcvikový týden", v jehož průběhu jsme se naučili vařit lentilkovou kaši.

V pondělí k nám přicestoval Harry Potter Ivančice se svým welššpringřím parťákem Freddiem a jejich společnou paničkou Petrou. Všichni přijeli na výcvikovou dovolenou, během které se Harry, Ellen, Hermiona i "Arwen" připravovali pod Zdeňkovým vedením na pracovní lovecké zkoušky a soutěže, které je v dohledné době čekají .

Harry bivakující pod naším akváriem

Výcvik jsme měli rozplánovaný na celý týden tak, abychom ještě také stačili chodit na lesní procházky s celou naší šestičlenou welššpringří smečkou a aby nám také zbyl čas na odpočinek, při kterém jsme mohli prodebatovat vše, k čemu jsme se předtím ještě nedostali. Jedno odpoledne se u nás také zastavila naše kamarádka Jitka a Harryho panička Petra toho využila, aby nám všem uvařila k večeři výbornou lentilkovou kaši.

Petra vařící kaši

Příprava lentilkové kaše

Lentilková kaše skvěle vypadá i chutná

Lentilková kaše byla vynikající, všichni jsme si na ní moc pochutnali. Máte-li zájem o recept tak nám napište a my Vám jej rádi pošleme. Příprava není nijak zvlášť složitá, zvládne ji určitě skoro každý a výsledek stojí za to.

"Arwen" přinášející kachnu při nácviku disciplíny "pohozená"

Harry se svým parťákem Freddiem

Harry s Petrou vyhlížejí příští disciplínu.

Harry přináší kachnu.

Harry odevzdává přinesenou kachnu vsedě.

"Arwen" se Zdeňkem při výcviku šoulačky

Harry aportuje kachnu z hluboké vody.

Návštěvnice Jitka u stolu s Petrou

Welššpringří smečka bedlivě dohlíží na Zdeňka připravujícího večerní krmení.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 21. 7. 2012 VEĽKÁ IDA (SK)

V sobotu se konala Mezinárodní výstava psů ve Vel'ké Ide na východním Slovensku. Loni jsem se této výstavy přímo účastnili, ale letos nás zastupoval pouze Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi", který to má ze svého košického bydliště vlastně "za humny".

"Brixi" se pod vedením své paničky Andreji předvedl naprosto skvěle. V silné konkurenci získal "Brixi" nejvyšší možné ocenění, kromě známky výborný také čekatelství CAC, CACIB a titul BOB a stal se tak vítězem plemene.

Ziskem tohoto čekatelství CAC splnil "Brixi" podmínky pro udělení titulu ŠAMPIÓN SLOVENSKA.

  Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

- výborny 1, CAC, CACIB, BOB

Andrea a Brixi,

všichni v Ivančicích Vám drželi pěsti a tlapky, blahopřejeme Vám k Vašemu skvělému úspěchu a radujeme se spolu s Vámi.

2012-07-17

...........................................................................................................................

Minulý týden jsme dostali skvělou zprávu od majitelky Harryho Pottera Ivančice. Harry podstoupil u MVDr. Raušera oftalmologické vyšetření na zjištění dědičných očních vad a chorob. Výsledek nemůže být lepší, Harry je prostý veškerých dědičných onemocnění a vad očí.

Z tohoto výsledku máme obrovskou radost.

 Harry Potter Ivančice byl vyšetřen na dědičné oční vady a choroby

s výsledkem "prostý všech dědičných očních vada a chorob".

V sobotu 14. července se Zdeněk zase jednou věnoval úplně jiným psům než naší welššpringří smečce. Zdeněk hospitoval na SZVP - Těšanský pohár v Těšanech. Před sborem rozhodčích prokazoval svoje znalosti ze zkušebního řádu ohařů pro Speciální zkoušky vodní práce aby si mohl rozšířit svoje vzdělání rozhodčího z výkonu loveckých psů také o tento druh zkoušky.

Mezi rozhodčími, kteří na těchto zkouškách posuzovali a zároveň hodnotili Zdeňkovy znalosti byli také naši velcí přátele MVDr. Marie Šerá z Ivančic a Antonín Vespalec z Polánky. Oba společně posuzovali disciplínu "ochota k práci v hluboké vodě".

 MVDr. Marie Šerá a Antonín Vespalec při vyhlašování hodnocení práce v hluboké vodě

u jednoho z účastníků SZVP - Těšanský pohár

Zatímco sbor rozhodčích zjišťoval kdo půjde do závěrečného rozstřelu, který určí

vítěze zkoušek, se účastníci zkoušek bavili aportováním atrapy kachny

z hluboké vody na rychlost.

2012-07-08

...........................................................................................................................

Dny plné slunce, vody, dobrých přátel a vybitých baterií a …

Tento pracovní týden uběhl velmi rychle, protože měl pouhé tři pracovní dny a v jeho druhé a větší polovině nás čekaly čtyři volné dny, které jsme měli v plánu strávit jen a jen s naší smečkou a našimi přáteli.

Na čtvrteční oběd k nám do Ivančic přijela Petra s Michalem a s Harrym a jeho parťákem Freddiem a také Jitka s Freny a Framem. Hned po společném obědě jsme pobrali všechny psy a vyjeli jsme k našemu oblíbenému rybníku. Cesta byla mírně úmorná neskutečným vedrem a tak jsme se všichni těšili jak si užijeme chladivé rybniční vody. Velké bylo naše překvapení, když jsme po příjezdu do cíle zjistili, že rybník je z části vypuštěný a zbylá voda v něm je plná zelených řas. I přesto si ale aspoň celá naše welššpringří smečka užila koupání v míře dostatečné. Fotografií od rybníka moc nemáme, protože po pár minutách se baterie v našem foťáku rozloučily a odporoučely se do věčných lovišť a aby toho nebylo dost tak je během krátké chvilky následovaly i jejich kolegyně v Jitčině aparátu. Od rybníka jsme se přesunuli k nám domů s malou zastávkou u jedné z ivančických řek. Na zahradě a posléze i v domě kam nás zahnalo pár kapek deště jsme probírali všechno možné i nemožné a vydrželo nám to až do večera, aniž bychom si stačili zahrát karty.

 Petra a Zdeněk při plavení welššpringrů

Sobotu a neděli jsme trávili společně s Jitkou a šestihlavou welššpringří smečkou na soutoku řek Oslavy a Jihlavy. Nic rozumnějšího se při teplotách, které panovaly ani dělat nedalo. V sobotu nás další sada baterií v našem foťáku vypekla úplně stejně jako ta první ve čtvrtek, takže nám na mnohé chvilky u vody zůstanou pouze naše vzpomínky. V poledne jsme chtěli grilovat maso připravené v naší speciální marinádě, ale zjistili jsme, že náš gril je v naprosto dezolátním stavu a tak masíčko skončilo na pánvi a posléze i v troubě.

Hermiona dumající nad dumíkem.

Gira vynáší z řeky dumík.

Ellen vzorně odevzdává přiaportovaný dumík.

Freny, "Arwen" a Fram v říční lázni

Freny a Fram

Jihlavka plná welššpringrů

U vody jsme zdaleka nebyli jediní, tyhle labutě

tu jsou doma a podle toho se také chovaly.

Jitka a Zdeněk s naší smečkou u řeky Jihlavy

Ulovit labuť jsme "Arwen" nedovolili, tak aspoň z řeky přineslo jedno

nalezené labutí brko se kterým se pak chlubila před ostatními.

Ivančická welššpringří smečka po koupání

2012-07-04

...........................................................................................................................

