Vítejte na našich stránkách

2013-12-22

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody

a v celém novém roce 2014 hodně zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.

2013-12-15

...........................................................................................................................

Naše "Jéčka" z Ivančic oslavila 1. narozeniny!

V sobotu 14. prosince to byl přesně na den rok co se u nás narodil "vrh J", jediný pejsek Jeremy Jeff Ivančice a s ním šest fenek Jane Elanor Ivančice, Joy Adams Ivančice, Judith Jolanda Ivančice, Juliet Jade Ivančice, Jasmine Jocelyn Ivančice, Jacqueline Jackie Ivančice.

"Ječkám" přejeme vše nejlepší k jejich prvním narozeninám, hlavně hodně štěstí a zdraví a další krásný rok po boku jejich páníčků. Jejich majitelům moc děkujeme za jejich úžasnou péči a lásku, kterou našim štěňátkům věnují. Velmi rádi jsme za všechny jejich zprávy a fotky z jejich společného života a těšíme se na další společný rok.

Přesně před rokem vypadala "Jéčka" takto.

V pelíšku s mamkou "Arwen" jeden den po narození.

Moc pěkné fotky jsme dostali z narozeninové oslavy, kterou majitel uspořádal na den přesně pro Jeffa. K narozeninám patří dort a ještě dříve než jej směl Jeff nakousnout tak byl se svým páníčkem na honu, kde se zasloužil o hezký výřad bažantů. Co víc by si mohl Jeff ještě přát?

Jeff se svým prvonarozeninovým dortem

Jeff se pouští do svého narozeninového dortu. Dobrou chuť!

Jeff byl v den svých prvních narozenin se svým páníčkem na honu na bažanty

V týdnu dorazily do naší e-mailové schránky úžasné fotky, které dokumentují jak probíhala minulý víkend narozeninová oslava Indyho. Jak je vidět tak slavil s celou svojí smečkou, dostal skvělý dort a dárek si rozbalil zcela sám s temperamentem, který je mu vlastní.

Indy se svými malými paničkami a s dortem k prvním narozeninám

Indy rozbaluje dárek ke svým 1. narozeninám

Jeffovi i Indymu jsme na jejich osobní stránky přidali fotky z jejich prvních narozenin.

Na závěr dnešní narozeninové aktualizace bychom rádi přispěli k trošku větší pohodě v tomto předvánočním čase. Někdy je lepší zpomalit, na chvilku se zastavit, člověk nemusí stihnout všechno, důležité jsou okamžiky, které se již nikdy nebudou opakovat. Zvláště hospodyňky mají často mnoho práce s přípravou všeho možného pro vánoční pohoštění. Chtěli bychom proto všem poradit velmi jednoduchý a rychlý recept na vánoční cukroví.


Rychlé rumové pralinky:
Vezmeme dutou čokoládovou figurku, ukousneme jí hlavu a dolijeme až po okraj rumem.
Neskladujeme a rovnou konzumujeme!!!


P.S. A pak že pečení zabere hodně času...

 

Tento "recept" jsme uveřejnili již před několika lety a protože se tehdy setkal s velmi kladným ohlasem rozhodli jsme se jej letos zopakovat a přidáváme ještě jeden, stejně zdařilý:

 

Zelený čaj:

Dva velké panáky zelené nalejeme do hrnku a zalejeme vroucí vodou.

:-))))))))

2013-12-07

...........................................................................................................................

Iris oslavila svoje 1. narozeniny.

V sobotu oslavila naše milovaná Iris a všechna naše "Íčka" Indiana Jones Ivančice, Idefix Ivančice, Ivory Arwen Ivančice, Isabelle Evain Ivančice své krásné první narozeniny.

Všem našim "Íčkám" přejeme hodně zdraví a štěstí k jejich 1. narozeninám a samozřejmě také hodné páníčky, které zcela určitě mají. Přejeme všem další krásný rok plný her, nových zážitků a dobrého jídla. Jejich majitelům moc děkujeme za jejich úžasnou péči a lásku, kterou věnují našim štěňátkům a také za všechny jejich zprávy a krásné fotky z jejich společného prvního roku života. Moc děkujeme a těšíme se na další společný rok.

Iris se svými plyšovými dárky k prvním narozeninám

Iris se svým novým plyšovým kamarádem

2013-12-02

...........................................................................................................................

Již tradičně se s naší smečkou účastníme naší oblíbené akce, kterou je rozsvěcování vánočního stromu na náměstí před kostelem v Ivančicích.

Letos jsme byli na náměstí přítomni v hojném počtu. Zdeňka, Petru a Jitku doprovázely Gira, Hermiona a Iris a kromě nich také Jeff se svým páníčkem a jeho sestrou, kteří k nám přijeli na páteční návštěvu.

Gira, Hermiona, Jeff a Iris pod právě rozsvíceným

vánočním stromem na ivančickém náměstí

Některé maminky musely svoje ratolesti od naší smečky

doslova odtrhávat, někdy i opakovaně.

K oboustranné nespokojenosti.

Elen, Gira a Iris na podzimní lesní procházce

2013-11-24

...........................................................................................................................

Po dlouhém pracovním týdnu přišel naštěstí opět, jako vždy se železnou pravděpodobností, víkend na který jsme se moc těšili, protože sliboval mnohé… Především oslavu narozenin naší milované Giry, která nám již dlouhých devět let rozjasňuje svojí úžasnou povahou každý den našeho společného života a velmi jsme se také těšili na dvě velmi očekávané návštěvy.

V sobotu 23. listopadu oslavila Gira Ivančice své krásné 9. narozeniny a my jí přejeme především pevné zdraví, aby ještě dlouho byla s námi.

Gira oslavila v sobotu 9. narozeniny.

Gira v den svých devátých narozenin v jejím milovaném lese

Tuto fotku jsme Giře přidali na její osobní stránku.

V sobotních odpoledních hodinách k nám na návštěvu přijela Judith Jolanda Ivančice "Dita" s celou svojí lidskou smečkou. Z "Dity" roste krásná mladá fenka, která svým páníčkům dělá jen samou radost. "Ditě" jsme při její návštěvě u nás přistřihli její kožíšek a hned jsme využili nabízené příležitosti a pořídili jsme její foto ve výstavním postoji.

Majitelům "Dity" moc děkujeme za jejich návštěvu u nás a za všechny dárky. Těšíme se na další setkání, které se zcela jistě uskuteční velmi brzy.

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

"Dita"

"Dita"

"Ditě" jsme na její osobní stránku přidali pár fotek a doufáme, že tam brzy přibudou další.

V neděli odpoledne jsme očekávali rovnou dvojnásobnou návštěvu. Se svými páníčky k nám přijely na milou návštěvu Ivory Arwen Ivančice "Enny" a Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee". S "Febee" přijel také nejmladší člen její rodiny, dvouměsíční Daneček, syn Dana a Petry. Naše smečka byla z malého Danečka úplně "paf". Všechny naše welššpringří holky zajímalo kdo je v kočárku a když malého Danečka poprvé uviděly tak z něj byly úplně fascinované.

"Enny" a "Febee" jsme při jejich nedělní návštěvě hezky upravili jejich kožíšky a také jsme si je hezky vyfotili.

Daně, Petře, Danovi i malému Danečkovi moc děkujeme za jejich velmi milou návštěvu a všechny dárky pro nás. Moc se těšíme na další naše setkání.

Dan představuje malého Danečka naší "Arwen"

Dan, Daneček a "Arwen"

Petra se vítá s Ellen a Iris

Zdeněk s "Febee", "Enny" a Ellen

Zdeněk s "Febee"

Ivory Arwen Ivančice "Enny"

Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee"

Zdeněk strávil téměř celou neděli na naháňce na divočáky kam si s sebou vzal Giru a Hermionu. Po třech lečích leželi na výřadu dvě divoká prasat a liška.

Hermiona s Girou před začátkem druhé leče na naháňce na černou zvěř

Gira a Hermiona si prohlížejí na výřadu ulovené divoké prasátko.

2013-11-17

...........................................................................................................................

Na přikrmování na Kominářku se v neděli se Zdeňkem vydaly pouze Hermiona s Iris. Ostatní členky naší welššpringří smečky zůstaly doma a těm dvěma jenom záviděly.

Hermiona a její dcera Iris u jeslí na Kominářce

Do smečky ve které žije Hillary Storm Ivančice přibyl nový člen, kterým je Mikuláš, prvorozený syn Lucky a Hanuše. Z Hillary se stala obětavá chůva, která musí mít kolébku s malým Mikuláškem neustále pod kontrolou.

Hillary je "na stráži" u kolébky s malým Mikuláškem.

Mikulášek asi potřebuje přebalit.

Moc hezké osobní fotky jsme dostali z rodin ve kterých žijí Ivory Arwen Ivančice "Enny" a Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee". Také smečka "Febee" se nedávno rozrostla o prvorozeného syna Danečka a tak mají všichni o zábavu postaráno. Moc se těšíme na příští týden kdy budeme moci "Enny" a "Febee" s jejich paničkami přivítat u nás v Ivančicích.

"Enny" a "Febee" na společné vycházce

"Enny" a "Febee" za prosklenými dveřmi

V sobotu nás navštívila Jane Elanor Ivančice "Jany" se svým páníčkem a tak jsme si pořídili její fotku v postoji hned po té, kdy jí Petra upravila její příliš chlupatý zevnějšek.

Pavlovi moc děkujeme za jeho milou návštěvu a těšíme se na další.

Jane Elanor Ivančice "Jany" ve věku 11 měsíců

"Jany" jsme tuto fotku přidali na její osobní stránku.

V neděli jsme zase měli možnost na chvilku vidět Hermioninu dceru Isabelle Evain Ivančice "Kety". Její temperament sice naprosto vylučuje postavit ji do výstavního postoje a pořídit její fotku, ale přesto se Zdeňkovi povedlo "vyblejsknout" ji i s jejím páníčkem Petrem.

Isabelle Evain Ivančice "Kety" se svým páníčkem

2013-11-10

...........................................................................................................................

V sobotu se v revíru našeho MS Ivančice konal první letošní hon na drobnou zvěř. Počasí bylo poměrně teplé, ale déšť padající z oblohy více než polovinu honu promočil vše včetně našeho foťáku a mobilu. Náboje Zdeňkovi sice nezvlhly, ale on je stejně ani nepotřeboval. Za celý hon byli uloveni pouze čtyři bažantí kohouti a tři kachny. Doufejme, že už všem dojde, že pořádání honů na drobnou zvěř je v ivančické honitbě jenom ztrátou času.

"Arwen" a Hermioně však ani nepříznivé počasí ani hubený úlovek nezkazily radost z toho, že mohly být na honě se svým páníčkem.

Hermiona a "Arwen" u nejhubenějšího výřadu jaký historie MS Ivančice pamatuje.

V neděli odpoledne se však Zdeňkovi s Girou, Hermionou a Ellen dařilo v lese mnohem lépe než o sobotním honu. V porostu topinambur zvedla Gira zalehnuté divoké prase a zkušeně je nahnala přímo před Zdeňka, který nezaváhal a pádícího čuníka vyfotil! No,co mu taky zbývalo, když kulovnici nechal doma v trezoru. Ať žijí "lovy beze zbraní"!

Girou zvednuté prase přebíhá zprava doleva před objektivem Zdeňkova foťáku.

Mít místo foťáku kulovnici, tak by prase do tohoto místa už asi nedoběhlo.

Gira, Ellen a Hermiona při nedělní lesní vycházce

Od páníčků Isabelly Evain Ivančice "Kety" jsme dostali sadu moc hezkých obrázků jejich "Ketynky". Je na nich vidět, že dospěla ve velmi hezkou slečnu, která má svoji rodinu moc ráda.

Isabelle Evain Ivančice "Kety" v říjnu 2013

ve věku deseti měsíců.

Tento obrázek jsme "Kety" přidali

na její osobní stránku.

Kety doma se svojí hračkou

2013-11-03

...........................................................................................................................

Zakončení letošní výstavní sezony pro naši chovatelskou stanici proběhlo na Mezinárodní výstavě psů v Praze, kde o víkendu 2. a 3. 11. 2013 proběhly dvě samostatné mezinárodní výstavy. Po oba dva dny naší chovatelskou stanici reprezentoval pouze jediný zástupce, ale o to úspěšněji. Na svou zcela první výstavu se v necelých jedenácti měsících vydal náš odchov Jeremy Jeff Ivančice se svým páníčkem.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - PRAGUE EXPO DOG 2. 11. 2013 PRAHA (CZ)

Na svůj první výstavní den v životě vyrazil "náš" Jeremy Jeff Ivančice se svým majitelem panem Maršálkem za doprovodu Petry, která Jeffa předváděla ve výstavním kruhu, v sobotu 2. 11. 2013. V tento den naše plemeno posuzoval pan Petr Studeník (CZ). Jeff pod vedením Petry nastoupil do nejsilněji obsazené třídy mladých a v silné konkurenci starších psů si vyběhal na své první výstavě krásné ocenění výborný 2 a k tomu velmi pěkný posudek.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 2

Jeff rád sedává na výstavě ve skládacím křesílku, asi to zdědil po své mamce "Arwen".

