Vítejte na našich stránkách

2018-12-27

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům a kamarádům přejeme v celém novém

roce 2019 vrchovatě zdraví a štěstí kolik bude potřeba.

2018-12-20

...........................................................................................................................

Všem našim přátelům, kamarádům a známým přejeme krásné a klidné vánoční svátky plné pohody.

Čím starší jme, tím více si na Vánoce přejeme věci, které se nedají koupit v obchodě.

2018-12-16

...........................................................................................................................

V sobotu nad ránem pokryl Ivančice a jejich okolí čerstvý sníh, již podruhé v této zimě a navíc tentokrát vydržel po celý víkend. Naše dámská welššpringří smečka si sněhu užila na zahradě a hlavně při pobytu v revíru.

Vančická dámská welššpringří smečka na sněhu

Sněhová pokrývka je výbornou kulisou pro lov na čekané, ne ale pro zimomřivé myslivce.

"Jéčka" z Ivančic oslavila své 6. narozeniny!

V pátek uplynulo již šest let ode dne, kdy se v Ivančicích narodila parta welššpringřích štěňátek jejichž mamkou byla naše nezapomenutelná C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, KLUBOVÝ ŠAMPION Heda Jifex "Arwen" "U". Vzpomínali jsme v ten den na všechny lumpárny, které nám naše "Jéčka" provedla a hlavně na tehdejší magické Vánoce, které jsme s nimi prožili.

Parádní sadu fotek z oslavy 6. narozenin jsme dostali od páníčka C.I.E., C.I.B., Multi CH Jeremyho Jeffa Ivančice "U", který svému psímu kamarádovi připravil úžasný narozeninový dort. Při pohledu na tu krásu se každému welššpringrovi musely sbíhat sliny.

Za fotky moc děkujeme.

C.I.E., C.I.B., Multi CH Jeremy Jeff Ivančice "U" s dortem k 6. narozeninám

Dort dostal Jeff opravdu parádní, jak se pro psího oslavence patří.

S "likvidací" dortu Jeffovi zcela nezištně pomohl jeho welššpringří

nevlastní bratr Lucky Leicester Ivančice.

Dobrou chuť!

A že byl dort opravdu k "dobrý až k sežrání" se potvrdilo po pár

minutách, kdy z něj zbylo na talíři jenom pár drobečků.

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí a hodné pánečky přejeme Jeremymu Jeffovi, Jane Elanor "Jany", Joy Adams, Judith Jolandě "Ditě", Juliet Jade "Duně", Jasmine Jocelyn "Febee" a Jacqueline Jackie "Ajce".

2018-12-09

...........................................................................................................................

Iris oslavila své 6. narozeniny.

V pátek 7. prosince oslavila naše CH Iris Rainbow Ivančice "U" svoje šesté narozeniny a spolu s ní slavili narozky všichni její bratři a všechny sestry z vrhu "I". Skoro se nám ani nechce věřit, že už je to tak dlouho, co se u nás v Ivančicích narodila pětičlenná parta welššpringřích štěňátek, se kterými jsme potom všichni prožili opravdu kouzelné Vánoce.

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí a hodné pánečky přejeme Indymu, Idefixovi, Isabelle a Ivory.

Iris se svým narozeninovým dortem a plyšovými dárky

Naše Iris není jediná, která svoje narozeniny oslavila se svojí rodinou a s dortem. Také jejímu bráchovi Indianovi Jonesovi Ivančice "Indymu" jeho páníčkové připravili narozeninovou oslavu.

Všechno nejlepší, "Indy"

"Indy" s dortem k šestým narozeninám

V nedávné době dorazilo do naší pošty několik hezkých obrázků, za které moc děkujeme, další oslavenkyně z vrhu "I" Isabelle Evain Ivančice "Kety". Pár jich přikládáme a umístili jsme je také na její osobní stránku.

Isabelle Evain Ivančice "Kety"

Isabelle Evain Ivančice "Kety"

Isabelle Evain Ivančice "Kety"

FARBIARSKÉ SKÚŠKY DURIČOV (FD), PR TRIBEČ, 3. 11. 2018

Velmi milou a také překvapivou zprávu jsme dostali od majitele Lancelota Ivančice "Lansyho", který s ním o prvním listopadovém víkendu složil farbiarské skúšky ďuričov. Jejich společné účinkování na těchto zkouškách bylo velmi úspěšné, protože  "Lansy" je absolvoval v I. ceně se ziskem 76 a navíc obdržel CCT pro vítěze plemene.

Lancelot Ivančice "Lansy"

Farbiarske skúšky duričov, PR Tribeč - I. cena, 76 bodů, CCT

"Lansymu" a jeho pánečkovi upřímně blahopřejeme k úspěšnému dokončení FD a děkujeme za zprávu, fotky a hezké video dokumentující práci v bažantnici.

Kompletní tabulku z "Lansyho" Farbiarskych skúšok duričov v Tribeči naleznete na jeho osobní stránce.

"Lansy" aportuje bažanta.

"Lansy" na lovu v bažantnici Neverice

2018-12-02

...........................................................................................................................

Včerejší sobota byla v našem mysliveckém spolku Ivančice vyhrazena pro tzv. "velký hon", což je lovecká akce, po které následuje "Poslední leč" na myslivně, což je zase příležitost popovídat si s mysliveckými kolegy u dobrého jídla a pití.

Z naší dámské vančické welššpringří smečky na hon vyrazila se Zdeňkem osvědčená dvojice Hermiona Granger Ivančice a Iris Rainbow Ivančice.

Hon se odehrával za celodenního mrazu a na vrstvě zcela čerstvého sněhu, který napadl v noci na sobotu. Počasí takové, jaké má při zimním honu být, všichni jsme si lovecký den moc hezky užili.

Rozdováděná Iris se svojí mamkou Hermionou na

začátku první leče v jednom z vinohradů

Iris a Hermiona zvládají na honě i situaci, kdy je Zdeněk představeným střelcem.

Iris a Hermiona s úlovkem po skončení jedné z bažantích lečí

Iris odevzdává dohledaného křídlovaného bažanta.

Iris a Hermiona u výlože po leči u Starohorské kapličky

Iris a Hermiona u výřadu po skončení "velkého honu" v Ivančicích

Posledním dnem letošní "kachní sezóny" byla minulá středa a tak jsme si lov na večerním tahu nemohli nechat ujít. Hladina řeky Oslavy byla částečně zamrzlá, ale pro naši Iris to nepředstavovalo žádný problém při dohledávce a aportu kačera, kterého Zdeněk ulovil.

Iris s kačerem uloveným na řece Oslavě na večerním

tahu v poslední den "kachní sezóny".

Iris trpělivě čeká při večerním lovu kachen na tahu.

2018-11-23

...........................................................................................................................

"Géčka" z Ivančic dnes slaví 14. narozeniny!

Dnes je to již dlouhých čtrnáct roků, kdy se naší nezapomenutelné Ciře Jifex "Kety" narodilo pět welššpringřích štěňátek vrhu "G". Jejich otcem byl Bor z Třebouňského vrchu a my jsme s partou dvou pejsků a tří fenek prožili nádherný adventní a vánoční čas.

Naše milovaná Gira Ivančice se dnešního dne již nedožila, ale v našich vzpomínkách zůstává stále. Těm šťastnějším "Géčkům" přejeme k jejich dnešnímu výročí hlavně pevné zdraví.

 

Grim

Gira

 

Minulou sobotu jsme měli vyhrazenou pro druhý hon na drobnou zvěř v naší domovské vančické honitbě. Počasí bylo nádherné, ráno mráz s jinovatkou a během dne sluníčko hřálo tak akorát. Všichni jsme si lovecký den hezky užili, nejvíc asi Hermiona Granger Ivančice s Iris Rainbow Ivančice, které byly opravdu ve svém živlu.

Iris aportuje bažanta

Iris aportuje bažanta

Iris a Hermiona (vpravo) u výlože po leči u Starohorské kapličky

Iris (vepředu) a Hermiona u výlože po leči na Lampárce

Hermiona (vepředu) a Iris u výřadu po skončení honu

Myslivost není zdaleka jenom lov zvěře, ale také spousta práce ostatní. Letošní sezónu přikrmování jsme už zahájili přesto, že ještě do nedávné doby bylo počasí velmi teplé.

