Vítejte na našich stránkách

2015-12-28

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme v celém novém

roce 2016 hodně zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.

"Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál jsou Ivančice". Takto nejlépe by se dalo za použití citace vyprávění o Rákosníčkovi z populárního televizního Večerníčku charakterizovat zdejší počasí v posledních týdnech. Mlha, která nemizí ani ve dne ani v noci je tu všudypřítomná.

Hermiona Granger Ivančice při jedné z "mlhavých" procházek

Iris Rainbow Ivančice a Leontýna Ivančice "Týna" za šedivým,

studeným a mokrým závojem "epesně boží" ivančické mlhy

A co Vám kvete na zahradě?

Zdá se Vám, že sem tato otázka nepatří? Ale vůbec ne. Naše zahrada má zelený trávník a rozkvetlá je na několika místech. Všechny fotografie Zdeněk pořídil na Štědrý den.

Tavola kvetoucí na Štědrý den

Tavola

Lonicera kvetoucí na Štědrý den

Moc děkujeme za všechna přáníčka, která jsme dostali k Vánocům a také za fotky na nichž je vidět, že i welššpringři si dokáží užívat Vánoce se svou lidskou smečkou.

Za všechny přidáváme alespoň fotky Luckyho Leicestera Ivančice a Karen Ivančice "Kesie", oba se na Štědrý večer pěkně činili při rozbalování svých vánočních dárků.

Lucky při rozbalování svého vánočního dárku

Lucky s téměř rozbaleným Vánočním dárkem

"Kesie" se účastnila vánoční nadílky pro lesní zvířátka

"Kesie" při rozbalování vánočních dárků

"Kesie" se rozbalováním vánočních dárků tak moc

unavila, že potom usnula uprostřed večera.

2015-12-21

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody.

V týdnu předcházejícím tomu vánočnímu jsme se vypravili do Brna na zdejší adventní trhy. Prošli jsme s Iris Rainbow Ivančice a Leontýnou Ivančice "Týnou" Masarykovu třídu, Zelný trh, náměstí Svobody i pár bočních uliček a pokochali jsme se zdejší předvánoční atmosférou.

Petra s Iris a "Týnou" na brněnském náměstí Svobody

Petra s "Týnou" u jednoho stánku na "Svoboďáku"

Petra s "Týnou" a Iris mezi stánky na "Zelňáku"

2015-12-14

...........................................................................................................................

Jsou tomu přesně na den tři roky kdy se u nás v Ivančicích narodila štěňátka vrhu "J". Jejich mamkou je naše nejšikovnější holka Heda Jifex "Arwen" a tatínkem Twigle Noor. Moc rádi vzpomínáme na ty Vánoce, které u nás byly před třemi roky ve znamení dvanácti welššpringřích štěňátek, protože kromě sedmi kluků a holek z vrhu "J" jsme zároveň odchovávali také vrh "I", který se narodil přesně o týden dříve.

Ze všech štěňátek vrhu "J" jsou dnes již dospělí psi, kteří dělají radost svým páníčkům a nám nezbývá než Jeffovi, "Jany", Joy, "Ditě", "Duně", "Febee", a "Ajce" popřát všechno nejlepší a hodně zdraví a štěstí k jejich dnešním narozeninám.

"Arwen" se všemi štěňátky z vrhu "J" u vánočního stromečku

Dnes večer nám dorazily fotky z narozeninové oslavy Jeremyho Jeffa Ivančice, který dostal velmi stylový, voňavý a chutný dort a ještě pěknou "kostičku".

Všechno nejlepší!

Jeff s dortem ke svým třetím narozeninám

Jeff s "kostičkou" dárkem ke

třetím narozeninám

Před týdnem oslavovali svoje třetí narozeniny štěňátka z vrh "I" a že to někde byly oslavy opravdu velkolepé dokládají obrázky a e-mail, který nám došel od páníčků Indiana Jonese Ivančice. Místo dortu Indymu upekli vanilkové mufiny a kromě toho dostal ještě plyšového psa, který je mu podobný a gumové prasátko.

Indy se svými paničkami na

narozeninové oslavě

Indy dostal ke třetím narozeninám

vanilkové mufiny.

Indy s plyšovým psem a prasátkem, které

dostal ke třetím narozeninám.

V Ivančicích žije naše dámská welššpringří smečka poklidným životem, který jí zpříjemňují narozeninové oslavy a vycházky do honitby, které pravidelně spojujeme s přikrmováním.

Leontýna Ivančice "Týna", Iris Rainbow Ivančice a Hermiona

Granger Ivančice (zleva) u jeslí na Kominářce

V minulém týdnu nás také navštívila Keira Ivančice "Karma" se svým páníčkem. "Karmu" jsme viděli poprvé ode dne kdy od nás odcestovala se svými majiteli. "Karmin" kožíšek již byl zralý na první úpravu, kterou zvládla naprosto skvěle, stejně jako focení její první postojovky.

Keira Ivančice "Karma" ve věku půl roku, tuto fotku

jsme přidali také na její osobní stránku.

Keira Ivančice "Karma" ve věku půl roku

V uplynulém týdnu také dorazil páníčkovi Jeremyho Jeffa Ivančice dlouho očekávaný certifikát potvrzující, že se Jeff stal držitelem titulu HUNGARIA CHAMPION.

Ještě jednou moc blahopřejeme Jeffovi i Láďovi k zisku jejich čtvrtého národního šampionátu psí krásy.

Certifikát potvrzující, že Jeremy Jeff

Ivančice je držitelem titulu

HUNGARIA CHAMPION

Série moc pěkných obrázků a také odkaz na hezké video nám dorazily od majitelů Lorraine Ivančice "Lorinky". "Lorinka" má stále chuť k jídlu a je moc šikovná, fotky jsou toho důkazem.

"Lorinka" se svým starším welššpringřím kamarádem

Lorraine Ivančice "Lorinka" na podzim 2015

"Lorinka" aport nebo přetahovaná?

2015-12-07

...........................................................................................................................

Iris dnes slaví 3. narozeniny.

Dnes ráno se naše Iris Rainbow Ivančice probudila do narozeninového dne a s ní samozřejmě také všechna štěňátka z vrhu "I" jehož mamkou je naše Hermiona Granger Ivančice a otcem Hatstone's Single "Sindy".

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí a hodné pánečky přejeme Indymu, Idefixovi, Isabelle a Ivory.

Iris dostala ke svým třetím narozkám plyšového zajíce a také nějaké oblíbené dobroty.

Iris měla z plyšového dárku ke třetím narozeninám velikou radost.

Iris odevzdává dohledaného plyšového zajíce.

V minulém týdnu nás navštívil Lucky Leicester Ivančice, aby si nechal střihem upravit svůj červenobílý welššpringří kožíšek. Hned po skončení úpravy srsti jsme Luckymu pořídili jeho úplně první postojovku a tu jsme mu umístili na jeho osobní stránku.

Z Luckyho roste moc pěkný pes, který má už teď povahu "pana psa", moc se nám líbil a těšíme se až se s ním uvidíme příště. Luckymu se u nás nejvíc líbila jeho sestra Leontýna Ivančice "Týna", se kterou si při hře měřil svoje síly. Zpočátku Lucky jasně vyhrával, ale pak do "Týny" vjel zápasnický duch a od té chvíle už byl Lucky pouze na zádech.

Lucky Leicester Ivančice v necelých šesti měsících

Lucky Leicester Ivančice (vpravo) se svojí sestrou Leontýnou Ivančice "Týnou"

2015-11-29

...........................................................................................................................

Gira oslavila 11. narozeniny.

V pondělí 23. listopadu oslavila nejstarší členka naší vančické welššpringří smečky všemi milovaná Gira Ivančice své 11. narozeniny.

Gira je welššpringří "důchodkyně" a moc pěkně si tohoto svého stavu užívá. Jsme moc rádi, že má Gira stále dobrou náladu, kterou šíří kolem sebe.

Gira Ivančice v den svých 11. narozenin se svým oblíbeným

dárkem, sušeným vepřovým uchem

Všechno nejlepší, hodně štěstí a zdraví a sílu do dalších let přejeme také všem Giřiným sourozencům z vrhu "G" ať už jsou kdekoliv.

Páteční podvečer jsme měli už dlouho vyhrazený pro tradiční akci při které nemůžeme chybět a tou je rozsvěcování vánočního stromu na ivančickém náměstí před kostelem.

Kromě Petry, Jitky a Zdeňka se na náměstí vydala také "Arwen" a její dcera "Týna". Obě naše welššpringří holky budily v hustém davu dostatek pozornosti. Letos si Petra s Jitkou nekrátily dlouhou chvíli při čekání na rozsvícení vánočního stromu konzumací "okrašlovacího punče", protože účinky toho loňského se dosud nedostavily. Raději zvolily svařené víno, které jim alespoň zlepšilo náladu.

Petra s "Arwen" a "Týnou" a Jitka čekají na ten okamžik až se rozzáří

vánoční strom na náměstí před kostelem.

Osvětlená věž ivančického kostela

Rozsvícený ivančický vánoční strom

"Týna" právě poslala dopis Ježíškovi, uvidíme

 co jí nadělí.

Všem našim přátelům a známým přejeme krásné a pokojné prožití adventního času!

2015-11-22

...........................................................................................................................

Leontýna Ivančice "Týna" se svojí sestrou Hermionou Granger Ivančice

"Týna"

Jesle ve kterých Zdeněk přikrmoval spárkatou zvěř na Kominářce již vykazovaly známky toho, že jejich životnost se chýlí ke konci a tak jsme je před nadcházející sezónou vyměnili za podstatně novější model. Zatím sice jejich bezprostřední okolí vypadá trochu jako neuklizené staveniště, ale i to se časem změní.

Vančická welššpringří smečka u nových Zdeňkových jeslí na Kominářce, zleva Iris

Rainbow Ivančice, Heda Jifex "Arwen", Leontýna Ivančice "Týna"

a Hermiona Granger Ivančice.

Na víkend jsme se moc těšili, protože jsme měli dohodnuté dvě návštěvy našich letošních odchovů.

Jako první přijel se svými majiteli Kamelot Ivančice "Kevin". Návrat do rodného domu zvládl "Kevin" v naprosté pohodě a naše dámská welššpringří smečka jej jaksepatří přivítala. "Kevin" do smečky zapadl jako kdyby nikdy neodešel. Podle slov páníčků je "Kevin" pěkný divoch s milou povahou a přesto jim občas dává zabrat. Určitě by jej ale nevyměnili za žádnou cenu.

Petra "Kevinovi" poprvé upravila jeho kožíšek a hned jsme mu také pořídili jeho první postojovku, kterou jsme umístili na jeho osobní stránku.

Kamelot Ivančice "Kevin" v listopadu 2015

Kamelot Ivančice "Kevin" v listopadu 2015

Po "Kevinovi" přijela jeho sestřička Karen Ivančice "Kesie" s celou svojí rodinou. "Kesie" je také pěkná dračice, která si svou lidskou smečku dokonale vycvičila. Přesto je svými majiteli milována a rozmazlována. Má velmi přátelskou povahu, díky níž dokonce dokázala zlepšit mezisousedské vztahy, které nebyly zrovna nejlepší.

I "Kesie" prošla první úpravou srsti a pak musela snést také focení svojí první postojovky. Obojí však vyšlo na jedničku, takže jsme mohli na její osobní stránku umístit moc hezké fotky.

Karen Ivančice "Kesie" v listopadu 2015

Karen Ivančice "Kesie" v listopadu 2015

Páníčkům "Kevina" a "Kesie" moc děkujeme za jejich milou návštěvu a všechny dárky a už teď se těšíme na příští setkání.

Ze severu k nám putoval e-mail, který nám přinesl moc hezké fotky Legolase Ivančice, jemuž jeho páníčci říkají "Lordi". Roste z něj moc hezký pejsek, který má energie na rozdávání, což nakonec i fotky dostatečně dokládají.

Páníčkům "Lordiho" moc děkujeme za zprávy a fotky, líbily se nám natolik, že jsme se rozhodli obohatit několika z nich "Lordiho" osobní stránku.

Legolase Ivančice "Lordi"

"Lordi"

"Lordi"

2015-11-11

...........................................................................................................................