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - PRAGUE EXPO DOG 3. 11. 2013 PRAHA (CZ)

V neděli se na svou druhou výstavu v životě vydal Jeremy Jeff Ivančice se svým majitelem panem Maršálkem a panem Maršálkem st. a tentokráte mu přijela z Ivančic také silná morální podpora, oba chovatelé Petra a Zdeněk, Jitka a Petra od "našeho" Harryho. Plemeno Welsh Springer Spaniel v neděli posuzoval pan Pavel Šulcek (CZ) a Jeff nastoupil opět pod vedením své chovatelky Petry do nejobsazenější třídy mladých a k velké radosti svého majitele a nás chovatelů, svou třídu vyhrál a odnesl si krásné ocenění výborný 1 a k tomu čekatelství CAJC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAJC

Na obrázku je Jeff s Petrou a se svým páníčkem.

Jeff s Petrou před nástupem do kruhu

Petra s Jeffem s jeho medailí za čekatelství CAJC

Všichni máme za sebou náročný výstavní, ale krásný, víkend. Děkujeme panu Maršálkovi za možnost předvést "našeho" Jeffa na těchto dvou výstavách a hlavně za jeho starostlivost, kterou věnuje Jeffovi.

S postupujícím podzimem nastal čas pravidelného přikrmování zvěře, proto se bude Zdeněk každý víkend vydávat na Kominářku aby v zásypu, jeslích a slanisku doplnil zásoby. Samozřejmě, že naše welššpringří smečka při tom nesmí chybět.

Gira, Hermiona, Ellen a "Arwen" při prvním letošním přikrmování na Kominářce

2013-10-28

...........................................................................................................................

KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY CACT, MS SLOVEČ-SLOUČENÁ (NB), 26. 10. 2013

Minulou sobotu jsme drželi všechny pěsti a tlapky "našemu" Harrymu na BZ a tuto sobotu jsme opět byli myšlenkami s Harrym a jeho paničkou Petrou, protože odjeli do obce Sloveč na okrese Nymburk, aby se zde zúčastnili Klubových podzimních zkoušek se zadáním CACT. Harry sice již PZ má, ale to neznamená, že nemůže zkusit pokořit i klubovou verzi těchto zkoušek.

CH Harry Potter Ivančice

Klubové podzimní zkoušky CACT, MS Sloveč-Sloučená - II. cena, 232 bodů

Od rána šel Harry pod vedením své paničky ve známkách a bodech na první cenu. V dobře zazvěřeném revíru měl možnost prokázat také svoji hlasitost, ukázal vynikající slídění a zvládl i vlečku s těžkým králíkem. Až na poslední disciplíně, kterou byla kachna z hluboké vody, si všechno pokazil. Milou kachnu doslova plivl své majitelce pod nohy hned jak vylezl z vody a známka 2 jej tím pádem odsunula do celkové II. ceny i přesto, že bodů měl dostatek na cenu I.

Přes to ale máme z Harryho výsledku na KPZ ve Slovči velkou radost, Petře a Harrymu blahopřejeme k absolvování zkoušek a nadále jim budeme držet všechny naše pěsti a tlapky jakmile se vydají do dalšího zkouškového klání.

Naše přítelkyně Jitka s svými welššpringřími společníky Freny a Framem

Život není jenom o zkouškách a výstavách psů, ale měl by být naplněn také setkáními s lidmi na kterých Vám záleží. Proto jsme v sobotu souběžně s myšlenkami na Harryho také slavili narozeniny naší rodinné přítelkyně Jitky a zároveň jsme měli velmi milou návštěvu kterou byl Jeff a jeho páníček. Jitce jsme předali naše osobní dárky a ještě jeden pro ni máme připravený, jeho výroba se však zdržela a tak jej dostane s malým zpožděním.

Jitce, která slavila krásné kulaté narozeniny a my jí k jejímu výročí přejeme ještě jednou všechno nejlepší, hodně zdraví a splnění všech jejich přání. Chceme také Jitce toto cestou poděkovat za její dlouholeté přátelství a za její podporu v časech dobrých i zlých. Jitko, máš naše velké díky.

Jeremy Jeff Ivančice

Jeremy Jeff Ivančice

Z Jeffa, který k nám přijel se svým páníčkem o tomto prodlouženém víkendu roste krásný pes s velmi milou povahou, který se bez jakéhokoliv zaváhání opět zařadil do naší smečky, jako kdyby z ní nikdy neodešel. Jeho návštěvu jsme také využili k tomu abychom mu upravili jeho kožíšek, pak jsme jej vyfotili abychom mu na jeho stránku mohli dát novou postojovku.

Majiteli Jeffa moc děkujeme za milé dárky a ten dort byl skvělý a rozhodně se nám v prodlouženém víkendu velmi hodil.

"Arwen" s větší částí úlovku z naháňky na černou zvěř

Kromě oslav a přijímání milých návštěv jsme samozřejmě také stihli procházky nádherně barevným podzimním lesem s celou naší smečkou a Zdeněk s "Arwen" si to všechno ještě zpestřili účastí na naháňce na černou zvěř, kde se ulovili dva lončáci a dvě lišky. Oba si lovecký den v lesnatém revíru pěkně užili a vrátili se pořádně unavení.

"Arwen" před začátkem první leče na naháňce na černou zvěř

2013-10-20

...........................................................................................................................

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY, MS PODZÁMČÍ (HK), 19. 10. 2013

Od sobotního rána jsme v Ivančicích všichni drželi všechny pěsti a tlapky "našemu" Harrymu a jeho paničce Petře. Společně se totiž vydali do východních Čech na barvářské zkoušky (BZ), které byly pořádány OMS Hradec Králové v honitbě MS Podzámčí.
Odpolední telefonát od majitelky Harryho nemohl být lepší. Harry dostal ze všech zkoušených disciplín nejvyšší možnou známku 4, celé zkoušky tím dokončil v první ceně a s plným počtem bodů se stal vítězem celých zkoušek.

CH Harry Potter Ivančice

Barvářské zkoušky, MS Podzámčí - I. cena, 124 bodů, Vítěz zkoušek

Vynikající výsledek Harryho barvářských zkoušek je zcela jistě výsledkem Petřina zodpovědného přístupu k celému výcviku a svůj podíl na něm má určitě také Zdeněk, který přispěl přípravou výcvikových pobarvených stop a někdy až pedantským přístupem k Harryho výcviku.

Harry se svojí paničkou Petrou

s jezevčíky, kteří se umístili na druhém a třetím místě na BZ v MS Podzámčí

Harrymu a jeho majitelce Petře ze srdce blahopřejeme ke krásnému úspěchu a děkujeme jim za úspěšnou reprezentaci naší chovatelské stanice.

Na závěr ještě pár obrázků z naší dnešní dlouhé lesní procházky, která se celá naší smečce velmi líbila a náramně si ji užila. Hlavně proto, že všechny holky mohly běhat, slídit a nahánět podle libosti a nikdo po nich nechtěl žádné výkony.

Iris s Girou

Občerstvovací stanice - v pařezu se shromažďuje dešťová voda

a ta je dobrá k malému občerstvení.

Naše ivančická welššpringří smečkav říjnu 2013 v plném počtu

Zleva Gira, Iris (sedící), Ellen, Hermiona a "Arwen"

2013-10-14

...........................................................................................................................

Pracovní dny od pondělí do pátku se minulý týden překutálely do víkendu, který byl v Ivančicích věnovaný oslavám a milým návštěvám.

V sobotu se u nás slavily Petřiny narozeniny, na které se sešla nejbližší rodina a také naše přítelkyně Jitka, která se již do naší rodiny také počítá :-))) Oslavu si užila nejenom lidská část osazenstva, ale také celá naše smečka, protože najednou bylo kolem k dispozici mnoho rukou, které mohou hladit a na stole mnoho dobrot, které se dají sežrat …

Petra s celou naší smečkou na oslavě svých narozenin

V neděli k nám po delší době zavítal Hermionin syn Indiana Jones Ivančice s celou svojí milou rodinou. Indymu jsme při té příležitosti přistřihli jeho kožíšek a také jsme se pokusili o pořízení jeho aktuálních fotek. Vyfotit tento "pytel blech" nám však dalo hodně práce :-)), ale podařilo se!

Indiana Jones Ivančice v říjnu 2013, věk deset měsíců

Tuhle fotku jsme Indymu dali na jeho osobní stránku.

Indiana Jones Ivančice

Příjemné nedělní počasí říjnového babího léta nás vytáhlo na prosluněnou vycházku kolem našich řek. Hermiona se svým synem Indym a svojí dcerou Iris využili nabízenou příležitost zaplavat si ještě před tím než přijde opravdová zima zimoucí.

Hermiona s dcerou Iris a synem Indym si užívají říjnovou koupel v řece Jihlavě.

Iris a Indy

Hermiona

Celé Indyho rodině děkujeme za velmi milou návštěvu u nás, za krásné dárky pro nás a naši smečku a hlavně za to s jakou láskou se věnují "našemu" Indymu. Už teď se těšíme na další akci, kterou jsme společně naplánovali.

2013-10-06

...........................................................................................................................

Plánujeme štěňátka na jaro 2014.

Naše chovatelské plány na nejbližší období dostaly zcela konkrétní podobu. Na jaro 2014 plánujeme odchov štěňátek po naší ICH, CH Heda Jifex "Arwen".

Více informací naleznete na stránce ŠTĚŇATA.

Máte-li zájem o štěňátko „vančátko“ z naší chovatelské stanice

tak nás, prosím, kontaktujte!

Část krásně slunečného uplynulého víkendu jsme společně s celou naší smečkou věnovali naší oblíbené ranně podzimní činnosti a tou je sklizeň jablek v prastarém, ale o to krásnějším, sadu. Sklizeň jablek si ohromně užívaly i všechny naše welší holky, které si labužnicky vybíraly ty nejchutnější kousky. Jako třešinku na dortu měly k dispozici již zcela přezrálé švestky (v našem kraji "kadlátka"), ty opravdu milují. A mezitím si užívaly radosti z volného pohybu ve vysokých zlatavých trávách…

Kompletní vančická welššpringří smečka při sklizni jablek

Zcela vlevo Gira, uprostře Ellen a Hermiona a nahoře Iris s "Arwen"

Zdeněk s naší smečkou v sadu

"Arwen" hoduje na sladkém jablku.

Moře zlaté trávy

2013-10-01

...........................................................................................................................

Dnes nám e-mailem poslaly moc hezké obrázky paničky Ivory Arwen Ivančice "Enny" a Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee". Je na nich vidět, že obě psí slečny rostou do krásy a dělají svým paničkám radost. Do smečky k "Febee" přibyl před nedávném malý človíček Daneček a tak už nemá svou paničku jenom pro sebe.

Na "Enny" je vidět, že dokáže dělat své páníčce radost.

Z Ivory Arwen Ivančice "Enny" roste velmi hezká psí slečna.

Ivory Arwen Ivančice "Enny"

"Enny" v náručí

V sobotu pořádal Retriever Klub CZ v ivančické honitbě PZ se zadáváním CACT. Zdeněk na těchto zkouškách posuzoval vlečky s pernatou i srstnatou zvěří, kachnu z hluboké vody a vodění psa s kolegou Přerovským. Zároveň na těchto zkouškách posuzovali naši přátele MVDr. Šerá a pan Vespalec.

Byl to moc hezký den, ale naše smečka Zdeňkovi neodpustila, že celou sobotu strávil ve společnosti úplně cizích psů.

Ranní nástup účastníků PZ retrieverů se zadáním CACT u ivančické myslivny.

Zleva Jaroslav Přerovský, vrchní rozhodčí Vlastimil Resner, MVDr. Marie Šerá

a Antonín Vespalec, spolu s nimi Zdeněk posuzoval PZ retrieverů.

2013-09-23

...........................................................................................................................

Předposlední zářijový víkend byl náročný ve všech směrech a tak jsme byli rádi, když se přiblížil víkend, na který jsme již dlouho měli milé pozvání na vinobraní v Drnholci, kde má nádherné vinice a vinný sklípek náš kamarád. Přestože je takové vinobraní už ve své podstatě zcela nekynologická akce, tak s námi v sobotu ráno vyjely i "Arwen" s Hermionou. Zbylá část naší dámské smečky musela zůstat doma, protože se rozhodla hárat :-)))

PIJTE BURČÁK

... JE LEPŠÍ SE POSRAT, NEŽ OSLEPNOUT!

Před námi byl den plný ochutnávek výborného burčáku a ještě skvělejšího vína a také prohlídky různých vinných sklípků. Některé měly velmi zvláštní atmosféru a my jsme jenom žasli, když jsme poslouchali vyprávění jejich hrdých majitelů.

"Tady je cihla s letopočtem 1841", ukazuje majitel tohoto sklípku.

Konečně se také umoudřilo, alespoň na tento den počasí a tak jsme mohli spolu s "Arwen" a Hermionou také projít alespoň část nádherných místních vinic.