V zásypu máme zakrmeno

V jeslích chybí jenom seno

Na sobotu předminulého týdne dostal Zdeněk pozvání na hon na bažanty a zajíce do nedalekých Jamolic. Oba s Iris Rainbow Ivančice si užili hezký den v revíru, ačkoliv počasí bylo studené a mlhavé a bláto mimořádně lepkavé.

Odměnou jim byl slušný výřad bažantů a zajíců ozdobený uloveným lišákem.

Iris v první leči na honu v Jamolicích

Iris u výlože po jedné z lečí na honu v Jamolicích

Příprava výřadu po skončení honu v Jamolicích

2018-11-08

...........................................................................................................................

Zdeněk s naší téměř kompletní vančickou welššpringří smečkou

zleva Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", Iris Rainbow Ivančice,

Leontýna Ivančice "Týna" a Hermiona Granger Ivančice

První letošní hon na drobnou zvěř v Ivančicích se konal za počasí "do kterého by člověk psa nevyhnal". Zdeněk si jako lovecký welššpringří doprovod zvolil Hermionu Granger Ivančice a její dceru Iris Rainbow Ivančice, ani jedna neměla s mizerným počasím sebemenší problém a tak si všichni tři užili deště a bláta do sytosti.

Iris a Hermiona na začátku jedné z lečí

Iris odevzdává dohledaného bažantího kohouta

Iris a Hermiona u výlože po jedné z lečí

Hermiona hlídá uloveného bažanta a nalezenou koňskou podkovu (pro štěstí).

Iris a Hermiona u výřadu po prvním letošním honu v Ivančicích

2018-10-30

...........................................................................................................................

PODZIMNÍ ZKOUŠKY, HS BŘEZÍ (PRAHA-VENKOV), 28. 10. 2018

V neděli vyvrcholil nedlouhý pobyt syna naší C.I.E., C.I.B., MULTI CH Hermiony Granger Ivančice temperamentního welššpringřího kluka Korana Ivančice v rodné vančické smečce. Celou dobu se Koran pod Zdeňkovým pevným vedením plánovitě připravoval tak, aby se společně mohli vydat na úplně poslední letošní podzimní zkoušky, které se konaly ve středočeské obci Březí.

Intenzivní a poctivý výcvik posledních týdnů se Zdeňkovi s Koranem vyplatil, protože v krajně nepříjemných povětrnostních podmínkách představovaných teplotou jenom těsně nad bodem mrazu a deštěm se sněhem hnaným ostrým větrem uspěli na výbornou. Koran dokončil podzimní zkoušky v I. ceně s celkovým ziskem 182 bodů, což mu vyneslo vítězství mezi psy ostatních plemen.

Koran Ivančice

Podzimní zkoušky, HS Březí - I. cena, 182 bodů, Vítěz zkoušek

Koran promočený celodenním deštěm a vodou z rybníka

po úspěšném ukončení PZ v Březí

Krátké video z Koranova výcviku, disciplína "dohledávka a přinášení

pernaté zvěře", za pořízení tohoto videa moc děkujeme

naší kamarádce Mgr. et Mgr. Petře Stražovské, Ph.D.

Kompletní soudcovskou tabulku z Koranových podzimních zkoušek najdete na jeho osobní stránce.

Koran snídá čerstvý rohlík.

Koranův pobyt v Ivančicích jsme využili také k tomu, že jsme mu upravili jeho kožíšek a pořídili mu úplně novou postojovku a tu jsme umístili na jeho osobní stránku.

Koran Ivančice

Složením podzimních zkoušek získal Koran další stupeň lovecké upotřebitelnosti, kterou jeho majitel určitě využije v letošní i mnoha dalších loveckých sezónách. Oběma jim přejeme LOVU ZDAR!

Pro Zdeňka je Koran již desátým loveckým slídičem, kterého připravil a předvedl na některé ze zkoušek lovecké upotřebitelnosti.

2018-10-22

...........................................................................................................................

Barevný welššpringří podzim v Ivančicích

Vančická welššpringří smečka s Koranem Ivančice (zcela vlevo)

u naprosto vyschlého kaliště

Koran Ivančice s kožichem plným "babek"

Opravdový třídenní výstavní maratón má za sebou GRAND CH CZ, CH CZ, CH SK, JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice "U", který se svým páníčkem absolvoval během uplynulého pátku, soboty a neděle CACIB výstavy v maďarském městě Komárom. Lucky se po všechny dny předváděl ve výstavním kruhu ve třídě šampiónů.

KOMÁROM-HUNGARY CACIB SHOW, 19. 10. 2018 KOMÁROM (HU)

V pátek posuzoval plemeno Welsh Springer Spaniel italský rozhodčí pan Alberto Cuccillato a ten postavil Luckyho ve výstavním kruhu na místo nejvyšší, protože mu kromě ocenění výborný 1 zadal také čekatelství CAC a k tomu ještě tituly CACIB a BOB. Po celý den drobně pršelo a tak byl tento výsledek pro Luckyho a jeho pánečka osušující náplastí.

GRAND CH CZ, CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

KOMÁROM-HUNGARY CACIB SHOW, 20. 10. 2018 KOMÁROM (HU)

V sobotu se počasí umoudřilo a welššpringry posuzovala estonská rozhodčí paní Inga Siil, která Luckyho snažení ve výstavním kruhu ohodnotila známkou výborný 1 a ještě mu přidala čekatelství CAC a titul Res. CACIB.

GRAND CH CZ, CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný, CAC, Res. CACIB

KOMÁROM-HUNGARY DERBY CACIB SHOW, 21. 10. 2018 KOMÁROM (HU)

V neděli měl Lucky opět možnost předvést se před rozhodčí z Apeninského poloostrova, kterou tentokrát byla paní Maria Ceccarelli. Lucky si u ní vyběhal a vystál naprosto stejné ocenění jako předešlého dne, takže svoji obsáhlou sbírku obohatil o další čekatelství CAC a další titul Res. CACIB.

GRAND CH CZ, CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, Res. CACIB

Luckymu a jeho pánečkovi patří naše upřímná gratulace k výsledkům jejich výstavního maratónu. Celé tři dny jsme jim drželi všechny naše pěsti a tlapky.

2018-09-30

...........................................................................................................................

ZKOUŠKY VLOH, MS DVAKAČOVICE (CR), 28. 9. 2018

V pátek brzy ráno Zdeněk s nejmladší členkou naší vančické welššpringří smečky Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" nasedli do naší Fidorky a po cestě, na které jedna objížďka střídala druhou dorazili do jedné malebné obce ve východních Čechách. Právě tam se konaly zkoušky vloh, které byly jejich cílem.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

Zkoušky vloh, MS Dvakačovice - I. cena, 148 bodů

"Ori" se poprala se všemi nástrahami svých prvních zkoušek velmi úspěšně a se Zdeňkem si společně užili nádherný podzimní den :-)))

"Ori" čeká na zahájení ZV ve Dvakačovicích

"Ori" odpočívá po slídění.

"Ori" na závěrečném vyhlášení výsledků zkoušek

Kompletní soudcovskou tabulku ze zkoušek vloh ve Dvakačovicích jsme naší "Ori" umístili na její osobní stránku.

2018-09-23

...........................................................................................................................

Dnešní první podzimní den tohoto roku jsme využili k lesní procházce spojené s houbařením ve společnosti naší vančické welššpringří smečky. Naše welššpringří parta má již nějaký čas také chlapskou menšinu tvořenou Koranem Ivančice, což je syn naší Hermiony Granger Ivančice.

Vančická welššpringří smečka v prvním letošním podzimním dni

Zleva Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", Iris Rainbow Ivančice, Koran Ivančice,

Leontýna Ivančice "Týna", Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice

Koran Ivančice

Koran se po návratu do rodného domu začlenil bez obtíží do naší smečky a my doufáme, že jej pobyt v Ivančicích výrazně obohatí.