Minulý týden v pátek jsme ráno vyrazili s "Arwen" a Hermionou směr Praha. Zbytek naší smečky, Giru s Ellen, jsme již ve čtvrtek večer přestěhovali k Jitce, které se tak její smečka rozrostla na dvojnásobek welššpringršpanělů. Čekaly nás tři dny milých návštěv a setkání, našim hlavním cílem ale byla výstava psů v Klatovech. Hned v pátek jsme se viděli s majiteli naší Hedwigy Snowy Ivančice "Bery", návštěvu jsme využili k tomu abychom jí přistřihli její kožíšek před horkými letními prázdninami. "Bery" je ze celého vrhu "H" nejvíce bílá. Vyrostla z ní překrásná psí slečna, která je milována celou svojí rodinou.

Hedwiga Snowy Ivančice "Bery" po úpravě kožíšku

Celé rodině Kalových děkujeme za milé přijetí a těšíme se na další setkání, které jak pevně doufáme, bude velmi brzy.

Při páteční cestě do Prahy nám Hermiona s "Arwen" zapózovaly na mechem obrostlém

balvanu během jedné z "venčících" zastávek.

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ KLATOVY 30. 6. 2012

V sobotu brzy ráno jsme vyjeli z Prahy do Klatov na Národní výstavu psů na kterou jsme přihlásili naši Hermionu. Kruh ve kterém se vystavovali welššpringršpanělé se nacházel na fotbalovém trávníků lehkoatletického stadionu. Vedro bylo během dne opravdu zničující, takže jsme jeho většinu strávili v útrobách sousedního zimního stadionu ve kterém, naštěstí, nebyl led, ale další kruhy s jinými plemeny psů.

Naše nejmilovanější psí plemeno posuzoval pan Petr Studeník.

Na výstavě bylo předvedeno pět welššpringršpanělů ve čtyřech třídách. Hermiona byla jediná, která měla ve své třídě konkurenci ale pod Zdeňkovým vedením ji vyhrála a získala ocenění výborná 1, CAC.

Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC

Hermiona se Zdeňkem při individuálním posuzování rozhodčím Petrem Studeníkem

Přímo na výstavu se za námi přišel podívat náš kamarád Milan Mikula, který je majitelem Grima Ivančice "Gira". Měli jsme spoustu času popovídat si ovšem možném. Témata nebyla jenom psí, ale prostě taková jako když se sejdou dobří kamarádi. A protože jsme toho ještě neměli dost, tak jsme se po končení výstavy ještě zastavili u Milana na jeho zahrádce, abychom se také viděli přímo s "Girem" a jeho psím kamarádem, borderteriérem Bertem.

Zleva Hermiona, "Arwen", "Gir" a Bert

Do západních Čech nejezdíme příliš často a proto jsme nemohli nevyužít zpáteční cestu z Klatov k návštěvě našeho velkého přítele pana Jindřich Fencla (kennel Jifex) a jeho manželky Marie v České Bříze. Radost z návštěvy měly obě strany a Jindru navíc ještě potěšilo Hermionino úspěšné vystoupení na klatovské výstavě.

Jitce moc děkujeme za opatrování Giry a Ellen, které si celou dobu užívaly psích legrácek a lumpáren s Freny a Framem. Nyní máme před sebou čtyři dny volna, které strávíme s naší smečkou.

2012-06-24

...........................................................................................................................

Minulý týden v neděli jsme dostali krásnou a netrpělivě očekávanou zprávu od majitelky Hagrida Rubeuse Ivančice "Brixiho". Andrea s "Brixim" úspešně složili Farbiarske skúšky malých plemien (FSMP), česky bychom to zcela prostě mohli nazvat barvářské zkoušky. "Brixi" zkoušky dokončil ve skvělé II. ceně do které jej odsunula jediná limitní známka z disciplíny "odloženie". To ale vůbec ničemu nevadí, protože jak jsme se dozvěděli, tak rozhodčí velice vysoko ocenili "Brixiho" práci při hlavní disciplíně těchto zkoušek, kterou je pobarvená stopa za kterou obdržel nejvyšší možnou známku 4.

Andree a "Briximu" jsme všichni v Ivančicích drželi celou neděli všechny pěsti a tlapky a už při výcviku jsme se snažili přispět Andree radou i jinou podporou. Oběma jim z celého srdce blahopřejeme a budeme je i nadále podporovat a povzbuzovat při všech jejich dalších akcích.

Na "Brixiho" osobní stránce naleznete tabulku s kompletními výsledky FSMP

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" po úspěšném

absolvování FSMP

Po oba uplynulé víkendové dny posuzoval Zdeněk barvářské a lesní zkoušky konané v honitbě Kosová na okrese Třebíč. V loňském roce zde byl s "Arwen" v roli vůdce a společně získali dvě I. ceny, z BZ i z LZ. Letos se zde pro změnu objevil jako rozhodčí a během obou dnů posuzoval práci deseti slídičů, teriérů a jezevčíků, které mu určilo ranní losování.

V neděli posuzoval Zdeněk při LZ na Kosové pana Jiřího Šulu, který

se s drsnosrstou jezevčicí stal vítězem zkoušek.

Zatímco Zdeněk pracoval pro úplně jiné psy a jejich páníčky, tak si Petra s celou smečkou, zcela neplánovaně, užívala v sobotu dámskou jízdu ve skvělé společnosti. Do Ivančic za ní přijela Petra, která přivezla nejenom Harryho a Freddieho, ale cestou ještě nabrala Jitku, kterou doprovázela věrná dvojice welššpringřích důchodců Freny a Fram. Den jim všem krásně ubíhal a návštěva se protáhla se až do pozdních hodin. Rozhodně to stálo za to! Peti a Jitko, díky moc za krásně strávený den, bylo to super!

Freny a Fram

Ellen při předčasném česání letních jablek

2012-06-17

...........................................................................................................................

KLUBOVÁ VÝSTAVA SLÍDIČŮ KCHLS 16. 6. 2012 ZÁMEK PARDUBICE

Včerejší velmi slunečnou sobotu jsme celou strávili na Klubové výstavě slídičů v areálu pardubického zámku. Výstava se konala ve velmi zajímavém prostředí. Výstavní kruhy se nacházely na rondelech, které jsou součástí obranného valu kolem zámku a původně sloužily pro postavení dělostřelectva. Zámek Pardubice byl velmi dobře opevněn o čemž se za třicetileté války přesvědčili Švédové, kteří na něj zaútočili celkem třikrát. Vždy bez úspěchu.

My jsme měli mezi třiceti třemi přihlášenými welššpringršpaněly také tři naděje na úspěch a na rozdíl od Švédů se nám podařilo dosáhnout tří úspěchů.

Naše plemeno posuzovala v kruhu číslo 3 chovatelka welššpringršpanělů paní Jane Howarth (GB), kennel Arkview.

Na výstavu jsme se vydali v naší obvyklé sestavě. Doma zůstaly Gira a Ellen, které měly za úkol pečlivě hlídat a trpělivě čekat. Na výstavu dojeli z Ivančic Zdeněk s Petrou a Jitkou spolu s "Arwen" a Hermionou. Z Kuřimi přijela Petra s Harrym a svojí kamarádkou Katkou.

Podkova z pardubického perníku, kterou dostal každý účastník výstavy.

Nám přinesla štěstí.

Letecká fotografie Zámku Pardubice na které jsou velmi dobře patrné

kruhové rondely na kterých se nacházely výstavní kruhy.

zdroj: http://www.e-cesko.cz

Jako první se ve výstavním kruhu představil Harry pod vedením své paničky Petry. V konkurenci dvou dalších psů získal Harry v pracovní třídě známku V1 a ocenění CAC a samozřejmě také posudek, ve kterém má doslova uvedeno, že má takový temperament, že je "plný fazolí"! To je taková těžko přeložitelná anglická slovní hříčka. My Češi a Moraváci bychom řekli, že je jako "pytel blech"!