Krojovaný průvod

Kněžna s knížetem při obchůzce sklepů

Kněžna a kníže přijeli koňským spřežením před jeden sklípek.

Navštívili jsme také drnholeckou rozhlednu z níž je nádherně vidět zdejší kraj, kterému vévodí Pavlovské vrchy.

Drnholecká "Rozhledna U Křížku" má opravdu příznačný název

Smečka při pohledu z rozhledny

2013-09-16

...........................................................................................................................

"Arwen" dnes slaví 6. narozeniny.

Dnes je 16. září a to je den kdy se v chovatelské stanici Jifex našeho přítele pana Jindřicha Fencla narodila naše milovaná Heda Jifex "Arwen". Je tomu už šest dlouhých let a my moc děkujeme Jindrovi za "Arwen", která je po celou tuto dobu naší skvělou společnicí, výbornou parťačkou na každém lovu a už dvakrát byla vzornou matkou svým štěňátkům.

C.I.B., C.I.E., CH CZ, CH SK, Klubový šampion, "U" Heda Jifex "Arwen"

se svým narozeninovým dortem a plyšákem

"Arwen" se narodila v době kdy u nás zrají švestky a protože je má "Arwen" také moc ráda, jsou již tradičně ozdobou jejího dortu.

"Arwen" nejprve ochutnala sladkou polevu dortu.

Až se "Arwen" dostatečně nabažila polevy dortu tak se pustila

i do jeho neméně sladkého obsahu.

V současné době plánujeme "Arwenin" poslední vrh štěňátek. Našli jsme vhodného otce a domluvili jsme se s jeho majitelem. Podrobnější informace zveřejníme až vyřídíme všechny náležitosti.

2013-09-09

...........................................................................................................................

MVP HÓDMEZŐVÁSÁRHELY CACIB 2013, 7. 9. 2013, (HU)

V sobotu jsme všichni v Ivančicích drželi všechny pěsti a tlapky Harrymu, který se vypravil se svou paničkou Petrou a jejím přítelem Michalem do maďarského městečka Hódmezővásárhely, aby se tam předvedl na mezinárodní výstavě psů Hódmezővásárhely CACIB 2013.

Esemeska oznamující výsledek přišla hodinku po poledni a zvěstovala nám úžasnou novinu: CH Harry Potter Ivančice dosáhl v Hódmezővásárhely na metu nejvyšší, když byl makedonským rozhodčím Milem Aleksoskisem oceněn výborný 1, CAC, CACIB, BOB. Ziskem tohoto čekatelství CACIB splnil Harry podmínky pro přiznání titulu mezinárodního šampiona krásy - "Champion International de Beauté" - C.I.B.

Bude sice ještě nějakou dobu trvat než bude Harrymu titul mezinárodního šampiona krásy oficiálně potvrzen ze strany FCI, ale jakmile se tak stane tak příslušný certifikát zveřejníme na jeho osobní stránce.

CH Harry Potter Ivančice

sobota, 7. 9. 2013, MVP CACIB Hódmezővásárhely

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

ziskem tohoto čekatelství CACIB Harry splnil podmínky pro udělení

titulu "Champion International de Beauté" - C.I.B.

Harry se svou paničkou Petrou studující maďarskou mapu.

Harry s Petrou na nábřeží Dunaje

Harrymu a Petře patří naše velké a upřímné gratulace k úspěchu, kterého v Maďarsku dosáhli. Moc jim děkujeme za vzornou reprezentaci naší chovatelské stanice a i nadále mohou počítat s tím, že je budeme podporovat, aby získali vše o co budou stát.

Když pominula nervozita z čekání na Harryho výsledek na maďarské výstavě mohli se Zdeněk s Hermionou rozjet s pytlem krmení k našemu zásypu v revíru, aby do něj poprvé založili pro bažanty.

2013-09-03

...........................................................................................................................

Prázdniny definitivně skončily a září je měsíc ve kterém začíná astronomický podzim, přesto máme tuto dobu moc rádi, přichází čas, kdy je příroda nejbarevnější a to se nám moc líbí.

Hermionin kukuč

Minulá sobota byla výjimečná především pro naši Ellen a to tím, že ji Zdeněk vzal na procházku do lesa. Nic divného pro loveckého psa kdyby od poslední takové jejich vycházky neuplynulo více než šest předlouhých měsíců. Celou tu dlouhou dobu se Ellen léčila po operaci vazů v koleni levé zadní nohy. Celá její rekonvalescence po náročném zákroku proběhla velmi dobře a tak může Ellen zase začít, postupně, zatěžovat svoje tělo a my chceme věřit, že se jí nic podobného již nepřihodí.

Velké díky patří především našemu panu veterináři, který dal Ellen koleno zase do pořádku aby netrpěla bolestmi a mohla se pohybovat skoro stejně jako dříve.

Ellen absolvovala svou první vycházce po půl roce na barvářském řemeni.

Gira, Ellen a Hermiona na společné lesní vycházce

I odpočívat se musí umět, Zdeněk s Iriskou to zvládají na jedničku.

2013-08-25

...........................................................................................................................

Uplynulé srpnové týdny byly pro nás náročné hlavně po pracovní stránce, žádné prázdniny si neužíváme a tak veškerý volný čas věnujeme pouze naší smečce. Hlavně se snažíme "lovecky vzdělat" naši Hermionu, která se nám to ovšem snaží všemožné ztížit. K našemu překvapení především svojí tvrdohlavostí, kterou jsme od ní nečekali. Tak snad čas ukáže …

Hermiona

Hermiona odevzdává bažantí slepici

Od minulého týdne se našeho výcviku také účastní velmi sympatický trpasličí drsnosrstý jezevčík Deny se svým páníčkem. Oba se je snažíme naučit jak spolu pracovat a zdárně vykonat zkoušky na které by se rádi vydali. Doufáme, že se nám to všem společně povede.

Náš nový společník při výcviku - trpasličí drsnosrstý jezevčík Deny

Štěňátkům z vrhu I a z vrhu J již bylo krásných osm měsíců, ten čas opravdu hrozně letí. Dostali jsme krásné fotky Jeffa, společně s páníčkem se pokusili o svůj první výstavní postoj a zcela určitě se jim to podařilo. Jen tak dál a moc děkujeme za krásné fotky a info jak se Jeffovi daří.

Jeremy Jeff Ivančice ve věku osm měsíců

Nádherné srpnové večery přímo svádějí k tomu abychom si zapálili svíčky a třeba i rozdělali oheň a při lahodném vínu spřádali naše další plány, doufáme, že nám vyjdou :-))))

Víno, které má žár.

Většina naší smečky při večerní párty

Iris přichází na večerní párty

2013-08-12

...........................................................................................................................

Týden se přehoupl k dalšímu víkendu na jehož sobotu byly do našeho ivančického revíru naplánovány speciální zkoušky z vodní práce, na nich měl Zdeněk na starosti jako vedoucí skupiny práci na hluboké vodě, která se konala na rybníku v Pancířích. Bylo to prima být zase na zkouškách, nebýt vůbec nervózní a jenom držet pěsti všem startujícím.

Rozhodčí Jaromír Šmídek vhazuje kachnu do vody pro malého münsterlandského ohaře.

Malý münsterlandský ohař aportuje kachnu z hluboké vody.

Pointer přináší kachnu.

Naší smečce jsme se věnovali až po skončení zkoušek.

Jen co nahrajeme tuto aktualizaci na server tak jdeme pozorovat Perseidy, dnes má být na lov padajících hvězd nejlepší noc. Přání máme spoustu, doufáme, že se nám nějaké splní.

2013-08-04

...........................................................................................................................

V Ivančicích panují letní teploty, vedra jsou někdy až k nevydržení a prázdniny se přehouply do své druhé poloviny.

Už teď ale myslíme na letošní podzim a tak se Zdeněk s Hermionou připravují na to, co zcela určitě přijde, zkoušky se blíží zcela neúprosně.

Zdeněk s Hermionou při šoulačce

Zdeněk s Hermionou při šoulačce

Zdeněk nasazuje Hermionu na vlečku

Hermiona na konci vlečky

V nedávné době jsme obdrželi pár moc hezkých fotografií od páníčků naší Judith Jolandy Ivančice, které domácky říkají "Dita". Je vidět, že ze štěňátka, které si do nás odvezli roste velmi hezká welššpringří slečna a to nás moc potěšilo. Podle zprávy, kterou jsme dostali dělá "Dita" své rodině jenom radost.

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

"Ditě" jsme na její osobní stránku přidali jednu fotografii.

2013-07-28

...........................................................................................................................

Letní sraz WSS 2013 v Petříkově

Letní sraz chovatelů, majitelů a příznivců plemene welššpringršpaněl, který je již tradiční akcí pořádanou sekcí WSS, se v letošním roce konal v jihočeském Petříkově od čtvrtka 25. do neděle 28. července 2013.

Stejně jako v letech minulých ani letos nechyběla mezi účastníky výprava zastupující naši CHS Ivančice. Spolu se Zdeňkem se do jižních Čech vydala "Arwen" s Hermionou a z Kuřimi Petra s Harrym. Doma v Ivančicích zůstala Petra s Girou, Ellen a Iris a v Kuřimi zůstal s Michalem Harryho welššpringří parťák "Freddie".

Našim domovem byl na letošním srazu WSS tento stan se třemi ložnicemi.

Zleva Hermiona, Harry a "Arwen"

Ve čtvrtek odpoledne se na louce za obcí Těšínov (místní část obce Petříkov) konala "Jubilejní výstava plemene Welsh Springer Spaniel" na kterou jsme dorazili asi půl hodiny před jejím začátkem což nám dalo dostatek času na to stát se zaujatými, pozornými a fandícími diváky. Žádného z našich welššpringřích kamarádů jsme na tuto výstavu nepřihlásili a tak jsme se mohli věnovat také přátelům, které jsme potkávali kolem výstavního kruhu.

Samotný sraz WSS byl zahájen v pátek ráno a na jeho programu byl především výcvik všech loveckých disciplín v poli, v lese i ve vodě, ale také přednáška o canisterapii a praktická ukázka úpravy srsti welššpringršpanělů. Veselou částí programu byla soutěž v disciplínách při kterých zápolily dvojice složené z páníčka a jeho psa v netradičních disciplínách. Zdeněk s Hermionou velice pobavili publikum při disciplíně "aport buřta", kterou, možná i k vlastnímu překvapení, celkem úspěšně zvládli.

Zdeněk s "Arwen" a Hermionou před zahájením výcviku vodních disciplín

Petra s Harrym, "Arwen" a Hermionou během sobotního

dopoledne věnovaného výcviku v lese

"Arwen" aportuje kachnu z vody.

"Arwen" odevzdává kachnu.

Harry odevzdává Petře kachnu přinesenou z rybníka.

"Arwen" a Hermiona v přestávce při výcviku u vody

Harry, "Arwen" a Hermiona odpočívají během výcviku v lese.

"Arwen" s Hermionou při večerním posezení se starými i novými přáteli

Zdeněk s Hermionou při "podlízce", jedné ze soutěžních

disciplín soutěžního odpoledne se psem

Petra a Harrym při "podlízce".

Celodenní program srazu byl náročný, "Arwen" však umí využít

letní noc k důkladnému odpočinku.

Harry, "Arwen" a Hermiona pod panelem, který informoval

o padesáti letech chovu WSS v naší zemi.

Po několika letech byl letošní welššpringří sraz provázen nezvykle velkou přízní počasí. Během celé doby nespadla ani jediná dešťová kapka a teploty byly opravdu velmi letní. Vedra, potu a kousavého hmyzu jsme si všichni užili opravdu do sytosti, strávili jsme tři dny bez elektřiny a tekoucí teplé a studené vody a přesto se nám na srazu konaném v krásné krajině se spoustou čistých rybníků a v lesích oplývajících borůvkami moc líbilo.

Přípravou a organizací letošní letního welššpringřího srazu byla pověřena MUDr. Ilona Doležalová, která se akci věnovala s maximálním nasazením a za pomoci jejího manžela i celé rodiny se jí podařilo uskutečnit akci, která se nám velmi líbila a za to jí patří naše vřelé poděkování. Už teď se těšíme na příští rok abychom si mohli sraz WSS v Petříkově v době od 24. do 27. července 2014 zopakovat.

Zatímco si jedna část naší smečky s Harrym a Petrou užívala srazových radovánek v jižních Čechách ta druhá si v Ivančicích nic nedělala z jejich nepřítomnosti. Petra s Girou a Iris chodily k rybníku osvěžit se v horkých dnech a protože v Ivančicích probíhala o tomto víkendu tradiční svatojakubská pouť užily si Petra s Iris také pouťových radovánek.

Horké večery pak všechny trávily společně při pojídání melounu a popíjení Sangrie.

Iris na břehu rybníka

Gira vyhrabává "myšičku".

Gira, Ellen a Iris při letním večerním posezení při svíčkách

s chlazeným melounem a lahodnou Sangrií

2013-07-21

...........................................................................................................................