Koran s "Týnou" a "Ori" u krmeliště před lesní kazatelnou

V posledních týdnech léta nebyl Koran jediným navrátilcem, který okusil pobyt v rodném domě. Před ním totiž u nás pobýval Harry Potter Ivančice se svým synem "Mistym" a starším parťákem "Freddiem". Všichni tři si svou dovolenou náramně užili, každý zcela po svém.

Harry Potter Ivančice se svým synem "Mistym"

"Freddie" ve svém pelíšku

V poslední době jsme se také konečně mohli věnovat našemu oblíbenému houbaření, protože konečně aspoň trochu rostou! Naše smečka nás vždy doprovází, jenom je škoda, že žádná její členka nemá vášeň pro hledání hub.

"Týna", "Ori" a Iris s nalezenými bedlemi

Pstřeň dubový známý v našem kraji spíše pod lidovým názvem "jelení jazyk".

"Ori" s "Týnou" u našeho úlovku tvořeného bedlemi. Smažené byly výtečné.

2018-09-10

...........................................................................................................................

ZKOUŠKY VLOH, MS NETÍN (ZR), 8. 9. 2018

Na sobotu jsme naši Leontýnu Ivančice "Týnu" přihlásili na její první loveckou zkoušku. Její premiérou se tak staly zkoušky vloh v Netíně. "Týně" mnohem více vyhovuje, když může svoje mimořádné lovecké vlastnosti uplatňovat v komorním prostředí naší vančické honitby. Hromadné akce nejsou její oblíbenou kratochvílí a tomu odpovídá i celkový výsledek zkoušek. I tak nám ale naše "Týna" udělala radost a jsme moc rádi, že svůj první zkouškový den zvládla.

Leontýna Ivančice "Týna"

Zkoušky vloh, MS Netín - II. cena, 126 bodů

"Týna" na ranním nástupu

u budovy obecního úřadu

"Týna"

"Týna" na zkouškách vloh v Netíně

Kompletní soudcovskou tabulku ze zkoušek vloh v Netíně jsme naší "Týně" umístili na její osobní stránku.

V týdnu před zkouškou si "Týna" užívala vcelku běžný režim, ve kterém ani doplnění vnadiště před kazatelnou nebylo nic výjimečného. Podzimní lovecká sezóna se blíží a je potřeba na ni být připravený.

Iris a "Týna" u vnadiště před lesní kazatelnou

Vinobraní je zase tady! Po roce přišel opět ten čas, kdy z naší pidivinice můžeme sklízet zralé hrozny. Letos jsou sladké jako med a mají mimořádně výraznou chuť.

2018-08-27

...........................................................................................................................

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ INTERDOG BOHEMIA 25. 8. 2018 MLADÁ BOLESLAV (CZ)

V sobotu jsme byli myšlenkami na výstavě psů v Mladé Boleslavi, kde plemeno welššpringršpaněl posuzovala rozhodčí paní Božena Ovesná a my jsme netrpělivě čekali na zprávy od páníčků CH CZ, CH SK, JCH CZ Luckyho Leicestera Ivančice "U" a Olivie Rainbow Ivančice "Oli".

Jako první se ve výstavním kruhu předvedl pod Láďovým vedením Lucky Leicester Ivančice ve třídě šampiónů. Odnesl si ocenění výborný 1 s čekatelstvím CAC a následně také titul Res. CACIB :-))))))

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, Res. CACIB

Luckymu se podařilo ziskem sobotního čekatelství CAC zkompletovat jejich sbírku ze třídy lampionů, což mu vyneslo splnění podmínek pro udělení ceněného titulu ČESKÝ GRAND ŠAMPION. SUPER!!!

Mezi fenkami se v mezitřídě předvedla Olivia Rainbow Ivančice "Oli", která obdržela ocenění výborná 1 doplněné prvním čekatelstvím CAC :-))))))

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

- výborná 1, CAC

Luckymu i "Oli" a samozřejmě oběma jejich skvělým páníčkům srdečně gratulujeme k velmi úspěšnému vystoupení na mladoboleslavské výstavě korunovanému ziskem titulu a splněním velkého cíle. Jsme moc rádi, že se Vám to oběma povedlo.

Welššpringří život však nejsou jenom výstavy. Welššpringršpaněl velmi rád prožívá každý lovecký úspěch svého páníčka, zvláště když jím je ulovení kapitálního kňoura o hmotnosti 135 kg.

Jak se z kapitálního úlovku umějí radovat C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U" a GRAND CH CZ, CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" se můžete podívat a poslechnout si na tomto videu.

2018-07-31

...........................................................................................................................

Máme za sebou víkend, který jsme téměř celý strávili v pekelné sluneční výhni představované nádvořím zámku v Náměšti na Hané, kde se konaly dvě klubové výstavy KCHLS. Odnesli jsme si zážitek v podobě koupele ve vlastním potu, opálení o které jsme vlastně ani nestáli, počínající úžeh a oteklé nohy :-)))  :-))) Co se týče výsledků výstavy, tak welššpringři z Ivančic získali pětkrát výbornou, :-) jedno čekatelství CAC v početné konkurenci :-))) a pro pobavení také jedno hezké védéčko :-((

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS 28. 7. 2018 NÁMĚŠŤ NA HANÉ (CZ)

V sobotu se jako první vančák vydal do výstavního kruhu CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U", kterého ve třídě šampiónů předváděl jeho majitel Láďa. Panu rozhodčímu Jensi Karlossonovi ze Švédska Lucky nepadl do oka a tak mu dal ohodnocení velmi dobrý.

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- velmi dobrý 4

Ve třídě mladých u fen došlo k "sestrovražednému klání" mezi Olivií Rainbow Ivančice "Oli" a naší benjamínkou Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", ve kterém lépe uspěla "Oli" pod vedením svého majitele, když dostala známku výborná 2. Naše "Ori" za ní zaostala jenom o dva malé kousky, když si odnesla ocenění výborná 4. Obě fenky ale dostaly velmi hezké posudky, které potvrzují, že nemají žádné vady a z toho máme opravdovou radost.

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

- výborná 2

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

- výborná 4

Jako poslední vančák se v sobotu v kruhu představila naše C.I.E., C.I.B., MULTI CH Hermiona Granger Ivančice ve třídě veteránů. Pana rozhodčího zaujala svým temperamentním pohybem a milou povahou, proto dostala známku výborná 1.

C.I.E., C.I.B., MULTI CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1

s rozhodčím Jensem Karlssonem (SWE)

Hermiona při běhu ve výstavním kruhu

Naše veteránka C.I.E., C.I.B., MULTI CH Hermiona Granger Ivančice

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHLS (BEZ TITULU KV) 29. 7. 2018 NÁMĚŠŤ NA HANÉ (CZ)

V neděli jsme se výstavního dění účastnili v menším počtu a od rána jsme si říkali, že "Co bylo včera, není dnes".

Jako první si svoje účinkování v ringu zopakoval CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" s Láďou. Ovšem výsledek byl diametrálně odlišný. Lucky v početně obsazené třídě šampiónů zvítězil a získal ocenění výborný 1, CAC.

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC

s rozhodčím Marií Gvozdieva (UKR)

Lucky s Láďou ve výstavním kruhu

Lucky s kokardou pro vítěze třídy šampiónů

Ve fenách se opět ve třídě mladých představila Olivia Rainbow Ivančice "Oli", která dokázala pod vedením svého pána zopakovat skvělý sobotní výsledek a dostala známku výborná 2 a posudek plný chvály.

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

- výborná 2

Pro "Oli" byl uplynulý víkend vyvrcholením poměrně náročného období, ve kterém se svým majitelem absolvovala řadu důležitých akcí. Jejich výsledkem je vyšetření HD/DKK se skvělým výsledkem "B" a také potvrzení, že netrpí žádnou oční vadou ani chorobou. Za oba výsledky jsme rádi.

 

VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ HD/DKK

 
 

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

B

 

 

VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ DĚDIČNÝCH OČNÍCH VAD A CHOROB

 
 

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

prostá všech dědičných vad a chorob,
včetně goniodysplazie/glaukom (prim.)

 

Jsme moc rádi, že je víkend za námi. Vzpomínat budeme na to hezké a zase jsme o něco zkušenější.