V uplynulém týdnu začal Zdeněk přikrmovat u svého krmného zařízení na Kominářce. Pro bažanty je v zásypu již dávno založeno a teď přišla řada také na krmivo pro spárkatou zvěř. Až do konce zimy budeme minimálně jedenkrát týdně nosit krmení do korýtka a jeslí. Samozřejmostí je, že naše welššpringří smečka při tom nemůže chybět.

Začínáme přikrmovat, "Arwen" a Iris byly u toho když jsme v tomto

podzimu poprvé naplnili korýtko u jeslí na Kominářce.

Gira na procházce při zapadajícím slunci

Do našich e-mailových schránek také dorazily nové zprávy s fotkami od majitelů našich odchovů z vrhů "K" a "L".

Karen Ivančice "Kesie" na obrázku, který její páníčci nazvali "polehovka".

"Kesie" bude asi pěkný divoch.

Kaitleen Ivančice "Bella" má také svou "polehovku".

"Bella"

Kamelot Ivančice "Kevin"

Kamelot Ivančice "Kevin"

Lancelot Ivančice "Lansy" (vpravo) se svým nerozlučným parťákem

Za zprávy a fotky moc děkujeme a těšíme se na osobní setkání.

2015-11-01

...........................................................................................................................

Může být něco lepšího než podzimní procházka revírem s welššpringří smečkou, flintou na rameni a foťákem na krku? Dnešní první listopadová neděle k tomu byla přímo stvořená. V Ivančicích svítilo sluníčko a vzduch měl nahořklou chuť čerstvě spadaného zlatého listí.

Vančická welššpringří smečka, zleva (blíže) Leontýna Ivančice "Týna", za ní Hermiona

Granger Ivančice, Iris Rainbow Ivančice a Heda Jifex "Arwen"

Leontýna Ivančice "Týna"

"Týna"

"Týna"

"Týna"

"Týna"

O víkendu přicestoval do Ivančic náš letošní letní odchov Koran Ivančice se svými páníčky. Návštěvu jsme využili k první úpravě Koranova bujně rostoucího kožíšku a protože je to kluk jako cumel, tak jsme mu hned pořídili jeho úplně první postojovku, kterou jsme mu umístili na jeho osobní stránku.

Koran Ivančice ve věku necelých pěti měsíců.

Koranovým páníčkům děkujeme za jejich milou návštěvu, mošt byl výborný a a těšíme se na příští setkání.

2015-10-26

...........................................................................................................................

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY, MS HÁJ VOLYNĚ (ST), 24. 10. 2015

V sobotu absolvovala naše Iris Rainbow Ivančice svoji poslední pracovní zkoušku plánovanou na letošní kynologickou sezónu, tou se staly barvářské zkoušky v jihočeské Volyni.

Iris barvářské zkoušky úspěšně složila, prokázala, že je schopna provádět dosled spárkaté zvěře na pobarvené stopě starší dvanácti hodin a získala tak další důležitý stupeň lovecké upotřebitelnosti, který se bude zcela určitě hodit. Za svůj výkon obdržela Iris 78 bodů a I. cenu. V celkovém pořadí obsadila čtvrté místo ze dvanácti psů.

Iris Rainbow Ivančice

Barvářské zkoušky, MS Háj Volyně - I. cena, 78 bodů

Iris na vyhlášení výsledků BZ ve Volyni

Podrobnou soudcovskou tabulku z barvářských zkoušek ve Volyni najdete na osobní stránce naší Iris.

Iris nebyla ve Volyni jediným welššpringršpanělem, který se zúčastnil sobotních barvářských zkoušek, protože zároveň s ní se do zdolání této mety pustil také Jeremy Jeff Ivančice se svým páníčkem Láďou. Jeffovi se ve Volyni náramně dařilo, získal krásných 100 bodů, I. cenu a z dvanácti dokončivších psů obsadil nádherné druhé místo.

Jeremy Jeff Ivančice

Barvářské zkoušky, MS Háj Volyně - I. cena, 100 bodů

Jeffův páníček Láďa přebírá pohár za 2.místo na BZ ve Volyni.

Iris a Jeff po úspěšném ukončení práce na pobarvené stopě na BZ ve Volyni

Podrobnou soudcovskou tabulku z barvářských zkoušek ve Volyni najdete na Jeffově osobní stránce.

Jeffovi a Láďovi upřímně blahopřejeme k výkonu předvedenému na BZ ve Volyni.

2015-10-19

...........................................................................................................................

Obkládáme, malujeme po menší rekonstrukci a pak budeme uklízet a ...

"Arwen" a Gira pomáhají kde to jen jde.

2015-10-12

...........................................................................................................................

Minulý týden byl v naší chovatelské stanici plný příprav a napjatého očekávání co přinese víkend.

PODZIMNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ A OSTATNÍCH PLEMEN, MS TŘEBELOVICE (TR), 10. 10. 2015

Na sobotu jsme naši Iris Rainbow Ivančice přihlásili na podzimní zkoušky do Třebelovic. Krásnou, slunečnou, podzimní sobotu tak Iris strávila při plnění všech devíti disciplín aby jí na konci mohli rozhodčí vyhlásit výsledek 199 bodů a I. cena.

Iris Rainbow Ivančice

Podzimní zkoušky ohařů a ostatních plemen, MS Třebelovice - I. cena, 199 bodů

Podrobnou soudcovskou tabulku z podzimních zkoušek v Třebelovicích najdete na osobní stránce naší Iris.

Úspěšnému absolvování každé pracovní zkoušky předchází výcvik a v Ivančicích při tom nemůže chybět fotoaparát.

Iris skáče do rybníka pro kachnu, do vody dopadá o zlomek vteřiny po ní.

Iris plave s kachnou v mordě.

Iris aportuje kachnu z vody.

Iris odevzdává kachnu.

Iris aportuje pernatou zvěř.

Iris odevzdává bažantí slepici.

Podzimními zkouškami v Třebelovicích však nebyl zcela vyčerpán program naplánovaný na tento den pro "vančické" welššpringry. Myšlenkami jsme byli s Jeremym Jeffem Ivančice a jeho páníčkem Láďou v maďarském Komárom.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ KOMÁROM 2xCACIB SHOW, 10. 10. 2015 KOMÁROM (HU)

Na sobotu 10. října si Jeremy Jeff Ivančice a jeho páníček Láďa vyhlédli výstavu konanou v maďarském městě Komárom v prostorách největší novodobé středoevropské pevnosti jménem Monostor, které se také někdy říká "dunajský Gibraltar".

Plemeno Welsh Springer Spaniel posuzoval rozhodčí pan J. F. Doval ze Španělska, který Jeffovi zadal ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOB.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Ziskem titulu CACIB na sobotní výstavě v maďarském městě Komárom získal Jeremy Jeff Ivančice kvalifikaci na výstavu psů Crufts, která se bude konat od 10. do 13. března 2016 v anglickém Birminghamu!

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ KOMÁROM 2xCACIB SHOW, 11. 10. 2015 KOMÁROM (HU)

V neděli se Jeremy Jeff Ivančice se svým páníčkem Láďou ještě jednou vrátili do maďarského Komárom, aby se účastnili druhého výstavního dne v pevnosti Monostor. Tentokrát s sebou vzali také naši Iris Rainbow Ivančice, která se po úspěšně složených PZ v Třebelovicích necítila vůbec unavená. Studené a deštivé počasí sice nebylo zrovna ideální kulisou pro podobnou akci, ale v této roční době se daly očekávat i horší podmínky.

Naše nejmilejší plemeno Welsh Springer Spaniel tentokrát posuzoval rozhodčí pan Tamás Jakkel z Maďarska. Jeff od něj obdržel ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOB a Iris zadal ocenění výborná 1, CAC, CACIB a BOS. Pro Jeffa znamenalo toto čekatelství CAC splnění poslední podmínky nutné pro udělení titulu Maďarský šampion.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

ziskem tohoto čekatelství CAC splnil Jeff poslední

podmínku pro udělení titulu Maďarský šampion

a

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAC, CACIB, BOS

Počasí v Komárom bylo opravdu podzimní, pár stupňů nad nulou a déšť padal

z šedé oblohy celý den. Iris a Jeff proto nejraději trávili dlouhé čekání schoulení

a přikrytí dekou s tygrovaným vzorem.

Jeffovi a Láďovi děkujeme za vzornou reprezentaci naší chovatelské stanice, blahopřejeme jim ke skvělým výsledkům z obou výstavních dnů a samozřejmě k zisku kvalifikace na Crufts 2016 a splnění podmínek pro udělení titulu Maďarský šampion.

2015-10-05

...........................................................................................................................

V minulém týdnu jsme vyrazili s naší kompletní welššpringří smečkou do sadu na sběr jablek. Úroda byla sice díky velmi horkému a velmi suchému létu vcelku mizivá, ale i tak jsme si užili dostatek legrace.

Konečně s námi mohla ven také nejstarší členka naší smečky Gira Ivančice, která v uplynulých týdnech podstoupila chirurgický zákrok a následnou léčbu. Věříme, že díky tomu s námi bude moci ještě dlouho žít svůj život welššpringřího důchodce.

Vančická welššpringří smečka při sběru jablek, zleva Iris Rainbow Ivančice,

Hermiona Granger Ivančice, Gira Ivančice, Hella Ellen Ivančice,

Leontýna Ivančice "Týna" a Heda Jifex "Arwen".

Hermiona s "Týnou" čekají zda ze žebříku spadne Zdeněk, nebo raději dobré jablko.

VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY OHAŘŮ A OSTATNÍCH PLEMEN "MEMORIÁL JOSEFA VENHODY,

STUDENEC (TR), 3. - 4. 10 2015

Uplynulý víkend se stal bezesporu vrcholem letošní kynologické sezóny pro náš odchov Jeremyho Jeffa Ivančice a jeho páníčka Láďu, kteří se účastnili 20. ročníku "Memoriálu Josefa Venhody" - Všestranných zkoušek ohařů a ostatních plemen, který se konal v honitbě MS Studenec na okrese Třebíč.

Jeff podal pod Láďovým vedením po oba zkouškové dny svůj stabilní a téměř bezchybný výkon za který si odnesli úžasných 445 bodů, I. cenu a celkově třetí pořadí z jedenácti psů "ostatních plemen".

Jeremy Jeff Ivančice

VZ ohařů a ostatních plemen "Memoriál Josefa Venhody" - I. cena, 445 bodů

Jeff se svým páníčkem Láďou na nástupu v sobotu ráno

Jeff přináší bažanta z "pohozené"

v sobotu dopoledne.

Jeff přináší bažantí slepici z "vlečky" v neděli dopoledne

Jeff s Láďou na nástupu při vyhlašování výsledků 20. ročníku

"Memoriálu Josefa Venhody" ve Studenci v neděli 4. 10. 2015

Radost z úspěšně dokončeného "Memoriálu Josefa Venhody" měli oba Láďa i Jeff.

Gratulujeme, gratulujeme a znovu gratulujeme, jsme moc rádi, že Jeff s Láďou společně úspěšně zvládli dvoudenní nástrahy všestranných zkoušek na výbornou a smekáme naše klobouky před jejich výkonem :-)))))))))))

2015-09-27

...........................................................................................................................

PODZIMNÍ ZKOUŠKY RETRIEVERŮ A LOVECKÝCH SLÍDIČŮ, MS BOBROVÁ (ZR), 26. 9. 2015

Včerejší sobota se stala významným dnem pro naši Iris Rainbow Ivančice, kterou jsme na tento den přihlásili na Podzimní zkoušky retrieverů a loveckých slídičů konané v honitbě MS Bobrová na okrese Žďár nad Sázavou.

Iris se se všemi disciplínami a nástrahami, které podzimní zkoušky přinášejí vyrovnala na výbornou (tedy na čtyřky), až na tu poslední, kterou bylo přinášení kachny z hluboké vody. Známka z této disciplíny ji krutě odsunula do II. ceny, ale takový je život. Stejně jsme na naši Iris moc pyšní a nebudeme ji mít rádi o nic méně.

Iris Rainbow Ivančice

Podzimní zkoušky retrieverů a loveckých slídičů, MS Bobrová - II. cena, 208 bodů

Podrobnou soudcovskou tabulku z PZ v Bobrové najdete na osobní stránce naší Iris.

LESNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ A OSTATNÍCH PLEMEN, ORASÍN (CV), 26. 9. 2015

O Jeremym Jeffovi Ivančice píšeme na našem webu poměrně často. Naposledy jsme v minulé aktualizaci psali, že ziskem CAC ve třídě šampionů na brněnské výstavě splnil podmínky pro udělení titulu Český Grandšampion a teď se můžeme pochlubit jeho úspěchem pocházejícím z oblasti práce.

Jeff se v sobotu pod vedením svého páníčka Ládi účastnil Lesních zkoušek ohařů a ostatních plemen pořádaných na okrese Chomutov. V Orasíně předvedl Jeff celodenní výkon hodný mistra, který mu ze třinácti hodnocených disciplín vynesl dvanáct čtyřek a jednu trojku. Po zásluze se tak Jeff stal vítězem lesních zkoušek a domů si tak odvezl trofej v podobě poháru pro šampiona.

Jeremy Jeff Ivančice

Vítěz Lesních zkoušek Orasín

Lesní zkoušky ohařů a ostatních plemen, Orasín - I. cena, 324 bodů

Gratulujeme Jeffovi a Láďovi k jejich excelentnímu výkonu na LZ v Orasíně, moc jim oběma děkujeme za vzornou reprezentaci naší chovatelské stanice a i nadále mohou oba počítat s naší podporou pro každou akci na kterou se vydají.

BRAVO!!!

Podrobnou soudcovskou tabulku z LZ v Orasíně najdete na Jeffově osobní stránce.

Začátkem uplynulého týdne od nás odcestoval do svého nového domova Legolas Ivančice. Jako poslední štěňátko z letošních vrhů "K" a "L" se tak dostal ke svým páníčkům. Loučení s Legolasem pro nás bylo o poznání těžší, protože nám během svého plánovaného prodlouženého pobytu v naší smečce přirostl k srdci. Byl to velmi milý a empatický pejsek, který se perfektně adaptoval na život v naší smečce.

Legolas odjíždí do svého nového domova.

Hodně štěstí!

Jako vzpomínku na Legolasův prodloužený pobyt v rodné welššpringří smečce jsme se rozhodli uveřejnit krátké video, dokumentující celkem názorně jak vypadala lesní procházka, které se kromě "Arwen", Hermiony a Iris účastnili také Legolas a "Týna".

Pravdou je, že všechna štěňátka z letošních dvou vrhů od nás neodcestovala. Naše čistě dámská smečka se totiž během letošního velmi horkého léta rozrostla o welššpringří slečnu jménem Leontýna Ivančice "Týna". "Týna" dcera "Arwen" a "Totteho" se tak stala nejmladší členkou naší vančické welššpringří smečky.

Leontýna Ivančice "Týna"

2015-09-22

...........................................................................................................................

"Arwen" oslavila 8. narozeniny.

Ve středu minulého týdne dovršila naše C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, Klubový šampion KCHLS, "U", Heda Jifex "Arwen" věk osm let. Narozeniny jsme s naší "Arwen" oslavili zcela tradičním způsobem. "Arwen" dostala svůj dort ozdobený švestkami, což je její velmi oblíbené ovoce. Sama si dort načala a rozdělila se o něj s celou vančickou welššpringří smečkou.

Věk osm let pro chovnou fenu znamená, že její chovnost končí a proto si myslíme, že je to vhodný okamžik ke krátkému bilancování. Naše "Arwen" pochází z chovatelské stanice welššpringršpanělů Jifex pana Jindřicha Fencla, který se chovem tohoto plemene zabývá již více než 44 roků. Především díky chovatelské práci pana Fencla a jeho cvičitelské činnosti je "Arwen" zástupkyní šesté generace fen Jifex, které všechny měly složené Všestranné zkoušky a zároveň byly nositelkami národních, nebo mezinárodních šampionátů krásy.

"Arwen" je také zdravá i podle nejnovějších měřítek pro chovné jedince plemene Welsh Springer Spaniel. "Arwen" má dysplazii kyčelních kloubů s nejlepším možným výsledkem 0/0 a má vyšetření očí na dědičné vady a choroby s výsledkem "prostá všech dědičných vad a chorob", včetně goniodysplazie/glaukom primární.

Za svůj život měla"Arwen" tři vrhy štěňat, celkem dala život dvaceti čtyřem welššpringřím klukům a holkám, které úspěšně odchovala jako vzorná matka. Řada z jejích potomků je dnes chovných a tak je "Arwen" také babičkou.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, Klubový šampion KCHLS, "U", Heda Jifex "Arwen"

Prvními "Arweninými" štěňátky byl vrh "H", ve kterém se 21. dubna 2010 narodili tři pejsci a pět fenek. Otcem štěňat je Twigle Noor.

C.I.B., CH CZ, CH SK, Klubový šampion KCHLS, JCH CZ, JCH SK, "U", Harry Potter Ivančice

Harry Potter Ivančice je nejúspěšnějším psem z vrhu "H", má složené Všestranné zkoušky, je držitelem několika šampionátů krásy včetně titulu Mezinárodní šampion krásy - Champion International de Beauté - C.I.B., má DKK 0/0 a oční vyšetření s výsledkem "prostý/clear".

V roce 2012 byl Harry Potter Ivančice předveden jako první český pes plemene Welsh Springer Spaniel na prestižní výstavě Cruft's v anglickém Birminghamu a získal zde v Yearling class ocenění Third prize.

CH SK, Hagrid Rubeus Ivančice

Hagrid Rubeus Ivančice žije v Košicích, je slovenským šampionem, přestože jeho majitelka není myslivcem, má Hagrid Rubeus Ivančice složené dvě pracovní zkoušky a jeho vyšetření DKK dopadlo s nejlepším možným výsledkem 0/0.

Hella Ellen Ivančice

Hella Ellen Ivančice je velmi temperamentní fenkou, které úraz zabránil v tom aby její kariéra chovné feny byla úspěšnější. I přes tento handicap je držitelkou čekatelství Res. CACT a má DKK s hodnocením 0/0.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, JCH CZ, JCH SK, Hermiona Granger Ivančice

Hermiona Granger Ivančice je nejúspěšnější fenkou z vrhu "H". Není sice tak úspěšná na pracovních zkouškách, což není její vina, ale je držitelkou dvou nejvyšších mezinárodních exteriérových titulů, Mezinárodní šampion krásy - C.I.B. - Champion International of Beauté a Mezinárodní výstavní šampion - C.I.E. - Champion International d'Exposition. Hermiona Granger Ivančice má DKK 0/0 a oční vyšetření s výsledkem "prostá/clear".

V roce 2012 byla Hermiona Granger Ivančice předvedena jako první česká fena plemene Welsh Springer Spaniel na prestižní výstavě Cruft's v anglickém Birminghamu.

Hermiona Granger Ivančice měla dosud dva vrhy štěňátek. V roce 2012 se jí po krytí psem Hatstone's Single "Sindy" narodili ve vrhu"I" dva psi a tři fenky a letos v červnu se jí ve vrhu "K" narodili tři psi a pět fenek jejichž otcem je Mates od Jaslůvky.

Druhými "Arweninými" štěňátky se stal vrh "J", ve kterém se 14. prosince 2012 narodil jeden pejsek a šest fenek. Otcem štěňat vrhu "J" je opět Twigle Noor.

CH CZ, CH SK, CH PL, JCH CZ, Jeremy Jeff Ivančice

Jeremy Jeff Ivančice je jediným klukem ve vrhu "J", ale to mu vůbec nebrání v tom aby se z něj stal velmi úspěšný pes jak po pracovní tak exteriérové stránce.

Jeremy Jeff Ivančice má ke dnešnímu dni složené tři pracovní zkoušky, je držitelem jednoho čekatelství Res. CACT, je národním šampionem České republiky, Slovenska a Polska, zároveň splňuje podmínky pro udělení několika dalších národních a mezinárodních exteriérových šampionátů. Jeremy Jeff Ivančice má DKK 0/0 a oční vyšetření s výsledkem "prostý/clear".

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

Judith Jolanda Ivančice "Dita" je temperamentní fenka žijící v rodině kde se těší na její první vrh štěňátek. Judith Jolanda Ivančice "Dita" má DKK s výsledkem 0/0.

JCH CZ, Jane Elanor Ivančice "Jany"

JCH CZ, Jane Elanor Ivančice "Jany" je platným pomocníkem svého páníčka při lovu, má titul Český Junior Šampion a má DKK s výsledkem 0/0.

Joy Adams Ivančice

Joy Adams Ivančice žije v Německu u dlouholeté chovatelky plemene Welsh Springer Spaniel, je výstavně velmi úspěšná, má DKK s výsledkem 0/2 a a oční vyšetření s výsledkem "prostá/clear".

Třetím a zároveň posledním vrhem štěňat se pro "Arwen" stal vrh "L", ve kterém se letos 11. června narodilo pět pejsků a tři fenky. Otcem štěňat vrhu "L" je Hammalgardens Top Collection "Totte".

 

Pejsci z vrhu "L"

 

Fenky z vrhu "L"

Zleva Lindir Ivančice, Lancelot Ivančice, Lucky Leicester Ivančice, Legolas Ivančice

a ležící Lotrando Ivančice

 

Zleva Lorraine Ivančice,

Leontýna Ivančice "Týna" a Lúthien Ivančice

Dovršení věku osmi let u naší "Arwen" a její sestry Helgy Jifex znamená také to, že se patrně navždy uzavírá úspěšná historie chovu plemene Welsh Springer Spaniel v chovatelské stanici Jifex pana Jindřicha Fencla. Pan Fencl již nemá doma žádnou pokračovatelku svého úspěšného chovu.

Jedinými welššpringršpaněly v České republice, kteří v sobě nesou krev a tradici chovatelské stanice Jifex tak zůstávají pouze psi a feny z chovatelské stanice Ivančice a z chovatelské stanice od Nežárecké tůně.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, Klubový šampion KCHLS, "U", Heda Jifex "Arwen" (vlevo)

a její sestra CH ČR, "U", Helga Jifex, Český šampion práce (vpravo), poslední

dvě chovné feny z chovatelské stanice Jifex v den svých pátých narozenin.

MORAVSKOSLEZSKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 19. 9. 2015 BRNO (CZ)

V sobotu se na brněnském velodromu konala výstava psů na kterou se vydal se svým páníčkem Láďou Jeremy Jeff Ivančice, který byl přihlášený do třídy šampionů. Všichni v Ivančicích jsme této sehrané dvojici drželi všechny naše pěsti, když už jsme s nimi nemohli být osobně. Plemeno Welsh Springer Spaniel posuzoval rozhodčí pan JUDr. Blahoslav Jindřichovský, který Jeffovi dal známku výborný, čekatelství CAC a titul Národní vítěz.

Pro Jeffa bylo toto čekatelství CAC získané ve třídě šampionů poslední podmínkou, kterou splnil pro udělení titulu Český Grandšampion.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, Národní vítěz

Jeff získal čekatelství CAC ve třídě šampionů a splnil tím

poslední podmínku pro udělení titulu Český Grandšampion.

Jeffovi a Láďovi děkujeme za vzornou reprezentaci a oběma blahopřejeme k úspěchu na sobotní výstavě a zisku titulu Český Grandšampion :-)))))

2015-09-14

...........................................................................................................................

Hermiona obdržela tituly C.I.E. a C.I.B.

V minulém týdnu nám udělala obrovskou radost poštovní zásilka, která k nám do Ivančic putovala z belgického sídla FCI. Po jejím rozbalení máme v rukou certifikáty potvrzující, že naše Hermiona Granger Ivančice se oficiálně stala držitelkou dvou nejvyšších mezinárodních výstavních titulů.

Stejně jako její matka Heda Jifex "Arwen", její otec Twigle Noor má naše Hermiona Granger Ivančice od minulého týdne oficiálně přiznané tituly C.I.E. - Mezinárodní výstavní šampion a C.I.B. - Mezinárodní šampion krásy.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, JCH CZ, JCH SK Hermiona Granger Ivančice

Hermionin certifikát pro C.I.E. - Mezinárodní výstavní šampion

Hermionin certifikát pro C.I.B. - Mezinárodní šampion krásy

Ve volném čase se snažíme společnými silami připravit naši Iris Rainbow Ivančice na zdolání jejich prvních náročnějších pracovních zkoušek, takže Iris aportuje vše co má srst, nebo peří na suchu i z vody.

Zdeněk vypouští Iris na "vlečku".

Iris odevzdává přinesenou zvěř.

Iris přináší kachnu.