Harry Potter Ivančice - výborný 1, CAC

Druhý náš pokus o zdolání včerejší klubovky představovala Hermiona ve třídě pracovní. Konkurenci měla Hermiona stejně početnou jako Harry. Pod Zdeňkovým vedením získala známku výborná 1 a k tomu ještě ocenění CAC.

Hermiona Granger Ivančice - výborná 1, CAC

Rozhodčí Mrs. Jane Howarth při individuálním posuzování Hermiony

Jako poslední z Ivančic se ve výstavním kruhu představila "Arwen" a to ve třídě vítězů. Konkurencí jí zde byla jedna fena importovaná do ČR z Holandska. "Arwen" se v kruhu pod Petřiným vedením předvedla se vší svojí eleganci a paní rozhodčí jejich výkon ocenila známkou výborná 1, CAC.

Heda Jifex "Arwen" - výborná 1, CAC

Rozhodčí Mrs. Jane Howarth při individuálním posuzování "Arwen"

Zleva Heda Jifex "Arwen", Hermiona Granger Ivančice a Harry Potter Ivančice,

každý z nich výborný/á 1, CAC

na Klubové výstavě v Pardubicích 16. června 2012

Rozhodčí Mrs. Jane Howarth byl velmi milá dáma, která po skončení posuzování v kruhu souhlasila, že se s našimi welššpringry a s námi vyfotografuje.

Vančická welššpringří smečka s rozhodčí Mrs. Jane Howarth

Za pořízení tohoto obrázku děkujeme panu Mrázovi.

Na sobotní klubovce jsme měli zastoupení také mezi personálem. Naše velká kamarádka Jitka se ujala funkce vedoucí kruhu číslo 3 a spolu s Petřinou kamarádkou Katkou, která zapisovala a překládala vytvořily dobře fungující tým, který řídil po celý dlouhý a horký den veškeré dění ve výstavním kruhu s přehledem a k plné spokojenosti vystavovatelů i rozhodčích. Jsme moc rádi, že se jim tak dařilo, děkujeme jim za skvělou práci, kterou odvedly a doufáme, že bude ještě příležitost, aby si to zopakovaly.

Katka s Jitkou se ráno připravují na celodenní práci ve výstavním kruhu.

Celý den jsme museli dávat pozor na naši smečku, aby neulovila některého

z nádherných pávů, kteří trvale žijí v areálu pardubického zámku a proto nám

to nedá, abychom sem nepřidali také foto těchto krásných opeřenců.

Bílý páv z pardubického zámku

Ještě poslední "památeční" foto Hermiony a "Arwen" před bránou do zámku

a můžeme vyrazit na cestu domů.

2012-06-10

...........................................................................................................................

Fram a Freny oslaví v úterý 10. narozeniny.

V úterý 12. června 2012 to bude již dlouhých deset let co se naší fence Cira Jifex "Kety" narodila čtyři štěňátka. Jejich otcem byl pes pocházející z naší chovatelské stanice Bojar Ivančice. Až do dnešních dnů žijí v naší blízkosti Fram a Freny, kteří již delší dobu tráví svůj mimořádně spokojený "důchod" společně u naší kamarádky Jitky. Oběma přejeme hodně zdraví a štěstí do dalších let po boku jejich milované paničky.

Spokojení "důchodci" Freny a Fram

KLUBOVÁ VÝSTAVA KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ NÁMĚŠŤ NA HANÉ 9. 6. 2012

V sobotu 9. června 2012 předváděla Petra psa, bělouše, českého fouska Gir z Křepických strání na Klubové výstavě Klubu chovatelů Českých fousků v Náměšti na Hané. Prakticky celý den vytrvale a vydatně pršelo a tak jsme si všichni užili vody do sytosti.

Gaston, jak mu doma říkají, byl přihlášen do třídy otevřené a v konkurenci šesti psů byl přísným rozhodčím panem Pavlem Hermanem oceněn známkou "Výborný 4". Především díky Petřinu profesionálnímu předvedení, veřejně oceněném panem rozhodčím, dosáhl Gaston tohoto výborného výsledku. Dlouhý a poctivý výcvik se v tomto případě opravdu vyplatil.

Po skončení posuzování v kruhu absolvoval Gaston pod Petřiným vedením ještě výběr do chovu. I při něm dosáhli Petra s Gastonem vytčeného cíle, kterým bylo získání klasifikace "Kandidát chovu". Je velmi pravděpodobné, že díky Petřině práci při výcviku, na výstavě a při výběru do chovu bude mít pan majitel v brzké době z Gastona chovného psa.

ČF Gir z Křepických strání "Gaston" s rozhodčím Pavlem Hermanem

při individuálním posuzování

ČF Gir z Křepických strání "Gaston" ve výstavním postoji

ČF Gir z Křepických strání "Gaston"

Petra s "Gastonem" na nádvoří náměšťského zámku

I přes upršené počasí sledovala naše kamarádka Jitka (zcela vlevo) celý den velmi

pozorně práci vedoucího kruhu, brzy se jí budou tyto zkušenosti velmi hodit.

2012-06-03

...........................................................................................................................

Posledních čtrnáct dnů uteklo jako voda. Nezastavil se ani život v naší chovatelské stanici, jenom nám nezbýval dostatek času na psaní. Hodně času jsme trávili i s naší smečkou na brigádách v našem mysliveckém sdružení, protože se přiblížil čas, kdy přivezeme malá bažantí kuřata a tak bylo nutné pro ně vše připravit.

Samozřejmě začala také doba lovu srnců a proto se věnujeme večerním čekaným, na které nás vždy střídavě doprovází jedna členka naší welššpringří smečky.

Večerní čekaná v Srdíčku

Srnčí běžící v obilí

Srna v obilí

Zajíc - nejvzácnější ivančická zvěř

Na průzkumu před večerní čekanou, v popředí Ellen, více vzadu Gira

Jednoho večera jsme na naší zahradě vyfotografovali nezvyklého návštěvníka. Přiletěl k nám největší evropský brouk Roháč obecný. Ellen jej původně chtěla ulovit, ale podařilo se nám ji zadržet. Celá příhoda skončila pro roháče šťastně což jsme rádi, protože patří mezi druhy ohrožené a uvedené v Bernské "Dohodě o ochraně evropských živočichů a přírodních nalezišť.

Roháč obecný (Lucanus cervus), nechtěl spolupracovat při měření délky, odhadem 7 cm.

V uplynulém týdnu jsme si dopisovali s novinářkou z největšího brazilského časopisu o domácích mazlíčcích. Velmi se zajímala o plemeno Welsh Springer Spaniel a tak je docela možné, že jsme tímto přispěli k popularizaci našeho nejmilejšího psího plemene v této vzdálené jihoamerické zemi.

Úvodní strana webu brazilského časopisu Caes & Cia

2012-05-20

...........................................................................................................................

Od páníčků Helleny Elly Ivančice jsme dostali nádherné fotky z jejího psího života, který je určitě zcela skvělý. Moc děkujeme za všechny poslané fotky.

Hellena Ella Ivančice s malou Emou

     
 

 

 

Naše welššpringří smečka vyfotografovaná z loveckého žebříku

Ellen, "Arwen", Hermiona a Gira trpělivě čekají až páníček sleze dolů.

Mnoho welššpringrů na tak malou lavičku

2012-05-06

...........................................................................................................................

