Vítejte na našich stránkách

2017-12-27

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme v celém novém

roce 2018 vrchovatě zdraví a štěstí kolik bude potřeba.

Moc děkujeme za všechna přání, která jsme obdrželi k Vánocům a novému roku 2018. U některých byly připojeny obrázky, které nám udělaly velkou radost. Díky všem!

C.I.E., C.I.B., Multi CH Jeremy Jeff Ivančice "U" s dortem k 5. narozeninám.

Ještě jednou všechno nejlepší, Jefíku!

Kimberley Ivančice "Kimba"

"Kimba" na dovolené

Maxmilian Ivančice "Clyde"

Madeleine Ivančice "Kira" s dortem

k 1. narozeninám

"Kira" na svém prvním honu

2017-12-17

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody.

Letos jsme se nezúčastnili rozsvěcení vánočního stromu v Ivančicích na náměstí. Nevyšlo nám to časově, nehodilo se nám to do našeho pracovního programu a také jsme zrovna neměli náladu na tlačenici, ve kterou se poslední roky tato akce proměnila.

Místo toho jsme raději navštívili trhy na brněnském "zelňáku" a "svoboďáku". Dárky jsme nenakupovali, raději jsme ochutnali pár horkých nápojů, které v tom mrazivém počasí přišly každému k duhu.

Petra s Hermionou a "Ori" na brněnském "zelňáku"

Jitka a Petra s Hermionou a "Ori" na rozsvíceném večerním "svoboďáku"

Iris oslavila své 5. narozeniny.

Dne 7. prosince oslavila naše CH Iris Rainbow Ivančice "U" svoje 5. narozeniny. Spolu s ní měla samozřejmě důvod k oslavě také všechna štěňátka z vrhu "I", jehož mamkou je naše C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice a otcem CH Hatstone's Single "Sindy" "U".

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí a hodné pánečky přejeme Indymu, Idefixovi, Isabelle a Ivory.

Rádi vzpomínáme na Vánoce, které

jsme strávili se štěňátky z vrhu "I".

CH Iris Rainbow Ivančice "U" na prvním sněhu zimy 2016/2017 v Ivančicích

Narozeniny vrhu "J"

Přesně týden po narozeninách vrhu "I" měli důvod k oslavě všichni majitelé štěňátek z vrhu "J", který dne 14. prosince 2012 přivedla na svět C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, KLUBOVÝ ŠAMPION Heda Jifex "Arwen" "U".

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí a hodné pánečky přejeme Jeremymu Jeffovi, Jane Elanor "Jany", Joy Adams, Judith Jolandě "Ditě", Juliet Jade "Duně", Jasmine Jocelyn "Febee" a Jacqueline Jackie "Ajce".

Štědrý den a Vánoce ve společnosti štěňátek

z vrhu "J" jsou pro nás až do dnešních dnů

zcela nezapomenutelným zážitkem.

2017-11-28

...........................................................................................................................

Gira oslavila 13. narozeniny.

Minulý týden ve čtvrtek se nejstarší členka naší vančické welššpringří dámské smečky Gira Ivančice dožila věku 13 let. Gira je dcerou naší první "jifexky" Ciry Jifex "Kety" "U" a psa Bor z Třebouňského vrchu.

Gira žije v naší smečce svůj poklidný život důchodkyně, vždyť podle lidských měřítek ji je hodně přes osmdesát roků. V poslední době ji sužují zdravotní potíže související s jejím vysokým věkem, ale to jí vůbec neubírá na její stále dobré náladě.

Naše Gira

Naší milé Giře a všem jejím sourozencům z vrhu "G" přejeme k jejich narozeninám hodně štěstí a zdraví.

2017-11-21

...........................................................................................................................

Máme za sebou kratší pracovní týden s prodlouženým víkendem, který jsme věnovali vlastní regeneraci a naší dámské welššpringří smečce. Počasí sice pobytu venku příliš nepřálo, ale naše čtyřnohé kámošky neodmítnou nabídku na procházku ani v "počasí, do kterého by psa nevyhnal".

Naše dámská welššpringří smečka na jedné z víkendových propršených vycházek

Iris u jeslí na Kominářce

"Ori" a Hermiona slídí, zatímco se na ně snáší první sníh přicházející zimy.

V minulých dnech nás po delší době opět navštívila Keira Ivančice "Karma" se svým páníčkem. Setkání s naší smečkou bylo bouřlivé. Dozvěděli jsme se psí i ty ostatní novinky a po úpravě kožíšku "Karma" opět odjela do svého domova.

Keira Ivančice "Karma" po úpravě srsti na naší sedčce

Keira Ivančice "Karma"

2017-11-12

...........................................................................................................................

WORLD DOG SHOW 2017, 9. 11. 2017 LEIPZIG (D)

Světová výstava psů se letos konala v saském Lipsku. Pro naše nejmilejší plemeno Welsh Springer Spaniel byl vyhrazen hned úvodní z celkových čtyř výstavních dnů, kterým byl čtvrtek.

Naše chovatelská stanice Ivančice měla na této prestižní výstavní akci hned trojnásobné zastoupení mezi přihlášenými welššpringršpaněly, kterých bylo celkem rovných padesát. Naprostá většina jich do Německa přicestovala ze skandinávských zemí. Plemeno welššpringršpaněl posuzoval rozhodčí pan Tripoli Salvatore z Itálie.

Na WDS do Lipska odcestoval se svými dvěma welššpringřími parťáky Jeremym Jeffem Ivančice a Luckym Leicesterem Ivančice náš kamarád Láďa a s nimi také Petra.

Byl to právě Jeff, který se na modrém koberci v lipské výstavní hale předvedl jako první z vančických odchovů. V pracovní třídě jej předváděla Petra a ikdyž je to již drahnou dobu, co společně stáli a běhali ve výstavním kruhu, tak bylo vidět, že ani jeden z těchto dovedností nic nezapomněl. Jeff obdržel od italského rozhodčího známku excellent 2 a k tomu ještě ocenění RES VDH-CAC.

C.I.E., C.I.B., Multi CH Jeremy Jeff Ivančice "U"

- excellent 2, RES VDH-CAC

Jako další vančický rodák se v druhé nejobsazenější třídě mezi psy předvedl ve výstavním kruhu pod Láďovým vedením Lucky. Konkurence byla v tomto případě velmi početná a proto nás velice těší, že Lucky obdržel známku excellent.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- excellent

Světová výstava psů se konala v reprezentativních prostorách lipského výstaviště, které poskytovalo vystavovatelům i psům servis na vysoké úrovni. Kolem prostorných výstavních kruhů byl dostatek místa vyhrazeného pro vystavovatele a nerušený pohyb návštěvníků. Nikde se nebylo nutné probíjet tlačenicí, nebo stát ve frontě a celkovou úroveň organizace výstavy je záhodno pochválit.

Petra s Jeffem (vlevo) a Luckym (vpravo)

na Světové výstavě psů v Lipsku 2017

Láďa s Luckym (vlevo) a Jeffem (vpravo)

na Světové výstavě psů v Lipsku 2017

Lucky s Jeffem po skončení výstavy ochotně

zapózovali pro jeden z německých e-shopů

dodávajících výživu pro psy.

Jeffovi, Luckymu a jejich páníčkovi Láďovi patří naše upřímná gratulace a velké poděkování, že se pro účast na letošní světové výstavě rozhodl.

Na sobotu 11. listopadu měl Zdeněk již velmi dlouho ve svém diáři napsáno "Hon Ivančice". S Hermionou Granger Ivančice a Leontýnou Ivančice "Týnou" si užili krásný den na lovu bažantů.

Hermiona s "Týnou" u výlože po leči u Starohorské kapličky

Po celou sobotu panovalo nádherné podzimní počasí.

Hermiona v jedné z lesních lečí čeká, až dostane povel k proslídění krytiny.

Hermiona s "Týnou" strážící během svačinové přestávky Zdeňkovu zbraň a batoh

Výhled měly Hermiona s "Týnou" přímo na "polní kuchyni".

Před začátkem leče u Starohorské kapličky

Rozestavení pro leč u Starohorské kapličky

Rozestavení pro leč u Starohorské kapličky

Hermiona s "Týnou" u výřadu před zakončením sobotního honu v Ivančicích

2017-10-22

...........................................................................................................................

Život welššpringřího dorostence může být někdy hodně náročný, zvláště, když mu majitel vymyslí takový výstavní maraton, jako JCH CZ Luckymu Leicesterovi Ivančice jeho páníček Láďa. Absolvovat během tří dnů tři výstavy dá zabrat fyzicky a psychicky všem.

Všechny tři výstavy se konaly v maďarském městě Komárom ve svébytných prostorách největší novodobé středoevropské pevnosti jménem Monostor, které se také někdy říká "dunajský Gibraltar".

KOMÁROM HUNGARY CACIB SHOW, 20. 10. 2017 KOMÁROM (HU)

V pátek posuzoval plemeno Welsh Springer Spaniel rozhodčí pan Denis Kuzelj z Belgie. Lucky se předvedl v otevřené třídě a od rozhodčího dostal ocenění výborný.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný

KOMÁROM HUNGARY CACIB SHOW, 21. 10. 2017 KOMÁROM (HU)

V sobotu se Lucky předvedl ve výstavním kruhu opět ve třídě otevřené a od rozhodčího pana Tamáse Jakkela obdržel ocenění výborný, CAC, CACIB a BOB.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný, CAC, CACIB, BOB, Crufts Qualification

Sobotní komáromská výstava byla označena přídomkem "Crufts Qualification" což znamená, že zde bylo možné získat oprávnění pro účast na prestižní výstavě Crufts, která se koná od 8. do 11. 3. 2018 v britském Birminghamu.