Výcvik disciplíny "kachna z hluboké vody" v podání naší Iris

Štěňátkům z vrhu "K" a z vrhu "L" byly v minulém týdnu tři měsíce, již téměř všechny jsou u svých páníčků a tak nám pravidelně chodí zprávy a fotky dokládající jak všechna rostou a své páníčky zaměstnávají. Stejně jako nás Legolas Ivančice a Leontýna Ivančice "Týna".

Krátký odpočinek během lesní procházky, zleva Legolas Ivančice,

Heda Jifex "Arwen", Leontýna Ivančice "Týna" a Hermiona Granger Ivančice

Kaitleen Ivančice "Bella" odpočívá se svou smečkou.

"Bella" se koupe

Kamelot Ivančice "Kevin"

Karen Ivančice "Kesie" se svým páníčkem na cvičáku

"Kesie" platí doma za pořádného rošťáka. Prokousnutý bazén jí páníčci

odpustili jenom proto, že už se stejně blíží podzim.

Lucky Leicester Ivančice při lovu prasátka se svým velkým kámošem.

Za všechny zprávy a fotky moc děkujeme a přejeme pevné nervy a hodně štěstí.

2015-09-07

...........................................................................................................................

V uplynulém týdnu nám opět dorazily zprávy obsahující fotky a videa štěňátek z vrhu "K" a z vrhu "L", které jsou již pár týdnů u svých páníčků. Je poznat, že všechna štěňátka si svoje páníčky ochočila k obrazu svému.

Kolette Ivančice

Kolette se svými páníčky, určitě si s nimi velmi dobře rozumí.

Lorraine Ivančice, prádlo je pověšené, takže si můžu odpočinout, než uschne.

Lorraine při odpočinku se svým welššpringřím

kámošem, kterému prý dává

pěkně zabrat, když nespí.

Lorraine na lehátku

Moc děkujeme za všechny zprávy, fotky a videa, těšíme se na další a všem štěňátkům a jejich páníčkům posíláme hezký pozdrav.

PODZIMNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ A MALÝCH PLEMEN, MS KŘEPELKA NAŠIMĚŘICE (ZN), 5. 9. 2015

V sobotu jsme opět mysleli na Jeremyho Jeffa Ivančice a jeho páníčka Láďu, kteří se vypravili na podzimní zkoušky do Našiměřic. Po celodenním snažení jsme mohli všichni společně oslavit výsledek této zkoušky, protože 210 bodů a I. cena je výsledek stojící za oslavu. Jeff získal absolvováním lesních zkoušek před týdnem a těchto podzimních zkoušek kompletní loveckou upotřebitelnost.

Jeremy Jeff Ivančice

Podzimní zkoušky ohařů a malých plemen,

MS Křepelka Našiměřice - I. cena, 210 bodů

Jeff s Láďou při slídění v poli plném dýní

Jeff s Láďou při nástupu u vody po dokončení

poslední disciplíny na PZ v Našiměřicích

Jeff s Láďou přebírají od vrchního rozhodčího a ředitele zkoušek

 doklady a pohár po dokončení PZ v Našiměřicích.

Láďovi a Jeffovi patří naše velká gratulace ke skvělému zvládnutí všech nástrah na podzimních zkouškách :-)))))

2015-08-31

...........................................................................................................................

Prázdniny skončily, zítra začíná další školní rok a my máme v Ivančicích také welššpringří drobotinu, kterou učíme všemu potřebnému, pěkně písmenko po písmenku, jako v první třídě.

Leontýna Ivančice "Týna" (někdy také "Mašlička") a její brácha Legolas Ivančice

"Týna" a Legolas se svojí starší sestrou Hermionou Granger Ivančice při procházce

v lese, v pozadí jejich mamka Heda Jifex "Arwen"

Legolas plavající v řece spolu se svou neteří Iris Rainbow Ivančice

Tam kde Iris ještě pohodlně stojí na dně musí již Legolas s "Týnou" plavat

Po plaveckém výcviku ulehli "Týna" s Legolasem ke spánku hned vedle

svých mističek, které předtím velmi rychle vyprázdnili.

LESNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ A MALÝCH PLEMEN, MS VELÍZ KUBLOV (BE), 29. 8. 2015

V sobotu jsme byli celý den myšlenkami s naším Jeremym Jeffem Ivančice, který se pod vedením svého páníčka Ládi vydal na lesní zkoušky (LZ) slídičů. Samozřejmě, že jsme při tom drželi pěsti až nám klouby na zápěstí zbělely.

Jeff s Láďou lesní zkoušky zvládli a nebýt zaváhání na barvě mohl být celkový výsledek ještě lepší. I přesto jsme však moc rádi, že se oba nenechali odradit a zkoušku dokončili. Jeff tím získal loveckou upotřebitelnost a může tak být zcela oficiálně využíván v lovecké praxi.

Jeremy Jeff Ivančice

Lesní zkoušky ohařů a malých plemen, MS Velíz Kublov - III. cena, 283 bodů

Gratulujeme Jeffovi s Láďou k úspěšnému dokončení lesních zkoušek a těšíme se až se s oběma uvidíme na další akci. :-)))))

2015-08-27

...........................................................................................................................

Již téměř všechna štěňátka z vrhu "K" i z vrhu "L", se kterými jsme prožili letošní nádherné horké léto, jsou ve svých nových domovech u svých páníčků. Náš dům téměř osiřel a všechen ten shon spojený s odchovem štěňátek skoro úplně utichl. Ve větším obležení se však ocitly naše telefony a e-mailové schránky kam nám chodí zprávy, fotky a videa od páníčků všech "Káček" a "Elek".

Kaitleen Ivančic"Bella" je ve své nové smečce evidentně šťastná a navíc má doma kamarádku se kterou jí to parádně sluší.

"Bella" na procházce

"Belle" to s její kámoškou fakt sekne.

Kamelot Ivančice "Kevin" dokáže být rošťák i zlatíčko.

"Kevin"

Keira Ivančice "Karma" si prý okamžitě dokázala svoje páníčky ovládnout a zotročit.

"Karma"

Kimberley Ivančice "Kimba"

"Kimba"

"Kimba"

Kolette Ivančice má ve své smečce dva malé páníčky a tak má o zábavu stále postaráno.

Kolette odpočívá se svými hračkami.

Kolette v náručí svého páníčka

Koran Ivančice má svoji rodinu také pěkně ovládnutou a navíc ještě má pro své štěněcí hry malou společnici.

Koran

Koran

Lancelot Ivančic "Lansy" má ve smečce staršího welššpringřího kolegu, který jej přijal s laskavostí a trpělivostí. Časem spolu určitě vytvoří dvojku k pohledání.

"Lansy" aportuje plyšovou krysu.

"Lansy" si hraje se svým starším welššpringřím kamarádem.

Lindir Ivančice má kolem sebe kromě psích kamarádů také svého páníčka od kterého se nehne na krok a oběma to tak vyhovuje.

Lindir

Lindir

Lorraine Ivančice má vedle sebe staršího a zkušenějšího welššpringřího kamaráda od kterého se určitě bude mít co přiučit.

Lorraine

Lorraine

Lotrando Ivančice "Lotřík" našel velkou zálibu v srnčích parůžcích, co se v mládí naučíš ...

"Lotřík"

"Lotřík"

Za všechny telefonáty, zprávy, fotky a videa moc děkujeme, jsme vždy velmi rádi, když dorazí nová zpráva, ale někdy nestačíme odpovídat v nejkratším čase.

2015-08-17

...........................................................................................................................

Přesně po týdnu se v Ivančicích opakovala situace, kterou nezažíváme příliš často. Během pátku, soboty a neděle si noví pánečci odvezli domů welššpringří štěňátka z vrhu "L". Loučení to bylo pro nás těžké, vždyť jsme s nimi prožili krásné léto, byli jsme s nimi od první vteřiny jejich života, pečovali o ně a sledovali jak rostou a jak se z malých uzlíčků mění na rozpustilé welššpringří kluky a holky.

Stejně jako jejich o dva dny starším parťákům z vrhu "K" jsme "Elkům" pořídili v uplynulém týdnu jejich úplně poslední fotografie v Ivančicích a potom už jsme jenom vybavili na cestu do nových domovů vším potřebným.

Všem "Elkům" přejeme mnoho štěstí a zdraví v celém jejich dlouhém welššpringřím životě a těšíme se na každou zprávu o tom jak se mají.

 

Pejsci z vrhu "L"

 

Fenky z vrhu "L"

Zleva Lindir Ivančice, Lancelot Ivančice, Lucky Leicester Ivančice, Legolas Ivančice

a ležící Lotrando Ivančice

 

Zleva Lorraine Ivančice,

Leontýna Ivančice "Týna" a Lúthien Ivančice

 

Lotrando Ivančice

Lorraine Ivančice

Lúthien Ivančice

Lancelot Ivančice

Lindir Ivančice

Lindirek ve svém novém domově se svými velkými psími kamarády

Lindirek má doma také jednu menší psí kámošku

Legolas Ivančice

Leontýna Ivančice "Týna"

Lucky Leicester Ivančice

Lucky má doma parťáka se kterým mu to bude hezky ladit.

Všem majitelům "Elek" moc děkujeme za první zprávy a fotky.

Do fotogalerie věnované vrhu "L" jsme dnes přidali poslední sadu fotografií. Další obrázky štěňátek z vrhu "L" už budeme, jak pevně doufáme, dostávat od jejich majitelů.

2015-08-09

...........................................................................................................................

Pro welššpringří vančická štěňátka z vrhu "K" se koncem tohoto týdne zcela naplnil čas vyhrazený pro jejich pobyt v rodné smečce. Během pátku, soboty a neděle postupně přijížděli jejich páníčci a odváželi si je do jejich nových domovů. Osm týdnů ve společnosti našich "Káček" uteklo jako voda.

V průběhu týdne jsme všem našim "Káčkům" pořídili jejich poslední fotografie a pak už jsme jim jenom sbalili uzlíček se kterým jsme je předali novým majitelům, ti na ně již velmi netrpělivě čekali.

Všem "Káčkům" přejeme mnoho štěstí a zdraví v celém jejich dlouhém welššpringřím životě a těšíme se na každou zprávu o tom jak se mají.

 

Pejsci z vrhu "K"

 

Fenky z vrhu "K"

Zleva Kamelot Ivančice "Kevin", Kleofáš Ivančice

a Koran Ivančice

 

Zleva Kaitleen Ivančic"Bella", Kolette Ivančice, Karen Ivančic"Kesie", Keira Ivančice a Kimberley Ivančice "Kimba"

 

Koran Ivančice

Kolette Ivančice

Kimberley Ivančice "Kimby"

"Kimby" se svojí novou rodinou

Kamelot Ivančic"Kevin"

"Kevin" ve svém novém domově

Kaitleen Ivančic"Bella"

"Bella" ve svém novém domově

Kleofáš Ivančice

Karen Ivančic"Kesie"

"Kesie" při zalévání

"Kesie" zahradničí

Keira Ivančice

Všem majitelům "Káček" moc děkujeme za první zprávy a fotky.

Do fotogalerie věnované vrhu "K" jsme dnes přidali poslední sadu fotografií. Další obrázky štěňátek z vrhu "K" už budeme, jak pevně doufáme, dostávat od jejich majitelů.

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS BEZ ZADÁNÍ TITULU KV, 8. 8. 2015, PARDUBICE (CZ)

V úmorném sobotním vedru padaly teplotní rekordy v celé republice a za tohoto počasí, do kterého by "psa nevyhnal" se v areálu pardubického zámku konala Klubová výstava KCHLS bez zadání titulu Klubový vítěz.

Výlet na tuto výstavu si naplánovali Láďa s Jeremym Jeffem Ivančice. V konkurenci dalších tří psů se Jeffovi pod Láďovým skvělým vedením podařilo zcela ovládnout třídu pracovní, takže si z Pardubic odvezli skvělý posudek a ocenění výborný 1, CAC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Jeff s poněkud netradičně

umístěnou kokardou

Jeremy Jeff Ivančice se svojí kokardou

u pardubického zámku

Láďovi s Jeffem srdečně blahopřejeme ke skvělému výsledku a zisku čekatelství CAC na Klubové výstavě. Láďovi děkujeme za skvělou prezentaci Jeffa a těšíme se, že to při nejbližším setkání (které bude velmi brzy) pořádně oslavíme. :-))))))))))))))))

Mezi fenami se na Klubové výstavě KCHLS bez zadání Klubového vítěze předvedla Jane Elanor Ivančice "Jany" se svým páníčkem Pavlem.