Léto je v plném proudu, prázdniny se blíží zcela neúprosně do své poloviny a v Ivančicích je sucho a teplo. Přesto se snažíme s některými členkami naší smečky cvičit a připravovat je na to co přijde.

Zdeněk s Hermionou chodí pravidelně do lesa a tam procvičují všechny "lesní" disciplíny. Vedra a obtížného hmyzu si při tom oba užijí až to hezké není. Daleko příjemnější je vypravit se na výcvik "vodních" disciplín, toho se rády zúčastní všechny naše welššpringří holky. Iris zdědila lásku k vodě po své mamce Hermioně a babičce "Arwen", je v rybníku i v řece jako doma a dumík dokáže aportovat stejně rychle a ze stejné vzdálenosti jako její mamka.

Iris pronásleduje svoji mamku Hermionu při aportu dumíku z vody. Většinou to

končí tak, že dumík přinese a odevzdá Iris.

Hermiona aportující dumík z vody.

Gira vystupuje z vody na břeh, aby odevzdala dumík.

Iris je ve vodě jako doma.

Iris aportuje dumík z rybníku.

Párek labutí raději vyklidil prostor na soutoku Jihlavy s Oslavou, když

se přiblížila naše smečka.

Mokrá Gira v rozkvetlé louce

2013-07-14

...........................................................................................................................

Výlet do Prahy.

Na sobotu 13. července 2013 jsme si již před delší dobou naplánovali výlet do Prahy. Na cestu jsme se vydali v obvyklém složení, Zdeněk s Petrou, kteří si s sebou vzali "Arwen" a Iris, Jitka a Petra s Harrym. Doma musely zůstat Gira, Hermiona a Ellen, které měly za úkol hlídat náš dům. Naším prvním cílem byla Klubová výstava všech plemen KCHLS (bez zadání titulu Klubový vítěz), která se konala na kynologickém cvičišti Rychety v Uhříněvsi. Tentokrát jsme však nevystavovali naše chlupaté kamarády, ale pěkně jsme si počkali až na odpolední soutěže na jejichž úvodu předal předseda KCHLS "Arwen" a Harrymu diplomy a poháry patřící k tiulu KLUBOVÝ ŠAMPION. Podmínky pro zisk tohoto velmi prestižního titulu (3x CAC na klubových a speciálních výstavách KCHLS) splnili oba na KV v Humpolci letos v dubnu.

C.I.B., C.I.E., CH Heda Jifex "Arwen" s pohárem

pro KLUBOVÉHO ŠAMPIONA KCHLS, který jí

byl udělen na KV v Uhříněvsi.

CH, JCH Harry Potter Ivančice s pohárem

pro KLUBOVÉHO ŠAMPIONA KCHLS, který mu

byl udělen na KV v Uhříněvsi.

Harry a "Arwen" se svými poháry za KLUBOVÉHO ŠAMPIONA

Petra s Jitkou a s nimi Harry, "Arwen" a Iris na Klubové výstavě v Uhříněvsi

Druhým cílem naší cesty do Prahy byla návštěva u páníčků Jane Elanor Ivančice "Jeny" na kterou jsme byli pozváni. Celá "Jennina" rodina nás očekávala a my jsme s nimi strávili velmi příjemné odpoledne a dlouhý večer u grilu, dobrého jídla a výborného pití. U "Jeny" se nám moc líbilo, děkujeme moc za pozvání a těšíme se až se zase příště sejdeme u nás, nebo na nějaké kynologické akci.

Jane Elanor Ivančice "Jeny" s kousací kostičkou

"Jeny" má velmi milou rodinu a výbornou psí kamarádku. Všechny je má ráda a oni jí to s láskou oplácejí.

"Jeny" s Iris

Iris má konečně kousací kostičku jenom pro sebe.

V pátek 12. července 2013 to bylo již dlouhých šestnáct let co se v CHS Jifex pana Jindřicha Fencla narodilo jeho fence CH Bessy Jifex, po krytí psem Bak od Prvního potoka, sedm welššpringřích štěňátek. Z jedné fenky, které dali jméno Cira, se stala naše věrná společnice a vynikající kamarádka na dlouhých čtrnáct let. Hned cestou domů jsme malou Ciru přejmenovali na "Kety" a tak jsme jí také říkali celý její život.
V červnu to bylo již dva roky co nás naše milovaná "Kety" navždy opustila a odebrala se psího nebe, my však na ni stále často vzpomínáme. "Kety" byla obrovskou psí osobností, byla lovec tělem i duší a při tom dokázala být neobyčejně obětavou matkou, která se o svá štěňátka starala s naprosto vzornou mateřskou péčí.
"Kety" byla ve své době jednou z mála chovných fen WSS, která měla úspěšně složené všestranné zkoušky. O naší účasti na Memoriálu Josefa Venhody, všestranných zkouškách, kde "Kety" získala nejvyšší možné pracovní vzdělání, sepsal Zdeněk na jaře roku 2003 článek, který byl původně určen pro zpravodaj KCHLS. Osud to však zařídil tak, že článek nikdy nevyšel ani v klubovém zpravodaji ani nikde jinde. Celé ty roky ležel ve Zdeňkově "šuplíku" (přesněji v podobě jedniček a nul na jednom z jeho záložních CD disků). A protože jsme v pátek na naši "Kety" vzpomínali v souvislosti s datem jejího narození tak jsem se rozhodli, že tento článek zveřejníme na Zdeňkově Welššpringří blogu.

     
 

 

 

2013-07-07

...........................................................................................................................

Posledních čtrnáct dnů uběhlo v Ivančicích tak rychle jako voda v kterékoliv ze tří místních řek. Mnoho věcí se za tu dobu událo, některé příjemně pohladí na duši, ale pak jsou také takové, kterých si člověk přeje zažít co nejméně.

V sobotu 29. června 2013 oslavila osmé narozeniny CH, JCH Gabi Jifex, Český šampion práce, která je v držení jejího chovatele a našeho přítele pana Jindřicha Fencla. Gabi je matkou naší ICH, CH Heda Jifex "Arwen", ale to není jediný důvod proč jsme se rozhodli o ní dnes psát.

Gabi byla členkou naší welššpringří smečky na jaře roku 2011 kdy jsme se pokusili, po dohodě s panem Fenclem, odchovat u nás v Ivančicích její druhý vrh štěňat. Zůstalo však jenom u pokusu, protože Gabi po krytí psem CH Blesk od Nežárecké tůně "Bak" nezabřezla. Dovršením osmého roku věku byla Gabi vyřazena ze seznamu chovných jedinců plemene WSS a tak navždy zůstane matkou jediného vrhu štěňat ze kterého vzešly dvě chovné feny, naše "Arwen" a její sestra CH Helga Jifex.

Je opravdu paradoxní a velmi smutnou skutečností, že právě Gabi, která své kvality exteriérové i pracovní prokázala ziskem titulu CH ČR a pracovního titulu Český šampion práce zůstane matkou pouze jediného, byť úspěšného, vrhu štěňat. Gabi byla jednou z mála chovných fen WSS, které měly úspěšně složené VZ a dokonce i MMŠ a z hlediska výkonu se jí mohla jenom stěží vyrovnat jakákoliv jiná chovná fena WSS. O to více nyní oceňujeme, že máme doma její úžasnou dceru, naší milovanou "Arwen".

CH, JCH Gabi Jifex, Český šampion práce aportuje lišku.

Ivančická welššpringří smečka v roce 2011 kdy byla její členkou také Gabi (zcela vpravo).

Zcela určitě největší radost nám tento týden udělal výsledek zdravotního vyšetření naší Ellen. Podle vyjádření našeho veterinárního lékaře, který se nám o Ellen vzorně stará se její koleno tři měsíce po operaci velmi dobře hojí, není bolestivé, drží výborně a má zachovanou svoji funkci. Ellen bylo dovoleno postupné zatěžování formou krátkých vycházek na vodítku, proto může každý večer doprovázet Zdeňka, když odváží naše auto do garáže, což jí dělá obrovskou radost. Další kontrola nás čeká na podzim a my doufáme, že její výsledek bude stejně pozitivní.

Máme velkou radost, že se Ellen takto uzdravuje a děkujeme všem, kteří na ni mysleli a drželi jí pěsti a tlapky od operace až do dnešního dne.

Ellen na naší zahradě pod kvetoucí hortenzií

Ve čtvrtek jsme byli pozváni, spolu s naší kamarádkou Jitkou, na návštěvu k Indianovi Jones Ivančice "Indy". Moc děkujeme jeho páníčkům za pozvání. Pozdní odpoledne přešlo do krásného letního večera a při sezení na zahrádce u domu bylo stále o čem povídat. "Indy" má skvělé páníčky, kteří jej milují, on jim to oplácí tou pravou psí láskou a my jsme moc rádi, že tomu tak je. Už teď se těšíme na další setkání s "Indym" a jeho rodinou.

"Indy" při návštěvě letošního Intercanisu na brněnském výstavišti.

Vyfotit tenhle "pytel blech" je oříšek i pro nás.

Do naší e-mailové schránky také dorazily milé zprávy a obrázky a videa od páníčků našich odchovů Ivory Arwen Ivančice "Enny", Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee", Jeremy Jeff Ivančice a Joy Adams Ivančice.

Ivory Arwen Ivančice "Enny" ve chvíli klidu

Nádherně zamračená "Enny", to se nám moc líbí.

Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee" to mezi spoustou kytek moc sluší.

"Febee" doslova kouká rošťárna z očí.

Ne všechny zprávy o našem společném životě s welššpringry jsou vždy veselé, bohužel život má i své smutné chvíle a nás zastihla jedna taková zrovna v tomto týdnu.

V úterý 2. července 2013 odešla, ve věku patnácti a půl roku, do psího nebe  Cora ze Slovákové "Kora", milovaná společnice Petřiných rodičů. Jejím otcem byl náš ivančický odchovanec Bojar Ivančice.

"Kora" chybí nejenom Petřiným rodičům, ale i nám. Zůstaly nám na ni jenom hezké vzpomínky na společné okamžiky, když byla u nás v Ivančicích na výcviku na zkoušky anebo když přijela s rodiči jen tak na návštěvu.

Cora ze Slovákové "Kora" - 15,5 roku

V sobotu věnoval Zdeněk opět svůj čas jiným psům než naší smečce, protože posuzoval na Klubových lesních zkouškách ve Švábenicích (VY). Spolu s dalšími šesti kolegy, pod vedením vrchního rozhodčího Ing. Jana Horyny, hodnotil výkony jedenácti účastníků, kteří ke zkoušce nastoupili.

Někteří úspěšní absolventi KLZ ve Švábenicích při vyhlášení výsledků

Sbor rozhodčích při přípravě vyhlášení výsledků KLZ ve Švábenicích

A na závěr ještě trochu myslivosti. Minulý víkend ulovil Zdeněk v Ivančické honitbě úplně prvního letošního srnce. S ohledem na výšku do kterých letos dorostly všechny krytiny nebyl jeho lov jednoduchý a o to větší radost Zdeněk z tohoto úspěchu má. Celé naší smečce se ulovený srnec velmi líbil.

2013-06-26

...........................................................................................................................

Dnešní aktualizaci věnujeme naší milované Hermioně. V minulém týdnu nám pošta doručila certifikát, který oficiálně potvrzuje, že naší Hermioně Granger Ivančice byl přiznán titul ČESKÝ ŠAMPION.

CH Hermiona Granger Ivančice

O uplynulém víkendu se Zdeněk věnoval úplně jiným psům než těm našim. V sobotu posuzoval na barvářských zkouškách (BZ) a v neděli na lesních zkouškách (LZ), které pořádal OMS Třebíč na Kosové.

Lesní zkoušky na Kosové 23. června 2013

Zdeněk (zcela napravo) s vítěznou fenkou borderteriéra, jejím páníčkem a kolegy rozhodčími

Je obvyklé, že každý účastník i rozhodčí na loveckých zkouškách dostane, nebo si vylosuje placku, která mu pak zůstane jako památka na každou zkoušku. Doma jich máme již velmi slušnou sbírku, ze všech zkoušek na kterých jsme byli jsme si je ponechali. Ještě nikdy jsme se ale nesetkali s plackami, které by na zadní straně byly ozdobeny dětskými obrázky s psími motivy. Přišlo nám to velmi milé.

     
 

Přední (vlevo) a zadní strana placek z BZ a LZ na Kosové

 

2013-06-16

...........................................................................................................................

Po dlouhém a náročném pracovním týdnu kdy jsme na naši smečku neměli příliš mnoho času, přišel krásný jarní víkend s letním počasím, který jsme celý věnovali našim psům a našim milovaným odchovům. Už skoro letní sobotu jsme strávili u vody, a celá naše smečka si dosyta užívala naší společnosti a vodních hrátek. Jediná Ellen musela zůstat doma a pokračovat v rekonvalescenci.