Luckymu se podařilo zároveň se ziskem titulu CACIB obdržet také tuto kvalifikaci, která je již jeho druhá, takže brána NEC v Birminghamu je mu v době konání CRUFTS 2018 otevřena dokořán.

KOMÁROM HUNGARY DERBY CACIB SHOW, 22. 10. 2017 KOMÁROM (HU)

V neděli posuzoval plemeno Welsh Springer Spaniel rozhodčí pan Theo Leenen z Belgie. Lucky od něj obdržel nejvyšší možné ocenění výborný, CAC, CACIB a BOB.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Luckymu a Láďovi patří naše upřímná gratulace a obdiv za dosažení skvělého úspěchu na komáromské trojvýstavě.

2017-10-15

...........................................................................................................................

Nastal čas, abychom napsali, že naše vančická welššpringří smečka se v květnu letošního roku rozrostla o jednu psí členku. Obě naše rodiny a naši nejbližší přátelé to sice již dávno vědí, důvtipní návštěvníci našich stránek se to již asi dovtípili a pro ty ostatní to může být překvapení.

Z posledního vrhu "O" zůstala v rodných Ivančicích fenka Ormonde Rainbow Ivančice, které jsme začali zdrobněle říkat "Ori". Je dcerou naší nejmladší chovné feny CH Iris Rainbow Ivančice "U" a polského chovného psa CH Baby Rock Adea "Rokson".

"Ori" je mimořádně empatickou welššpringří slečnou s tmavýma očima, hedvábnou srstí a hlavou plnou ptákovin. Po své mamce Iris podědila naše "Ori" nejenom potřebnou dávku welššpringřího temperamentu, ale také lásku ke všem lidem.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

"Ori" bude za pár dnů již sedm měsíců a na fotografiích je nejlépe vidět, jak rostla a vyspívala v naší smečce po boku svojí mamky  CH Iris Rainbow Ivančice "U", babičky C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice a k naší velké lítosti pouze několik týdnů také prababičky C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U".

 

"Ori" si zkouší svůj první obojek.

"Ori" je v naší smečce nejmladší, ale vůbec to neznamená, že je všude poslední. Její největší kámoškou je kromě mamky Iris především "Týna", která je jí věkově blízká.

 

"Ori" odpočívá v průběhu hry.

 

"Ori" spí v jednom pelíšku společně s Ellen.

 

Ani návštěva u veterináře nedokáže naši "Ori"

vyvést z míry a klidně se rozplácne přímo v ordinaci.

 

Občas se "Ori" stane, že ji únava přemůže zrovna tam, kde stojí.

 

Odpočinek na polštáři však "Ori" neodmítne.

 

 

 

 

"Ori" (zcela vpravo) ve vančické welššpringří smečce a s Ivančice v pozadí

"Ori" se pro nás stala společnicí a kamarádkou, která nás doprovází při nejrůznějších příležitostech.

 

"Ori" před jedním z brněnských obchodních domů

 

 

Naše auto považuje "Ori" za svůj druhý domov.

 

 

 

"Ori" s Petrou na meruňkobraní

 

 

 

 

"Ori" s mamkou Iris (vlevo) a Zdeňkem čeká na paničku, která se vydala na "shopping".

 

"Ori" s mamkou Iris (vpravo) před dalším brněnským obchoďákem

 

"Ori" (vpravo) s "Týnou" na houbařské vycházce

 

"Ori" (vpravo) s mamkou Iris a "Týnou" pózují s houbařským úlovkem.

Vycházky do revíru ovšem patří mezi akce, které "Ori" v oblíbenosti řadí úplně nejvýše.

 

"Ori" s "Týnou"

 

"Ori" s mamkou Iris

 

 

"Ori" zkoumá pařez

 

 

 

 

 

Letošní teplé léto vytvořilo ideální podmínky pro psí vodní radovánky a "Ori" vodu miluje a vrhá se do ní zásadně s rozběhem.

 

"Ori" při prvním kontaktu s říčním vodním živlem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ori" při dnešním nedělním přikrmování na Kominářce

2017-10-08

...........................................................................................................................

Vždy se začátkem října začínáme s přikrmováním zvěře v ivančické honitbě. Ani letos nebyl důvod tuto letitou a osvědčenou tradici porušit. Od soboty až do jara příštího roku najde srnčí i drobná zvěř v jeslích i zásypu na Kominářce prostřený stůl. Samozřejmě, že u takové akce nemůže chybět naše welššpringří dámská smečka.

V sobotu se na Kominářku vypravily Iris Rainbow Ivančice, Ormonde

Rainbow Ivančice "Ori" a Leontýna Ivančice "Týna".

Pasoucí se srnčí zvěř

Srna se dvěma srnčaty

VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY, MS CHANOVICE (KT), 7. 10. 2017

Na právě uplynulý víkend naplánoval Láďa pro JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice opravdu náročnou akci v podobě všestranných zkoušek v Chanovicích. 

V Ivančicích jsme všichni drželi všechny naše pěsti a tlapky a netrpělivě očekávali každou zprávu. Esemesky chodily s většími či menšími odstupy od Ládi celý den, ale ta nejdůležitější, obsahující potvrzení, že s Luckym všestranné zkoušky úspěšně dokončili, dorazila až po západu slunce. Byl to opravdu náročný den pro Láďu i Luckyho, vždyť během jediného dne zvládli složit všech osmnáct disciplín všestranných zkoušek. Lucky se tak stal druhým psem z vrhu "L", který dokončil nejnáročnější loveckou zkoušku.

Na celkovém výsledku nic nemění ani to, že kvůli limitním známkám skončil Lucky ve druhé ceně i když s vysokým počtem bodů. Všestranné zkoušky jsou nejnáročnější loveckou zkouškou jakou je možno absolvovat a my jsme velmi hrdí na to, že se to Luckymu pod Láďovým vedením podařilo. Tato zkouška se určitě stala vrcholem celého jejich letošního zkouškového konání.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Všestranné zkoušky, MS Chanovice - II. cena, 388 bodů

Luckyho kompletní soudcovskou tabulku z VZ v Chanovicích najdete na jeho osobní stránce.

Lucky přináší pernatou zvěř.

Lucky odevzdává přinesenou pernatou zvěř.

Láďovi a Luckymu patří naše nejsrdečnější gratulace k úspěšnému dokončení všestranných zkoušek a Láďovi navíc poděkování za práci, kterou Luckymu věnoval.

V současné době má tak Láďa doma dva chovné welššpringršpaněly se všestrannými zkouškami, které zcela jistě dokonale využije při výkonu myslivosti.

2017-10-01

...........................................................................................................................

Rostou!!!

No přece houby! Rostou jako z vody!

Dnešní aktualizace by mohla mít podtitul "houbařský speciál", nebo "houbový speciál", jak se komu více zamlouvá. Houby rostou a také my jsme podlehli kouzlu houbaření a naše dámská welššpringří smečka nás při lesních vycházkách s košíkem a nožem ochotně a nadšeně následuje.

Iris Rainbow Ivančice, Leontýna Ivančice a Ormonde

Rainbow Ivančice "Ori" s naším "úlovkem" na houbařské vycházce

Muchomůrka červená (Amanita muscaria) je jedovatá houba z čeledi muchomůrkovitých.

Patří k nejznámějším jedovatým houbám, ačkoliv fatální otravy jsou vzácností.

 Leontýna Ivančice a Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" s překrásným

exemplářem muchomůrky červené

Při našich houbařských výpravách jsme našli také houby, které stojí za povšimnutí. Jednou z nich je třeba Pavučinec hercynský (Cortinarius violaceus subsp.hercynicus), jehož ne zcela rozvinuté plodnice nás upoutaly svou tmavě fialovou barvou. Jedná se o dosti vzácnou a chráněnou houbu.

Pavučinec hercynský (Cortinarius violaceus subsp.hercynicus)

Pstřeň dubový (Fistulina hepatica), místně nazývaný "jelení jazyk" je v okolí Ivančic

poměrně hojný. Nesbíráme jej, přestože guláš z něj připravený je vynikající.

Při houbaření se dá v lese najít spousta dalších věcí. V místech, kde bychom to ani nečekali, se nám podařilo najít krásnou kudlanku nábožnou.

Kudlanka nábožná (Mantis religiosa) je jediný český zástupce řádu kudlanek (Mantodea).

Určitě nejsme jediní, koho v těchto podzimních dnech zachvátila houbařská horečka. Dokazují to i fotografie, které dorazily do našich e-mailových schránek. Kouzlu houbaření s welššpringršpanělem podlehlo hodně majitelů našich odchovů.

Olivia Rainbow Ivančice se svým páníčkem

a jejich společným houbařským úlovkem

2017-09-24

...........................................................................................................................