Ve třídě pracovní získala "Jany" ocenění výborná 1, CAC, Vítěz Pardubic, BOS.

Pavlovi a "Jany" blahopřejeme k výsledku na KV KCHLS bez zadání KV.

2015-08-04

...........................................................................................................................

Uprostřed minulého týdne jsme přivítali v Ivančicích návštěvu rodiny našeho Indyho ve které mají naše štěňátka věrné obdivovatele. Všichni jsme si užili moc hezké odpoledne. Moc děkujeme za milou návštěvu a všechny dárky pro nás a naše welššpringří štěňátka.

Vančická welššpringří štěňátka se svým fanklubem

Průzkum našeho zahradního jezírka většinou končí víceméně nedobrovolnou

koupelí některého z welššpringřích průzkumníků.

Od návštěvy Indyho rodiny uplynulo sotva pár hodin, když k nám zavítala rodina naší Hillary, jejímž nejmladším členem je dvaceti měsíční Mikuláš. Ve vztahu k welššpringrům je Mikuláš zkušeným harcovníkem, kterého nic nevyvede z míry. I z toho důvodu jsme následující dva večery jenom sledovali všechny Mikulášovy patálie s očima navrch hlavy. Mikuláš nám očesal jablka, jejichž čas sklizně ještě úplně nenastal, několikrát během každého večera na sebe dokázal převrhnout psí misku s pěti litry vody a s přehledem sobě vlastním dokázal krmit piškoty všech našich 21 welššpringršpanělů naráz. Super!!

Mikuláš s Lancelotem u psí misky s vodou, zatím je ještě miska plná!

Mikuláš předvádí jak spí Kleofáš.

Mikuláš krmí naši maxismečku piškoty ze své misky, zcela bez bázně a hany

dokázal podělit spravedlivě úplně všechny ve svém okolí.

Mikuláš při loučení s naší Iris

Hanušovi, Lucce a Mikulášovi děkujeme za skvělou návštěvu u nás a za všechny dárky.

2015-07-27

...........................................................................................................................

V Ivančicích se naplno věnujeme odchovu welššpringřích štěňátek z vrhu "K" a vrhu "L". V uplynulém týdnu byla všechna štěňátka opatřena mikročipem a dostala také svou první vakcínu.

Vystřídala se u nás také celá řada budoucích majitelů, kteří se přijeli podívat na tu drobotinu dokud je pěkně pohromadě. Všem děkujeme za jejich návštěvu a za pamlsky, které štěňátkům přivezli.

Většinu dne sice štěňátka prospí, ale část každého dne tráví prozkoumáváním všech zákoutí našeho domu, dvora a zahrady. Všude tam po nich zůstává spoušť jako po demoliční skupině a když se tou činností unaví, tak prostě zalehnou a usnou na místě, kde se zrovna nacházejí.

Lancelot Ivančice a Mimoň, nebo spíše dvojice Mimoňů. :-))

Minulý týden přišla páníčkovi Jeremyho Jeffa Ivančice zásilka obsahující certifikát potvrzující, že je Jeff právoplatným držitelem titulu POLISH CHAMPION.

Jeremy Jeff Ivančice aportuje z vlečky zajíce

Jeffovi i jeho páníčkovi Láďovi moc a moc blahopřejeme k zisku titulu POLISH CHAMPION a můžeme jim oběma slíbit, že jim i v budoucnu pomůžeme ke zdolání všech cílů, které si vysní.

Do fotogalerií věnovaných vrhu "K" a vrhu "L" jsme přidali další sady fotografií ze kterých je patrné jak štěňátka hezky rostou:

FOTOGALERIE - štěňátka WSS vrh "K"

FOTOGALERIE - štěňátka WSS vrh "L"

Na závěr dnešní aktualizace si dovolíme ještě jednu dávnou vzpomínku na dobu, kdy Zdeněk začínal s myslivostí, ke které později přidal chov a výcvik welššpringršpanělů, toho nejúžasnějšího psího plemene na světě. Dne 25. července uplynulo přesně na den 30 roků od chvíle, kdy Zdeněk dostal svůj první lovecký lístek. S ním se za pár týdnů stal členem Mysliveckého sdružení Ivančice v jehož honitbě se myslivosti věnuje až do současnosti.

Zdeňkovo pasování na myslivce rukou tehdejšího

 předsedy MS Ivančice pana Zdeňka Mareše po

prvním honu na drobnou zvěř na podzim roku 1985

Již v době, kdy Zdeněk skládal mysliveckou zkoušku měl sen pořídit si welššpringršpaněla, jako kámoše a pomocníka při lovu. O pár let později si ten splnil a za to, že tím vysněným plemenem byl právě welššpringršpaněl může pes na fotografii níže. Jmenoval se Lin z Černé seče "Lux" a patřil otci Zdeňkova nejlepšího kamaráda.

Lin z Černé seče "Lux" byl pro Zdeňka inspirací

při rozhodování jakého psa si pořídit pro myslivost.

2015-07-19

...........................................................................................................................

Našim vančickým welššpringřím štěňátkům z vrhu "K" a vrhu "L" již bylo tento týden pět týdnů!

Nastal nejvyšší čas abychom v duchu našich nejlepších tradic každému štěňátku pořídili jeho první portrét, který následně umístíme na jeho nově vytvořenou osobní stránku. Níže se tedy můžete seznámit se všemi šestnácti vančickými štěňátky a s jejich jmény, která dostala hned po narození.

Začínáme vrhem "K". Je nám ctí představit Vám tři welššpringří kluky, Korana, Kamelota a Kleofáše a pět welššpringřích holčiček, Kolette, Kimberley, Kaitleen, Karen a Keiru.

Koran Ivančice

ve věku 40 dnů

Kolette Ivančice

ve věku 40 dnů

Kimberley Ivančice

ve věku 40 dnů

Kamelot Ivančice

ve věku 40 dnů

Kaitleen Ivančice

ve věku 40 dnů

Kleofáš Ivančice

ve věku 40 dnů

Karen Ivančice

ve věku 40 dnů

Keira Ivančice

ve věku 40 dnů

Za stejnou čest si považujeme představit Vám všechna štěňátka z vrhu "L", který tvoří pět welššpringřích kluků, Lotrando, Lancelot, Lindir, Legolas a Lucky Leicester a tři welššpringří holčičky, Lorraine, Lúthien a Leontýna.

Lotrando Ivančice

ve věku 38 dnů

Lorraine Ivančice

ve věku 38 dnů

Lúthien Ivančice

ve věku 38 dnů

Lancelot Ivančice

ve věku 38 dnů

Lindir Ivančice

ve věku 38 dnů

Legolas Ivančice

ve věku 38 dnů

Leontýna Ivančice

ve věku 38 dnů

Lucky Leicester Ivančice

ve věku 38 dnů

2015-07-12

...........................................................................................................................

V tomto týdnu byly ivančickým welššpringřím štěňátkům z vrhů "K" a "L" již čtyři týdny. Jsou z nich malí pejsci, kteří se po vypuštění ze štěňátkovníku rozběhnou po celém domě a přilehlé části dvora. Objevují nové záliby jako je zahradničení, okusování bot a pohupování se na závěsech a záclonách.

Hermiona a "Arwen" dávají na tu drobotinu pozor a nejteplejší část dne s nimi tráví ve stínu na chladivé dlažbě.

"Arwen" obklopená štěňátky

Myš byla ulovena.

Hermiona se štěňátky tráví polední siestu ve stínu pod lavičkou.

"Zahradničím"

"Nejprve si přičichnu a pak si kousnu."

2015-07-06

...........................................................................................................................

Všechna naše vančická welššpringří štěňátka rostou jako z vody. "Káčka" i "Elka" již obstojně ovládají svoje malé nožičky a tím pádem již také velmi aktivně poznávají svoje okolí.

O horkém prodlouženém víkendu jsme všechna naše štěňátka vzali poprvé na naši zahradu, kam je samozřejmě doprovázela naše kompletní welššpringří smečka, která kromě Hermiony jako mamky vrhu "K" a "Arwen" jako mamky vrhu "L" čítá další tři welššpringří dámy. Štěňátka se tak mohla seznámit s dalším prostorem ke svým hrám a řádění, ale také se třemi víceméně bláznivými tetami v podobě Giry, Ellen a Iris.

"Arwen", Gira a Hermiona na naší zahradě

Ellen si pochutnává na letním jablku

"Arwen" se štěňátky na zahradě

Gira jako teta-strážkyně

Štěňátka na zahradě usnou tam, kde jim dojdou síly.

Odpočinek na zahradě si umí štěňátka parádně užívat.

Dopolední siesta - někdo spí, někdo zkoumá okolí, nikdo nikam nespěchá.

Více fotografií štěňátek "Káček" a "Elek" najdete ve fotogaleriích věnovaných těmto vrhům:

FOTOGALERIE - štěňátka WSS vrh "K"

FOTOGALERIE - štěňátka WSS vrh "L"

2015-06-30

...........................................................................................................................

Našim ivančickým štěňátkům z vrhu "K" jsou dnes přesně tři týdny. Všechna už reagují na zvuky a batolí se po celém svém výběhu, kterému říkáme "štěňátkovník". Už také dostali první jídlo, které jim moc chutnalo. Stále většinu dne prospí, ale dokáží si také chvilku hrát, pozorovat jejich nejisté a neohrabané pohyby je velmi legrační.

Štěňátka z vrhu "K"

Štěňátka z vrhu "K"

Hermiona a její štěňátka z vrhu "K"

Štěňátka z vrhu "K" jedí kaši.

Welššpringří kluci a holky z vrhu "L" jsou sice o dva dny mladší, ale chovají se stejně jako "Káčka". Mají svůj vlastní "štěňátkovník" po kterém se vydávají na první krátké procházky při kterém také občas vrčí a štěkají, skoro jako velcí psi.

"Arwen" a štěňátka z vrhu "L"

Štěňátka z vrhu "L"

Štěňátka z vrhu "L" ve štěňátkovníku

Štěňátka z vrhu "L"

2015-06-21

...........................................................................................................................

Od předminulého týdne odchováváme v Ivančicích dva početné vrhy welššpringřích štěňátek.

Všechna štěňátka z vrhu "K", který se narodil Hermioně a z vrhu "L", který se narodil "Arwen" výborně prospívají a rostou jako z vody. Starší "Káčka" již začínají otevírat svoje oči, aby se jimi poprvé podívali na svět kolem nich. Všem štěňátkům jsme již také stříhali jejich drobné, ale velmi ostré drápky.

Pro každý z vrhů jsme na našem webu vytvořili samostatnou fotogalerii, kterou budeme doplňovat aktuálními obrázky po celou dobu odchovu.

FOTOGALERIE - Štěňátka WSS vrh "K"

FOTOGALERIE Štěňátka WSS vrh "L"

2015-06-14

...........................................................................................................................

Máme za sebou dlouho a netrpělivě očekávaný týden ve kterém jsme se měli dočkat plánovaných a toužebně očekávaných welššpringřích štěňátek.

V úterý v noci přivedla naše krásná Hermiona Granger Ivančice na svět svůj druhý vrh welššpringřích štěňátek. Ve vrhu "K" se narodilo osm krásných štěňátek tři welššpringří chlapečci a pět welššpringřích holčiček, jejich otcem je Mates od Jaslůvky.

Tímto ale pro nás napjaté očekávání věcí příštích nekončilo. Jenom jsme se stačili trochu nadechnout a přišel čtvrtek a naše nejmilovanější "Arwen" přivedla během dlouhé noci na svět svá nádherná welššpringří štěňátka. Jejich otcem je Hammalgardens Top Collection "Totte". K našemu velkému překvapení se "Arwen" narodilo osm štěňátek zcela shodně s její dcerou Hermionou, jenom v obráceném poměru pohlaví. "Arwen" má pět krásných welššpringřích chlapců a tři krásné welššpringří holčičky. Pro "Arwen" je tento její třetí vrh štěňátek posledním v jejím životě a tak se moc těšíme, že si jejich odchov spolu s ní užijeme opravdu naplno. :-))))))))

Během jednoho úžasného týdne se naše chovatelská stanice rozrostla o pořádnou kopu milovaných štěňátek. Naší rodině a nejbližším přátelům děkujeme za podporu.