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH - CACT, SLOVEČ (NB) 6. 5. 2012

V loňském roce jsme naši úspěšnou sezónu pracovních loveckých zkoušek zakončili "Arweniným" účinkováním na Klubových podzimních zkouškách ve Slovči (okr. Nymburk). Letos jsme zkouškovou sezónu na stejném místě zase zahájili. Byly to sice „pouze“ Klubové zkoušky vloh, ale naše účast byla tentokrát početnější. Z Ivančic na zkoušky vyrazili Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice a s nimi Zdeněk a Jitka. Z Kuřimi zamířili stejným směrem Harry Potter Ivančice se svojí paničkou Petrou. Naše tři „Háčka“ nebyla jedinými welššpringršpaněly na těchto zkouškách protože kromě nich se přihlásil ještě jeden pes a také jedna fena.

Los na ranním nástupu naši trojici rozdělil, takže Harry s Petrou běželi ve skupině číslo 1 a Hermiona a Ellen se Zdeňkem a Jitkou byli přiděleni do druhé skupiny. Když jsme se odpoledne zase všichni sešli v kulturáku v Kamilově tak jsme mohli být s výsledkem zkoušky spokojeni.

Harry předvedl práci, která byla rozhodčími ohodnocena samými čtyřkami a proto je jeho výsledek I. cena, 192 bodů a čekatelství CACT.

Harry Potter Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - I. cena, 192 bodů, CACT

Ellen měla při slídění možnost pracovat na pernaté i srstnaté zvěři, rozhodčím se její práce velmi líbila a tak jí zadali pouze jednu známu 3 z disciplíny hlasitost a jinak samé čtyřky. Ellen získala I. cenu, 184 bodů a čekatelství Res. CACT.
Hermiona měla neskutečnou smůlu při slídění kdy za celých více než dvacet minut nenarazila, v jinak výborně zazvěřeném revíru, na žádnou zvěř. Štěstí se na ní usmálo teprve až při náhradním slídění kdy našla zajíce. Únava ze dvou slídění za pravého poledne však byla příčinou, že její výkon nebyl zcela stoprocentní a proto jí rozhodčí dali ze slídění známku 3 a z hlasitosti 2 což ji odsunulo do II.. ceny i s celkovým bodovým ziskem 168 bodů.

Hella Ellen Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - I. cena, 184 bodů, Res. CACT

Hermiona Granger Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - II. cena, 168 bodů

Petra s Harrym a Zdeněk s Ellen a Hermionou na ranním nástupu

Zdeněk s Hermionou a Ellen přebírají dokumenty při vyhlášení výsledků zkoušek.

Vančická „Háčka“ na KZV ve Slovči.

Zleva Hermiona, Ellen a Harry

Pro pořízení fotografiií všech „Háček“ po závěrečném vyhlášení výsledků KZV ve Slovči jsme zcela konzervativně zvolili stejné místo na kterém jsme se loni fotili s jejich mamkou „Arwen“. K fotografování nám po celý den však musel stačit pouze Zdeňkův mobilní telefon protože náš skvělý fotoaparát zapomněl Zdeněk doma.

Kompletní opisy soudcovských tabulek najdete na osobních stránkách Harryho, Hermiony a Ellen.

2012-05-01

...........................................................................................................................

V sobotu jsme se letos poprvé vypravili s naší početnou smečkou k našemu oblíbenému rybníku, počasí k tomu totiž přímo lákalo. Po příjezdu na místo jsme byli zpočátku zklamáni, protože v rybníku ubyla spousta vody, od naší poslední návštěvy. Záhy jsme ale zjistili, že rybník tím získal širokou a dlouhou pláž plnou zlatavého písku a u hráze byla voda s perfektní viditelností až do dvou metrů. Všichni naši a Jitčini welššpringři si koupání velmi užili a vyřádili se při něm jaksepatří.

Welššpringří smečka u oblíbeného rybníka

Hermiona ve velmi ostré zatáčce

O prodlouženém víkendu jsme také přijali pozvání naší kamarádky Mgr. Renáty Tetřevové, kennel Dragons Manor, k návštěvě její domácnosti ve které právě odchovává jedináčka Calveru Dragons Manor, domácky zvaného "Karel", který se narodil její fence Alexis Dragons Manor "Xany".

Calvera Dragons Manor

Calvera Dragons Manor čichá k pampelišce

U Renáty se nám moc líbilo. Malý Calvera, momentálně  připomínající malého plyšového psa, si nás opravdu získal a jenom těžko jsme se s ním loučili.

Na ohni jsme grilovali výborné maso a na sluníčku potom i sami sebe. Určitě to nebylo letos naposledy, kdy jsme společně podnikli něco podobného.

2012-04-22

...........................................................................................................................

"Háčka" oslavila 2. narozeniny

V sobotu 21. dubna 2012 oslavila naše "Háčka" své druhé narozeniny. Při té příležitosti jsme v Ivančicích velmi rádi přivítali naše kamarády Petru s Michalem s jejich welššpringry Harrym a Freddiem a také Jitku s Framem a Freny.

Hermiona, Harry a Ellen v den svých 2. narozenin

s dortem připraveným Harryho paničkou Petrou

Zleva Fram, Freny, Hermiona, Ellen, "Arwen", Gira, Freddie a Harry

Počasí nám přálo jenom chvilku a tak jsme se ze zahrady museli velmi brzy přesunout do domu. Dort, který připravila Harryho panička Petra, jsme spravedlivě rozdělili mezi všech osm přítomných welššpringršpanělů a protože vyrobila bezlepkový dort mohla si na jednom kousku pochutnat i naše Gira.

Celý večer jsme pak seděli u kuchyňského stolu obklopeni červenobílou smečkou, mazali jsme karty a velmi dobře jsme se při tom bavili.

Všem našim "Háčkům"přejeme k jejich druhým narozeninám pevné zdraví, spoustu psího štěstí a páníčky, kteří je budou mít rádi.

2012-04-15

...........................................................................................................................

"ARWEN" NENÍ BŘEZÍ - štěňátka bohužel nečekáme!

Chovatelské plány nevycházejí vždy podle toho jak jsou naplánovány a my jsme se o tom opět přesvědčili v závěru tohoto týdne. Sonografické vyšetření naší "Arwen" přineslo velmi nemilý výsledek -  "Arwen" není březí a proto se u nás letos na jaře nenarodí štěňátka ze spojení ICH, CH Heda Jifex "Arwen" a CH Blesk od Nežárecké tůně.

Jsme z toho velmi smutní, protože jsme se na odchov štěňátek velmi těšili a pečlivě připravovali. Plánů na odchov štěňátek po "Arwen" se však v žádném případě nevzdáváme. Jakmile nabudou naše plány na odchov štěňátek v chovatelské stanici Ivančice konkrétní podobu tak je zveřejníme na stránce ŠTĚŇATA.

V sobotu se v Ivančicích konala Chovatelská přehlídka trofejí na níž byly vystaveny trofeje srnců a jelenů ulovených v naší oblasti v uplynulém mysliveckém roce. Tradičním místem konání byla vstupní hala MěÚ Ivančice. Akce to byla velmi povedená a její atmosféru také podpořilo stylové občerstvení v podobě guláše z divočáka, který připravili a podávali členové našeho MS Ivančice.

Hermiona a "Arwen" s vypreparovaným divočákem, který byl součástí expozice

na Chovatelské přehlídce trofejí v Ivančicích.

Hermiona a "Arwen" s nejsilnější jelení

trofejí vystavenou

na Chovatelské přehlídce trofejí v Ivančicích.

Raritní srnčí trofej vystavená

na Chovatelské přehlídce trofejí v Ivančicích.

Raritní srnčí trofej vystavená

na Chovatelské přehlídce trofejí v Ivančicích.

2012-04-08

...........................................................................................................................