Majitelům Luckyho a "Oli" upřímně gratulujeme ke skvělým výsledkům na výstavách a Olivii navíc ještě k úspěšně absolvovaným zdravotním testům.

Úspěšné absolvování čtyř psích výstav během tří týdnů je dobrým důvodem k oslavě, kterou jsme uspořádali v komorním prostředí naší zahrady při sklence dobrého vína a zapálených svíčkách.

2018-07-23

...........................................................................................................................

Polsko je rozlehlou zemí, ve které je velký počet kynologů a ti pořádají během sezóny nepřeberné množství psích výstav. Na jednu takovou vedla naše cesta o uplynulé neděli. Poprvé jsme na jedné výstavě předvedli naši CH Iris Rainbow Ivančice "U" a její dceru Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Pro "Ori" to byla první cesta do rodné země jejího otce "Roksona" Baby Rock Adea.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" (vlevo) a její

mamka CH Iris Rainbow Ivančice "U"

IV. INTERNATIONAL DOG SHOW (CACIB), 22. 7. 2018 CZĘSTOCHOWA (PL)

Jako první z naší dámské welššpringří dvojice se na krátce střiženém a jako kožich hustém trávníku ve výstavním ringu předvedla v mezitřídě Ormonde Rainbow Ivančice "Ori". Rozhodčí paní Zdeňka Jílková ocenila její kvality v podrobném posudku a oceněním výborná 1, které doplnila také o čekatelství CWC :-)))

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

- výborná 1, CWC

Ve třídě pracovní se do výstavního kruhu dostavila naše CH Iris Rainbow Ivančice "U", která paní rozhodčí zaujala svojí celkovou tělesnou stavbou a dynamickým pohybem, takže jí dala ocenění výborná 1 doplněné o čekatelství CWC. V dalším průběhu posuzování plemene welššpringršpaněl obdržela naše Iris ještě tituly CACIB, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA a BOS :-)))))) SUPER!!!

Pro Iris byla nedělní akce ostrým návratem do výstavního kruhu po téměř třech letech, ani po tak dlouhé době však nezapomněla ani špetku ze svého kumštu.

CH Iris Rainbow Ivančice "U"

- výborná 1, CWC, NAJLEPSZA DOROSŁA SUKA, CACIB, BOS

Zadání čekatelství CWC na nedělní výstavě Iris přineslo splnění podmínek pro udělení národního šampionátu POLISH CHAMPION. Udělením titulu CACIB splnila naše Iris poslední z podmínek pro zisk prestižního mezinárodního šampionátu C.I.B. - Champion International of Beauté. Tím se Iris vyrovnala své matce C.I.E., C.I.B., CH Hermioně Granger Ivančice (titul získala v roce 2014) a také svojí babičce C.I.E., C.I.B., CH Hedě Jifex "Arwen" "U" (titul získala v roce 2011). Jsme na naší Iris velmi hrdí.

CH Iris Rainbow Ivančice "U"

splněny podmínky pro udělení titulu POLISH CHAMPION
splněny podmínky pro udělení titulu C.I.B. - Champion International of Beauté

Iris a "Ori" vyhlížejí, kdy na ně přijde řada ve výstavním kruhu.

Na nedělní výstavě se nám moc líbilo, její organizace byla jako vždy v Polsku perfektní a prostředí přátelské. Jako chovatelé jsme rádi, že jsme na jedné výstavě předvedli dvě generace welššpringršpanělů z Ivančic. Za dokončení obou šampionátů u Iris jsme moc rádi, bereme je především jako ocenění naší dosavadní chovatelské práce a radost jsme udělali našemu příteli Jindřichu Fenclovi (CHS Jifex), v jehož mnohaleté soustavné práci se pokoušíme pokračovat.

"Ori" a Iris po skončení nedělní výstavy

2018-07-15

...........................................................................................................................

Tradiční psí show konaná v městě automobilů se stala o uplynulé sobotě dostaveníčkem welššpringršpanělů z Ivančic.

Výstava psů v Mladá Boleslavi nepatří mezi akce, které bychom navštěvovali příliš často, ale na druhé straně se zde našim odchovům daří. V minulosti zde dosáhl na metu nejvyšší C.I.E., C.I.B., CH Harry Potter Ivančice "U" a teď se to podařilo zopakovat jeho mladšímu polovičnímu bratrovi.

ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ 14. 7. 2018 MLADÁ BOLESLAV (CZ)

Naše nejmilejší psí plemeno Welsh Springer Spaniel posuzoval na mladoboleslavské výstavě rozhodčí pan Vladimír Piskay ze Slovenska. První náš odchov, se kterým se v kruhu setkal byl CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" a obdržel od něj známku výborný 1 a čekatelství CAC. V dalším průběhu posuzování pan rozhodčí zadal Luckymu pod Láďovým vedením další tituly Národní vítěz a BOB :-))))))

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, CAC ČMKU, NÁRODNÍ VÍTĚZ, BOB

Lucky se svým páníčkem a rozhodčím panem Piskayem

Posuzování mezi fenami otevřela třída mladých, ve které se pod vedením svého majitele předvedla Olivia Rainbow Ivančice "Oli". Pro ni i jejího vůdce to byla teprve jejich druhá výstava, ale bez škobrtnutí zvládli všechny její nástrahy a tak si mohli z výstavního kruhu odnést hezký posudek a zasloužené ocenění výborná 2.

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

- výborná 2

Po skončení výstavy jsme "Oli" pořídili její první postojovku, kterou jsme umístili na její osobní stránku.

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

V mezitřídě se předvedla naše Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" a přestože stála proti zkušené výstavní matadorce, získala na své druhé výstavě v životě od pana rozhodčího velmi hezký posudek, ocenění výborná 1 a svoje první čekatelství CAC.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

- výborná 1, CAC

"Ori" s medailí za první čekatelství CAC

Naše C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice není ve výstavním kruhu žádným nováčkem, ale přesto si v Mladé Boleslavi odbyla nejednu svoji premiéru. Poprvé v životě Hermiona doprovodila na výstavu dvě svoje vnučky a zároveň se poprvé předvedla ve třídě veteránů. Ačkoliv od jejího posledního účinkování ve výstavním kruhu uplynuly již více než dva roky, mohli jsme se přesvědčit, že nezapomněla vůbec nic ze svých dovedností. Důkazem je posudek hodný důstojné dámy jejího věku a ocenění výborná 1.

C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice

- výborná 1

Babička Hermiona s vnučkou "Ori" a Petrou

Vančáci na národní výstavě v Mladé Boleslavi, zleva Lucky s Láďou, "Oli"

se svým majitelem a "Ori" a Hermiona s Petrou

Luckymu a "Oli" patří naše upřímná gratulace k výsledkům mladoboleslavské výstavy a jejich majitelům velké poděkování za to, že se jim tolik věnují :-)))

Na zpáteční cestě do Ivančic jsme si udělali příjemnou zastávku na zámku Žleby. Romantický pohádkový zámek s rozsáhlým parkem nás nezklamal a všem se nám toto zastaveníčko velmi líbilo.

Hermiona a "Ori" před zámkem Žleby

"Ori" a Hermiona

2018-06-26

...........................................................................................................................

O víkendu nás navštívil Indiana Jones Ivančice "Indy" s celou svojí rodinou. "Indy" je synem naší C.I.E., C.I.B., CH Hermiony Granger Ivančice a psa CH CZ Hatstone´s Single "Sindy" a zároveň bratrem naší CH Iris Rainbow Ivančice "U". "Indy" se proto u nás mohl cítit jako doma a my věříme, že se jemu i celé jeho rodině u nás líbilo.

Naše vančická welššpringří smečka s "Indym" (vpravo nahoře)

V sobotu 23. června 2018 se na barokním loveckém zámku Ohrada v jižních Čechách konal již 17. ročník akce s názvem "Národní myslivecké slavnosti".

Plemeno Welsh Springer Spaniel zde zastupovali dva psi z naší chovatelské stanice. Pod vedením svého páníčka Ládi se ve slavnostním průvodu i na hlavním pódiu předvedli s důstojností jim vlastní C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, CH PL, CH HU, Grand CH CZ, JCH CZ Jeremy Jeff Ivančice "U" a CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U".