Hermiona mezi rozkvetlými ocúny

Jeff a Lucky na kachním honu na

jednom z jihočeských rybníků

Klubové VŠESTRANNÉ skúšky malých plemien (KVSMP), KOMJATICE (SK), 16. - 17. 9. 2017

V Komjaticích konaly Klubové všestranné skúšky malých plemien pořádané slovenským KCHPS, na kterých měla naše chovatelská stanice zastoupení v podobě psa Lancelot Ivančice "Lansy" vedeného jeho majitelem.

"Lansy" zvládl všechny disciplíny této nejvyšší klubové soutěže na výtečnou. S celkovým počtem 301 získaných bodů se umístil v I. ceně a celkově jako druhý v pořadí, k tomu ještě obdržel čekatelství CACT a CCT a také ocenění za nejlepší práci v poli. "Lansy" dokázal pod vedením svého zkušeného vůdce pokořit nejvyšší pracovní metu, která v myslivecké kynologii existuje. Jsme na jeho úspěch velmi pyšní a "Lansymu" a jeho páníčkovi patří naše upřímná gratulace.

Lancelot Ivančice "Lansy"

Klubové všestranné skúšky malých plemien (KVSMP), Komjatice (SK)

I. cena, 301 bodů, CACT, CCT

"Nejlepší práce v poli"

Lancelot Ivančice "Lansy"

"Lansy" se svým páníčkem na KVSMP v Komjaticích

Podrobnou soudcovskou tabulku z KVSMP najdete na "Lansyho" osobní stránce.

KlubovÁ VÝSTAVA KCHPS, BÁČ (SK), 9. 9. 2017

Ve slovenské obci Báč konala klubová výstava KCHPS na které se představil Lancelot Ivančice "Lansy". V otevřené třídě obdržel skvělou známku výborný 3.

"Lansymu" a jeho páníčkovi k získanému ocenění gratulujeme.

Lancelot Ivančice "Lansy"

výborný 3

Štěňátka z vrhu "O" dovršila v minulých dnech věk šest měsíců. Již jsou z nich poloviční welššpringři. Občas nám dorazí nějaké jejich obrázky a občas nás také někdo navštíví.

Iris se svojí dcerou Ornellou Rainbow Ivančice

Rozdováděná Ornellou ve Zdeňkově náručí

Oliver Wood Ivančice

Oliver

2017-09-10

...........................................................................................................................

"Emka"  z Ivančic oslavila 1. narozeniny!

Včera v sobotu 9. září uplynul jeden rok ode dne, kdy se narodilo sedm welššpringřích štěňátek vrhu "M". Mamkou tří kluků a čtyřek holek je Judith Jolanda Ivančice "Dita" a taťkou CH Cherokee Brixi´s Pride "Roky".

Všem štěňátkům z vrhu "M" přejeme hodně štěstí, pevné zdraví a aby svým páníčkům dělaly jenom samou radost.

Všechna welššpringří štěňátka "M" Ivančice, když jim bylo pouhých sedm týdnů.

Obrázky z oslavy prvních narozenin slečny Minervy Ivančice "Milly" jsme dostali od její rodiny. Nedávno u nás "Milly" byla na úpravě kožíšku a tak si mohla svoje první narozky užít se vší parádou. Samozřejmě, že nechyběl originální narozeninový dort a dárek.

Minerva Ivančice "Milly" s dortem, který dostala

k prvním narozeninám od svých páníčků.

"Milly" rozbaluje dárek k prvním narozeninám.

"Milly" obdivuje svůj dárek k prvním narozeninám.

Sezóna lovu kachen vypukla a tak se naše welššpringří dámy s nadšením zapojily. Ještě kdyby tak chtěly přiletět nějaké ty kachny. Bez nich to fakt nemá žádnou šťávu :-(((

Iris s Týnou na lovu kachen

Ellen s Iris hlídají aspoň pušku, když už nikde nejsou žádné kachny.

Iris s Ellen na lovu kachen

2017-09-05

...........................................................................................................................

Vančická dámská welššpringří smečka před lesní kazatelnou

O víkendu nás navštívila Minerva Ivančice "Milly" s celou svojí milou rodinou. "Milly" je welššpringří slečna s příjemnou povahou, která dělá svojí rodině radost a její lumpárny nijak nevybočují z toho, co se dá od takového třeštidla čekat.

Úpravu jejího bujně rostoucího kožíšlu jsme využili k pořízení nové postojovky, kterou jsme umístili na její osobní stránku.

Minerva Ivančice "Milly"

Minerva Ivančice "Milly"

V minulých dnech absolvoval vančický rodák Koran Ivančice rentgenologické vyšetření dysplazie kyčelních kloubů (DKK). Výsledek 2/0 (C/A) je pro nás plně uspokojující.

Koran Ivančice

 

VÝSLEDEK VYŠETŘENÍ HD/DKK

 
 

Koran Ivančice

C/A (2/0)

 

2017-08-28

...........................................................................................................................

Poslední prázdninový víkend byl letně slunečný, teplý a s pěknou bouřkou.

Celá naše dámská welššpringří smečka si užila vycházky do lesa i skvělé návštěvy dobrých přátel.

Welšpringří hemžení v Ivančicích

Někteří vančičtí welššpringři však neměli víkend nepracovní.

OBLASTNÁ VÝSTAVA PSOV 26. 8. 2017 MALACKY (SK)

V sobotu se v zámeckém parku ve slovenských Malackách konala Oblastní výstava psů, která se stala premiérou pro Kolette Ivančice a jejího velmi mladého páníčka. Plemeno welššpringršpaněl posuzoval rozhodčí pan Andráš Polgár, od kterého "Kolet" obdržela ocenění výborná 1.

Kolette Ivančice

- výborná 1

Kolette Ivančice

"Kolet" a její mladý páníček zvládli svoji dvojnásobnou výstavní premiéru opravdu na výbornou a proto jim právem patří naše upřímná gratulace a přání, aby se jim stejně skvěle dařilo ve výstavním kruhu i kdykoliv příště.

LESNÍ ZKOUŠKY, MS VELÍZ KUBLOV (BE), 26. 8. 2017

Lesním zkouškám se někdy říká "malé všestranky", protože svou náročností prověřují psy i jejich vůdce. Právě tuto zkoušku měl na sobotu naplánovanou JCH CZ Lucky Leicester Ivančice. Sobota byla teplým dnem a program zkoušek se pořádně vlekl, takže Lucky dostal opravdu zabrat, ale přes to všechno se mu podařilo pod Láďovým vedením uspět na výtečnou.

Luckyho soudcovskou tabulku a diplom z LZ v Kublově najdete na jeho osobní stránce.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Lesní zkoušky, MS Velíz Kublov - I. cena, 295 bodů

Lesní zkoušky jsou opravdu náročným testem a my jsme moc rádi, že jej Lucky s Láďou zvládli s takovým přehledem. Gratulace patří oběma a Láďovi ještě navíc poděkování za práci, kterou svému psímu kámošovi věnuje.

PODZIMNÍ ZKOUŠKY, MS SVATÝ JAN (PB), 26. 8. 2017

Dalším vančickým welššpringřím rodákem, který se v sobotu spolu se svým vůdcem potýkal s nástrahami loveckých zkoušek byl Lindir Ivančice. Během celého dne Lindir s Dominikem prokázali, že jsou na všechny disciplíny PZ dobře připraveni. Jenom kvůli malému zaváhání u jedné disciplíny a z toho plynoucí limitní známky má Lindir PZ ve II. ceně, ale s vysokým počtem bodů.

Lindirovu soudcovskou tabulku z PZ ve Svatém Janu najdete na jeho osobní stránce.

Lindir Ivančice

Podzimní zkoušky, MS Svatý Jan - II. cena, 172 bodů

Lindirovi a jeho páníčkovi Dominikovi gratulujeme ke složení podzimních zkoušek a získání první lovecké upotřebitelnosti. Doufáme, že nezůstane jenom u ní, rádi jim budeme držet pěsti na všech dalších akcích.

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY, MS VELÍZ KUBLOV (BE), 27. 8. 2017

Lovecké zkoušky se konají nejenom v sobotu, ale i v neděli. Právě v neděli se v Kublově konaly barvářské zkoušky, které si jako další metu vytyčili JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice s Láďou. Práce na pobarvené stopě starší dvanácti hodin, zvláště, když ji zaleje vydatná noční bouřka, klade na každého psa vysoké nároky. Lucky s Láďou se sice nevyhnuli jednomu zaváhání, ale i s ním dokončili BZ v I. ceně.

Luckyho soudcovskou tabulku a diplom z BZ v Kublově najdete na jeho osobní stránce.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Barvářské zkoušky, MS Velíz Kublov - I. cena, 86 bodů

Zvládnout dvě náročné zkoušky během dvou dnů je výkon, který zasluhuje obdiv. Luckymu se to pod Láďovým vedením podařilo tento měsíc již podruhé a nám nezbývá, než smeknout klobouk a pogratulovat.

2017-08-22

...........................................................................................................................

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY, HS KNĚŽEVES (ZR), 19. 8. 2017

Minulá sobota byla důležitým dnem pro Korana Ivančice, který se pod vedením svého páníčka účastnil barvářských zkoušek v Kněževsi.

Koranovi se na zkouškách zadařilo a s malým zaškobrtnutím získal svoji první loveckou upotřebitelnost při dosledu spárkaté zvěře na pobarvené stopě.