Veselé Velikonoce
Všem návštěvníkům přejeme šťastné Velikonoce prožité ve společností lidí, které mají nejraději.

Zleva Gira, Hermiona, Ellen a "Arwen", naše kompletní ivančická welššpringří smečka

s velikonočním beránkem a mazancem.

Všechny naše holky měly velký zálusk na lákavě vonícího beránka, ale podařilo se nám uchránit jej od hrozícího úrazu, takže nám vydrží až do pondělí a teprve potom bude společnými silami spořádán. Fotografování naší smečky s podobnými rekvizitami je vždy velmi vysilující záležitostí pro všechny zúčastněné.

CH CZ, CH SK, C.I.B, C.I.E Heda Jifex "Arwen"

V tomto týdnu nám pošta doručila dvě velmi očekávané zásilky z belgického Bruselu. Jejich obsahem byly certifikáty potvrzující, že "Arwen" se stala nositelkou dvou mezinárodních šampionátů.

"Arwen" je podle těchto certifikátů s definitivní platností od 15. března 2012 nositelkou titulů C.I.B. Mezinárodní šampion krásy a C.I.E. Mezinárodní výstavní šampion, je tedy dvojnásobným interšampionem.

 Certifikát C.I.B. Mezinárodní šampion krásy pro naši "Arwen"

Certifikát C.I.E. Mezinárodní výstavní šampion pro naši "Arwen"

Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat pro Arwen tyto dva vysoké výstavní tituly. Poslední čekatelství CACIB získala Arwen v červenci loňského roku a až do této doby jme čekali až nám dojdou potvrzené kartičky na jejichž základě jsme teprve mohli požádat o přiznání obou titulů.

 Harry, Hermiona a Ellen

Dnes k nám zavítali Harry se svojí paničkou Petrou a spolu se Zdeňkem, Ellen a Hermionou se vydali do našeho revíru procvičit disciplíny důležité pro blížící se sezónu pracovních zkoušek. Všem se výcvik moc líbil, velmi si ho užili také proto, že ivančičtí zajíci dobře spolupracovali což nebývá vždy pravidlem.

 Harry odevzdává Petře dohledaný kozlík.

2012-04-01

...........................................................................................................................

Dnes je sice "Apríla", ale nikomu se nepovedlo nás napálit a tak můžeme v další aktualizaci sepsat a zobrazit vše, co se u nás stalo za uplynulý týden.

Včerejší sobotu věnoval Zdeněk Výroční členské schůzi Mysliveckého sdružení Ivančice a tak byl rád, když si mohl zregenerovat nervy při procházce v lese s naší smečkou. Samozřejmě, že všechny naše welššpringří dámy mu dělaly společnost s nelíčeným nadšením.

 Ivančická welššpringří smečka

 "Arwen"

V lese je na každém kroku cítit, že jaro je tady a zima, že už se nevrátí. Zdeňka zaujali lesní mravenci, kteří se objevili ve svých loňských mraveništích. Při jejich fotografování neutrpěl, kupodivu, ani jeden štípanec.

2012-03-26

...........................................................................................................................

V neděli 25. března se konala každoroční welššpringří schůze. Letos jsme se sešli v salonku příjemné říčanské restaurace "Na Růžku". Jedním z bodů programu schůze sekce WSS bylo vyhlášení úspěšných welššpringršpanělů za uplynulý rok 2011 v několika sekčních soutěžích.
"Arwen" získala první místo v soutěži o "Nejúspěšnějšího pracovního WSS" za rok 2011, celkem dosáhla 1427 bodů na pěti pracovních mysliveckých zkouškách. Za prvenství Arwen obdržela velkou tříbarevnou kokardu a putovní pohár na který umístíme štítek s jejím jménem.
Zároveň byla "Arwen" vyhodnocena jako nejlepší reprezentant plemene Welsh Springer Spaniel v loňském roce, oceněním je v tomto případě putovní "Pohár Františka Limla".

Heda Jifex "Arwen"

s kokardou a pohárem za I. místo v soutěži "Nejúspěšnější pracovní WSS" v roce 2011

a s kokardou a putovním "Pohárem Františka Limla"

za nejlepší reprezentaci plemene WSS v roce 2011

"Pohár Františka Limla" a kokardu za nejlepší reprezentaci plemene WSS

v roce 2011, udělené "Arwen" převzala na schůzi její milovaná panička Petra.

Za foto Petry s pohárem a kokardou děkujeme Ing. Matiášové.

V soutěži o "Nejúspěšnějšího výstavního WSS" za rok 2011 se na velmi pěkném II. místě umístil Harry Potter Ivančice. Také Harry dostal velkou tříbarevnou kokardu, která bude jeho majitelce připomínat Harryho úspěch.

Harrymu i jeho paničce Petře moc a moc blahopřejeme k úspěchu ve "výstavní" soutěži a děkujeme za skvělou reprezentaci naší chovatelské stanice.

Harry Potter Ivančice se svojí kokardou za II. místo

v soutěži o "Nejúspěšnějšího výstavního WSS" za rok 2011

Vítězem v soutěži o "Nejúspěšnějšího výstavního WSS" za rok 2011 se stal otec našeho vrhu "H", pes Twigle Noor. Noorovi i oběma jeho páníčkům, Ing. Zemánkovi a Ing. Matiášové, srdečně blahopřejeme.

Twigle Noor pod vedením Ing. Zemánka na letošní výstavě CRUFTS 2012.

Naše upřímné blahopřání patří také všem ostatním welššpringršpanělům a jejich páníčkům, kteří se úspěšně umístili v některé ze sekčních soutěží za rok 2011.

Teplé a slunečné počasí, které v Ivančicích panovalo po celý minulý týden, jsme využili k vycházkám do honitby na které se celá naše smečka jenom třese. Jeden večer jsme se také vypravili na večerní čekanou (tentokrát ale beze zbraní, pouze s foťákem), protože jsme chtěli vidět létat sluky. Bohužel jsme asi byli na špatném místě ve špatný čas, neviděli jsme ani jedinou sluku ani jsme ji neslyšeli kvorkat.

 Ivančická smečka mezi podléškami

 Zdeněk s Hermionou a Ellen čekají až dozní poslední večerní kosí píseň a až poletí sluka.

2012-03-18

...........................................................................................................................

Arwen je nakrytá psem CH Blesk od Nežárecké tůně "Bak"

Uprostřed tohoto týdne jsme naší "Arwen" nakryli psem CH Blesk od Nežárecké tůně "Bak".
Krytí námi původně vybraným psem ICH Twigle Noor se, bohužel, neuskutečnilo. Jako zodpovědní chovatelé musíme být připraveni na to, že se naše plány nemusí podařit zrealizovat a proto jsme již od počátku měli vybraného dalšího psa, který plně odpovídá našim chovatelským požadavkům a tím je pes CH Blesk od Nežárecké tůně "Bak".

"Bak" a "Arwen"

CH Blesk od Nežárecké tůně "Bak"

"Bakův" skok přes plot

2012-03-12

...........................................................................................................................

Crufts , 9. března 2012 NEC Birmingham (UK)

V minulém týdnu, od čtvrtka 8. března do neděle 11, března 2012, se konala v NEC v Birminghamu (UK) největší a nejprestižnější výstava psů jakou zná současný kynologický svět. Výstava Crufts má tradici od roku 1891 a je mezi kynology opravdovým pojmem. Jenom její navštívení se řadí mezi unikátní zážitky.