Iris ukázala, že má v sobě stejnou lásku k vodě jako její mamka Hermiona a její babička "Arwen". Setkání s vodním živlem vzala doslova útokem a do řeky skákala doslova "hlava nehlava". Svou nadšenou ochotou jít do hluboké vody nám Iris udělala opravdu velkou radost.

Iris ve vodním živlu

Přetahovaná o klacek

Iris skáče po letícím klacku.

Plavající Iris

Iris pronásleduje Hermionu

Plavající Hermiona

Neděle proběhla ve znamení velmi milých setkání. Hned ráno k nám přijela naše přítelkyně Jitka a chvíli po ní k nám, po čtyřech měsících, přijel Jeremy Jeff Ivančice se svými pánečky. Po pár minutách byl u nás Jeff jako kdyby vlastně nikdy ani neodjel, zapojil se do naší smečky a ta ho vřele přijala. Radostného setkání s Jeffem jsme využili k úpravě jeho velmi bujně rostoucího kožíšku. Jeho majitelé nám přivezli hodně přes tři sta Jeffových fotek ze kterých je jasně vidět, že je považován za člena rodiny a jeho welššpringří život je velmi pestrý a barevný.

Jeremy Jeff Ivančice po úpravě srsti

Jeremy Jeff Ivančice

Jeff v náručí svého chovatele

Detail Jeffovy hlavy

Těsně po poledni pak dorazila Jane Elanor Ivančice "Jeny" se svým páníčkem Pavlem a welššpringří kamarádkou "Hany". Všechny hovory s páníčky Jeffa a "Jeny" se točily kolem našich psích společníků, myslivosti a lovu. Také "Jeny" a Hany od nás odjely s upravenými kožíšky. Až po odjezdu Pavla s "Jeny" a Hany nám došlo, že jsme je zapomněli vyfotit, asi bylo to povídání o lovu příliš intenzivní.  -:))

Moc děkujeme majitelům Jeffa a "Jeny" za jejich péči o naše odchovy, těšíme se na další setkání, které už máme naplánované a doufáme, že to vyjde.

2013-06-11

...........................................................................................................................

 Freny a Fram zítra oslaví 11. narozeniny.

Zítra tomu bude již dlouhých 11 roků co se naší Ciře Jifex "Kety" a Bojarovi Ivančice narodila čtyři štěňátka, dva pejsci a dvě fenky. Z vrhu F s námi doma zůstali Freny a Fram, dnes oba žijí s naší velkou kamarádkou Jitkou v blízkých Neslovicích.

Freny a Framovi, ale i Feře a Fargovi o kterých jsme už, bohužel, dlouho nic neslyšeli přejeme hodně štěstí a zdraví.

Freny a Fram ve svém pelíšku

2013-06-04

...........................................................................................................................

Současné upršené počasí nám udělalo čáru přes téměř všechny naše plány, ale stejně se nevzdáváme, jakmile na chvilku přestane tak vyrážíme se smečkou do lesa.

Tři generace welššpringršpanělek v Ivančicích

Uprostřed nejmladší Iris Rainbow Ivančice, vlevo její máma Hermiona Granger Ivančice

a vpravo její babička Heda Jifex "Arwen"

A když to opravdu nejde, protože z oblohy se táhnou husté provazy deště, tak se naše welššpringří smečka rozloží do svých pelíšků a snaží se to rychle zaspat.

Hermiona velmi ráda odpočívá v pohodlí s hlavou na polštáři.

Ellen a Iris jsou velké kámošky a rády spolu sdílejí jeden pelíšek.

O poznání náročnější než naše smečka měl minulý týden Zdeněk, kterého čekala zkouška na všestranného rozhodčího z výkonu loveckých psů.

Ve středu 29. května Zdeněk tuto důležitou zkoušku, konanou v Třebíči na Bažantnici, zvládl na výbornou. Stal se tím pádem všestranným rozhodčím z výkonu loveckých plemen slídičů, retrieverů, teriérů a jezevčíků a může je posuzovat na ZV, PZ, LZ, BZ a VZ, dále může posuzovat všechna plemena (včetně ohařů) na SZVP a jako všestranný rozhodčí může také posuzovat disciplínu "barva" na jakýchkoliv zkouškách anebo může vykonávat funkci vrchního rozhodčího.

Složením zkoušky na všestranného rozhodčího splnil Zdeněk cíl, který si stanovil, když s posuzováním výkonu loveckých psů začal a byl to také jeho sen, který se mu teď splnil :-)))

2013-05-26

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 25. 5. 2013 LITOMĚŘICE (CZ)

Již dlouho dobu jsme v našem kalendáři měli u data 25. května napsáno velkými písmeny "Výstava Litoměřice".

Na Mezinárodní výstavu v severočeských Litoměřicích jsme přihlásili Hermionu a její dceru Iris. Tento náš "výlet" započal již v pátek, když jsme se vydali z bývalého královského města Ivančice do bývalého královského města Litoměřice, vstříc dalšímu našemu výstavnímu dobrodružství. Na Moravě jsme tentokrát nechali Giru a "Arwen" (u Jitky, kde se zařadily do smečky k Framovi s Freny) a také Ellen (u Zdeňkových rodičů). Účast na výstavě jsme spojili s návštěvou rodiny v Praze a do Ivančic jsme se vrátili až v neděli večer.

Jako první "vančačka" vkročila na modrý výstavní koberec v kruhu číslo 24 naše malá Iris pod Petřiným vedením. Iris se velmi hezky předvedla ve třídě štěňat, rozhodčímu, panu Miloši Kašparovi, se moc líbila a proto si odnesla hodnocení velmi nadějná 1.

Iris Rainbow Ivančice

- velmi nadějná 1

V "dospělácké" pracovní třídě se v kruhu prezentovala naše milovaná Hermiona pod Zdeňkovým vedením natolik úspěšně, že obdržela od rozhodčího, pana Miloše Kašpara, známku výborná 1 a k tomu čekatelství CAC, CAC ČMKU, CACIB a titul BOB - vítěz plemene. Ziskem tohoto čekatelství CAC splnila Hermiona podmínky předepsané pro udělení titulu "Český šampion". V nejbližších dnech požádáme o jeho přiznání a diplom pak zveřejníme na webu.

Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB

ziskem tohoto čekatelství CAC  Hermiona splnila podmínky pro udělení

titulu "ČESKÝ ŠAMPION"

Hermiona se Zdeňkem ve výstavním kruhu

Hermiona odkoukala sezení ve výstavním křesle od své matky "Arwen".

Hermiona u vodotrysku

v areálu litoměřického výstaviště

Hermiona se svou medailí a svými poháry, její dcera Iris

a Zdeněk na konci výstavního dne

Na litoměřické výstavě jsme se setkali s celou řadou přátel a známých, s některými jsme se potkali po velmi dlouhé době.

Do Litoměřic to neměli daleko Hanuš s Luckou a Hillary a tak využili příležitosti aby se s námi opět viděli jako před měsícem v Humpolci. A my jsme velmi rádi, že nás přijeli podpořit.

Moc děkujeme Jitce a Zdeňkovým rodičům za hlídání Giry, "Arwen" a Ellen a také všem kdo nám drželi pěsti a tlapky.

2013-05-19

...........................................................................................................................

Od pátku do neděle probíhaly v Ivančicích "Chřestové slavnosti" pořádané na počest této zeleniny, která bývala v minulosti ivančickou specialitou, dnes se však nikde v okolí nepěstuje. Přesto bylo možné ochutnat na náměstí pokrmy z chřestu, ale i spoustu dalších specialit.

S Iris jsme prošli všechny "atrakce" a pozdravili se s přáteli a známými a slavnosti jsme zakončili u naší kamarádky Ingrid a jejích skvělých zákusků a cappuccina, které na slavnostech chřestu prodávala.

Iris na ivančické kašně

Petra s Iris nakupují u květinářského stánku.

Zdeněk s Iris při popíjení kávy

Ve čtvrtek začala doba lovu srnců, což je každoroční začátek nové lovecké sezóny. Večerní i ranní čekaná může být skvělým, uklidňujícím zážitkem i když člověk nic neuloví (taková je většina čekaných), často je lepší jenom sedět a pozorovat anebo se  vybavit fotoaparátem a pořádat "lovy beze zbraní".

Pohled z lovecké kazatelny

Zajíc - nejvzácnější ivančická zvěř

Srnec - mladý kus se silnou trofejí, ještě ne zcela přebarvený

Tady mohla být fotografie bachyně s osmi selátky v "pyžamu", ale v době kdy prasečí rodinka vyšla z lesa na pole před Zdeňkovu kazatelnu tak už byla taková tma, že náš foťák odmítl pracovat.

2013-05-13

...........................................................................................................................

Náš Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" má svůj web!

Od konce minulého měsíce je ve virtuálním světě internetu zase o jeden psí web více.

Vznik jednoho nového webu by nám nestál za to abychom se zde takovou událostí zabývali, vznikají jich přece tisíce denně. Web, který máme na mysli nyní je však pro nás všechny v Ivančicích velmi důležitý. Je totiž věnovaný našemu odchovu Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi".

"Brixiho" webová stránka,

funguje od dubna 2013 a dává nahlédnout do života v jeho smečce.

"Brixi" s paničkou Andreou na jednom z obrázků ve fotogalerii

"Brixi" při hrách se Zuzkou a Jurkom nezkazí žádnou legraci.

Moc děkujeme Andree, že si dala tu práci a vyrobila "Briximu" jeho vlastní webovou prezentaci, na které je znát, že ji tvořila s láskou ke svému čtyřnohému psímu kamarádovi.

Už teď se těšíme na to až se na "Brixiho" webu objeví nové příspěvky a fotografie.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 11. 5. 2013 KOŠICE (SK)

V sobotu 11. května se "Brixi" předvedl v kruhu na MVP v Košicích, v místní části Barca. Rozhodčího pana Matyáša asi příliš nezaujal a výsledkem je "Brixiho" první ocenění VD.

I nadále budeme "Briximu" a Andree držet všechny naše pěsti a tlapky kdykoliv se v budoucnosti vypraví do zrádně nevyzpytatelného prostředí výstavního kruhu :-)))))

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

sobota, 11. 5. 2013, Mezinárodní výstava psů Košice

- velmi dobrý

2013-05-05

...........................................................................................................................

PAMPELIŠKOVÝ TÝDEN :-)))

Máme za sebou týden, který opravdu můžeme nazvat "pampeliškovým". Trávník na naší zahradě totiž není žádný "výstavní kousek", ale právě naopak se v něm vyskytují rostlinky nad kterými by trávníkáři jenom lomili rukama. Je to však náš trávník a my jej máme rádi. Pampelišky (smetánka lékařská), které celý týden hojně kvetly jsou oblíbenou pochoutkou našich králíků Ferdy a Pižly a tak jsme se rozhodli, že budou vhodnou dekorací pro všechny členky naší welššpringří smečky.

Gira, "Arwen", Hermiona a Iris mezi pampeliškami a s pampeliškovou dekorací

Gira, "Arwen" i Hermiona při fotografování vzorně spolupracovaly, Iris však

celou akci úspěšně sabotovala.

Gira s pampeliškovým věnečkem na hlavě aportuje pampeliškový věneček.

Giru fotografování zmohlo natolik, že na jeho konci doslova "odpadla".

Na osobní stránky všech "vančických" účastníků klubové a speciální výstavy v Humpolci, Harryho, "Jeny", Iris, Hermiony a "Arwen", konané o minulém víkendu,jsme přidali pár obrázků.

Iris Rainbow Ivančice

ve věku 19 týdnů

2013-04-28

...........................................................................................................................

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS 27. 4. 2013 HUMPOLEC (CZ)

a

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA KCHLS 28. 4. 2013 HUMPOLEC (CZ)

Poslední dubnový víkend jsme si ve svém kalendáři vyhradili pro dvě důležité výstavní akce.

V sobotu se konala v Humpolci, v areálu Závodiště Zlatá podkova, Klubová výstava KCHLS na které naše plemeno posuzoval rozhodčí Tom Graham (GB), kennel Nyliram.

V neděli se na stejném místě konala Speciální výstava KCHLS, na které posuzovala plemeno Welsh Springer Spaniel rozhodčí Jane Graham (GB), kennel Nyliram.

Z Ivančic jsme se v sobotu ráno vydali na Vysočinu v početné sestavě. Kromě Zdeňka, Petry a Jitky byli v našem Berlingu "Arwen", Hermiona, Iris a Harry, který u nás trávil týdenní jarní prázdniny. V neděli jsme už tak početní nebyli, protože Jitka onemocněla a musela zůstat doma v posteli.

V sobotu se na klubovku dostavila také Jane Elanor Ivančice "Jeny" se svými páníčkem Pavlem a jeho ženou.

Pro Iris i "Jeny" to byla jejich první výstava v životě.

Jako první se na sobotní klubovce i nedělní speciálce představil ve výstavním kruhu Harry Potter Ivančice ve třídě pracovní. Po oba dva dny získal vítězství ve třídě spojené s oceněním V1, CAC. V neděli k tomu navíc ještě přidal titul Vítěz Speciální výstavy.