Koranovu soudcovskou tabulku z BZ v Kněževsi najdete na jeho osobní stránce.

Koran Ivančice

Barvářské zkoušky, HS Kněževes - II. cena, 48 bodů

Koranovi a jeho páníčkovi upřímně blahopřejeme k úspěšnému složení barvářských zkoušek a k získání první lovecké upotřebitelnosti, moc rádi jim budeme držet pěsti i kdykoliv příště.

2017-08-13

...........................................................................................................................

Po jenom těžko uvěřitelné peripetii, kterou by vymyslel snad pouze autor béčkového dramatu, má konečně majitel JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice v ruce písemný důkaz o tom, že jeho pes byl dne 20. července 2017 zařazen mezi chovné jedince plemene Welsh Springer Spaniel.

Lucky se tak stal ve věku dvaceti pěti měsíců druhým psem z "vrhu L", který byl uchovněn.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

chovný pes WSS registrovaný pod číslem 264/2014

Luckymu i jeho páníčkovi Láďovi patří naše velká gratulace k Luckyho uchovnění a Láďovi moc děkujeme za to, že se Luckymu věnuje. I nadále jim budeme v Ivančicích držet všechny naše pěsti.

2017-08-06

...........................................................................................................................

Letošní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a léto nám v Ivančicích dává naplno pocítit jak vypadá globální oteplování v praxi. Naše vančická dámská welššpringří smečka však vyžaduje svou dávku pohybu bez ohledu na počasí a zvláště její mladší členky jsou doslova k neutahání.

Iris na vyprahlé louce

Část vančické dámské welššpringří smečky v pohybu

Týna běžící

Týna plavající

Naše welššpringří dámy mají v posledních týdnech ryze odpočinkový režim, prostě prázdniny. Všichni ale takové štěstí nemají. Jsou welššpringří vančátka, která mají daleko náročnější program.

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY HONIČů, MS Habrový potok Otročiněves (BE), 5. 8. 2017

V sobotu jsme od rána mysleli na Luckyho Leicestera Ivančice a jeho páníčka Láďu, protože se vydali do Hudlic na barvářské zkoušky honičů.

Práce psa na nepobarvené stopě černé zvěře patří mezi nejnáročnější pachové práce a tak jsme s napětím očekávali, jak se Lucky pod Láďovým vedením vypořádá se všemi nástrahami této zkoušky. Ukázalo se, že Lucky má vynikající vlohy a Láďovi se podařilo výcvikem jej připravit na potřebné úrovni.

Lucky dokončil BZH v Hudlicích se samými čtyřkami, získal celkem 197 bodů a stal se vítězem zkoušek.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Barvářské zkoušky honičů,

MS Habrový potok Otročiněves - I. cena, 197 bodů

VÍTĚZ ZKOUŠEK

ZKOUŠKY K VYHLEDÁVÁNÍ, VYHÁNĚNÍ A NAHÁNĚNÍ ZVĚŘE JEZEVČÍKů A TERIÉRů,

MS Habrový potok Otročiněves (BE), 5. 8. 2017

Program zkoušek v Hudlicích pokračoval v neděli ZVVZ, na které se Láďa s Luckym také přihlásili a tak jsme drželi všechny naše pěsti této sehrané dvojici ještě další den.

Všech pět disciplín zkoušek pokořil Lucky s nejvyšším hodnocením, dostal tak celkem 92 bodů a stal se opět zaslouženě vítězem zkoušek.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Zkoušky k vyhledávání, vyhánění a nahánění zvěře jezevčíků a teriérů,

MS Habrový potok Otročiněves - I. cena, 92 bodů

VÍTĚZ ZKOUŠEK

Lucky s Láďou na nástupu při vyhlašování výsledků ZVVZ v Hudlicích

Kompletní Luckyho soudcovské tabulky se samými čtyřkami ze sobotních BZH a nedělních ZVVZ si můžete prohlédnout na jeho osobní stránce.

Láďovi a Luckymu patří naše nejsrdečnější gratulace k veleúspěšnému absolvování BZH a ZVVZ v Hudlicích. Jejich společný dvoudenní výkon byl úžasný a slyšet z úst zkušených rozhodčích a dlouholetých chovatelů loveckých slídičů, že welššpringršpanělé z Ivančic jsou již posledními, kteří výborně pracují, nám přináší zároveň radost, ale bohužel také smutek.

2017-07-24

...........................................................................................................................

Jsou tomu již více než tři týdny, kdy jsme se museli navždy rozloučit s naší milovanou welššpringří kamarádkou "Arwen" a není dne, abychom na ni nevzpomínali, stále nám chybí.

Radost nám dělají zprávy o našich odchovech. Mladší vančátka úspěšně rostou a starší vančátka neméně úspěšně skládají pracovní zkoušky.

Olivie Rainbow Ivančice ve vřesu

Oliver Wood Ivančice s kočičí společnicí

ZKOUŠKY VLOH, MS NOVÁ VES ZÁTOKY (ZR), 13. 5. 2017

Sice se to událo již před delší dobou, ale to nijak nesnižuje význam skutečnosti, že Koran Ivančice složil pod vedením svého páníčka první loveckou pracovní zkoušku. Na zkouškách vloh byl jediným welššpringršpanělem, ale to mu vůbec nevadilo.

Koranovu soudcovskou tabulku najdete na jeho osobní stránce.

Koran Ivančice

Zkoušky vloh, MS Nová Ves Zátoky - I. cena, 154 bodů

Koranovi i jeho páníčkovi upřímně blahopřejeme k jejich první složené pracovní zkoušce a budeme jim držet všechny naše pěsti i na všech dalších.

2017-07-02

...........................................................................................................................

"Arwen" 16. září 2007 - 29. června 2017

Máme za sebou týden, na který nebudeme vzpomínat v dobrém. Na začátku jeho druhé poloviny nás navždy opustila naše milovaná kamarádka a společnice C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, KLUBOVÝ ŠAMPION Heda Jifex "Arwen" "U".

Vydala se do míst, ze kterých není návratu a nám nezbývá, než vzpomínat na dobu, kterou jsme s ní prožili a doufat, že tam, kde je teď ji už nic netrápí a nebolí.

Více než devět a půl roku byla "Arwen" každodenní součástí našeho života a předpokládali jsme, že to tak ještě dlouho bude. Osud bohužel rozhodl jinak. Přesto, že její bytí na tomto světě netrvalo tak dlouho, jak bychom si přáli, určitě v něm zažila tolik štěstí a radosti a dosáhla tolika vysokých met, že by to vydalo na více než jeden skvělý a nádherný welššpringří život.

Heda Jifex "Arwen"

Na naši "Arwen" nám zůstaly už pouze vzpomínky, které ale z našich myslí a srdcí nikdy nevymizí.

Malá "Arwenka" ve svém pelíšku první den v Ivančicích, psal se 3. listopad 2007.

"Arwen" se svojí starší kámoškou Girou u Zdeňkova zásypu během první zimy

"Arwen" s Framem na bažantím honu

"Arwen" se štěňátky z vrhu "H" na jaře 2010

"Arwen" s Girou pomáhají Zdeňkovi při malování.

"Arwen" se Zdeňkem po úspěšném dosledu srny

"Arwen" s Petrou a svými potomky Harrym, Hermionou a Ellen na klubové výstavě

"Arwen" s Petrou při obědě po vodních zkouškách

"Arwen" s kokardou a pohárem za I. místo v soutěži "Nejúspěšnější pracovní WSS"

v roce 2011 a s kokardou a putovním "Pohárem Františka Limla" za nejlepší

reprezentaci plemene WSS v roce 2011

"Arwen" s dcerou Hermionou a Zdeňkem na

Mysliveckém plese v Ivančicích

"Arwen" s dcerou Ellen a Petrou na Svatováclavských trzích v Ivančicích

"Arwen" s dcerami Ellen a Hermionou při koupání

"Arwen" se štěňátky z vrhu "J" na Vánoce 2012

"Arwen" s Girou a dcerou Hermionou na jaře 2013

"Arwen" s Petrou na vinobraní v Drnholci

"Arwen" na naháňce v Oslavanech

"Arwen" ve své smečce na jaře 2014

"Arwen" s dcerou Hermionou na bažantím honu na podzim 2014

"Arwen" s dcerou Hermionou, vnučkou Iris a Girou u Zdeňkových jeslí na Kominářce

"Arwen" se štěňátky z vrhu "L" v létě 2015

"Arwen" s dcerami Hermionou a "Týnou" a vnučkou Iris

"Arwen" ve své smečce na začátku roku 2016

"Arwen" na honu v bažantnici

"Arwen"

"Arwen" ve své smečce

"Arwen" s Iris na tahu na večerním lovu kachen na tahu

"Arwen" s dcerou Hermionou a vnučkou Iris u výřadu po honu v Ivančicích

"Arwen"

"Arwen"

2017-06-29

...........................................................................................................................

Národní myslivecké slavnosti se letos konaly minulou neděli na loveckém zámku Ohrada. Mezi účinkujícími na hlavním pódiu byla zastoupena i naše chovatelská stanice Ivančice. Hned dva welššpringří kluci od nás C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U" a JCH CZ Lucky Leicester Ivančice byli moderátorem představeni na hlavním pódiu jako zástupci plemene Welsh Springer Spaniel.