 

Vrh "K"

 

datum narození: 9. června 2015

matka: CH CZ, JCH CZ, JCH SK Hermiona Granger Ivančice

otec: CH CZ, JCH CZ Mates od Jaslůvky

3 pejsci a 5 fenek

 

Vrh "L"

 

datum narození: 11. června 2015

matka: C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK Heda Jifex "Arwen"

otec: CH PL, JCH PL, CH UA Hammalgardens Top Collection "Totte"

5 pejsků a 3 fenky

 

 

Hermiona se všemi štěňátky z vrhu "K"

krátce po jejich narození

 

"Arwen" se všemi štěňátky z vrhu "L"

krátce po jejich narození

 

Všechna štěňátka z vrhu "K" poskládaná pěkně do řady

Štěňátka z vrhu "K"

Štěňátka z vrhu "K"

Pro vrh "K" připravíme samostatnou fotogalerii, kterou budeme průběžně doplňovat během celého odchovu.

"Arwen" se všemi štěňátky z vrhu "L" v pelíšku

"Arwen" se štěňátkem z vrhu "L" za uchem

Štěňátka z vrhu "L"

Pro vrh "L" připravíme samostatnou fotogalerii, kterou budeme průběžně doplňovat během celého odchovu.

Moc rádi bychom chtěli poděkovat našemu dvornímu veterinárnímu lékaři, jeho rodině a spolupracovnicím za předporodní a poporodní péči, kterou dosud věnovali a věnují Hermioně a "Arwen" i všem jejich štěňátkům.

Hermiona a "Arwen" se s plným nasazením věnují svým mateřským povinnostem a tak do revíru vyrážíme pouze se zbytkem naší dámské welššpringří smečky. Sezóna lovu srnců je v plném proudu a tak Zdeněk s Iris brousili o víkendu revírem, ale lovecká štěstěna jim zatím nebyla příliš nakloněna. Snad příště.

Iris před loveckým žebříkem v Knížecím lese

Freny a Fram oslavili 13. narozeniny.

V pátek 12. června se dožili krásných třináctých narozenin Freny a Fram.

Oběma starouškům přejeme hodně štěstí, zdraví a chuti do dalšího života s naší kamarádkou Jitkou a jejím synem v blízkých Neslovicích.

Jitce patří naše velké díky za skvělou péči o Freny a Frama.

Fram (vlevo) se svojí sestrou Freny

2015-06-07

...........................................................................................................................

V horkých dnech podáváme chlazený jahodový koktejl na zahradě.

Pijeme jahodový koktejl,

zleva Ellen, Iris, Hermiona, "Arwen" a Gira

"Arwen" a Hemiona jsou širší než delší, štěňátka jsou na cestě.

2015-05-31

...........................................................................................................................

Welššpringří zahradní relax

Iris, "Arwen" a Hermiona, tři welššpringří generace pod stolem

Milovaná Gira

Ellen

Iris

2015-05-24

...........................................................................................................................

V týdnu jsme velmi rádi přijali pozvání do rodiny, jejímž milovaným členem je Indiana Jones Ivančice. Při návštěvě jsme spojili příjemné s užitečným a Indymu jsme upravili jeho hedvábný kožíšek.

Indiana Jones Ivančice ochutnává ve svém pelíšku kostičku, kterou jsme mu přivezli.

Indiana Jones Ivančice

z téhle fotky jsme Indymu udělali novou postojovku na jeho osobní stránce

Indy odpočívá ve stejné poloze

jako jeho babička "Arwen""

Návštěva u Indyho se nám moc líbila, děkujeme za pozvání, určitě se brzy setkáme v Ivančicích a později určitě dojde i na nějakou další společnou akci.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - NORD BOHEMIA CANIS, 23. 5. 2015 LITOMĚŘICE (CZ)

V sobotu jsme v Ivančicích všichni drželi všechny naše pěsti a tlapky, protože Jeremy Jeff Ivančice se se svým páníčkem Láďou vydal do Litoměřic na mezinárodní výstavu psů. Netrpělivě jsme očekávali zprávu o Jeffově výsledku a když přišla, tak nám způsobila obrovskou radost! :-)))))))))))

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB

ziskem tohoto posledního titulu CACIB splnil Jeff podmínky pro udělení dvou titulů:

C.I.E. - Champion International d'Exposition a C.I.B. - Champion International of Beauté

Gratulujeme Jeffovi a jeho páníčkovi Láďovi ke splnění podmínek pro udělení dvou nejvyšších exteriérových mezinárodních titulů, jsme na Vás oba moc pyšní a těšíme se jak to oslavíme. :-))))))))))))))))

2015-05-17

...........................................................................................................................

Dnes jenom pár fotografií z odpočinku v trávě.

Hermiona (vlevo) a její dcera Iris odpočívají ve stínu.

Ellen v chladivé trávě

Gira

2015-05-10

...........................................................................................................................

Máme za sebou úžasný týden, naplněný skvělými zprávami a událostmi.

Ani nevíme, čím začít nejdříve ...

Naprosto nejskvělejší zprávou tohoto týdne bylo zjištění, že obě naše milované welší holky "Arwen" a její dcera Hermiona jsou březí. A to jsme ještě netušili, že se budeme radovat zas a znovu a to hned na nadcházejících pátečních zkouškách a vše završí úžasná neděle, která byla bezezbytku výstavní a velice úspěšná pro ivančické welššpringry.

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH CACT, MS SLOVEČ-SLOUČENÁ (NB), 8. 5. 2015

V pátek se cílem cesty Zdeňka a CH Iris Rainbow Ivančice stala malá obec Kamilov nacházející se v polabské nížině. Zde se totiž konaly klubové zkoušky vloh, na které byla přihlášena nejenom Iris, ale také CH Jeremy Jeff Ivančice, který na místo dorazil se svým páníčkem Láďou a jeho tatínkem.

Ranní los sice Iris a Jeffa oddělil a poslal je do různých skupin, takže Iris se Zdeňkem byli s číslem losu 3 v první skupině a Jeff s Láďou s "nešťastným" číslem losu 13 ve druhé skupině, ale odpoledne se zase všichni shledali v kulturním domě v Kamilově.

Iris a Jeff zkoušky úspěšně dokončili v I. ceně s vysokými počty bodů a v nebývale silné konkurenci deseti přihlášených psů a fen plemene welššpringršpaněl obsadil Jeff druhé a Iris čtvrté místo. Jeffovi navíc jeho druhé místo mezi welššpringršpaněly přineslo čekatelství Res. CACT.

CH Jeremy Jeff Ivančice

Klubové zkoušky vloh CACT, MS Sloveč-Sloučená - I. cena, 184 bodů, Res. CACT

na obrázku Jeff se svým páníčkem Láďou

CH Iris Rainbow Ivančice

Klubové zkoušky vloh CACT, MS Sloveč-Sloučená - I. cena, 172 bodů

 

Soudcovskou tabulku s kompletními výsledky zkoušky najdete na osobní stránce Jeffa a Iris.

Iris odpočívá po disciplíně "slídění" na KZV ve Slovči.

Láďa s Jeffem přebírají doklady o úspěšném absolvování

KZV ve Slovči z rukou vrchního rozhodčího Ing. Horyny.

Kontrola dokladů na závěrečném

nástupu na KZV ve Slovči

Láďovi s Jeffem srdečně blahopřejeme k úspěšnému absolvování klubových zkoušek vloh ve Slovči a moc děkujeme za jejich skvělou práci. :-)))))))))))

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 10. 5. 2015 LUČENEC (SK)

Po delší pauze se do výstavního kruhu vrátil náš odchov C.I.B., CH CZ, CH SK, JCH CZ, JCH SK Harry Potter Ivančice se svojí paničkou Petrou. Pro návrat byla zvolena výstava psů ve slovenském Lučenci na kterou Petru s Harrym doprovodila naše společná kamarádka Jitka a spolu s nimi cestoval také Harryho syn Mistanapeo z Šerky.

Harry nastoupil pod Petřiným vedením v kruhu číslo 6 do třídy šampionů a od pana rozhodčího Matyáše (SK) si odnesl to nejlepší možné ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOB. Harry ziskem tohoto posledního titulu CACIB splnil podmínky pro udělení titulu C.I.E. - Champion International d'Exposition (Mezinárodní výstavní šampion).

C.I.B., CH CZ, CH SK, JCH CZ, JCH SK Harry Potter Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

ziskem tohoto posledního titulu CACIB splnil Harry podmínky

pro udělení titulu C.I.E. - Champion International d'Exposition.

Harrymu a jeho paničce Petře ze srdce blahopřejeme k úžasnému výsledku a děkujeme jim za skvělou reprezentaci naší chovatelské stanice.

XXXI. KRAJOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH, 10. 5. 2015 RYBNIK (PL)

Harryho úspěchem ve slovenském Lučenci však naše výstavní neděle nekončí. V neděli brzy ráno vyjelo z Ivančic směrem na sever auto, jehož osádku tvořil CH Jeremy Jeff Ivančice se svým páníčkem Láďou a jeho tatínkem a CH Iris Rainbow Ivančice se Zdeňkem. Jejich cílem byl polský Rybnik, kde se konala národní výstava psů na níž posuzovala plemeno Welsh Springer Spaniel v kruhu číslo 14 paní Dorota Witkowska (PL).

Jeff a Iris byli shodně předvedeni ve třídě šampionů a od paní rozhodčí si odnesli skvělé ocenění. Jeff pod Láďovým vedením byl výborný 1, CWC, NAJLEPSZi DOROSŁY PES, BOB a Iris pod Zdeňkovým vedením byla oceněna výborná 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA a BOS. Jeff ziskem tohoto posledního CWC splnil veškeré podmínky pro přiznání titulu ŠAMPION POLSKA. Co více si ještě přát, lépe již neděle ani dopadnout nemohla.

CH Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CWC, NAJLEPSZI DOROSŁY PES, BOB

ziskem tohoto posledního CWC splnil Jeff veškeré

podmínky pro přiznání titulu ŠAMPION POLSKA.

CH Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA, BOS

V nedělní podvečer se všichni úspěšní ivančičtí účastníci výstav sešli na chvíli u nás v Ivančicích a v naší kuchyni si sdělili dojmy a zážitky z celého dne a týdne. Bylo si o čem povídat, jenom škoda, že nebylo více času.

Posuzování plemene welššpringršpaněl probíhalo v hustém dešti, který

nám ale nespláchl dobrou náladu a přinesl štěstí.

Výstavní kruh se nacházel na fotbalovém hřišti a tak

jsme obsadili lavičku pro domácí mužstvo.

Iris kontroluje na navigaci zda jedeme správně a zda budeme včas v cíli.

Jeffovi, jeho páníčkovi Láďovi a Láďovu tatínkovi patří naše poděkování za nedělní výstavu v Rybniku, těšíme se na další podobné akce.

2015-05-07

...........................................................................................................................

Nejlepší zprávou tohoto týdne bylo sdělení našeho dvorního veterinárního lékaře, že naše C.I.E., C.I.B. CH Heda Jifex "Arwen" a její dcera CH Hermiona Granger Ivančice jsou březí. :-)))))))

Podrobnější informace o očekávaných štěňátkách z obou vrhů najdete nejpozději příští týden na stránce ŠTĚŇATA.

2015-05-03

...........................................................................................................................

První prodloužený květnový víkend v Ivančicích z velké části propršel, zcela v souladu s předpovědí počasí. Přesto, že počasí nám příliš nepřálo, brali jsme naši welššpringří smečku do honitby jak to jen šlo. Konečně také došlo na úklid Zdeňkových jeslí na Kominářce. Spálili jsme zbytky loňského sena, vyčistili koryta a vše uložili abychom to na podzim zase mohli uvést do provozu.

"Arwen", Hermiona a Iris u Zdeňkových jeslí na Kominářce

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - PRAGUE EXPO DOG, 2. 5. 2015 PRAHA (CZ)

V sobotu jsme celý den mysleli na našeho odchovance Jeremy Jeff Ivančice a jeho páníčka Láďu, kteří se vydali na výstaviště do pražských Holešovic na MVP Prague Expo Dog. Tentokrát Jeffa předváděl ve výstavním kruhu sám Láďa a dokázali si společně vyběhat ocenění výborný 2, Res. CAC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 2, Res. CAC

Na obrázku je Jeff se svým páníčkem Láďou.