Harry Potter Ivančice

sobota, 27. 4. 2013, Klubová výstava KCHLS

- výborný 1, CAC

neděle, 28. 4. 2013, Speciální výstava KCHLS

- výborný 1, CAC, Vítěz Speciální výstavy

ziskem sobotního CAC Harry splnil podmínky pro udělení

prestižního titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION"

Jako druhé se ve třídě štěňátek proběhly výstavním kruhem "Jeny" a Iris. Obě a zvláště pak Iris, pobavily všechny přítomné a oba rozhodčí dokázaly zaujmout svou štěněcí bezprostředností, hravostí a nezkrotným temperamentem. "Jeny" dostala od pana rozhodčího v sobotu ocenění VN1 a Iris VN2. V neděli pak Iris získala od paní rozhodčí ocenění VN1.

Pavlovi a "Jeny" děkujeme za zodpovědnou přípravu na jejich první výstavu a výtečnou reprezentaci. Budeme jim i nadále držet všechny naše pěsti a tlapky.

Jane Elanor Ivančice "Jeny"

sobota, 27. 4. 2013, Klubová výstava KCHLS

- velmi nadějná 1

Iris a "Jeny" ve třídě štěňat

Iris Rainbow Ivančice

sobota, 27. 4. 2013, Klubová výstava KCHLS

- velmi nadějná 2

neděle, 28. 4. 2013, Speciální výstava KCHLS

- velmi nadějná 1

Iris na nedělní speciálce s paní rozhodčí Jane Graham

V silné konkurenci ve třídě otevřené se po oba výstavní dny představila Hermiona, která získala pokaždé ocenění V3.

Hermiona Granger Ivančice

sobota, 27. 4. 2013, Klubová výstava KCHLS

- výborná 3

neděle, 28. 4. 2013, Speciální výstava KCHLS

- výborná 3

"Arwen" jsme na sobotu i neděli přihlásili do pracovní třídy ve které jí to nejvíce sluší. "Arwen" tuto třídu pokaždé vyhrála a vždy získala ocenění V1 a čekatelství CAC. Ziskem sobotního čekatelství CAC splnila "Arwen" podmínky předepsané KCHLS pro udělení prestižního titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION".

Heda Jifex "Arwen"

sobota, 27. 4. 2013, Klubová výstava KCHLS

- výborná 1, CAC

neděle, 28. 4. 2013, Speciální výstava KCHLS

- výborná 1, CAC

ziskem sobotního CAC "Arwen" splnila podmínky pro udělení

prestižního titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION".

Na obrázku s panem rozhodčím Tomem Grahamem.

"Arwen", nedělní vítěz třídy pracovní s rozhodčí paní Jane Graham.

V sobotním odpoledním programu jsme se, mimo jiné, představili v soutěži o Nejlepší chovatelskou skupinu.

Chovatelská stanice Ivančice v sobotní odpolední

soutěži o Nejlepší chovatelskou skupinu.

Pod Zdeňkovým vedením naši chovatelskou stanici

reprezentovali Harry, Hermiona a Iris.

Hermiona, "Arwen", Iris a Harry se svými nedělními kokardami.

V sobotu i v neděli za námi na závodiště přišly a přijely některé naše odchovy. Z Teplic k nám přijela Hillary se svými páníčky Luckou a Hanušem a přímo z Humpolce se na nás přišly v sobotu podívat Ivory Arwen Ivančice "Enny" s paničkou Danou a Jasmine Jocelyn Ivančice "Febee" s paničkou Petrou, kterou v neděli doprovodil její partner Dan.

Ze setkání s našimi "štěňátky" a jejich spokojenými majiteli jsme měli stejnou radost jako z výstavních výsledků, možná ale ještě větší.

Ivančická štěňátka, zleva Petra s Iris, Pavel s "Jeny", Dana s "Enny" a Petra s "Febee".

Zdeněk s Pavlem a smečkou, zleva Iris, Harry, Hermiona, "Arwen" a "Jeny".

Hillary s Hanušem a Lucka s Iris v náručí

Dana, Zdeněk a Hanuš s "Enny", Hermionou a Hillary

Petra s "Febee"

Hillary a Iris

Unavená Iris

Zleva Dana s "Enny", Zdeněk s Hermionou,

Harrym a "Arwen",  Dan s Iris a Petra s "Febee".

Máme za sebou krásný, ikdyž náročný a vyčerpávající víkend. Celá naše smečka už dávno spí ve svých pelíšcích jako kdyby byla půlnoc a my se do svých pelíšků těšíme také. Předtím než se nám toto přání splní ještě chceme moc poděkovat Pavlovi a jeho ženě, Lucce s Hanušem, Daně a Petře s Danem za to, že za námi do Humpolce přijeli. Bylo to moc fajn a těšíme se na to, že si to zase někdy zopakujeme.

Jitce moc děkujeme za pomoc, kterou opět poskytla v pravou chvíli a přejeme jí aby se brzy uzdravila.

2013-04-21

...........................................................................................................................

Hermiona a Ellen dnes oslavily 3. narozeniny.

Dnes jsou tomu přesně tři roky kdy se naší "Arwen" a Noorovi narodilo devět krásných štěňátek se kterými jsme prožili ten rok nezapomenutelné jaro.

Hella Ellen Ivančice a Hermiona Granger Ivančice se

svým narozeninovým dortem na naší zahradě

Ellen a Hermiona nakusují svůj narozeninový dort.

Za minutku už z dortu chyběla velká část. O zbytek se podělila celá naše smečka.

K dnešním třetím narozeninám přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí v jejich dalším "psím" životě také všem ostatním ivančickým welššpringršpanělům z vrhu H:

Hillary Storm Ivančice

Helena Ella Ivančice
Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"
Harry Potter Ivančice
Hanelle Haneli Ivančice
Hobit Frodo Ivančice
Hedwiga Snowy Ivančice "Berry"

Naše "ivančická welššpringří smečka" s Ivančicemi na pozadí

Zleva Hermiona Granger Ivančice, Gira Ivančice, Iris Rainbow Ivančice

a Heda Jifex "Arwen", chybí pouze Hella Ellen Ivančice, která

se podobných výletů teď zúčastňovat nemůže.

Iris při běhu mezi petrklíči

2013-04-16

...........................................................................................................................

Konec uplynulého týdne byl v Ivančicích ve znamení velmi milých a velmi očekávaných návštěv.

V sobotu se přijela podívat do "rodného hnízda" "Arwenina" dcera  Jane Elanor Ivančice, které doma říkají "Jeny". S ní, s její kámoškou Honey a s jejich páníčky jsme strávili hezké odpoledne během kterého "Jeny" absolvovala první, velmi slušivou, úpravu svého welššpringřího kožíšku.

Jane Elanor Ivančice "Jeny" se svojí parťačkou Honey

Jane Elanor Ivančice "Jeny" ve věku čtyř měsíců po první úpravě srsti

V neděli jsme uvítali návštěvu stejně milou a ještě početnější, protože s Hermioniným synem Indiana Jones Ivančice přicestovala celá jeho lidská smečka a zároveň nás navštívila také Jitka a Petra, majitelka Harryho Pottera Ivančice. Také Indymu jsme přistřihli jeho kožíšek, takže mu to slušelo stejně jako v sobotu "Jeny".

Indiana Jones Ivančice (uprostřed) se svojí lidskou smečkou

Indiana Jones Ivančice ve věku čtyř měsíců po první úpravě srsti

Indiana Jones Ivančice (vpravo) se svojí mamkou Hermionou Granger Ivančice

na naší sedačce

 Indymu  i "Jeny" jsme přidali po jedné hezké fotce na jejich osobní stránku.

2013-04-08

...........................................................................................................................

O víkendu jsme byli pozvaní na návštěvu do rodiny a domácnosti ve které žije svůj štěněcí welššpringří život Isabelle Evain Ivančice, které domácky říkají "Kety". Dostalo se nám bouřlivého uvítání od "Kety" a velmi milého uvítání od jejích majitelů.

Isabelle Evain Ivančice "Kety" s Petrou za prostřeným stolem

Isabelle Evain Ivančice "Kety" na svém oblíbeném místě

Do Ivančic už asi opravdu pomalu přichází jaro, zbytky sněhu leží už jenom na kopcích v okolních lesích, ledy na řekách roztály  a tak to Hermioně při procházce kolem řeky nedalo aby si nedopřála hodně chladivou koupel.

Hermiona si dopřává chladně osvěžující dubnovou

koupel, Iris, zatím, jenom nesměle přihlíží.

Iris

Iris letící za míčkem

2013-03-31

...........................................................................................................................

Veselé Velikonoce

Všem návštěvníkům našich stránek přejeme hezké a veselé Velikonoce.

Vančická welššpringří smečka o letošních Velikonocích,

zleva "Arwen", Iris, Gira a Hermiona

Věřte, nebo nevěřte, ale i tato fotografie byla pořízena o letošních

Velikonocích, přímo o velikonoční neděli. Jsou na ní Hermiona a "Arwen"

cestou na Kominářku, kam se s nimi Zdeněk vydal na pravidelné přikrmování zvěře.

"Arwen" a Hermiona u Zdeňkových jeslí na Kominářce v záplavě velikonočního sněhu

V minulých dnech jsme dostali řadu vzkazů ve kterých přejete Ellen brzké uzdravení po úraze a následné operaci, kterou prodělala na začátku minulého týdne. Všechny jsme Ellen vyřídili a za všechny moc a moc děkujeme.

S Ellen jsme byli tento týden na odstranění stehů a kontrole po operaci. Byli jsme pochváleni, že Ellen má ránu krásně zahojenou a koleno dobře pohyblivé. Přesto je ale už teď jisté, že během následujících šesti měsíců se všechny zprávy o Ellen budou týkat pouze jejího zdravotního stavu a postupu rehabilitace. Po celou tuto dobu má zákaz veškerých vycházek a pohybových aktivit mimo náš dvůr a zahradu na kterých ji budeme muset vodit pouze na vodítku. Až začátkem podzimu budeme vědět zda byla operace Ellenina kolene a následná rehabilitace úspěšná.

Ellen dostala o Velikonocích také kousek mazance

aby její rekonvalescence probíhala co nejlépe.

Výběr z mnoha Petřiných kvetoucích azalek

2013-03-24

...........................................................................................................................

Dnes se Zdeňkovi povedl velmi hezký "fotoúlovek", když se mu při přikrmování zvěře na Kominářce podařilo přímo u jeslí vyfotit malého zajíčka, který se narodil teprve před několika dny. Zajíček byl bez hnutí ukrytý v šípkovém keři.

Život se psem není vždy jenom krásný a bezproblémový. Přicházejí také chvíle, které nejsou příjemné a my teď takové období prožíváme spolu s naší Ellen, která se v úterý musela podrobit operaci utrženého předního zkříženého vazu v koleni levé zadní nohy. Úraz si Ellenka způsobila při jedné z vycházek do revíru, které tak moc miluje.

Ellen je velmi statečnou pacientkou, která, zatím, snáší vše s trpělivostí a disciplínou, kterou jsme od ní, s ohledem na její temperament, ani příliš nečekali. Zcela určitě uděláme všechno pro to aby Ellenina rekonvalescence, která bude hodně dlouhá, dopadla dobře a aby zase mohla vyrazit na pořádnou procházku do našeho revíru.

Ellen po operaci kolene odpočívá ve svém pelíšku.

Iris pozorující přípravu večerního krmení

Iris se svojí mamkou Hermionou při večeři

2013-03-18

...........................................................................................................................

Za tři dny by mělo do Ivančic přijít jaro, všechno tomu už nasvědčovalo, na naší zahradě vykvetly sněženky a bledule a náš česnek už měl zelené lístky hodně vysoko nad zemí, ale místo toho dnes napadlo tolik sněhu, že to tady vypadá jako o Vánocích. Nebylo by špatné kdyby k nám zase přišel Ježíšek…

Naše sněženky a bledule, které jsme stačili takto zvěčnit než je dnes

zakrylo dvacet centimetrů mokrého sněhu.

Trochu rozmazaná Iris s našimi sněženkami a bledulemi

V neděli 17. března se v Humpolci konala schůze sekce WSS na jejímž programu také bylo vyhlášení výsledků sekčních soutěží dle výsledků loňského roku. V soutěži o "Nejúspěšnějšího výstavního WSS" velmi výrazně zabodovala naše chovatelská stanice. Náš odchov, pes Harry Potter Ivančice majitelky Petry Stražovské obsadil II. místo a naše milá Hermiona Granger Ivančice se umístila hned za ním na krásném třetím místě. Oba dostali za tento úspěch kokardu a doma pusu na čumák.

Hermiona s kokardou za III. místo v soutěži "Nejúspěšnější výstavní WSS"

V Humpolci bydlí dvě štěňátka z našich posledních dvou vrhů. Starší Ivory Arwen Ivančice, které říkají "Enny" a o týden mladší Jasmine Jocelyn Ivančice, která dostala domácí jméno "Febee". Samozřejmě jsme na ně nezapomněli a navštívili jsme je abychom se podívali jak obě vyrostly. Obě jsou velmi hezké a milé, často se navštěvují a většinu společného času tráví hodně divokými hrami.