Jeff, Lucky a Láďa v průvodu na "Národních

mysliveckých slavnostech" na zámku Ohrada

Jeff, Lucky a Láďa na přehlídce před pódiem

na "Národních mysliveckých slavnostech"

Jeff, Lucky a Láďa na "Národních mysliveckých slavnostech"

Jeff, Lucky a Láďa na pódiu

s moderátorem Ing. Janem Kubešem

FARBIARSKÉ SKÚŠKY MALÝCH PLEMIEN, BORSKÝ MIKULÁŠ (SK), 9. 6. 2018

Sobota 9. června 2018 byla velkým dnem pro Kolette Ivančice "Koletku". Toho dne se totiž ve slovenském Borském Mikuláši konal již 41. ročník "Farbiarskych skúšok malých plemien", kterého se "Koletka" zúčastnila pod vedením svého velmi mladého vůdce. Zkoušková premiéra to byla pro oba a i přesto a přes velmi nízký věk vůdce ji zvládli na výtečnou. "Koletka" zkoušky složila se ziskem 98 bodů v I. ceně.

Výsledek zkoušky jsme "Koletce" zapsali na její osobní stránku včetně kompletní soudcovské tabulky.

Kolette Ivančice

Farbiarské skúšky malých plemien, Borský Mikuláš - I. cena, 98 bodů

"Koletce" a jejími mladému páníčkovi srdečně blahopřejeme k úspěšnému složení jejich prvních společných loveckých zkoušek a můžeme dodat, že v historii naší chovatelské stanice se stali nejmladší dvojicí, která takovou zkoušku dokončila. Velmi rádi jim budeme držet všechny naše pěsti tlapky na každé další zkoušce.

2018-06-17

...........................................................................................................................

"Týna" oslavila svoje 3. narozeniny.

V pondělí 11. června oslavila naše Leontýna Ivančice "Týna" svoje třetí narozeniny.

Leontýna Ivančice "Týna" s dortem a dárky ke třetím narozeninám

"Týna" dostala ke svým narozeninám dort s jahodovou náplní, jak jinak v končící jahodové sezóně. A protože je to moderní a "in" byl dort v "nahatém" provedení. Kromě toho dostala také další pamlsky a dárky o které se rozdělila s celou smečkou.

"Týna" ochutnává svůj narozeninový dort.

Na dortu si pochutnala celá naše dámská welššpringří smečka a bylo vcelku

jedno, zda je "nahatý", nebo "oblečený".

Všechny naše dámy se olizovaly až za ušima.

"Týna" předvádí Iris svůj dárek k narozeninám.

Ori a Iris se přetahují s "Týnou" o její narozeninový dárek.

Spolu s naší "Týnou" se krásného věku tří let dožila také všechna štěňátka z "vrhu L", jejichž mamkou je C.I.E., C.I.B., CH Hedy Jifex "Arwen" "U" a taťkou CH PL, JCH PL, CH UA Hammalgardens Top Collection "Totte". Nemohli jsme při té příležitosti nevzpomenout na naši milovanou "Arwen", která s námi již téměř rok není.

 

 

Současně s "Týnou" přejeme vše nejlepší, hodně zdraví

a štěstí do dalších let štěňátkům z vrhu "L".

"Káčka" z Ivančic oslavila 3. narozeniny!

Dva dny před naší "Týnou" se dožila svých třetích narozenin také všechna štěňátka z "vrhu K", jejichž mamkou je C.I.E., C.I.B., CH Hermiona Granger Ivančice a taťkou CH CZ, JCH CZ Mates od Jaslůvky.

 

 

Všem pěti fenkám a třem pejskům z "vrhu K" přejeme vrchovatě

štěstí a zdraví do mnoha nádherných welššpringřích let.

Freny oslavila 16. narozeniny.

Nejstarším "vančátkem" je v současné době Freny Ivančice, dcera naší Ciry Jifex "Kety" a námi odchovaného psa Bojar Ivančice. Šestnáctých narozenin se dožila v úterý 12. června. Její bratr Fram Ivančice, který s ní prožil většinu svého života, se k naší velké lítosti tohoto vysokého věku nedožil. Freny sužují zdravotní potíže související s jejím věkem, ale přesto věříme, že si díky péči naší kamarádky Jitky ještě užije kus svého welššpringřího důchodu a k tomu jim oběma přejeme hodně sil a štěstí.

Freny Ivančice

2018-06-12

...........................................................................................................................

Fram 12. června 2002 - 11. června 2018

V předvečer šestnáctých narozenin se včera večer navždy zastavilo statečné srdce Frama Ivančice.

Fram se narodil v prvním vrhu naší Ciře Jifex "Kety", jeho otcem byl námi odchovaný pes Bojar Ivančice. Fram se dožil vysokého věku a stejně nás jeho odchod bolestivě zasáhl i přesto, že již dlouhou dobu nežil v naší smečce. Často jsme se s ním vídali a měli jsme k němu stále velmi blízký vztah. Nikdy nezapomeneme na dobu, kdy Fram bydlel s námi, na společné lovecké výpravy i obyčejné vycházky s ním, na jeho nezkrotný temperament a rychlost a vášeň pro lov.

Fram Ivančice

Nad těmito fotografiemi chceme našemu milému Framovi věnovat poslední vzpomínku, z našich vzpomínek jej však nic nevymaže.

Náš malý Frameček

Štěňátko Fram při večerním vážení

Fram v souboji se sourozenci z vrhu "F" Ivančice

Fram v trysku s kámoškou "Arwen"

Fram (vlevo) pozoruje krmení divočáků v oboře Běchovice.

Fram u vánočního stromečku

Fram ve vančické smečce se sestrami Freny a Girou a s "Arwen"

Fram na zimní vycházce s welššpringří smečkou

Fram testuje bahenní lázeň.

Framovou největší vášní byl lov. Nejšťastnější byl, když mohl vyrazit se Zdeňkem na hon na bažanty a zajíce, nebo na tah na kachny, kde s radostí dohledával a přinášel úlovky. Dokázal také dosledovat srnčí, nebo černou a byl tak velmi platným pomocníkem.

Fram s "Arwen" po jedné leči na bažantím honu

Fram přináší z rybníka ulovenou kachnu.

Fram u výřadu po skončení lovu kachen na tahu

Fram u myslivny po honu na bažanty

Fram s "Arwen" u myslivny po honu na bažanty

Fram s mamkou Cirou Jifex "Kety" právě pomohli Zdeňkovi ulovit prase.

Příběh o tom, jak se o stalo si můžete přečíst na Welššpringřím blogu.

Fram s mohutným prasetem uloveným na společném honu

Téměř celou první polovinu svého dlouhého a šťastného welššpringřího života prožil Fram s námi v naší welššpringří smečce a na tu druhou se přestěhoval k naší kamarádce Jitce, kde vytvořil nerozlučné duo se svou sestrou Freny Ivančice.

Fram se sestrou Freny a jejich společnou paničkou Jitkou

Fram odpočívá ve stanu.

Fram a Freny

Fram s Freny a Jitkou na výstavě psů v Humpolci

Odpočívající Fram

Fram na společné zimní vycházce

Fram a Freny v pelíšku

Fram a Freny

Fram

2018-06-10

...........................................................................................................................

25 let chovu welššpringršpanělů v Ivančicích!

V sobotu 9. června 2018 uplynulo rovných dvacet pět roků od chvíle, kdy se v naší chovatelské stanici Ivančice narodil první vrh welššpringřích štěňátek.

Takové kulaté výročí je vždy dobrou příležitostí ke vzpomínání, ohlédnutí se za uplynulými roky a možná i k malému bilancování. Ani my jsme se tomu v posledních dnech nevyhnuli.