Letošní ročník výstavy Crufts v britském Birminghamu bude navždy památný pro český chov welššpringršpanělů tím, že se jej zúčastnili první pes a první fena z českého chovu. Těmito průkopníky se stali Harry Potter Ivančice a Hermiona Granger Ivančice, naše "magic duo", které dokázalo získat v loňském roce na výstavách v Brně a Bratislavě nominace potřebné k tomu abychom je mohli na tuto velkolepou "dog show" přihlásit. Harryho doprovázeli do Británie jeho páníčci Petra a Michal a s Hermionou jsme samozřejmě jeli my, Petra a Zdeněk.

Posuzování welššpringršpanělů probíhalo v pátek 9. března 2012 v hale číslo 2, v kruhu číslo 10. Na výstavu bylo přihlášeno, pro nás těžko uvěřitelných, 198 welššpringršpanělů. Nesmírně těžký úkol posoudit všechny zúčastněné pejsky a fenky a vybrat mezi nimi toho nejkrásnějšího letos připadl Mrs. Christine Knowles (kennel Menstonia). Její profesionální výkon v kruhu jsme měli možnost pozorovat po celý výstavní den.

Harry Potter Ivančice a Hermiona Granger Ivančice

První čeští welššpringršpanělé předvedení na výstavě Crufts!!!

Jako první z naší dvojice welššpringršpanělů nakráčel na zelený koberec ve výstavním kruhu Harry Potter Ivančice pod vedením své paničky Petry. Harry byl přihlášen do "yearling class" ve které bylo, kromě něj, dalších 12 psů. Po vynikajícím předvedení se Harry dostal mezi pětici vybraných psů mezi kterými jej paní rozhodčí zařadila na vynikající třetí místo, které je spojeno s udělením ocenění "THIRD PRIZE".

Harry Potter Ivančice - 3. místo "THIRD PRIZE"

Harry získal v yearling class 3.místo

Harry s rozhodčí Mrs. Christine Knowles a svojí paničkou Petrou

Harry si mohl po svém skvělém úspěchu ozdobit bench kokardou

získanou za 3. místo v yearling class

Harryho číslo a trofeje za jeho 3.místo v "yearling class"

Fenky jsou na všech výstavách posuzovány až po psech a proto byla Hermiona Granger Ivančice druhou z dvojice našich welššpringršpanělů, který stanul na zeleném koberci v kruhu číslo 10, který byl ten den středobodem welššpringřího světa. Hermiona se předvedla naprosto bezchybně a u diváků zanechala ten nejlepší dojem. Paní rozhodčí ji však nevybrala mezi pětici oceněných což znamená, že výsledek jejího účinkování na této výstavě je "bez pořadí".

Hermiona Granger Ivančice - bez pořadí

Rozhodčí Mrs. Christine Knowles při individuálním posuzování Hermiony

Hermiona v pohybu při individuálním posouzení

Hermiona ve volném postoji před rozhodčí Mrs. Christine Knowles

Hermiona se svojí památeční kokardou z výstavy Crufts 2012

Harry se svými páníčky Michalem a Petrou u svého benche

Petra s Hermionou v jejím benchi

Petra a Petra sledují posuzování v kruhu welššpringršpanělů

Děkujeme všem kdo nám pomohli při dlouhé a náročné přípravě účasti našich welššpringršpanělů na letošní výstavě Crufts, ať už nám pomohli cennou radou, nebo jinak. Z celého srdce děkujeme všem kdo nám vyjádřili svoje upřímné blahopřání k úspěchu dosaženého našimi welššpringršpaněly, jsme moc rádi, že jsme je potěšili a udělali jim radost.

Na letošní výstavu Crufts 2012 jsme necestovali vystavovat z České republiky jako jediní. Mezi psy dosáhl výrazného úspěchu otec našeho vrhu H, pes importovaný z Finska do ČR Twigle Noor, kterého vlastní Ing. Zemánek a Ing. Matiášová. Noor vyhrál třídu "Special Working Gundog" a získal ocenění "FIRST PRIZE".

Twigle Noor pod vedením Ing. Zemánka vyhrál třídu "Special Working Gundog"

a získal ocenění "FIRST PRIZE"

Naše největší poděkování patří páníčkům Harryho Pottera Ivančice. Především Petře, ale nezmenšenou měrou také Michalovi. Oběma především za to, že se rozhodli jet do Británie a předvést Harryho na výstavě Crufts. Byl to super výlet na který budeme všichni vzpomínat až do konce života. Petře moc děkujeme za perfektní předvedení Harryho na zeleném cruftovském koberci a oběma za vynikající prezentaci naší chovatelské práce. Rádi se s nimi všemi vydáme na podobnou skvělou výpravu kdykoli v blízké i vzdálené budoucnosti.

Zatímco jsme cestovali do Británie, předváděli naše psí kamarády na výstavě Crufts a cestovali zase zpátky tak se nám o zbytek naší smečky a celou domácnost starala naprosto bezchybně naše kamarádka Jitka. Moc jí za to děkujeme, bez její pomoci bychom mohli takovou akci jako byla účast na této výstavě jenom těžko podniknout.

Více informací a obrázků z naší výpravy na Crufts 2012 najdete v nejbližší době na našem Welššpringřím blogu.

Více fotografií z naší výpravy na Crufts 2012 najdete v nejbližší době v naší FOTOGALERIE a také v naše Webovém albu programu Picassa.

2012-03-06

...........................................................................................................................

Dnešní den je v Ivančicích zcela mimořádný. Dnes večer odjíždíme na dlouhou cestu vstříc našemu dosavadnímu největšímu welššpringřímu dobrodružství jaké jsme dosud podnikli. Cílem naší cesty je město Birmingham ve kterém budeme v pátek 9. března 2012 vystavovat naši Hermionu Granger Ivančice a Harryho Pottera Ivančice na nejprestižnější výstavě současného psího světa, na CRUFTS 2012.

Vše o naší výpravě na CRUFTS 2012 si budete moci postupně přečíst na tomto našem webu a také na našem Welššpringřím blogu kam postupně umístíme jednotlivé články a fotky. Časem také připravíme fotogalerii, kterou naplníme fotkami z cesty, pobytu v Británii a z vlastní výstavy.

Welššpringří blog - Život s welššpringrem je jedna velká psina

2012-03-04

...........................................................................................................................

Arwen se hárá!
 

Nejdůležitější událost, která se za uplynulý týden stala v naší chovatelské stanici je to, že se naše "Arwenka" začala hárat. Nyní již jen čekáme na naplánovaný den v němž pojedeme na krytí za vybraným chovným psem Noorem.

Chcete-li se více dozvědět o tomto opakovaném úspěšném spojení můžete navštívit naši stránku ŠTĚŇATA.

Odpočívající "Arwen"

 

V sobotu jsme u nás v Ivančicích přivítali velmi milou návštěvu z Teplic. Cestou na nedělní kurs "dogdance" se u nás zastavila Hillary Storm Ivančice se svými páníčky Luckou a Hanušem. Pozvali jsme také Jitku s Framem, Freny a všichni dohromady jsme strávili velmi příjemné odpoledne, které jsme zakončili až těsně před půlnocí. Měli jsme spoustu času být s Hillary a popovídat si s jejími páníčky o všem co nás zajímalo. Byl to velmi hezký den strávený ve společnosti příjemných lidí a početné smečky welššpringrů. Jsme rádi, že si Lucka s Hanušem našli tolik času, který věnovali návštěvě u nás, moc jim děkujeme za všechny dárky a hlavně za to jakou péči a lásku Hillary věnují.

Moc děkujeme za super den a těšíme se na další podobnou akci.

Hillary a její panička Lucka se vítají s naší smečkou

Každá náruč dobrá - Hermiona u Hanuše

Hillary Storm Ivančice

Kompletní welššpringří sestava se kterou jsme vyrazili na sobotní odpolední vycházku.