Láďovi a Jeffovi blahopřejeme k získání skvělého ocenění a moc děkujeme na reprezentaci naší chovatelské stanice. Těšíme se na všechny další akce, které společně podnikneme.

2015-04-26

...........................................................................................................................

Hermiona a Ellen oslavily svoje 5. narozeniny.

V úterý 21. dubna oslavily Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice svoje páté narozeniny. Spolu s nimi zcela určitě slavily toto výročí také všichni jejich bratři a všechny jejich sestry z vrhu "H". Všem přejeme pevné zdraví, fůru štěstí a páníčky, kteří je budou mít rádi tak jako dosud.

Hella Ellen Ivančice a Hermiona Granger Ivančice při svých 5. narozeninách

Po náročném týdnu, ve kterém pracovní povinnosti naši domácnost načas oddělily, jsme víkend strávili zcela nekynologicky. V sobotu jsme navštívili farmářské trhy v Ivančicích a po oba víkendové dny jsme prošli pořádný kus jarního lesa v našem revíru, což je nejlepší známý balzám na nervy.

Iris s Petrou ve frontě u stánku s trdelníky

Iris se Zdeňkem ochutnávají ořechový trdelník na farmářských trzích v Ivančicích.

Ivančickcá welššpringří smečka v záplavě pampelišek,

zleva Ellen, Hermiona, Iris, Gira a "Arwen"

"Arwen" a Hermiona odpočívají na zahradní lavičce po dlouhé lesní procházce.

2015-04-12

...........................................................................................................................

Na druhý dubnový víkend jsme si naplánovali účast hned na dvou výstavách.

OSTRAVSKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 11. 4. 2015 OSTRAVA (CZ)

První naplánovanou výstavou byla sobotní národní výstava psů, která se konala na ostravském výstavišti a na ni jsme přihlásili našeho odchovance Jeremyho Jeffa Ivančice. Doprovod Jeffovi na ostravskou výstavu tvořil jeho páníček Láďa a Petra, která Jeffa také předváděla ve výstavním kruhu. Společně si ze třídy vítězů odnesli od rozhodčího Mgr. Hampla ocenění výborný 1, CAC.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Nejenom běháním po výstavách je živ welššpringršpaněl. A pro Jeffa to platí samozřejmě také. Sobotu strávil Jeff výletem přes Ivančice do Ostravy a zase zpět a v neděli musel ukázat, že dokáže také pořádně "máknout". Vlečku se zajícem zvládl Jeff několikrát na výbornou, což nás velmi těší.

Jeff aportuje zajíce z vlečky.

Jeffovi a jeho pánečkovi Láďovi gratulujeme k zisku jedenáctého čekatelství CAC a budeme jim oběma držet pěsti aby se jim stejně dařilo také při loveckém výcviku.

NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - CAC DOG SHOW ZABRZE, 12. 4. 2015 ZABRZE (PL)

Zatímco si Jeff užíval pobytu v revíru se svým páníčkem, tak z Ivančic vyjela nejmladší členka naší welššpringří smečky Iris Rainbow Ivančice s doprovodem tvořeným Zdeňkem a Jitkou směrem na sever k polskému Zabrze. Tam se totiž konala národní výstava na kterou jsme naši Irisku přihlásili. Iris se na výstavě se Zdeňkem a Jitkou nejspíš hodně líbilo, hlavně se však líbila rozhodčímu panu Janu Rykovi z Polska, protože si pod Zdeňkovým vedením z výstavního kruhu odvezla skvělé ocenění výborná 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA a BOS.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA, BOS

Iris s výstavním katalogem ve svém pelíšku na zabrzanském výstavišti

Iris s Jitkou na písečné pláži jezera vedle kterého se konala zabrzanska výstava

2015-04-05

...........................................................................................................................

Prodloužený velikonoční víkend jsme trávili s naší smečkou v honitbě, pokud to ne zcela jarní počasí dovolilo.

Ivančická dámská welššpringří smečka s Ivančicemi na pozadí.

Zleva Gira Ivančice, Iris Rainbow Ivančice (vzadu), Hermiona Granger Ivančice,

Hella Ellen Ivančice a Heda Jifex "Arwen"

Gira v poklusu

Od našeho odchovance Indiana Jones Ivančice jsme dostali MMS, ze které nás trochu zamrazilo. Naštěstí ta spousta studeného sněhu napadla na horách, kde Indy tráví jarní prázdniny se svojí rodinou a jak je vidět, tak Indymu ta bílá nadílka vůbec nevadila.

Indy na horách se spoustou

jarního sněhu

2015-04-01

...........................................................................................................................

Máme velkou radost!

V neděli na schůzi sekce WSS ve Velkém Rybníku byla našemu odchovanci C.I.B., CH Harry Potter Ivančice předána krásná kokarda za II. místo v soutěži "Nejúspěšnější pracovní WSS 2014". Harry posbíral na pracovních loveckých zkouškách v roce 2014 krásných 1 080 bodů.

C.I.B., CH Harry Potter Ivančice

se svojí kokardou za II. místo v soutěži

"Nejúspěšnější pracovní WSS 2014"

Harryho majitelce Petře, která jej na všechny zkoušky připravila a také jej na všech zkouškách předvedla a samozřejmě také jejímu Harrymu z celého srdce blahopřejeme a děkujeme jim oběma za skvělou reprezentaci naší chovatelské stanice Ivančice.

Harry pod vedením své paničky Petry absolvoval v loňském roce tyto zkoušky:

KBZ I. c., 118 b., Res. CACT
VP, I. c., 80 b.
VZ, III. c., 365 b.
LZ, I.c., 317 b.

2015-03-22

...........................................................................................................................

Jaro je tady!

V pátek před půlnocí přišlo jaro a věříme, že už nikam neodejde.

Gira vítá jaro v Ivančicích

Kompletní vančická welššpringří dámská smečka

Na pařezu trůní Gira a pod ní zleva "Arwen", Hermiona, Iris a Ellen

Sněženky v lese

V pátek jsme sledovali částečné zatmění slunce. Nejenom, že jsme se dívali na tuhle úžasnou podívanou, ale zkusili jsme ji také vyfotografovat. Výsledek sice není použitelný pro vědecké zkoumání, ale zůstane nám jako vzpomínka na nevšední okamžik.

Částečné zatmění slunce v pátek 20. března 2015

2015-03-08

...........................................................................................................................

Nejlepší zprávou celého tohoto týdne bylo oftalmologické osvědčení dokládající, že naše Heda Jifex "Arwen" je prostá všech dědičných vad a chorob očí. Máme z toho velkou radost.

"Arwen" v lese na sobotní vycházce

Výsledek očního vyšetření jsme "Arwen" zapsali na její osobní stránku.

 

VÝSLEDEK VYŠETŘENÍ DĚDIČNÝCH OČNÍCH VAD A CHOROB

 
  Heda Jifex "Arwen"

prostá všech dědičných vad a chorob,
včetně goniodysplazie/glaukom (prim.)

 

V sobotu jsme využili téměř jarní počasí a odpoledne jsme vyrazili na vycházku po revíru s celou naší smečkou a aby nás nebylo málo tak jsme přibrali také naši kamarádku Jitku s Freny a Framem.

Welššpringří smečka na sobotní vycházce: zleva Freny Ivančice,

Iris Rainbow Ivančice (sedící), Heda Jifex "Arwen",

Hermiona Granger Ivančice, Gira Ivančice, Fram Ivančice, Hella Ellen Ivančice

2015-02-28

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - NITRAWA CUP, 28. 2. 2015 NITRA (SK)

Opravdu na poslední chvíli jsme si na poslední únorovou sobotu naplánovali účast na mezinárodní výstavě psů v Nitře. V sobotu ráno jsme vyrazili z Ivančic v poněkud oslabené sestavě, protože naše Kamarádka Jitka se ještě léčí z nachlazení. Na výstavu, kde naše nejmilovanější psí plemeno posuzovala rozhodčí De Cuyper-Boesmans Viviane z Belgie, jsme přihlásili Jeremyho Jeffa Ivančice, jeho starší sestru Hermionu Granger Ivančice a její dceru Iris Rainbow Ivančice.

Jeff u paní rozhodčí zabodoval nejvyšším možným způsobem, takže si z výstavního kruhu odnesl vše, co se ten den nabízelo. Ziskem sobotního CAC v Nitře Jeff splnil podmínky pro udělení titulu "Slovenský šampion krásy" a tak jsme mu hned ve výstavní kanceláři mohli nechat vystavit příslušný certifikát.

 

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný, CAC, CACIB, BOB

Hermiona ve třídě pracovní a Iris ve třídě otevřené se ve výstavním kruhu předvedly hezky, paní rozhodčí ale nepadly ani trochu do oka a ta jim oběma udělila známku velmi dobrá.

Hermiona Granger Ivančice a Iris Rainbow Ivančice

- velmi dobrá

Jeffovi a jeho páníčkovi Láďovi gratulujeme k zaslouženému titulu "Slovenský šampion krásy".

2015-02-22

...........................................................................................................................

Právě skončivší víkend byl v Ivančicích již téměř jarní. Po sněhu ani památky, na zahradě kvetou sněženky a ve vzduchu bylo cítit vůni jara. Oba volné dny jsme využili ke dlouhým vycházkám do našeho revíru, prošli jsme místa důvěrně známá i ta zákoutí, která nenavštěvujeme příliš často.

Hermiona, "Arwen" a Iris: "My jsme to neudělaly, to už bylo, to samo!"

Koupel v lesním jezírku, jehož voda pochází z roztátého sněhu a na jehož hladině je

ledový škraloup, je opravdu jenom pro ty nejotrlejší, "Arwen" a Iris to však neodradí.

Iris Rainbow Ivančice

"Arwen", Hermiona a Iris, babička, dcera a vnučka

Od tohoto měsíce se mezi chovné jedince plemen Welsh Springer Spaniel v ČR zařadila další naše odchovankyně Judith Jolanda Ivančice "Dita". Dita je dcerou naší Hedy Jifex "Arwen" a psa Twigle Noor, má přátelskou povahu a svým páníčkům dělá jenom radost.

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

chovná fena reg. číslo 521/2015

Judith Jolanda Ivančice "Dita"

2015-02-15

...........................................................................................................................

25 let chovu plemene welsh springer spaniel v Ivančicích

Tento víkend v Ivančicích vzpomínáme a oslavujeme.

Vzpomínáme na posledních 25 let našeho života, které jsou navždy spojeny s naším nejmilovanějším psím plemenem Welsh Springer Spaniel. Dne 14. února 1990 si Zdeněk přivezl z Moravské Třebové od chovatele pana Vladimíra Růžičky svoji první fenku plemene Welsh Springer Spaniel, kterou byla Anita od Bílé břízy. Ve stejném roce, jenom o pár týdnů později, si Petra pořídila od chovatele pana MVDr. Jiřího Kraifa z Netvořic svého prvního psa welššpringršpaněla Ernyho Jikran „Endyho“. Pro oba z nás v té chvíli začal život, který žijeme až do dnešních dnů. Je to život při kterém nás všude provází naši milovaní čtyřnozí, chlupatí, červenobílí společníci.

Anita od Bílé břízy - naše první fenka WSS

Erny Jikran "Endy" - náš první pes WSS

Anitu i „Endyho“ se nám podařilo díky naší poctivé práci a pomoci našich přátel uchovnit a tak mohla vzniknout chovatelská stanice Ivančice. Od roku 1990 až do dnešní doby jsou naše životy pevně spjaty s plemenem welššpringršpanělů, které nás provází po všechny dny. Anita i „Endy“ jsou již dlouho v psím nebi, ale my na ně pořád vzpomínáme a nikdy na ně nezapomeneme, protože byli první a oba se naprosto nesmazatelně vryli do našich životů a tím natrvalo zakotvili v našich vzpomínkách.