Jeff, Lucky a jejich páníček Láďa zvládli účinkování ve slavnostním průvodu a vystoupení na pódiu s důstojností, která k plemeni Welsh Springer Spaniel neodmyslitelně patří a za to mají naše poděkování.

Jeff s Láďou na pódiu Národních mysliveckých slavností

Jeff, Lucky a Láďa na pódiu Národních mysliveckých slavností

2017-06-20

...........................................................................................................................

Je to už pár týdnů, co se z rodné smečky rozběhla na všechny strany welššpringří štěňátka z vrhu "N" a vrhu "O". Do našich stále méně spolehlivých e-mailových schránek si nacházejí cestu zprávy s obrázky dokumentující, jak se z našich štěňátek stávají noví členové rodin svých majitelů.

Nevill Longbottom Ivančice "Nick" býval u nás nazýván "rozmazlencem", ale měli jsme ho moc rádi a vzpomínáme na něj. U nového páníčka bude určitě les jeho druhým domovem.

Nevill Longbottom Ivančice "Nick"

Nevill Longbottom Ivančice "Nick"

Nevill Longbottom Ivančice "Nick"

V případě Olivie Rainbow Ivančice to vypadá, že milá "Oli" má svoji rodinu pěkně omotanou kolem tlapky :-)))

Olivia Rainbow Ivančice

Olivia Rainbow Ivančice

Olivia Rainbow Ivančice

Oliver Wood Ivančice má jako hlavní úkol být vynikajícím společníkem a všechno svědčí o tom, že se mu to zatím daří na výtečnou.

Oliver Wood Ivančice

Oliver Wood Ivančice

Oliver Wood Ivančice

Naše Leontýna Ivančice "Týna" nebyla jediná z "vrhu L", která oslavila svoje druhé narozeniny v předminulém týdnu chutným dortem. Také jejímu bráchovi Luckymu Leicesterovi Ivančice připravili jeho páníčci dort, který měl spíše masovou příchuť, prostě verze pro chlapa. Lucky si na něm moc pochutnal.

Lucky s dortem ke svým druhým narozeninám

PODZIMNÍ ZKOUŠKY, MS TŘEBELOVICE (TR), 17. 6. 2017

Svět je plný paradoxů. Jak jinak si vysvětlit, že v červnu je možné absolvovat "podzimní" zkoušky. Vždyť podzim je ještě tak daleko, tedy aspoň doufáme, že je daleko.

Podzimní zkoušky se v samém závěru letošního jara konaly v Třebelovicích a mezi účastníky byl také JCH CZ Lucky Leicester Ivančice pod vedením svého páníčka Ládi. Jejich celodenní týmové snažení, které korunovalo poctivou domácí přípravu a trénink, bylo završeno úspěchem v podobě absolvování podzimních zkoušek. Výsledek je sice poněkud zkalený limitní známkou, která Luckyho odsunula do II. ceny, ale v tomto případě je veškerá vina na jeho páníčkovi, který nepočítal a nepočítal. Každopádně však Lucky získal svoji první zkoušku s loveckou upotřebitelností a velmi brzy bude mít možnost pracovat při lovu.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Podzimní zkoušky, MS Třebelovice - II. cena, 200 bodů

Podrobnou soudcovskou tabulku z podzimních zkoušek najdete na Luckyho osobní stránce.

Ani aport zajíce z vlečky nepředstavuje pro Luckyho žádný problém.

Luckymu i Láďovi patří naše gratulace k úspěšnému složení podzimních zkoušek a věříme, že páníček se do příště polepší.

Klubové lesné skúšky malých plemien (LSMP), Veľká zvernica (SK), 11. 6. 2017

Na klubové lesné skúšky do Veľkej Zvernice se vydal se svým páníčkem Lancelot Ivančice "Lansy". Tuto náročnou klubovou soutěž dokončili ve II. ceně, kam je odsunula jediná limitní známka, ale i přesto předvedli výkon za který se vůbec nemusí stydět. "Lansy" vypracoval bez sebemenšího zaváhání pobarvenou stopu a podle rozhodčích předvedl na této disciplíně nejlepší práci ze všech zúčastněných psů.

Lancelot Ivančice "Lansy"

Klubové lesné skúšky malých plemien (LSMP), Veľká Zvernica (SK), - II. cena, 179 bodů

Podrobnou soudcovskou tabulku z klubových lesních zkoušek najdete na "Lansyho" osobní stránce.

"Lansy" se svým welššpringřím parťákem

Gratulujeme "Lansymu" a jeho páníčkovi k úspěšnému dokončení klubových lesních zkoušek a moc rádi jim budeme držet všechny naše pěsti a tlapky i příště.

2017-06-13

...........................................................................................................................

Freny a Fram oslavili 15. narozeniny.

V pondělí 12. června uplynulo již neuvěřitelně dlouhých patnáct let ode dne, kdy se naší fence Cira Jifex "Kety" "U" po krytí psem Bojar Ivančice narodila čtyři štěňátka jejichž jména začínala písmenem "F".

Do dnešního dne žijí u naší kamarádky Jitky fena Freny Ivančice a pes Fram Ivančice. Oběma stařečkům přejeme zdraví a štěstí, aby si svůj dlouhý důchod ještě dokázali užít a Jitce děkujeme za její péči o dvě nejstarší "vančátka".

Freny Ivančice a Fram Ivančice

"Týna" a všechna "Elka" oslavila 2. narozeniny.

V neděli 11. června oslavila svoje druhé narozeniny naše Leontýna Ivančice "Týna" a s ní samozřejmě také tři fenky a pět pejsků z "vrhu L", jejichž mamkou je C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U" a taťkou CH PL, JCH PL, CH UA Hammalgardens Top Collection "Totte".

Pro "Týnu" jsme připravili jahodovou verzi tradičního narozeninového dortu, na kterém si nejprve pochutnávala sama a pak se o něj rozdělila se všemi parťačkami z vančické welššpringří smečky. Všechny si moc pochutnaly.

"Týně" i všem "Elkům" přejeme k jejich narozeninám pevné zdraví a fůru štěstí do mnoha dalších let.

"Týna" s jahodovým narozeninovým dortem

"Týna" ochutnává dort ke svým druhým narozeniním.

Leontýna Ivančice "Týna"

Fenky z "vrhu L" zleva Lorraine Ivančice, Leontýna Ivančice "Týna"

a Lúthien Ivančice

Pejsci z "vrhu L" zleva Lindir Ivančice, Lancelot Ivančice, Lucky Leicester Ivančice,

Legolas Ivančice a ležící Lotrando Ivančice

Naše "Káčka" z Ivančic oslavila 2. narozeniny!

V pátek 9. června oslavila svoje druhé narozeniny štěňátka z "vrhu K" jejichž mamkou je C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice a taťkou CH CZ, JCH CZ Mates od Jaslůvky.

Všem pěti fenkám a třem pejskům z "vrhu K" přejeme vrchovatě štěstí a zdraví do mnoha nádherných welššpringřích let.

Fenky z "vrhu K" zleva Kaitleen Ivančice, Kolette Ivančice, Karen Ivančice,

Keira Ivančice a Kimberley Ivančice

Pejsci z "vrhu K" zleva Kamelot Ivančice "Kevin", Kleofáš Ivančice

a Koran Ivančice

2017-05-30

...........................................................................................................................

Klubová a speciální výstava KCHLS se letos konala o posledním květnovém víkendu na nádvoří zámku v Náměšti na Hané. Počasí bylo po oba dny krásné, hřejivé a s dostatkem sluníčka, které dokáže zahánět chmury.

Po oba dny se ve výstavním kruhu předvedla dvě naše "ELKA", synové naší  C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U" a psa CH PL, JCH PL, CH UA Hammalgardens Top Collection "Totte".

Klubová výstava španělů a vodních psů KCHLS 27. 5. 2017 Náměšť na Hané (CZ)

V sobotu posuzoval plemeno welššpringršpaněl rozhodčí Michael Kristensen z Dánska.

Lindir Ivančice

- dobrý

Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC

Součástí programu odpoledních soutěží na Klubové výstavě KCHLS bylo také předávání diplomů a pohárů psům, kteří splnili podmínky pro udělení titulu Klubový šampion.

Po více než ročním čekání se tak C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U" dočkal oficiálního dekorování.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U"

s diplomem a pohárkem pro Klubového šampiona

SPECIÁLNÍ výstava španělů a vodních psů KCHLS 28. 5. 2017 Náměšť na Hané (CZ)

V neděli rozdávala známky i neznámky a pořídku také tituly plemeni welššpringršpaněl rozhodčí Elaine Thomas z Velké Británie.

Lindir Ivančice

- velmi dobrý 2

Lucky Leicester Ivančice

- velmi dobrý 1

Páníčkům Lindira i Luckyho moc děkujeme za péči, kterou oběma pejskům soustavně věnují a přejeme jim hodně štěstí do všech dalších akcí.

2017-05-23

...........................................................................................................................

Odchováváme welššpringří štěňátka vrhu "O". Jednotlivá štěňátka postupně odcházejí se svými novými páníčky, aby se zařadila do nových smeček a my se snažíme je na to co nejlépe připravit. Mamka CH Iris Rainbow Ivančice "U" sleduje, jak její děti mizí z naší domácnosti, ale vždy se s nadšením pustí do psích her s tou zbývající partou.