Zleva Fram, Freny, Gira, Hermiona, Ellen, "Arwen" a Hillary

Během odpolední vycházky jsme Hillary pořídili novou postojovku, kterou jsme umístili na její stránku.

2012-02-26

...........................................................................................................................

Na první pohled by se mohlo zdát, že se u nás nic převratného neděje, ale při tom druhém zjistíte, že jsme v poslední době velice usilovně pracovali na rozšíření našich stránek o část věnovanou Salonu Ellen. Chceme Vám tímto způsobem představit činnost, které se věnujeme kromě chovu welššpringršpanělů. Máte-li zájem se o Salonu Ellen dozvědět více, tak račte vstoupit, jste vítáni!

Za tvorbu webu pro Salon Ellen a jeho originální design moc a moc děkujeme naší kamarádce Mgr. Ditě Michlové (kennel ROCKDALE).

Tento týden jsme na naši welššpringří smečku neměli zdaleka tolik času jako jindy. Celou sobotu jsme pak věnovali plnění povinností spojených s Mysliveckým sdružením Ivančice, které pořádalo naráz hned dvě brigádnické akce.

     
 

Tyto dvě fotografie nejlépe dokumentují jakou proměnou prošla ivančická myslivna během soboty 25. února 2012.

Na levé je terasa nad zadní garáží v původní podobě a na té pravé se již nad ní rozkládá zbrusu nová dřevěná vazba připravená na pokrytí střešními taškami.

 

Zatímco se jedna parta ivančických myslivců pod vedením mistra tesařského pilně činila při stavbě krovu nad terasou nad zadní garáží myslivny, tak se druhá parta pod vedením mistra řeznického pustila do zabíjačky se vším co k ní patří.

Zabíjačka v Mysliveckém sdružení Ivančice dne 25. února 2012

Do pozdního odpoledne se nad terasou klenula zbrusu nová vazba a čuník se proměnil v kupu výtečných zabíjačkových specialit o které byl velký zájem. Kousek tlačenky na ochutnání dostala večer každá naše psí holka.

Zleva Ellen, "Arwen" a Hermiona

2012-02-19

...........................................................................................................................

Další zimní týden je za námi. A jaký byl? Plný návštěv, plánování a mimo jiné také nutné opravy havárie vodovodního potrubí v našem domku (trubky si vybraly opravdu "super" dobu). Dva dny u nás byli také Fram a Freny, takže jsme toho využili a přistřihli jsme jim jejich příliš husté zimní kožíšky.

Fram a Freny společně odpočívají po ostříhání.

Na každonedělní přikrmování s sebou dnes Zdeněk vzal "Arwen" a Ellen.

Od majitelky Harryho jsme dostali nové fotky, přímo akční. Na jedné se zablácený Harry zdokonaluje ve volném výstavním postoji a nadruhé již dokonce aportuje bažantí slepici. Vypadá to, že své sestřičky Hermionu a Ellen zase předběhl ve výcviku. Je vidět, že Harry s paničkou Petrou již myslí na blížící se jaro. Zatímco naše holky jsou pěkně zalezlé v teplých pelíšcích a nějaké aportování je momentálně pod jejich úroveň. Neboj Harry! My také začneme!

Na stránce NAŠI PSI jsme udělali pár drobných změn. Frama jsme přesunuli do kategorie "NA ODPOČINKU", letos koncem jara oslaví své již desáté narozeniny a tak jsme z něj udělali důchodce. Hermioně jsme vyměnili její fotku na které vypadá poněkud "dospěleji", přece jenom už je to velká holka i když my v ní pořád ještě vidíme to rozkošné štěňátko.

2012-02-15

...........................................................................................................................

Co se u nás děje, když zima drží vládu pevně ve svých mrazivých drápech? Plánujeme a plánujeme, čekáme a čekáme, a krmíme a krmíme… Také samozřejmě chodíme na procházky, ale jenom na tak dlouho abychom neomrzli.

Na tuto dobu se naše holky nejvíce těší - večerní krmení.

Petra jde na zahradu nasypat krmení do ptačího krmítka.

Naše smečka při tom nesmí chybět.

Závod o prvního welše na zahradě tentokrát

vyhrála o dvě délky Hermiona.

"Arwen", Ellen a Hermionu velmi zajímá, zda by ptačí potrava nestála za ochutnání.

Co kdyby ti ptáci dostávali něco lepšího než ony!

O víkendu si naše smečka jednu vycházku opravdu pořádně užila. Kromě obvyklého nahánění zajíců, bažantů a srnčího se jim tentokrát podařilo najít v hromadě klestí lesní kunu, která před nimi vyšplhala na blízký strom. Tento projev vychytralosti přivedl všechny naše holky téměř do stavu nepříčetnosti.

Kuna lesní ve značně nepohodlné, ale zcela bezpečné pozici na vysokém stromě.

Naše smečka si mohla na zemi plíce vyštěkat. A nic!

Z této hromady habrového klestí vyhnala Hermiona lesní kunu

až do vrcholku blízkého akátu.

Když už se našim holkám nepodařilo kunu ulovit na zemi a po stromech jsme dosud žádnou z nich šplhat nenaučili, tak se aspoň důkladně pomstily hromadě klestí ve které kuna bydlela. Holky do ní vyhrabaly dva mohutné tunely a pak už byly zcela spokojené.

2012-02-05

...........................................................................................................................

Přežili jsme mrazivý týden a tak jsme se dočkali víkendu, který jsme celý věnovali Mezinárodní výstavě DUO-CACIB v Brně. Tentokrát jsme ale nevystavovali, jenom jsme celou sobotu a neděli stáli u kruhu ve kterém anglické špringršpaněly a welššpringršpaněly, s přehledem sobě vlastním, posuzovali manželé Frances a Bob Jackson z Velké Británie (kennel Mompesson).

Být na výstavě bez psů a tudíž bez výstavní nervozity pro nás bylo příjemnou relaxací, kterou jsme již dlouho potřebovali.

Sobotní večer jsme u nás doma hostili naši kamarádku Renátu Tetřevovou (CHS Dragons Manor), která na výstavě pracovala jako vedoucí kruhu právě u špringrů a welššpringrů. "Štěkali" jsme o psích i nepsích věcech až do půlnoci a popíjeli k tomu lahodné španělské portské, které dostal Zdeněk ke svým narozeninám.

Nedělní dopoledne, právě jsme dorazili k výstavnímu kruhu

ve kterém se rozbíhá posuzování anglických špringršpanělů.

Jak moc mrazivý byl uplynulý týden v Ivančicích dokládá obrázek jednoho našeho okna.

A co dělá naše smečka, když venku mrzne až praští a psa by člověk ven nevyhnal?

Vyhledává teplá místa a chvílemi to vypadá, že naše holky upadnou do zimního spánku.

2012-01-29

...........................................................................................................................

Týden ve znamení milých návštěv a oslav. A co jsme slavili? Zdeňkův svátek a Zdeňkovy narozeniny. Bylo to moc fajn a užívala si to i naše welší smečka, která s radostí vítá každou návštěvu. Naše holky jsou totiž naprosto přesvědčené o tom, že návštěvníci chodí hlavně kvůli nim a při každé oslavě se najde nějaká dobrota také pro welší tlamu.

Zdeněk přijímá gratulaci ke svým narozeninám od Jitky.

Zdeněk dostal od Jitky darem dva hrnečky s originálním potiskem.

Hádejte kdo je na nich vyobrazen?

Ellen a Hermiona

Od majitelů Hillary Storm Ivančice jsme dostali hezkou sérii fotek jejich "Hilli".

Hillary odpočívá po vycházce.

Hillary kontroluje jak páníček řídí.