Anita se svými štěňátky v pozadí v roce 1993

Petra s "Endym" na střihačské soutěži

Pragobest v roce 1995

Anita od Bílé břízy

Petra s "Endym" a skotským teriérem Celsiusem

Anita od Bílé Břízy se svojí dcerou Bárou Ivančice

Anita a její dcera Bára se Zdeňkem po úspěšném lovu divočáka

Cecil Ivančice s Petrou

Malá Cira Jifex "Kety" v Petřině náručí v roce 1997

Cira Jifex "Kety" na letní dovolené na Lipenské přehradě

Heda Jifex "Arwen" na zahradě se svými štěňátky z vrhu "H"

Ivančická welššpringří smečka v roce 2008, zleva Heda Jifex "Arwen",

Gira Ivančice, Fram Ivančice a Cira Jifex "Kety"

Erny Jikran "Endy" ve věku 11 let

Heda Jifex "Arwen" s pohárem pro "Nejlepšího pracovního WSS"

a "Putovním pohárem Františka Limla"

Cira Jifex "Kety v roce 2009 při svých 12. narozeninách

Hella Ellen Ivančice

Gira Ivančice

Hermiona Granger Ivančice pod Zdeňkovým vedením na výstavě

Crufts v britském Birminghamu v roce 2012

Harry Potter Ivančice s Petrou a Hermiona Granger Ivančice

se Zdeňkem - první čeští welššpringršpanělé předvedení na

výstavě Crufts v britském Birminghamu v roce 2012

Na začátku našich kynologických počátků nám velmi pomohli naši přátelé. U výběru Zdeňkovy první welššpringří slečny byla paní MVDr. Marie Šerá, spolu s panem Antonínem Vespalcem se pak stali jeho hlavními rádci při výcviku tak temperamentního welššpringršpaněla jakým Anita byla. Petřin vztah ke psům, myslivosti a myslivecké kynologii, výběr toho nejvhodnějšího psího plemene, ale také řadu jejich životních postojů naprosto zásadně ovlivnila paní Lída Landovská.

Nejcennějším přátelstvím, kterého se nám za těch uplynulých 25 roků dostalo je náš vztah s panem Jindřichem Fenclem, majitelem chovatelské stanice Jifex. Jeho chovatelský příklad, jeho nezištně poskytnuté rady a jeho podpora nám vždy byly, jsou a doufáme, že ještě dlouho budou inspirací pro naši další chovatelskou činnost.

Petra a Zdeněk s ivančickou welššpringří smečkou v létě roku 2012

Jeremy Jeff Ivančice, Hermiona Granger Ivančice a Iris Rainbow Ivančice

s Petrou po návratu z výstavy v Nitře v roce 2014

Náš život s welššpringry nebyl vždy jenom krásný a ne vždy připomínal procházku růžovým sadem. Díky němu jsme ale získali přátele, kterých si vážíme a na které se můžeme s důvěrou obrátit, stejně jako oni na nás. Naše rodinná přítelkyně Jitka, Petra, majitelka Harryho Pottera Ivančice a Láďa, majitel Jeremyho Jeffa Ivančice jsou ti, které bychom chtěli na tomto místě vyjmenovat aniž zapomínáme na spoustu dalších.

Všem těmto našim přátelům a také oběma našim rodinám patří naše velké díky.

Těšíme se na dalších stejně krásných 25 let s našimi welššpringršpaněly.

2015-02-11

...........................................................................................................................

V neděli nám kromě fotek z Jeffova lovu prasete dorazilo také hezké video, z kterého je vidět, že se náš odchovanec divočáků ani trochu nebojí. Bravo Jeffe!

Ivančický welššpringršpaněl Jeremy Jeff Ivančice - chování

u uloveného kusu černé zvěře

2015-02-08

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - DUO CACIB BRNO, 7. 2. 2015 BRNO (CZ)

Na začátek února jsme si již dlouho dopředu naplánovali výlet v podobě účasti na mezinárodní výstavě DUO CACIB v Brně. V krátké době jsme tak cestovali na výstavu do Brna dvakrát po sobě.

Na sobotní výstavu jsme přihlásili nejmladší členku naší welššpringří smečky Iris Rainbow Ivančice, kterou doprovázela její mamka Hermiona Granger Ivančice. Jako další z naší chovatelské stanice Ivančice byli ještě přihlášeni Jeremy Jeff Ivančice a jeho sestra Jane Elanor Ivančice "Jany". Všichni tito welššpringršpanělé samozřejmě necestovali do Brna sami, ale se svými páníčky. Kromě nás, tedy Petry a Zdeňka byla na brněnském výstavišti také naše přítelkyně Jitka, s Jeffem přijel jeho páníček Láďa se svým tatínkem a "Jany" doprovázel její páníček Pavel se svojí milou ženou. Kromě toho za námi ke kruhu přišla majitelka Harryho Pottera Ivančice Petra a dorazil také Indiana Jones Ivančice s větší částí jeho milované rodiny, paničkou Dášou a jejími dvěma dcerami Maruškou a Kristýnkou.

Ze sobotní výstavy se tak stalo milé setkání s lidmi, kteří jsou nám blízcí a k tomu navrch ještě získali všichni psi z naší chovatelské stanice Ivančice ohodnocení, které není vůbec k zahození.

Jeff získal ve třídě otevřené výborný 1, CAC, Iris si z otevřené třídy odnesla ocenění výborná 3 a "Jany" ve třídě pracovní obdržela výborná 2, Res. CAC. Co více si ještě můžeme přát? Sobota byla krásně prožitý den, který jsme zakončili v Ivančicích výbornou večeří doplněnou povídáním, plánováním a ještě jsme si při tom užili spoustu smíchu.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

Účast na sobotní výstavě jsme také využili k tomu abychom Jeffovi a Iris vyřídili certifikáty dosvědčující, že jsou oba nositeli titulu ČESKÝ ŠAMPION. Podmínky pro jeho udělení oba splnili již před více než měsícem.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 3

"Jany" přihlásil její páníček Pavel i na výstavu v neděli, kdy společně získali stejné ocenění jako v sobotu, výborná 2, Res. CAC.

Jane Elanor Ivančice "Jany"

- výborná 2, Res. CAC

V sobotu jsme se také dozvěděli od Pavla, že "Jany" byla na vyšetření na dědičné oční choroby a absolvovala jej s nejlepším možným výsledkem - prostá všech dědičných očních vad a chorob. Skvělý výsledek ze kterého máme radost a gratulujeme.

Výsledek tohoto vyšetření jsme "Jany" doplnili také na její osobní stránku.

A ještě pár momentek ze sobotního výstavního dne:

Hermiona s Iris na dece

Indy se ze setkání velmi radoval

Když to Hermionu přestalo bavit na dece tak vylezla Jitce do náruče.

Kdo zná welššpringry z Ivančic tak ví, že na výstavy cestují rádi, protože jsou rádi se svými páníčky a dokáží s nimi sdílet jejich radost z výstavního úspěchu, pokud by si ale mohli sami vybrat tak by určitě raději zvolili loveckou vycházku do revíru místo kterékoliv výstavy.

Jeffovi se tento víkend splnilo obojí. V sobotu zabodoval v Brně na výstavě a v neděli nahnal v revíru svým páníčkům prasátko přímo před ústí kulovnice.

K takovým obrázkům se sluší jenom popřát upřímné LOVU ZDAR!

2015-02-01

...........................................................................................................................

Posledních čtrnáct dnů u nás v Ivančicích uplynulo stejně rychle jako voda v kterékoliv ze tří ivančických řek. Kromě práce stíháme především pravidelně přikrmovat v našich zásypech a jeslích a u toho nikdy nesmí chybět naše dámská welššpringří smečka.

V zásypu je zakrmeno, takže půjdeme dál.

"Arwen", Gira, Iris (zcela vzadu), Hermiona a Ellen

jsou připraveny vydat se do kopce k jeslím.

Po každé takové výpravě do revíru si holky užívají odpočinkovou siestu ve svých pelíšcích, aby nashromáždily dostatek sil na blížící se jaro.

Tři welššpringří generace odpočívající v jednom pelíšku,

babička "Arwen", její vnučka Iris a její dcera Hermiona.

Gira u knihovny

Ellen

2015-01-18

...........................................................................................................................

V poslední době se nám dostalo několika pěkných fotografií našich odchovů z vrhu "I".

Idefix Ivančice vyrostl v silného psa a je z něj prý pěkný divoch.

Idefix Ivančice

Idefix Ivančice

Z fenky Isabelle Evain Ivančice "Kety" je elegantní slečna, která nade vše miluje svoji rodinu a ta jí to oplácí. Co se týče temperamentu tak nezůstává za svým bratrem Idefixem vůbec pozadu.

Isabelle Evain Ivančice "Kety"

je ve své rodině šťastná.

"Kety" po bahenní koupeli

"Kety" s uloveným plyšákem

Za všechny fotky páníčkům Idefixe a "Kety" děkujeme a těšíme se na další.

2015-01-04

...........................................................................................................................

X. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 3. 1. 2015, BRNO (CZ)

Do roku 2015 jsme vykročili pěkně zostra. První sobotu jsme si vyhradili pro národní výstavu, která nese název "hanácká", přesto, že se již tradičně koná v "nehanácké" metropoli Brně, což máme vlastně za humny. Z Ivančic to máme na brněnské výstaviště jenom kousek, takže Petra se Zdeňkem a Iris Rainbow Ivančice se svojí mamkou Hermionou Granger Ivančice a Jitka se nestačili v kabině našeho auta ani pořádně ohřát. O poznání delší cestu do Brna absolvovali ze svého domova Láďa s naším odchovancem Jeremym Jeffem Ivančice, takže si museli trošku přivstat.

Jeremy Jeff Ivančice

- výborný 1, CAC

ziskem tohoto CAC splnil podmínky

pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION

Jeremy Jeff Ivančice byl přihlášen do třídy otevřené, ve které se předvedl pod Petřiným vedením. Rozhodčímu panu Petru Studeníkovi se Jeff zamlouval a tak mu kromě skvělého posudku zadal také známku výborný 1 a čekatelství CAC.

Pro Jeffa zisk tohoto čekatelství znamenal splnění podmínek pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION.

Iris Rainbow Ivančice

- výborná 1, CAC

ziskem tohoto CAC splnila podmínky

pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION

Nejmladší členku naší ivančické welššpringří smečky Iris Rainbow Ivančice jsme přihlásili také do třídy otevřené a její předvedení dostal na starosti Zdeněk. Iriska se nenechala zahanbit Jeffem a společně se Zdeňkem si z výstavního kruhu odnesli známku výborná 1 a čekatelství CAC k tomu. Iris ziskem tohoto čekatelství CAC splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION.

Iris se Zdeňkem ve výstavním kruhu při posuzování rozhodčím pane Studeníkem.

Zdeněk s čerstvou držitelkou titulu ČESKÝ ŠAMPION Iris Rainbow Ivančice

Krásnější povánoční dárek a lepší vstup do roku 2015 než jsou dva noví čeští šampioni Iris s Jeff jsme si nemohli ani přát.

Hermiona a Iris čekají ve svém pelíšku až se v kruhu

začnou posuzovat welššpringršpanělé.

Čekání na posuzování welššpringršpanělů bylo tentokrát velmi dlouhé

a proto si naše smečka krátila chvíli jak se dalo.

Třeba i hrou "z Ládi dolů", což je krajová varianta hry "z hradu dolů".

Láďovi a Jeffovi blahopřejeme k jejich prvnímu šampionátu, děkujeme za všechno a doufáme, že se jim oběma večer po výstavě u nás doma líbilo.

2015-01-01

...........................................................................................................................

Rok 2014 skončil, stojíme na začátku roku nového a jsme moc zvědaví na to, co nám přinese.

Ivančická welššpringří smečka na konci roku 2014 a na startu roku 2015

zleva Heda Jifex "Arwen" s Petrou a Zdeňkem,

Hella Ellen Ivančice, Hermiona Granger Ivančice, Iris Rainbow Ivančice a Gira Ivančice

Všem našim přátelům a kamarádům, blízkým i vzdáleným děkujeme za to, že nám v uplynulém roce drželi pěsti a budeme moc rádi, když nám zachovají svoji přízeň i v celém roce letošním.

Oběma našim rodinám děkujeme za veškerou podporu, kterou nám v loňském roce poskytly, máme je moc rádi a těšíme se na to,že s nimi prožijeme další skvělý rok.

Velké díky patří našim nejbližším přátelům Jitce a Láďovi, jejichž nezištná pomoc přijde vždy v tu pravou chvíli.

...........................................................................................................................

Archiv novinek a aktualizací:

rok 2009

rok 2010

rok 2011

rok 2012

rok 2013

 

rok 2014