Iris se svými dětmi z vrhu "O"

Do fotogalerie vrhu "O" jsme přidali čtyřiadvacet hezkých fotografií štěňátek "Óček".

Dne 4. května 2017 se v chovatelské stanici Wenzel's feně Joy Adams Ivančice, která je dcerou naší C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U", narodilo pět štěňátek, samé fenky, jejichž otcem je Eastfarm's Steps In The Snow "Sean".

Joy se svými welššpringřími dcerami

Mamince Joy a všem jejím dcerkám Faye, Farah, Fides, Finnje a Fini přejeme vrchovatě zdraví a štěstí a také hodné páníčky pro jejich dlouhý welššpringří život.

Na jaře se uskutečnila akce při které se do svého rodiště vrátila některá štěňátka z vrhu "M" a páníčkové jejich mamky Judith Jolandy Ivančice "Dity" ilona s Pavlem je přivítali s otevřenou náručí. Všem psím účastníkům setkání Petra hezky upravila jejich červenobílé kožíšky. Pro většinu z nich to byla premiéra, kterou ale všichni zvládli naprosto skvěle.

Madeleine Ivančice "Kira"

"Kira" se svou mamkou "Ditou"

Text

Molly Weasley Ivančice

Molly

Minerva Ivančice "Milly"

"Milly"

Zleva Molly, "Kira" a mamka "Dita"

"Kira", Molly a "Milly" jsme aktualizovali jejich osobní stránky, na které jsme umístili jejich postojovky.

Někteří majitelé vančických welššpringřích štěňátek to mají na podobná setkání přece jenom dost "z ruky" a tak posílají aspoň zprávy a obrázky e-mailem. To je i případ dalšího "Emka", pejska Maxmiliana Ivančice "Clyda", který ale má svoje fotky také na vlastním profilu na Instagramu.

Maxmilian Ivančice "Clyde"

"Clyde"

"Clyde"

2017-05-15

...........................................................................................................................

Fotogalerii vrhu "O" je zase o pár fotografií bohatší.

Snídaně v trávě ...

2017-05-08

...........................................................................................................................

Fotogalerii vrhu "N" jsme doplnili o poslední obrázky Nevilla Longbottoma Ivančice, který je už více týden u svého páníčka. Pořád na něj vzpomínáme. Podle zpráv, které jsme dostali, se má moc dobře.

Neville Longbottom Ivančice

Také fotogalerii vrhu "O", jehož sedm štěňátek máme opravdu plný dům, jsme doplnili o  nové aktuální obrázky.

2017-05-01

...........................................................................................................................

Během prodlouženého víkendu došlo v naší vančické welššpringří smečce k jedné změně, protože jediný pejsek z vrhu "N" odcestoval se svým páníčkem do nového domova. Neville Longbottom Ivančice nám hodně přirostl k srdci, láskyplně jsme ho nazývali naším rozmazlencem a nejsme jediní, komu se po něm stýská. Jeho mamka C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice jej hledá každé ráno. Naštěstí má kolem sebe sedm svých vnoučátek z vrhu "O" a ty ji dokáží rozptýlit.

Neville Longbottom Ivančice

Nevillovi, dnes tedy již vlastně "Nickovi", přejeme dlouhý a šťastný welššpringří život, během kterého bude dělat radost svému páníčkovi.

ZKOUŠKY VLOH, MS SEDLČANY (PB), 29. 4. 2017

Letošní kynologická sezóna začala zkouškami vloh a hned na jedněch z prvních jsme měli zastoupení.

V Sedlčanech se konaly zkoušky vloh, na kterých si premiéru odbyl Lindir Ivančice se svým páníčkem Dominikem. Premiéra to byla pro oba a byla velmi úspěšná. Společně absolvovali celé zkoušky bez jediného zaváhání a proto má Lindir na soudcovské tabulce samé čtyřky a v celkovém hodnocení zapsáno I. cena a 188 bodů :-)))

Lindir Ivančice

Zkoušky vloh, MS Sedlčany - I. cena, 188 bodů

Lindirovi a Dominikovi patří naše upřímná gratulace ke skvělému výsledku dosaženému na jejich prvních společných zkouškách, taková premiéra se jen tak někomu nepovede a my věříme, že toho spolu ještě hodně dosáhnou. Všichni v Ivančicích jim k tomu budou držet všechny pěsti.

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH CACT, MS SLOVEČ-SLOUČENÁ (NB), 29. 4. 2017

Ve stejný den jako v Sedlčanech se konaly klubové zkoušky vloh se zadáním čekatelství CACT ve Slovči. Na tuto zkoušku se vydal JCH CZ Lucky Leicester Ivančice se svým páníčkem Láďou.

Štěstí jim oběma přálo a možná mu také šli trochu naproti. Přestože to byla pro Luckyho jeho zkoušková premiéra, tak mu celkové hodnocení v I. ceně a 172 bodů vyneslo jeho první čekatelství CACT :-)))

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

Klubové zkoušky vloh CACT, MS Sloveč-Sloučená - I. cena, 172 bodů

Gratulujeme Luckymu a Láďovi k jejich výtečnému výsledku a doufáme, že nebyl poslední.

2017-04-24

...........................................................................................................................

Vančickým welššpringřím štěňátkům z vrhu "O" bylo v sobotu pět týdnů a to je v duchu tradic naší chovatelské stanice ten pravý čas, abychom je představili světu pod jejich jmény.

Obelix Ivančice

ve věku 36 dnů

Old Shatterhand Ivančice

ve věku 36 dnů

Oliver Wood Ivančice

ve věku 36 dnů

Odette Rainbow Ivančice

ve věku 36 dnů

Olivia Rainbow Ivančice

ve věku 36 dnů

Ormonde Rainbow Ivančice

ve věku 36 dnů

Ornella Rainbow Ivančice

ve věku 36 dnů

Počasí v Ivančicích v minulém týdnu by se dalo většinou charakterizovat výrazem "že by psa nevyhnal", ale i přesto jsme si našli pár chvil abychom naši welššpringří drobotinu vzali na zahradu, kde si mohou užít volnosti při objevování spousty nových věcí. Počasí bylo opravdu divutvorné, rozkvetlé třešně na pozadí zasněžených polí vypadaly jako výjev z hororu. Ukázala se však při tom jedna z výhod právě panujícího letního času. Večer může člověk sáňkovat o hodinu déle!

Více fotografií štěňátek z vrhu "O" najdete v dolpněné fotogalerii vrhu "O".

Vančická "Háčka" měla v pátek 7. narozeniny!

V pátek 21. dubna uplynulo již celých sedm let pod chvíle, kdy se naší fence C.I.E., C.I.B., CH Hedě Jifex "Arwen" "U" a psovi C.I.E., C.I.B. Grand CH CZ, CH Twigle Noor "Český šampion práce" narodilo nádherných devět štěňátek vrhu "H".

Všem třem klukům Hagridovi Rubeusovi Ivančice "Briximu", Harrymu Potterovi Ivančice, Hobitovi Frodovi Ivančice a všem šesti holkám Hermioně Granger Ivančice, Hillary Storm Ivančice, Helleně Elle Ivančice, Helle Ellen Ivančice, Hanelle Haneli Ivančice "Hanny" a Hedwize Snowy Ivančice "Berry" přejeme zdraví a štěstí do mnoha dalších welššpringřích let prožitých s jejich páníčky.

Háčka jak si je pamatujeme v den jejich narození.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ, 22. 4. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZ)

Na sobotní výstavu psů do metropole jižních Čech se vydali dva psi z vrhu "L" jejichž matkou je C.I.E., C.I.B., CH Hedě Jifex "Arwen" "U" a otcem CH, JCH Hammalgardens Top Collection "Totte". Byl z toho doslova a do písmene bratrovražedný boj, který ale neskončil žádným krveprolitím.

Jako první nastoupil do výstavního kruhu Lindir Ivančice pod vedením svého mladého páníčka. Pro oba to byla výstavní premiéra a přesto ji zvládli na výtečnou. Lindir dostal ocenění výborný 2, Res. CAC a posudek ve kterém není vytknutý žádný nedostatek.

Lindir Ivančice

- výborný 1, Res. CAC

Jako druhý se ve výstavním kruhu představil  JCH CZ Lucky Leicester Ivančice, pod vedením svého páníčka Ládi, což jsou dva již dostatečně zkušení výstavní harcovníci. Lucky si vyběhal a také vystál ocenění výborný 1, CAC a v dalším průběhu výstavy k to mu ještě přidal titul Res. CACIB.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC, Res. CACIB

Indyho fandění brněnské Kometě se ukázalo jako velmi účinné, protože ta deklasovala svého soupeře z Liberce čtyřmi porážkami a stala se tak mistrem české hokejové extraligy. Po 51 letech je titul v Brně.

KOMETA = MISTŘI!!

Indy vzkazuje: Jsme mistři....taky díky mému fandění

2017-04-17

...........................................................................................................................

Náš rozmazlený welššpringří jedináček Neville Longbottom Ivančice z vrhu "N" má už úspěšně za sebou první vakcinaci a také čipování.

Neville Longbottom Ivančice

Neville po boku mamky Hermiony na průzkumu zahrady

Více Nevillových fotografií najdete ve fotogalerii vrhu "N".