Současnost chovatelské stanice Ivančice  - vančická dámská smečka

ve výroční den dvaceti pěti let chovu plemene Welsh Springer Spaniel

Zleva ležící CH Iris Rainbow Ivančice "U", C.I.B., C.I.E., CH CZ, JCH CZ, JCH SK Hermiona Granger Ivančice,

Hella Ellen Ivančice, Leontýna Ivančice "Týna" a sedící Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

První vrh welššpringřích štěňátek v Ivančicích byl červenobílou partou tvořenou čtyřmi pejsky (Aramis, Alvin, Amigo a Adler) a třemi fenkami (Amanta, Arka a Alyna), jejichž mamkou byla Zdeňkova první fenka Anita od Bílé břízy. Taťkou štěňátek byl pes Erg de la Font de Se, kterého importoval z Francie zakladatel chovu plemene Welsh Springer Spaniel v Československu a dlouholetý poradce chovu pan František Liml z Kostelce nad Orlicí.

Anita od Bílé břízy - první chovná fena v chovatelské stanici Ivančice

Anita se svými prvními štěňátky z vrhu "A" Ivančice

Štěňátka z vrhu "A" Ivančice - léto 1993

Arka Ivančice

Alyna Ivančice

Amanta Ivančice a Alyna Ivančice

První welššpringří vrh v Ivančicích má na svém kontě také jedno mezinárodní prvenství, protože fenka Alyna Ivančice se stala úplně první chovnou fenou plemene Welsh Springer Spaniel na středomořském ostrově Kypr, když se jí zde narodila štěňátka po otci Hektor Vyšoháj pocházejícím také z Československa.

Alyna Ivančice se svými štěňátky narozenými na Kypru

Během uplynulého čtvrtstoletí se u nás v Ivančicích nenarodila jenom welššpringří štěňátka. V roce 1996 jsme úspěšně odchovali vrh dvou pejsků a dvou fenek plemene Mops, jejichž matkou byla nezapomenutelná Aleslie Ropi Charnett "Pucka"  a vrh šesti kluků plemene Anglický kokršpaněl, jejichž matkou byla milá zlatá kokřice Nobi Akcezal.

Aleslie Ropi Charnet "Pucka" se svými štěňátky z vrhu "D" Ivančice

Zlatá kokřice Nobi Akcezal dala v Ivančicích život šesti

skvělým klukům z vrhu "E" Ivančice.

V minulých dnech jsme si dali tu práci a spočítali jsme, že za pětadvacet roků jsme v patnácti vrzích odchovali celkem devadesát čtyři štěňátek tří různých plemen, z toho bylo čtyřicet šest pejsků a čtyřicet osm fenek. Nejpočetněji zastoupená jsou samozřejmě naše nejmilejší štěňátka welššpringršpanělů, těch bylo dohromady odchováno osmdesát čtyři. V chovu jsme použili osm chovných fen a dvanáct chovných psů. Celkem sedm chovných psů, které jsme v chovu použili, byli psi zahraniční, nebo importovaní. Žádná naše chovná fena neměla vrh štěňat vícekrát než třikrát, což je jedna ze zásad, které jsme si pro náš chov stanovili a které hodláme i nadále dodržovat.

Statistika je sice cenná, ale také velmi neosobní. Více jsme se věnovali vzpomínání na uplynulé čtvrtstoletí, na všechny naše psy a na spoustu úžasných lidí, které jsme díky psům potkali a měli možnost blízce poznat. Při tomto vzpomínání jsme se neubránili tomu, aby nám do očí nevyhrkly slzy, protože hodně z našich psů i našich přátel již není na tomto světě.

Petra určitě nikdy nezapomene na svého

prvního welššpringršpaněla, kterým byl

charismatický chovný pes Erny Jikran "Endy".

Cira Jifex "Kety" byla naším prvním společným

welššpringšpanělem a zároveň byla obrovskou psí osobností.

"Kety" byla naší první chovnou fenou se všestrannými zkouškami.

Fram Ivančice je druhým psem welššpringršpaněla v naší

chovatelské stanici, za pár dnů se dožije svých

šestnáctých narozenin, které oslaví u naší kamarádky Jitky.

Naše milovaná Heda Jifex "Arwen" s námi nežila tak dlouho jak bychom

si přáli, opustila nás před necelým rokem a celou tu dobu nám schází každý den.

Je to pouhých deset dnů, kdy jsme se museli náhle rozloučit

s naší nejlepší společnicí Girou Ivančice.

Její místo v našem srdci nemůže být nikdy zaplněno.

Život se psem, zcela konkrétně s naším nejmilejším plemenem Welsh Springer Spaniel, je pro nás oba neodmyslitelnou součástí našeho životního stylu. Tak jak jsme již napsali v minulosti, měla naše kynologická činnost v různých obdobích různou intenzitu. Nikdy jsme ale neuvažovali o tom, že bychom se vzdali života se psy. Naši psi patří k nám a my k nim.

2018-06-03

...........................................................................................................................

Gira 23. listopadu 2004 - 31. května 2018

Naše velká welššpringří kamarádka a věrná společnice Gira Ivančice došla v uplynulém týdnu na samý konec svojí pozemské cesty.

Gira s námi žila déle než třináct a půl roku. Bez ohledu na to, že k ní osud nebyl právě nejlépe nakloněn, protože jí život komplikovala potravinová alergie, byla Gira nejenom pro nás "sluníčkem" šířícím kolem sebe dobrou náladu a odhánějícím každodenní chmury na míle daleko.

Ze zdravotních důvodů naše Gira nikdy nesložila žádné pracovní lovecké zkoušky ani se neúčastnila žádné prestižní pracovní soutěže i když ji její vynikající lovecké vlohy a vlastnosti k tomu předurčovaly, což mnohokrát prokázala v praxi.

Ze stejného důvodu jsme měli velmi omezené možnosti v její prezentaci na psích výstavách a o to více si ceníme toho, že dokázala získat opakovaně ocenění výborná 1, CAJC a tituly BIS BABY, Klubový vítěz mladých 2005 a BIS 3 JUNIOR.

Gira také nikdy neodchovala žádná svoje štěňátka, protože jsme se rozhodli, že ji z důvodu jejího zdravotního stavu neuchovníme. Rozhodnutí to bylo těžké, ale správné. Gira však byla milující "tetou" pro všechna welššpringří štěňátka, která se v Ivančicích narodila během jejího dlouhého života.

Původní prognózy lékařů o délce jejího života Gira překonala téměř dvojnásobně, za což jistě vděčíme kvalitní veterinární péči, kterou jsme jí dokázali zajistit.

Navzdory všem trápením, kterými jí potravinová alergie prakticky denně sužovala měla Gira milou, vyrovnanou a přátelskou povahu, byla mimořádně empatická a pouhá její přítomnost pro nás byla štěstím.    

Naše milovaná Gira nám bude moc a moc chybět a v našich srdcích po ní navždy zůstává prázdné místo.

Gira Ivančice

S Girou jsme oba byli od první až do poslední vteřiny jejího života, vzpomínky na ni se nám z našich myslí a srdcí nikdy nevytratí.

Naše malá Giruška

Já jsem Gira

Gira stanuje.

Gira se svou nejlepší kámoškou "Arwen"

Gira s košem růží

Gira s úrodou dýní

Gira aportuje z vody dummy.

Gira aportuje bažantí slepici.

Gira aportuje zajíce.

Gira na výstavě psů v Českých Budějovicích

Gira na výstavě psů Intercanis v Brně

Gira na noční zahradní párty

Gira s dárky ke svým narozeninám

Gira provozuje "gaučing".

Gira sklízí rybíz

Gira milovala jahody.

Gira ochutnává jahodový koktejl.

Gira obdivuje dort ke Zdeňkovým narozeninám.

Gira u zásypu na Kominářce

Gira pomáhá při malování.

Gira oslavuje haloween.

Gira slaví Velikonoce

Gira uprostřed vančické welššpringří smečky u zásypu na Kominářce

Gira si pochutnává na dárku k narozeninám.

Gira ve vančické welššpringří smečce na začátku roku 2017

Gira odpočívá v pelíšku.

Gira na poslední fotografii

2018-05-27

...........................................................................................................................

Je čas senoseče a to je příležitost pro naši welššpringří smečku, aby proslídila louky a našla zvěř, která by byla při sečení ohrožena. Není třeba ani dodávat, že tahle práce je pro naše welššpringří dámy přímo potěšením.

Iris Rainbow Ivančice, Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" a Leontýna

Ivančice "Týna" odpočívají během vyhánění zvěře z louky před senosečí.