Jasmine Jocelyn Ivančice, která dostala domácí jméno "Febee"

"Enny" a "Febee" v souboji na křesle

Spoustu krásných fotek nám poslali majitelé pejska Indiana Jones Ivančice, doma mu říkají "Indy" a je vidět, že z něj roste moc hezký welššpringr. Za fotky "Indyho" moc děkujeme.

Indiana Jones Ivančice, kterému doma říkají "Indy".

"Indy"

Všem štěňátkům z vrhu "I" a z vrhu "J" jsme dnes přidali na jejich osobní stránky domácí jména, kterými na ně jejich páníčci volají.

2013-03-03

...........................................................................................................................

Novinka, kterou jsme se rozhodli dnes zveřejnit není žádným překvapením pro naše nejbližší přátele.

Ne všechna štěňátka, která jsme odchovali na přelomu loňského a letošního roku musela ke svým novým páníčkům někam cestovat. Existuje totiž jedna výjimka a tou je fenka Iris Rainbow Ivančice, dcera naší Herminony a Sindyho a vnučka naší milované "Arwen" a Noora.

Iris přinesla do naší smečky svoji štěněcí hravost a bezprostřednost, kterou jsme si tak mohli opět připomenout po téměř třech letech. Na jaro se teď všichni těšíme ještě více a nejenom proto, že jaro vždy přináší novou naději…

Iris Rainbow Ivančice ve Zdeňkově náručí na jedné z prvních vycházek do revíru

Iris na své úplně první vycházce do revíru, kterou absolvovala ještě

v době kdy všude ležel sníh a ve společnosti celé naší smečky.

Iris při pokusu o běh

Iris s celou naší smečkou

Iris (zcela vepředu) s naší smečkou  a s Freny a Framem v Obecním lese

Iris ulovila plyšáka.

V listopadovém čísle časopisu "Pes přítel člověka" byla jeho redakcí vyhlášena fotosoutěž  Velššpringršpaněl na fotografii, které jsme se také zúčastnili. Jeden z námi pořízených a poslaných obrázků se umístil na III. místě.

Fotografie, která se umístila ve fotosoutěži časopisu "Pes přítel člověka" pochází

ze série, kterou Petra pořídila v červenci 2011.

Sice jsme o tom nepsali, ale kromě toho, že jsme odchovávali štěňátka z vrhu "I" a z vrhu "J" a snažili jsme se je co nejlépe připravit na jejich budoucí welššpringří život, tak jsme také celou zimu pravidelně chodili přikrmovat zvěř do našeho revíru. Především na Kominářku kde má Zdeněk dva zásypy pro bažanty a jesle s korýtkem pro spárkatou zvěř. Zima byla u nás v Ivančicích letos i se sněhovou pokrývkou a proto byla všechna krmná zařízení pravidelně navštěvovaná. Na žádné naší výpravě do revíru nechybí naše smečka, tuhle zimu jsme ale museli nechávat doma "Arwen" s Herminonou plnící mateřské povinnosti. Teď jim to musíme vynahradit, aspoň shodí váhu, kterou při ležení u štěňátek přibraly.

"Arwen" s Hermionou u Zdeňkových jeslí na Kominářce

2013-02-26

...........................................................................................................................

Od doby kdy odešla všechna naše štěňátka dostáváme od jejich majitelů mnoho milých emailů s krásnými fotkami. Všechna naše štěňátka se výtečně sžila se svými páníčky a v mnoha případech je doslova "okupují".

Všem majitelům děkujeme za jejich zprávy a obrázky.

Indiana Jones Ivančice

Ivory Arwen Ivančice

Jasmine Jocelyn Ivančice

Ivory Arwen Ivančice a Jasmine Jocelyn Ivančice při souboji vleže

Jeremy Jeff Ivančice

Isabelle Evain Ivančice a Iris Rainbow Ivančice oslavily setkání

po týdnu pořádnou pranicí

Nedostáváme ale jenom fotky našich nejmladších štěňátek, ale i těch dospělejších a odrostlejších. Velmi hezké obrázky k nám dorazily z východního Slovenska od majitelky "Brixiho".

Hagrid Rubeus Ivančic "Brixi" v letošní východoslovenské zimě

2013-02-17

...........................................................................................................................

Stejně jako minulý, i tento víkend, byl v Ivančicích plný loučení. Pro štěňátka z vrhu "J" si postupně přijížděli jejich noví páníčci z blízkého i dalekého okolí. S každým štěňátkem jsme se rozloučili už předem v soukromí abychom se potom mohli věnovat jejich majitelům, zodpovědět všechny jejich dotazy a předat jim veškeré doklady a drobné dárky. Samozřejmě to vše k jejich štěňátku.

Všem našim "Jéčkům" i jejich páníčkům přejeme šťastný a dlouhý společný "psí život".

Judith Jolanda Ivančice, které jsme říkali "Jitka" v Jitčině náručí.

"Arwen" s Hermionou byly vždy při tom, když si noví páníčci odváželi svá štěňátka.

Několik štěňátek z vrhu "I" a vrhu "J" si od nás odvezli páníčci, kteří již prožili mnoho let s welššpringrem z naší chovatelské stanice a protože je tento jejich skvělý kamarád již v psím nebi tak neváhali opět přijet do Ivančic, aby si mohli odvézt štěňátko, které zaplní uprázdněné místo. Všichni vzpomínají na své welššpringry z Ivančic s velkou láskou.

Carka Ivančice "Duna" na obraze jehož autorem

je akademický malíř Viktor Bilčík.

Juliet Jade Ivančice se svojí novou kamarádkou

Joy Adams Ivančice s trofejní papučí

Dnes jsme také doplnili poslední obrázky do FOTOGALERIE staršího vrhu "I" Ivančice, která je tím pádem kompletní. Celkem v ní najdete 129 fotografií, které jsme pořídili v době od 7. prosince 2012 do 10. února 2013.

2013-02-10

...........................................................................................................................

Od pátku do neděle jsme u nás doma postupně vítali nové majitele, kteří již netrpělivě čekali na ten den kdy si budou moci přijet pro své vytoužené welššpringří štěňátko-vančátko z vrhu "I". Byly to krásné tři dny naplněné setkáním s milými majiteli našich milovaných "Íček".

Všem našim "Íčkům" i jejich páníčkům přejeme šťastný a dlouhý společný "psí život".

Indiana Jones Ivančice bude mít doma za kámošky dvě dlouhovlasé sestry.

Zdeněk s Hermionou se loučí s Idefixem Ivančice.

Všechna štěňátka vítala každou návštěvu s nadšením, ale přece jenom bylo znát, že

cítí, že dnes je ta "návštěva" trochu jiná.

Ivory Arwen Ivančice se velmi zalíbila deka se vzorem psích tlapek, kterou

si pro ni její panička přivezla

Isabelle Evain Ivančice naposledy s mamkou Hermionou.

Naštěstí bude tahle malá čertice bydlet opravdu blízko a tak

nebude jejich odloučení trvalé ani dlouhé.

Všichni noví páníčci si přivezli svoje "vančátka" v pořádku domů a od některých už máme milé zprávy i fotky o tom jak se sžívají se svým novým členem rodiny. Moc jim za obojí děkujeme a jsme rádi, že všechna štěňátka zvládla odchod na jedničku.

Chcete-li vidět jak to vypadá když jde v Ivančicích na zahradní procházku dvanáct

welššpringřích štěňátek a dvě jejich mamky tak se můžete podívat na:

2013-02-03

...........................................................................................................................

Čas pokročil a my máme za sebou poslední víkend kdy jsou všechna naše štěňátka kompletní a pohromadě. Štěňátkům z vrhu "I" bylo v pátek již osm týdnů a štěňátkům z vrhu "J" o pouhý jeden týden méně. Již příští víkend se "Íčka" rozejdou ke svým pánečkům a začne jim tak jejich opravdový "psí život".

Všem´"Íčkům" jsme dnes pořídili nové fotky, naše oblíbené posedovky. Postojovky u nás nehledejte, protože štěňátka se nastojí ještě hodně. :-)))

Indiana Jones Ivančice

ve věku 8 týdnů

Idefix Ivančice

ve věku 8 týdnů

Iris Rainbow Ivančice

ve věku 8 týdnů

Isabelle Evain Ivančice

ve věku 8 týdnů

Ivory Arwen Ivančice

ve věku 8 týdnů

Naše "I" holky,

zleva Isabelle Evain Ivančice, Iris Rainbow Ivančice a Ivory Arwen Ivančice

Naši "I" kluci,

zleva Idefix Ivančice a Indiana Jones Ivančice

Bráchové se ségrou,

zleva Idefix Ivančice, Isabelle Evain Ivančice a Indiana Jones Ivančice

Štěňátka z vrhu "J" Ivančice pěkně pohromadě

Mezinárodní výstava psů DUOCACIB Brno 3. 2. 2013

V neděli se konala v Brně Mezinárodní výstava psů DUOCACIB, které se pod vedením své paničky Petry zúčastnil Harry Potter Ivančice. Předvedl se ve velmi rozverné náladě, ukázal, že má energie na rozdávání a nechybí mu radost ze života. Za to všechno mu norský rozhodčí Kjellevold Stig Arne vystavil dlouhý posudek plný superlativů a ocenění výborný 1, CAC.

CH Harry Potter Ivančice

- výborný 1, CAC

Petře a Harrymu děkujeme za vynikající reprezentaci a příště jim zase budeme držet všechny pěsti a tlapky.

2013-01-28

...........................................................................................................................

Štěňátka kam se podíváš. Tak vypadá náš dům v těchto dnech.

Na konci minulého týdne jsme opět navštívili našeho veterináře. Tentokrát jsme s sebou měli všechna štěňátka z vrhu "J" aby jim pan doktor dal jejich první vakcínu a také identifikační elektronický čip.

Štěňátkům z vrhu "I" přišly, minulý týden, jejich průkazy původy a tak už z nich jsou opravdoví welššpringři.

Dnes jsme doplnili obrázky do obou aktuálních "štěněcích" fotogalerií.

Do FOTOGALERIE staršího vrhu "I" Ivančice jsme přidali velkou dávku fotografií, takže jich už v galerii je celkem sto.  Do FOTOGALERIE mladšího vrhu "J" Ivančice jsme přidali podobně velkou dávku obrázků, takže jich tam najdete celkem devadesát.

Schovávaná v trávě

Cokoli co vlaje je dobré zakousnout a nebo aspoň chytit........

Bláznivá "tetka Ellen" v obležení štěňátek

Z dalekého "východu" k nám dorazily obrázky "Brixiho" od rodiny Mladšíkových. Je na nich vidět, že Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" je v této zimě ve vynikající kondici a má skvělou náladu.

Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" v zimě 2012/13

Úžasnou sérii fotografií jsme dostali ze zasněžených jižních Čech od páníčků Heleny Elly Ivančice. Dítě a pes je vždy skvělým námětem pro fotografování, zvláště když jim to sluší tolik jako Elle s malou Emou.

Elle a malé Emě to spolu opravdu velmi sluší

2013-01-21

...........................................................................................................................

V Ivančicích se všechno točí kolem štěňátek. Dvanáct červenobílých "medvídků" zcela okupuje naši domácnost a v domě už není žádné místo, které by nenavštívili (kromě sklepa a půdy). Kytky v květináčích už utrpěly viditelné škody a velmi bedlivě musíme hlídat naše počítače abychom nepřišli o důležité kabely.

Spací pauza ve "štěňátkovníku"

"Arwen" se štěňátky v pelíšku pro dospělé

Gira hlídá nezvaného návštěvníka ve svém pelíšku.

Opravdu žádné místo nesmí zůstat neprozkoumané.

Rvačka vrcholí, poražená je na lopatkách.

Prázdná PET lahev je oblíbenou hračkou.

V samém závěru týdne jsme byli s pěti štěňátky vrhu "I" u našeho veterináře. Všechna štěňátka dostala první vakcínu a samozřejmě také elektronický čip.

2013-01-13

...........................................................................................................................

Minulý týden jsme představili welššpringří štěňátka z vrhu "I", který je tím starším, ze dvou aktuálních, jež právě odchováváme. Nyní přišel čas abychom představili sedm štěňátek z vrhu "J", kterým byly v pátek právě čtyři týdny.

Na obrázcích níže si je všechny můžete prohlédnout a seznámit se s jejich jmény. Stejně jako pro štěňátka z vrhu "I" i pro naše "Jéčka" jsme vytvořili osobní stránky abychom jim na ně mohli vkládat fotografie a zapisovat výsledky výstav a zkoušek.

Jeremy Jeff Ivančice

ve věku 30 dnů

Jane Elanor Ivančice

ve věku 30 dnů

Joy Adams Ivančice

ve věku 30 dnů

Judith Jolanda Ivančice

ve věku 30 dnů

Juliet Jade Ivančice

ve věku 30 dnů

Jasmine Jocelyn Ivančice

ve věku 30 dnů

Jacqueline Jackie Ivančice

ve věku 30 dnů

V tomto týdnu se za našimi štěňátky přijeli podívat někteří jejich budoucí majitelé. Ti již netrpělivě čekají na den, kdy si svoje welššpringry z Ivančic budou moci odvézt domů.