Štěňátka z vrhu "O" rostou jako z vody. Svůj čas dělí mezi spánek, jídlo a společné hry, nejvíce času ale stále tráví spánkem.

Štěňátka z vrhu "O" odpočívají po dobrém jídle.

Spící "Óčko"

Více fotografií štěňátek z vrhu "O" najdete ve fotogalerii vrhu "O".

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ Prague Expo Dog CACIB, 15. 4. 2017 PRAHA (CZ)

O bílé sobotě se na pražském holešovickém výstavišti konala mezinárodní výstava psů, na které měla naše chovatelská stanice Ivančice zastoupení v podobě welššpringřího dorostence JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice.

Lucky a jeho páníček Láďa se nezalekli početné konkurence čtrnácti přihlášených welššpringršpanělů a ve výstavním kruhu si počínali tak dobře, že od rozhodčí paní Jílkové obdržel Lucky ocenění výborný 1, CAC, CACIB, BOB a VÍTĚZ PRAHY. Lucky tak dosáhl na své první celkové výstavní vítězství. BLAHOPŘEJEME!

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB, VÍTĚZ PRAHY

Láďovi a Luckymu blahopřejeme k jejich prvnímu společnému vítězství na psí výstavě a moc děkujeme za úspěšnou reprezentaci naší chovatelské stanice.

Česká hokejová Tipsport extraliga v současné době vrcholí souboji v play off a brněnská HC Kometa může počítat s podporou jednoho welššpringřího fandy, protože Indiana Jones Ivančice fandí výhradně Kometě!

Indyho páníčkům děkujeme za fotku a myslíme na Vás.

Indy fandí Kometě!

2017-04-10

...........................................................................................................................

Stalo se již tradicí , že v naší chovatelské stanici Ivančice pořizujeme našim welššpringřím štěňátkům po dovršení jejich věku pět týdnů originální portréty. Tentokrát jsme neměli mnoho práce, protože náš jedináček z vrhu "N" je moc milý a velmi fotogenický pejsek.

Neville Longbottom Ivančice

ve věku 39 dnů

K Nevillovi Longbottomovi patří neodmyslitelně žába, nebo možná spíše ropucha, to

není jedno. Náš Nevill dostal jednu plyšovou jako dárek, moc děkujeme.

Štěňátek vrhu "O" je pěkná welššpringří parta, tři kluci a čtyři holky, kteří si užívají péče svojí mamky CH Iris Rainbow Ivančice "U".

Iris se svými štěňátky

Do fotogalerie jsme tentokrát žádné obrázky nedoplnili, tak jsme se rozhodli použít jejich pohyblivou verzi.

Welššpringří štěňátka vrhu "O", stáří 22 dní

2017-04-04

...........................................................................................................................

Od narození štěňátek vrhu "N", jejichž mamkou je naše C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice a taťkou GRAND CH, CH Cherokee Brixi´s Pride "Roky", uplynul již více než jeden měsíc.

V průběhu odchovu štěňátek z vrhu "N" jsme přišli o jedinou fenečku, kterou jsme měli a to přes veškerou péči, kterou jí věnovala její mamka Hermiona i my. Velmi nás to bolí, ale i takový dokáže být život.

Z pejska ve vrhu "N" se stal jedináček, kterého rozmazluje jeho mamka Hermiona, celá naše dámská vančická welššpringří smečka a my samozřejmě také.

Jedináček z vrhu "N"

První jídlo

Poprvé na zahradě

Více fotografií najdete ve fotogalerii vrhu "N".

Štěňátkům z vrhu "O", jejichž mamkou je naše nejmladší chovná fenka CH Iris Rainbow Ivančice "U" a taťkou je v Polsku žijící pes CH Baby Rock Adea "Rokson", je něco málo přes dva týdny a v tomto věku se již začínají rozhlížet po světe kolem sebe.

Iris má s péčí o svá první štěňátka spoustu práce, ale přesto by strašně ráda chodila se Zdeňkem do revíru, tak jak byla dosud zvyklá.

Iris se všemi štěňátky z vrhu "O" při kojení

Po vydatném jídle si štěňátka nejraději hezky schrupnou.

Více fotografií najdete ve fotogalerii vrhu "O".

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ DANUBE DUO CACIB, 1. 4. 2017 BRATISLAVA (SK)

O minulém víkendu se ve slovenské Bratislavě konala dvoudenní mezinárodní výstava psů na kterou náš kamarád Láďa přihlásil JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice, ten je synem naší C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U" a psa CH, JCH Hammalgardens Top Collection "Totte". Myšlenkami jsme byli celý víkend s Láďou a Luckym, drželi jsme jim oběma všechny naše pěsti až nám klouby zbělely a netrpělivě čekali na zprávy.

V sobotu posuzovala plemeno Welsh Springer Spaniel rozhodčí paní Zdeňka Jílková, která byla Luckym úplně nadšená a v silné a zkušené konkurenci mu udělila ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOS.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOS

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ DANUBE DUO CACIB, 2. 4. 2017 BRATISLAVA (SK)

V neděli posuzoval v Bratislavě plemeno Welsh Springer Spaniel rozhodčí pan Miloš Kašpar. Lucky se i na neděli dobře vyspal a ve výstavním kruhu se předvedl pod Láďovým vedením vynikajícím způsobem. Z klání, ve kterém byla konkurence ještě trochu početnější než v sobotu, si náš Lucky odnesl ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOS.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOS, Crufts Qualification

Nedělní bratislavská výstava měla jedno zcela výsadní postavení, byla totiž označena přídomkem "Crufts Qualification" což znamená, že zde bylo možné získat oprávnění pro účast na prestižní výstavě Crufts, která se koná od 8. do 11. 3. 2018 v britském Birminghamu.

Luckymu se podařilo zároveň se ziskem titulu CACIB obdržet také tuto kvalifikaci, takže brána NEC v Birminghamu je mu v době konání CRUFTS 2018 otevřena dokořán.

Luckymu a jeho páníčkovi Láďovi patří naše nejupřímnější gratulace a poděkování za úspěchy, kterých o minulém víkendu v Bratislavě dosáhli. Jsme na ně oba moc pyšní, pevně věříme, že se jim podaří splnit si i ty nejsmělejší sny a na té dlouhé cestě mohou počítat s naší podporou.

2017-03-22

...........................................................................................................................

V sobotu 18. března se naší CH Iris Rainbow Ivančice "U" narodilo sedm nádherných a zdravých štěňátek. Jejich otcem je CH PL, JCH PL Baby Rock Adea "Rokson".

Iris se ukázala jako příkladná maminka, svoje potomky vůbec nespouští z očí a neustále o ně pečuje. Vzhledem k jejich počtu s tím má práce až nad hlavu.

Iris se štěňátky z vrhu "O" pár hodin po narození

Vančická welššpringří štěňátka vrhu "O", tři kluci a čtyři holky

2017-03-15

...........................................................................................................................

Našim welššpringřím dvojčátkům z vrhu "N" již byly dva týdny. Čas běží velmi rychle a štěňátka rostou jako z vody. Pejsek i fenka mají od svojí mamky C.I.E., C.I.B., CH Hermiony Granger Ivančice tu nejlepší péči, všichni tři obývají naši ložnici a cítí se v ní úplně jako doma.

Naše fenka "N" Ivančice

Náš pejsek "N" Ivančice

Pro štěňátka z vrhu "N" jsme zřídili úplně novou fotogalerii, zatím tam sice moc obrázků není, ale budeme ji postupně doplňovat jak mrňouskové porostou.

Během několika příštích dnů očekáváme narození štěňátek ze spojení CH Iris Rainbow Ivančice "U" a CH PL, JCH PL Baby Rock Adea "Rokson".

Naše Iriska zatím pouze odpočívá.

2017-03-06

...........................................................................................................................

Jedno dlouhé čekání skončilo!

Ve středu 1. března přivedla naše C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice na svět nádherná welššpringří dvojčátka, jednoho pejska a jednu fenku. Otcem štěňátek je pejsek GRAND CH, CH Cherokee Brixi´s Pride "Roky", který je čerstvě vyhlášeným vítězem soutěže o Nejlepšího výstavního psa welššpringršpaněla v roce 2016.

Hermiona se štěňátky z vrhu "N" Ivančice

Štěňátka "N" Ivančice

Hermiona se o svoje štěňátka naprosto vzorně stará.

V neděli byly vyhlášeny výsledky soutěže "Nejúspěšnější pracovní WSS" za rok 2016. Poprvé za loňský rok byla tato soutěž rozdělena na kategorii psů a kategorii fen a z nich byl potom ještě vyhlášen absolutní vítěz soutěže. Naší chovatelské stanici Ivančice se podařilo obě tyto kategorie zcela ovládnout a ještě získat celkové vítězství.

V kategorii fen se umístila na prvním místě naše CH Iris Rainbow Ivančice "U" s celkovým ziskem 1 143 bodů.

CH Iris Rainbow Ivančice "U"

Nejúspěšnější pracovní fena WSS 2016, I. místo, 1 143 bodů

Iris Rainbow Ivančice - lovecké pracovní zkoušky vykonané v roce 2016

datum

místo

druh zkoušky

cena

body

7. 5. 2016

Horní Dubňany (ZN)

ZV - Zkoušky vloh loveckých slídičů

I.

169

21. 5. 2016

Třebelovice (TR)

PZ - Podzimní zkoušky loveckých slídičů

II.