OBLASTNÍ VÝSTAVA PSŮ - 26. 5. 2018 KUTNÁ HORA (CZ)

Na sobotní oblastní výstavě v Kutné hoře měla naše chovatelská stanice zastoupení ve fence Olivia Rainbow Ivančice "Oli". Zpráva o výsledku nám udělala velkou radost, protože "Oli" dostala od rozhodčí paní Smržové hezký posudek a ocenění výborná 1, Vítěz třídy. Pro "Oli" a její majitele to byla výstavní premiéra a my jsme moc rádi, že ji zvládli na výtečnou.

Bylo nám potěšením zapsat "Oli" na její osobní stránku výsledek její první výstavy a doufáme, že nezůstane pouze u ní.

Olivia Rainbow Ivančice "Oli"

- výborná 1, VÍTĚZ TŘÍDY

"Oli" čekající před kruhem na začátek posuzování

Naše velká gratulace a poděkování patří "Oli" a jejím majitelům za skvělý výsledek na oblastní výstavě v Kutné hoře a za spoustu práce, kterou společně vykonali.

2018-05-22

...........................................................................................................................

Kam až naše paměť sahá nebyla v naší honitbě pěstována plodina červený jetel až v letošním roce. Rozlehlý lán této pícniny poskytl exkluzivní prostředí pro polní práci části naší dámské welššpringří smečky. Naše Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", Leontýna Ivančice "Týna" a Hermiona Granger Ivančice se při slídění opravdu vyřádily a ještě poskytly možnost pořízení neopakovatelných fotografických záběrů.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", Leontýna Ivančice "Týna"

a Hermiona Granger Ivančice na kraji lánu červeného jetele

Některým návštěvníkům našich stránek prý schází obrázky květin z naší zahrady. Pravdou je, že jsme je tu dříve umisťovali častěji než v poslední době. Pro potěchu oka i duše proto dáváme k nakouknutí pár obrázků.

Následující část dnešní aktualizace by mohla nést podtitul "výstavní okénko", protože se věnuje rekapitulaci účasti našich odchovů na psích výstavách u nás i v zahraničí. Jsme moc rádi, že majitelé našich odchovů se svými welššpringřími parťáky navštěvují tyto akce a začasté tak činí s naší podporou.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ NOVOHRADDOG 13. 5. 2018 LUČENEC (SK)

Za nejkrásnějšího welššpringršpaněla mezinárodní výstavy ve slovenském Lučenci byl vybrán náš odchov Lancelot Ivančice "Lansy". "Lansy" předvedený svým majitelem v pracovní třídě, získal ocenění výborný 1, CAC, CACIB a BOB. "Lansy" v loňském roce úspěšně složil klubové všestranné zkoušky, čímž dosáhl na nejvyšší metu v oblasti práce slídičů a nyní také potvrdil, že i ve výstavním kruhu může mířit velmi vysoko.

Lancelot Ivančice

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

"Lansymu" a především jeho majiteli patří naše upřímná gratulace a poděkování za péči a úsilí s jakým se "Lansymu" věnuje.

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHPS 19. 5. 2018 PEZINOK (SK)

Na Klubové výstavě KCHPS pořádané minulou sobotu ve slovenském Pezinoku měla naše chovatelská stanice zastoupení v podobě fenky Kolette Ivančice, kterou ve výstavním kruhu vedl její mladý vůdce.

V početné třídě mladých fen si "Kolette" od anglické rozhodčí Mrs. Jane Graham vysloužila skvělé ocenění výborná 3, což je zaznamenání hodný úspěch pro vůdce i chovatele.

Kolette Ivančice

- výborná 3

"Kolette" a její majitelé měli vůbec v poslední době dost nabitý program, protože absolvovali také rentgenologické vyšetření DKK. Jeho výsledek potěšil majitele i nás jako chovatele. Lépe to již ani dopadnout nemohlo.

 

VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ HD/DKK

 
 

Kolette Ivančice

A/A (0/0)

 

Majitelům "Koletky" patří naše gratulace nejenom za vynikající výsledkem DKK, ale také za skvělé ocenění z klubové výstavy a samozřejmě poděkování za to, že se jí takto věnují. Do všech dalších akcí jim budeme držet všechny naše pěsti a tlapky a budeme-li moci a budeme-li to umět, tak rádi pomůžeme.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ NORD BOHEMIA CANIS 19. 5. 2018 LITOMĚŘICE (CZ)

Na výstavě v severočeských Litoměřicích měla naše chovatelská stanice o uplynulé sobotě zastoupení sice jenom v jednom jediném pejskovi, ale byl to náš milovaný odchov CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" pod vedením svého páníčka Ládi. Opravdu netrpělivě jsme čekali na zprávu o výsledku. Ocenění výborný 1, CAC nám udělalo radost a jsme za něj jako chovatelé moc rádi.

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC

Naše gratulace a poděkování tentokrát putuje k majiteli Luckyho Láďovi a doufáme, že svoje snažení nemají v plánu ukončit.

Psí výstavy jsou hezké a mohou být i zdrojem radosti pro psa i jeho pánečka, ale zcela určitě je mnohem lepší se slídičem lovit. Na našich stránkách můžeme nejlépe prezentovat lov prováděný fotografickým, nebo filmovým aparátem a zrovna dnes bychom se s Vámi rádi podělili o pár našich "úlovků".

2018-05-10

...........................................................................................................................

Pořád se něco děje.

V neděli se nejmladší členka naší welššpringří smečky Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" zúčastnila jarního svodu psů konaného v Třebíči na Bažantnici. Akce, která je ze všeho nejvíce setkáním se známými, proběhla v poklidném tempu a Petra i "Ori" se při ní hezky pobavily.

Petra s "Ori" na nástupu jarního svodu při veterinární kontrole

Naše "Ori" s třebíčskou Bažantnicí za zády

Doma se naše dámská welššpringří smečka snaží zaujmout v klidovém režimu co nejpohodlnější pozici. A když je příležitost vyzkoušet něco nového, tak se vždy najde ochotná dobrovolnice.

Hermiona si v tomto případě pro svůj odpočinek našla

místo, ze kterého měla vše jako na dlani.

V uplynulých dnech jsme upravovali zevnějšek několika našim odchovům. Byly mezi nimi Judith Jolanda Ivančice "Dita" a její temperamentní dcera Molly Weasley Ivančice, ze které vyrostla moc hezká mladá fenka. Hned po ostříhání jsme jí pořídili postojovku a tu jsme umístili na její osobní stránku.

Molly Weasley Ivančice

Každou chvíli přistane v naší e-mailové schránce zpráva od majitele některého z našich odchovů i s obrázkem pocházejícím z moravských a českých luhů a hájů, nebo i z destinací trochu vzdálenějších.

Oliver Wood Ivančice zdraví z Vysočiny.

CH Hagrid Rubeus Ivančice "Brixi" posílá jarní pozdrav z východního Slovenska.

Olivia Rainbow Ivančice zdraví z toskánského St. Gimmiana.

Když zbude Zdeňkovi čas, vyráží na lov do našeho revíru. Prakticky pokaždé se vrací s nějakým úlovkem, který je uzavřen v jeho fotoaparátu. Nejlepší obrázky zvěře ale v poslední době pořídil na sestřině zahradě, kam si navykl létat párek divokých kachen na zahradní jezírko.

Párek divokých kachen při večerní siestě u zahradního jezírka

Kachnám to mezi rozkvetlými tulipány a kamzičníky náramně sluší.

Tento obrázek přebarvujícího srnce nevyniká kvalitou, ale kde

není světlo, tam se špatně fotografuje.

Tady sice bylo ještě světla dost, ale vítr tak cloumal posedem, že pořídit ostrou

fotku srny v lánu červeného jetele se ukázalo zhola nemožné.

Občas se ale na Zdeňka usměje štěstí. Jako tady, když nafilmoval srnce vytloukající svoje paroží na mladém akátu.

2018-04-22

...........................................................................................................................

Hermiona a Ellen oslavily svoje 8. narozeniny.