2012-01-22

...........................................................................................................................

Celý uplynulý týden byl ve znamení příprav VII. Mysliveckého plesu, který pořádá naše Myslivecké sdružení Ivančice. Samotný ples se konal v pátek 20.ledna v secesním sálu Besedního domu v Ivančicích. Tohoto plesu se již tradičně zúčastňujeme ve složení Zdeněk s Petrou a Jitka. Letos přijala naše pozvání majitelka Harryho Pottera Ivančice Petra se svým přítelem Michalem, což bylo trochu netradiční, ale pro nás velmi milé. Zcela tradiční je na plese také tzv. "defilé se zvěřinou" při kterém myslivci předvedou hostům v sále zvěřinovou část tomboly. Letos se tohoto průvodu, také již tradičně, zúčastnily vybrané zástupkyně naší welššpringří smečky. Volba padla na "Arwen" s Hermionou, které jsme samozřejmě nenabízeli jako výhru, ale doprovázely Zdeňka, který nesl na ráhnu hlavní cenu - divoké prase.

Zdeněk s "Arwen" a Hermionou vcházejí do sálu

při "defilé" na VII. Mysliveckém mysliveckém plese.

 "Arwen" s Hermionou se jejich krátké vystoupení na plese moc líbilo. U některých hostů budily více pozornosti než zvěř, kterou doprovázely.

Náš stůl na VII. Mysliveckém plese

Jitka pokoušela štěstí v tombole, v počtu lístků i výher byla u našeho stolu rekordmankou.

Ples jsme si všichni moc hezky užili a už teď se těšíme na další v příštím roce.

 Sobotní odpolední poplesová lesní vycházka byla vydatně dlouhá a všem nám

udělala moc dobře. Naši smečku jsme si vyfotili u "kančího smrku".

2012-01-15

...........................................................................................................................

Od včerejší soboty je naše smečka opět kompletní, protože se z návštěvy u svých rodičů vrátila Petra. U rodičů měla také psí společnost v podobě "Koryny" a "Gira", dvou prima welššpringrů, kteří nezkazí žádnou legraci. Petra využila pobyt u rodičů také k tomu, aby Hermioně nechala vystavit certifikát potvrzující, že je nositelem titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION. Pro "Arwen" Petra vyřídila její zápis mezi všestranné psy. "Arwen" má proto průkaz původu označený razítkem U - VŠESTRANNÝ PES.

"Arwen" ani Hermionu však tyto dokumenty ale ani trochu nezajímaly, největší radost měly, stejně jako zbytek smečky, z toho, že se jejich milovaná panička konečně vrátila!

Hermiona zkoumající dutinu u kořenů dubu

Detail "Arwenina" PP s razítkem U - VŠESTRANNÝ PES

"Arwen" v zasněženém lese

Velmi milou zprávu jsme obdrželi v neděli večer. Otec našich "Háček" Twigle Noor se zúčastnil SOUTĚŽE ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2011, která se konala v sobotu 14. ledna v Kongresové hale TOP Hotelu Praha. Mezi welššpringry byl Noor rozhodčím zvolen jako nejhezčí a v závěrečném klání obsadil v VIII. skupině FCI vynikající 4. místo. Blahopřejeme!

Twigle Noor bude otcem ještě jednoho vrhu štěňat z naší chovatelské stanice, který plánujeme na letošní jaro. Kdy to přesně bude už záleží jenom na naší "Arwen" a termínu jejího hárání.

2012-01-08

...........................................................................................................................

VII. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ BRNO 7. 1. 2012

První výstava psů v roce 2012 se neobešla bez naší účasti. Naše výprava však nebyla tentokrát tak početná jako jindy. Zdeněk a Jitka vzali s sebou, kromě přihlášené Hermiony, ještě "Arwen". Petra je na návštěvě u svých rodičů a proto na výstavě chyběla, také Gira a Ellen zůstaly doma, aby hlídaly a odpočívaly.

Mezi devíti, na výstavu přihlášenými welššpringršpaněly, byla Hermiona naším jediným zástupcem. Přihlásili jsme ji do "dospělácké" pracovní třídy ve které se Hermiona předvedla ve velmi dobré náladě. Panu rozhodčímu, kterým byl předseda KCHLS Ing. Zdeněk Antonovič, se moc líbila a proto jí kromě známky výborná 1 zadal také čekatelství CAC a mezi fenami také titul Národní vítěz a čekatelství CAC ČMKU. Krásnější začátek výstavní sezóny čínského roku Draka jsme si nemohli přát!

Hermiona Granger Ivančice - výborná 1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU

Hermiona ziskem tohoto čekatelství CAC splnila podmínky pro udělelní titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION.

"Arwen" a Hermiona se obě snažily zabrat Zdeňkovo

křeslo kdykoliv k tomu měly příležitost.

V neděli čekalo Zdeňka obvyklé zimní přikrmování a protože byly "Arwen" a Hermiona unavené ze sobotní výstavy a Gira si léčí bolavou tlapku, vzal s sebou jenom Ellen, která si tak mohla pořádně užít toho, že měla páníčka jenom pro sebe.

Ellen na lovu

2012-01-01

...........................................................................................................................

Děkujeme moc a moc všem kdo nám poslali přání k Vánocům a k novému roku 2012.

Všechna přání jsme rádi přijali a udělala nám radost.

První společná vycházka v roce 2012 se konala do Obecního lesa. Kromě kompletní

ivančické smečky se zúčastnila také Jitka s Freny a Framem.

Zleva v "horní" řadě Zdeněk, Petra a Jitka

Zleva v "dolní" řadě Hermiona, Ellen, "Arwen" Gira, Fram a Freny.

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

Těsně před vánočními svátky k nám dorazila skvělá zpráva z východoslovenských Košic. Andrea, majitelka "Brixiho" nám zavolala výsledek jeho rentgenologického vyšetření DKK. Zprávu jsme velmi netrpělivě očekávali, protože jsme věděli, že "Brixi" již má snímkování za sebou. Jak Andrea sama řekla, už to nemohlo být lepší. Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" má výsledek vyšetření DKK 0/0.

Tímto vynikajícím výsledkem splnil "Brixi" poslední podmínku nutnou k zařazení mezi chovné psy na Slovensku. Oběma moc blahopřejeme a děkujeme.

Na začátku loňského roku jsme na tomto místě napsali, že začátek nového roku je dobrou příležitostí k bilancování a hodnocení roku uplynulého. Také jsme napsali, že se nám do žádného bilancování nechce a že máme smělé plány pro nadcházející rok a budeme se muset moc snažit, abychom  je naplnili. Prakticky to samé můžeme napsat i teď. Bilancovat se nám příliš nechce a i naše další plány jsou smělé, možná až příliš.

Přesto bychom rádi napsali, že se nám podařilo dokázat, že výběr rodičů pro vrh "H" byl mimořádně zdařilý. Z devíti odchovaných štěňátek jsou dnes dva chovní psi a dvě chovné feny. "Háčka" se neztratila ani na zkouškách ani na výstavách.

Pro "Arwen" byl uplynulý rok vrcholem, který potvrdil její vysoké kvality pracovní i exteriérové. "Arwen" v roce 2011 získala titul CH SK a splnila podmínky pro udělení titulů C.I.E. a C.I.B.. Za celý rok startovala na celkem šesti pracovních zkouškách, z toho čtyři dokončila v I. ceně.

Co ještě dodat k uplynulému roku 2011 v naší chovatelské stanici? Snad jenom to, že byl velmi náročný, ale zároveň velmi krásný.

...........................................................................................................................

Archiv novinek a aktualizací:

rok 2009

rok 2010

rok 2011