170

25. 6. 2016

Honitba Ostrůvek (TR)

LZ - Lesní zkoušky loveckých slídičů, CACT

I.

295

26. 6. 2016

Honitba Ostrůvek (TR)

BZ - Barvářské zkoušky loveckých slídičů, CACT

I.

100

22. a 23. 10. 2016

Studenec (TR)

VZ - Všestranné zkoušky loveckých slídičů - Memoriál Josefa Venhody, CACT

III.

409

V kategorii psů se stal vítězem náš odchov C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U" s celkovým ziskem 1 484 bodů. Zároveň se Jeff stal také absolutním vítězem soutěže a patří mu tak na rok putovní pohár pro Nejúspěšnějšího pracovního WSS, který do této soutěže věnovala v roce 2009 naše chovatelská stanice Ivančice. Dalo by se tedy říci, že se pohár vrací tak trochu domů.

C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU,

Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U"

Nejúspěšnější pracovní pes WSS 2016, I. místo, 1 484 bodů

Nejúspěšnější pracovní WSS 2016

Jeremy Jeff Ivančice - lovecké pracovní zkoušky vykonané v roce 2016

datum

místo

druh zkoušky

cena

body

30. 4. 2016

Sedlčany (PB)

ZV - Zkoušky vloh loveckých slídičů

I.

184

7. 8. 2016

Hudlice (BE)

BZH - Barvářské zkoušky honičů

I.

206

14. 8. 2016

Litohoř (TR)

ZVP - Zkoušky vodní práce loveckých slídičů

I.

85

27. 8. 2016

Kublov (BE)

LZ - Lesní zkoušky loveckých slídičů

I.

316

28. 8. 2016

Kublov (BE)

BZ - Barvářské zkoušky loveckých slídičů

II.

69

3. 9. 2016

Oleksovice (ZN)

PZ - Podzimní zkoušky loveckých slídičů

I.

218

1. a 2. 10. 2016

Chanovice (KT)

VZ - Všestranné zkoušky loveckých slídičů

II.

406

Iris a Jeffovi se podařilo zopakovat výkon jejich babičky a matky C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U", která soutěž "Nejúspěšnější pracovní WSS" vyhrála v roce 2011 se ziskem 1 427 bodů, tehdy ještě soupeřili psi a feny dohromady.

Nejcenější poháry za soutěž "Nejúspěšnější pracovní

WSS" pěkně pohromadě v Ivančicích

K vítězství v soutěži "Nejúspěšnější pracovní WSS" Jeffovi a Láďovi upřímně blahopřejeme a Láďovi moc děkujeme za všechno, co s Jeffem dosud podnikl.

2017-02-26

...........................................................................................................................

V uplynulém týdnu jsme dostali jednu velmi potěšující zprávu. JCH Lucky Leicester Ivančice syn naší C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arven" "U" absolvoval vyšetření na dědičné oční vady a choroby s tím nejlepším možným výsledkem: prostý všech dědičných vad a chorob, včetně goniodysplazie/glaukom (prim.). SUPER!!!

Lucky Leicester Ivančice při rozbalování dárků na Vánoce 2016

Občas se k nám dostanou obrázky našich odchovů, které opravdu stojí za shlédnutí. Třeba jako právě fotka Kaitleen Ivančice "Belly" připravené na provedení očisty po hodně intenzivní vycházce.

Kaitleen Ivančice "Bella" v "myčce"

2017-02-21

...........................................................................................................................

Čekáme štěňátka♥♥♥

Hermiona a Iris

2017-02-12

...........................................................................................................................

Iris je březí!

Zpráva, na kterou jsme my sami netrpělivě čekali, je tady. IRIS JE BŘEZÍ! Dozvěděli jsme se to uprostřed týdne a máme obrovskou radost, protože naše nejmladší chovná fena CH Iris Rainbow Ivančice "U" čeká po krytí psem CH PL, JCH PL Baby Rock Adea "Rokson" narození svých prvních štěňátek.

Půjde-li vše tak dobře jako dosud, tak Iris přivede svá první štěňátka na svět ve druhé polovině měsíce března 2017.

Máte-li zájem o štěňátko „vančátko“

z naší chovatelské stanice tak nás,

prosím, kontaktujte!

Čekání na narozeni Irisiných prvních štěňátek je dobrou příležitostí navzpomínat na vše, co všechno  jsme s naší Iris od jejího narození prožili.

Iris při dnešní odpolední procházce v revíru

Takto Iris vypadala, když jí bylo 30 dní.

Iris slaví svoje první narozeniny

Iris (zcela vpravo) se svou mamkou Hermionou, strejdou Jeffem

a svojí milovanou paničkou Petrou po návratu z výstavy

Iris se Zdeňkem po úspěšném dokončení Všestranných

zkoušek - Memoriálu Josefa Venhody

2017-02-05

...........................................................................................................................

Již více než měsíc leží na Ivančicích a jejich širokém a dalekém okolí bílá sněhová peřina. Začátkem týdne k ní ještě trochu nadýchaného prašanu přibylo a ani víkendová obleva ji příliš neztenčila. Naše vančická dámská welššpringří smečka si dokáže sněhu užívat při každé příležitosti a tou nejlepší je zcela určitě nedělní přikrmování zvěře.

Hermiona Granger Ivančice, Leontýna Ivančice "Týna",

Iris Rainbow Ivančice a Heda Jifex "Arwen"

Sníh je moc dobrý na pleť, je to vlastně taková instantní hydratace. Zvláště Hermiona s Iris to asi vědí, protože se s oblibou ve sněhu válí a koupou.

Leontýna Ivančice "Týna" je v naší welššpringří smečce nejmladší, ale to neznamená, že by byla také na jejím konci, spíše naopak, protože většinou nechybí u žádné lumpárny. Tvářit se však dokáže jako kdyby neuměla do pěti napočítat. No, to tedy určitě neumí, ale to se prostě tak říká.

"Týna"

"Týna"

"Týna"

"Týna"

Iris Rainbow Ivančice jde vždy do všeho po hlavě a občas nejprve koná a teprve následně přemýšlí o následcích. A především pro tuto její bezprostřednost ji máme rádi.

Iris

Iris

Hermiona Granger Ivančice si je dobře vědoma svého současného stavu, ale i přesto si neodpustí aby si v revíru zařádila spolu s ostatními.

Hermiona

Hermiona

Hermiona

Heda Jifex "Arwen" se i přes svůj věk může směle měřit se svými dcerami a vnučkami co se týče temperamentu a rychlosti. Občas ji sice potom večer bolí nohy, nebo záda, ale v revíru nemá na žádné bolístky čas.

"Arwen"

"Arwen"

"Arwen"

2017-01-23

...........................................................................................................................

Hermiona je březí!

Na konci minulého týdne jsme se od našeho veterináře dozvěděli zprávu, na kterou jsme s napětím čekali. NAŠE HERMIONA JE BŘEZÍ! Po krytí psem GRAND CH, CH Cherokee Brixi's Pride "Roky" čeká naše C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice narození štěňátek, která by měla přijít na svět v samém závěru měsíce února 2017.

Máte-li zájem o štěňátko „vančátko“

z naší chovatelské stanice tak nás,

prosím, kontaktujte!

Ve vančickém revíru leží souvislá sněhová pokrývka a vančické

dámské welššpringří smečce to na ní velmi sluší.

Leontýna Ivančice s Iris Rainbow Ivančice

Heda Jifex "Arwen"

Vančická dámská welššpringří smečka v nedělním dopoledni na Kominářce

2017-01-16

...........................................................................................................................

V minulém týdnu jsme od paničky Indiana Jonese Ivančice dostali pár jeho fotek na sněhu. "Indymu" to na nich moc sluší, ale to teď není nejdůležitější. Těšíme se na brzké setkání s "Indym" a celou jeho rodinou :-)))

Indiana Jones Ivančice

"Indy"

"Indy"

2017-01-08

...........................................................................................................................

Mrazivý vzduch, který tuhne v nose při každém nádechu, jiskřivý prašan vrzající pod botami při každém kroku, nabitá puška na rameni, plný batoh na zádech a smečka welššpringršpanělů slídících kolem.

Trochu zasněžená Hermiona

Máme nakrmeno.

V závěru loňského roku jsme ještě stihli vyřídit pro naši CH Iris Rainbow Ivančice zápis do databáze univerzálních psů, na který získala nárok úspěšným absolvováním Všestranných zkoušek. Naše Iris má proto na svém průkazu původu jasně viditelné razítko s titulem "U - VŠESTRANNÝ PES".

Detail Irisina PP s razítkem "U - VŠESTRANNÝ PES"

2017-01-02

...........................................................................................................................

Ivančická dámská welššpringří smečka na startu roku 2017

zleva Leontýna Ivančice "Týna", Gira Ivančice, Iris Rainbow Ivančice,

Hermiona Granger Ivančice, Hella Ellen Ivančice, a Heda Jifex "Arwen"

Rok 2016 je minulostí, jsme zase o rok starší, jsme zase o rok …

Rok 2017 bude především takový, jaký si jej sami uděláme.

...........................................................................................................................

Archiv novinek a aktualizací:

rok 2009

rok 2010

rok 2011

rok 2012

rok 2013

 

rok 2014

rok 2015

rok 2016