Všem děkujeme za dárky, které přivezli pro štěňátka i pro nás, ale hlavně za jejich mimořádně milé návštěvy, které se nám moc líbily a těšíme se až se za čas uvidíme znovu při odběru jejich chlupatého kamaráda.

2013-01-06

...........................................................................................................................

Máme domácnost plnou štěňátek. Stejně jako při posledním odchovu jsme opět zprovoznili hezký "štěňátkovník", do kterého jsme umístili pelíšky se vší tou naší welššpringří drobotinou.

Hermionina štěňátka z vrhu "I" jsou dnes již měsíc stará, pravidelně se vydávají mimo pelíšek i "štěňátkovník" (mají-li tu možnost) na průzkumné cesty do stále vzdálenějších zákoutí naší domácnosti. Někdy je taková objevná výprava tak unaví, že usnou v polovině zpáteční cesty, takže je potom snášíme do pelíšku ze všech koutů.

Arwenina štěňátka z vrhu "J" jsou sice o týden mladší, ale asi se chtějí vyrovnat svým starším příkladům a dělají velmi rychlé pokroky.

Plně obsazený "štěňátkovník", "Arwen", Hermiona a jejich dvanáct štěňátek

Na obrázcích níže se můžete seznámit s pěti štěňátky z vrhu "I" Ivančice a s jejich jmény, která jsme pro ně vymysleli a kterými jsme je pojmenovali hned po jejich narození. Každému štěňátku jsme na našem webu vytvořili jeho osobní stránku, na kterou budeme umisťovat jejich fotografie a zapisovat výsledky výstav a zkoušek.

Indiana Jones Ivančice

ve věku 30 dnů

Idefix Ivančice

ve věku 30 dnů

Iris Rainbow Ivančice

ve věku 30 dnů

Isabelle Evain Ivančice

ve věku 30 dnů

Ivory Arwen Ivančice

ve věku 30 dnů

Dnes jsme také doplnili obrázky do obou aktuálních "štěněcích" fotogalerií.

Do FOTOGALERIE staršího vrhu "I" Ivančice jsme přidali třicet sedm fotografií a do FOTOGALERIE mladšího vrhu "J" Ivančice jsme přidali dvacet jedna fotografií.

Po Vánocích nám přišly z Teplic fotky Hillary Storm Ivančice s jejími dárky, které vyčenichala pod stromečkem.

Hillary na Vánoce 2012

Hillary s chutným vánočním dárkem

Hillary s bobrem Vášou

2013-01-01

...........................................................................................................................

Rok 2012 právě včera skončil a stal se minulostí. Pro nás je to dobrá chvíle k tomu, abychom zavzpomínali na vše, co jsme v Ivančicích s naší welššpringří smečkou zažili.

Hned v úvodu našeho vzpomínání musíme napsat, že během celého roku 2012 měla naše welššpringří smečka něco přes čtyři členy. Kromě Giry, "Arwen", Ellen a Hermiony do ní také pořád počítáme Frama, který sice bydlí u naší velké kamarádky Jitky v Neslovicích, ale také je pořád trochu "náš".

Chovatelská stanice Ivančice 1. ledna 2013

Na sedačce Jitka, Petra a Zdeněk (zleva) spolu s Hermionou a jejími pěti štěňátky z vrhu "I" Ivančice.

Mezi Jitkou a Petrou na vetbedu "Arwen" se sedmi štěňátky z vrhu "J" Ivančice.

Před Zdeňkem na vetbedu a dlažbě Gira a Ellen (v popředí).

Na začátku března jsme uskutečnili náš, zatím, nejdelší a nejdobrodružnější welššpringří výlet, když jsme se vydali s Petrou (majitelkou Harryho Pottera Ivančice) a jejím přítelem Michalem do anglického Birminghamu, abychom na nejprestižnější evropské výstavě Crufts předvedli první dva české welššpringršpaněly, psa Harryho Pottera Ivančice a fenu Hermionu Granger Ivančice. Na tuto výstavu jsme se mohli přihlásit díky tomu, že v roce předešlém získal Harry dvě nominace a Hermiona jednu nominaci na Crufts, bez nich bychom se nikam vypravit nemohli. Harrymu se podařilo korunovat tento výlet skvělým úspěchem, když v Yearling class získal v početné konkurenci ocenění THIRD PRIZE.

Celý průběh naší výpravy na Crufts 2012 si můžete přečíst v sérii článků doplněných fotografiemi na Zdeňkově "Welššpringřím blogu".

Harry Potter Ivančice a Hermiona Granger Ivančice

První čeští welššpringršpanělé předvedení na výstavě Crufts!!!

Tvrdá a poctivá práce s "Arwen" na pracovních zkouškách a výstavách v roce 2011 se nám plně zúročila, když v roce 2012 vyhrála v soutěži o "Nejúspěšnějšího pracovního WSS", oficiálně jí byly potvrzeny dva nejvyšší mezinárodní výstavní tituly, C.I.E. - Mezinárodní výstavní šampion a C.I.B. - Mezinárodní šampion krásy a navrch byla ještě oceněna putovním "Pohárem Františka Limla", který se uděluje psovi nebo feně WSS, jež se mimořádně zasloužili o propagaci plemene.

Heda Jifex "Arwen"

s kokardou a pohárem za I. místo v soutěži "Nejúspěšnější pracovní WSS" za rok 2011

a s kokardou a putovním "Pohárem Františka Limla"

za nejlepší reprezentaci plemene WSS za rok 2011

 Certifikát C.I.B. Mezinárodní šampion krásy pro naši "Arwen"

Certifikát C.I.E. Mezinárodní výstavní šampion pro naši "Arwen"

Na jaro jsme také měli naplánované druhé krytí naší "Arwen", které jsme nakonec uskutečnili psem Blesk od Nežárecké tůně "Bak". V životě už to tak chodí, že neúspěch střídá úspěch a tak se nám stalo to, že "Arwen" nezabřezla a místo toho, abychom se se věnovali odchovu štěňátek, tak jsme museli řešit její léčbu z život ohrožující nákazy, kterou získala při krytí. Vše ale nakonec dobře dopadlo a vyléčit se podařilo nejenom "Arwen", ale i "Baka", za což jsme moc rádi.

"Bak" a "Arwen"

V květnu jsme se v silné sestavě vypravili i s Petrou a Harrym na KZV do Slovče, kde Harry získal mezi zúčastněnými WSS I. místo a čekatelství CACT a Ellen obsadila II. místo spojené s čekatelstvím Res. CACT.

V roce 2012 jsme však ani zdaleka neabsolvovali tolik pracovních zkoušek, jako v roce předešlém, bylo to dáno především našimi aktuálními časovými možnostmi.

Harry Potter Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - I. cena, 192 bodů, CACT

Hella Ellen Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - I. cena, 184 bodů, Res. CACT

Hermiona Granger Ivančice

Klubové zkoušky vloh - CACT, Sloveč  - II. cena, 168 bodů

V červnu se nám povedl skvělý úspěch na Klubové výstavě slídičů KCHLS konané v areálu pardubického zámku, kde "Arwen", Harry a Hermiona shodně vyhráli ve svých třídách a všichni tak získali ocenění V1, CAC.

Zleva Heda Jifex "Arwen", Hermiona Granger Ivančice a Harry Potter Ivančice,

každý z nich výborný/á 1, CAC

na Klubové výstavě v Pardubicích 16. června 2012

V červenci nám udělal obrovskou radost Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" se svojí majitelkou Andreou, bydlící ve východoslovenských Košicích, když získali vítězství nad všemi WSS na Mezinárodní výstavě ve Veĺké Ide a tím pádem ocenění V1, CAC, CACIB a BOB. Bylo to již druhé "Brixiho" absolutní výstavní vítězství a protože krátce předtím složil farbiarské skúšky, stal se z něj velmi úspěšný welššpringršpaněl. Necelý měsíc na to byl "Briximu" přiznán titul SLOVENSKÝ ŠAMPIÓN KRÁSY a koncem roku byl po vyšetření DKK s nejlepším možným výsledkem 0/0 zapsán mezi chovné psy Klubu chovateľov poľovných sliedičov.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 21. 7. 2012 VEĽKÁ IDA (SK)

  Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi"

- výborny 1, CAC, CACIB, BOB

O prvním srpnovém víkendu se u nás doma sešla úžasná sešlost, kterou jsme nazvali "Vančickým welššpringřím setkáním", během které se v našem domě a především na naší zahradě objevilo celkem jedenáct welššpringršpanělů se svými páníčky. Byl to víkend, na který dodnes vzpomínáme a doufáme, že si atmosféru tohoto setkání ještě někdy zopakujeme.

Vančické Welššpringří Setkání

Na vycházce v lese

Koncem srpna jsme měli to štěstí, že jsme mohli být přímo při tom, když Harry Potter Ivančice vyhrál Mezinárodní výstavu psů Interdog Bohemia v Mladé Boleslavi, získal ocenění V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB.

Čekatelství CAC, které zde Harry získal bylo poslední, které potřeboval pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION, ten mu byl oficiálně přiznán o pár týdnů později.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ INTERDOG BOHEMIA 25. 8. 2012 MLADÁ BOLESLAV

 Harry Potter Ivančice

- výborný, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB

V září jsme s "Arwen" odcestovali do Lipové na okrese Cheb, abychom ji předvedli na XXV. ročníku Memoriálu Mileny Štěrbové. Tuto nejtěžší pracovní soutěž slídičů však "Arwen" nedokončila. Příčinou byla především únava, která se na ni projevila po prodělané léčbě bakteriální infekce. Přesto jsme byli s jejím výkonem spokojeni, protože pracovala velmi spolehlivě a z žádné dokončené disciplíny neobdržela horší známku než 3.

Článek o naší účasti na MMŠ v roce 2012, doplněný fotografiemi, si můžete přečíst na Zdeňkově "Welššpringřím blogu".

XXV. MEMORIÁL MILENY ŠŤERBOVÉ, 14. až 16. ZÁŘÍ 2012, LIPOVÁ

"Arwen" se Zdeňkem po ukončení práce na "velkém poli"

Na začátku podzimu loňského roku jsme uskutečnili hned dvě krytí. Nejprve jsme se vypravili s Hermionou do CHS Jifex k jedenáctiletému psovi Hatstone's Single "Sindy" a o trochu později jsme zopakovali "Arwenino" krytí psem Twigle Noor, z prvního spojení tohoto páru pochází úspěšný vrh "H" Ivančice.

Tentokrát obě naše fenky zabřezly a v první polovině prosince se nejprve Hermioně narodili dva pejsci a tři fenky a po té "Arwen" přivedla na svět jednoho pejska a šest fenek. Všechna štěňátka v současné době úspěšně odchováváme a těšíme se z nich. Jsme hlavně velmi rádi, že se narodila zdravá štěňátka, která výborně prospívají.

Velmi se těšíme na štěňátka od Hermiony, protože se nám povedlo nakrýt ji psem, kterého dokonale známe z hlediska jeho povahy, zdraví a loveckých vlastností a věříme, že stejně skvělí budou i jeho potomci. U štěňátek od "Arwen" a Noora očekáváme, že z nich vyrostou welššpringři stejně vynikajících kvalit jako jsou jejich starší bratři a sestry ve vrhu "H" Ivančice.

Hermiona kojí svých pět štěňátek vrhu "I" pod vánočním stromečkem.

"Arwen" kojí svých sedm štěňátek vrhu "J" na sedačce.

V uplynulém roce 2012 splnil Zdeněk všechny podmínky nutné pro to aby na jaře mohl vykonat příslušnou zkoušku po jejímž absolvování se stane všestranným rozhodčím z výkonu loveckých psů. Bude pak moci posuzovat slídiče, retrievery, teriery a jezevčíky na všech typech zkoušek, bude moci vykonávat funkci vrchního rozhodčího a navrch také bude moci posuzovat ohaře na Speciálních zkouškách z vodní práce.

Všem našim přátelům, kamarádům a známým děkujeme za to, že nám v uplynulém roce drželi pěsti a budeme moc rádi, když nám zachovají svoji přízeň i nadále.

Oběma našim rodinám děkujeme za veškerou podporu, kterou jsme od nich v roce 2012 dostali, moc si jí vážíme a ceníme.

Děkujeme všem majitelům našich odchovů za to, že se o své welššpringry dobře starají a že jsou s námi v kontaktu a jsou vždy připraveni zúčastnit se našich akcí.

Naše největší díky však patří naší nejlepší kamarádce Jitce, která nás podporuje v časech dobrých i zlých, loni bylo těch "zlých časů" víc než bychom si přáli. Děkujeme!

Do roku 2013 jsme vykročili s velkou nadějí…

...........................................................................................................................

Archiv novinek a aktualizací:

rok 2009

rok 2010

rok 2011

rok 2012