Včera měly naše C.I.B., C.I.E., CH CZ, JCH CZ, JCH SK Hermiona Granger Ivančice a Hella Ellen Ivančice narozeninovou sobotu, protože slavily a spolu s nimi také všichni psi a feny z vrhu "H" svoje 8. narozeniny. Opravdu je tomu již dlouhých 8 let, kdy se naší C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, KLUBOVÝ ŠAMPION Heda Jifex "Arwen" "U" narodil její první vrh štěňátek, ve kterém byli tři pejsci a pět fenek. 

Hermiona s Ellen ochutnávají svůj dort k 8. narozeninám.

Zcela tradičně jsme pro naše oslavenkyně připravili narozeninový dort a protože jsou dvě, tak byl rovnou dvoupatrový. Oběma se moc líbil a moc chutnal. Sice by jej určitě dokázaly spořádat samy, ale na správné narozeninové párty má dort ochutnat každý a tak se o něj podělily se zbytkem naší vančické welššpringří smečky.

Vančická welššpringří smečka si na zahradní narozeninové oslavě pochutnává na dortu.

Hermioně, Ellen i všem ostatním pejskům a fenkám z vrhu "H" přejeme u příležitosti jejich sobotních 8. narozenin další dlouhá léta prožitá s jejich páníčky ve zdraví a spokojenosti.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - 21. 4. 2018 ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZ)

Sobota 21. dubna však nebyla v Ivančicích jenom ve znamení narozeninové oslavy, ale byl to také den velké premiéry pro nejmladší členku naší smečky. Ormonde Rainbow Ivančice "Ori", která je vnučkou Hermiony se v sobotu předvedla na své první  psí výstavě.

"Ori" (vpravo) po skončení výstavy v Českých Budějovicích se svým parťákem

CH CZ, CH SK, JCH CZ Luckym Leicesterem Ivančice "U"

Jako první výstavu pro naší "Ori" jsme zvolil MVP v Českých Budějovicích. Plemeno Welsh Springer Spaniel zde posuzoval rozhodčí pan Petr Studeník a my jsme "Ori" přihlásili do třídy mladých. "Ori" pod Zdeňkovým vedením získala ve zdatné konkurenci ocenění výborná 2 a velmi pěkný posudek, ze kterého máme radost. Těší nás také, že "Ori" účast na této akci zvládla s elegancí, stejně jako to před ní dokázaly její prababička "Arwen", babička Hermiona a mamka Iris.

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

- výborná 2

"Ori" nebyla v sobotu jediným vančickým welššpringršpanělem, který se předvedl v kruhu na českobudějovickém výstavišti. Parťáka jí dělal CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" se svým páníčkem Láďou. Lucky je ve srovnání s "Ori" již zkušeným výstavním matadorem a ve výstavním kruhu ve třídě pracovní to opět dokázal. Kromě velmi hezkého posudku obdržel Lucky ocenění výborný 1, CAC, CACIB.

CH CZ, CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, CACIB

Pro Luckyho bylo čekatelství CAC ze sobotní českobudějovické výstavy tím posledním, které potřeboval pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION a tak domů již odjížděl s certifikátem "v kapse".

Je nám potěšením Luckymu a Láďovi gratulovat k výsledku českobudějovické výstavy a zisku titulu ČESKÝ ŠAMPION. Přesně po dvou týdnech tak Lucky dosáhl na svůj druhý "dospělácký" národní šampionát.

ZKOUŠKY VLOH LOVECKÝCH SLÍDIČů, HAVÍŘOV (KI), 21. 4. 2018

Letošní kynologická sezóna je už opravdu v plném proudu, což dokazuje, že sobota byla premiérovým dnem pro Madeleine Ivančice "Kiru", která se pod vedením svého páníčka vydala na svou první pracovní loveckou zkoušku, tou byly zkoušky vloh. "Kira" se úskalí své první zkoušky postavila statečně a získala 152 bodů v I. ceně, což jí v celkovém hodnocení vyneslo 3. místo.

Madeleine Ivančice "Kira"

Zkoušky vloh loveckých slídičů, Havířov - I. cena, 152 bodů

"Kiřiny" trofeje ze ZV v Havířově 21. 4. 2018

Kompletní přepis "Kiřiny" soudcovské tabulky ze zkoušek vloh najdete na její osobní stránce.

"Kiře" a jejímu páníčkovi patří naše upřímná gratulace k úspěšnému složení ZV a kdykoliv se příště vypraví na jakoukoliv další zkoušku, budeme jim držet všechny naše pěsti a tlapky.

2018-04-09

...........................................................................................................................

Vančická welššpringří smečka v lese, zleva Kamelot Ivančice "Kevin", Hermiona

Granger Ivančice, Leontýna Ivančice "Týna", Hella Ellen Ivančice,

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" a Iris Rainbow Ivančice

Leontýna Ivančice "Týna"

Leontýna Ivančice "Týna"

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ - DUO CACIB 7. 4. 2018 NITRA (SK)

V sobotu se konala ve slovenské Nitře výstava psů, na které jsme měli zastoupení v podobě Luckyho Leicestera Ivančice, se kterým se do výstavního kruhu vydal jeho páníček Láďa. Od rozhodčí paní Zdenky Jílkové obdržel Lucky skvělý posudek nejvyšší možné ocenění, které si mohl z kruhu odnést výborný 1, CAC, CACIB a BOB.

CH SK, JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

- výborný 1, CAC, CACIB, BOB

Lucky se svým páníčkem a rozhodčí paní Jílkovou

Čekatelství CAC, které Lucky v sobotu v Nitře získal proměnil hned za svůj první "dospělácký" šampionát, protože splnil podmínky pro přiznání titulu "SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY".

Pro Luckyho byla sobotní výstava v Nitře vůbec velice úspěšná. Ziskem titulu CACIB splnil totiž Lucky poslední podmínku udělení titulů C.I.E. - Champion International d'Exposition a C.I.B. - Champion International of Beauté. 

Všichni v Ivančicích blahopřejeme Luckymu a Láďovi ke skvělému výsledku nitranské výstavy, zisku titulu "SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY" a splnění podmínek pro dva vysoké mezinárodní tituly C.I.E. a C.I.B. Láďovi patří také naše poděkování za to, jak se Luckymu věnuje.

2018-04-02

...........................................................................................................................

Letošní Velikonoce jsme strávili s naší welššpringří smečkou a využili jsme počasí příznivé pro dlouhé lesní vycházky, což jsme si všichni užili do sytosti.

Zkoušeli jsme také štěstí při večerním tahu sluk. Slyšet a vidět sluku při jejím večerním tahu je výjimečný zážitek. Více sluk však našly naše welššpringří dámy během denních vycházek, než kolik jsme jich zahlédli na večerní čekané.

Ellen mezi podléškami

Jaterník podléška (Hepatica nobilis Schreb.)

Iris Rainbow Ivančice

Ormonde Rainbow Ivančice "Ori"

Během velikonočních svátků se naše dámská welššpringří smečka dočasně rozrostla o jednoho "chlapa", kterým je Kamelot Ivančice "Kevin".

Kamelot Ivančice "Kevin"

Naše welššpringří smečka i s "Kevinem" na lesní vycházce

Krátce se ještě vrátíme k prvnímu výročí narození vrhu "O".

Od majitele Olivie Rainbow Ivančice "Oli" jsme dostali fotografie, na kterých je zachyceno předávání dortu připraveného z ovarového kolene. Tuto vynikající pochoutku dostala "Oli" jako dárek ke svým prvním narozeninám a určitě si na něm velmi pochutnala.

"Oli" dostala k prvním narozeninám dort

připravený z ovarového kolene.

"Oli" se pouští do svého narozeninového dortu.

2018-03-18

...........................................................................................................................

Dnes je to přesně na den jeden rok, co se v Ivančicích narodila zatím poslední welššpringří štěňátka. Byla to parta tří pejsků a čtyř fenek vrhu "O". Na svět je přivedla naše CH Iris Rainbow Ivančice "U" a jejich tatínkem je v Polsku narozený a žijící CH Baby Rock Adea "Rokson".

Welššpringří štěňátka "O" Ivančice v den narození

Dnes jsme na všechna štěňátka z vrhu "O" vzpomínali a k jejich prvním narozeninám přejeme pejskům Obelixovi, "Oldikovi" a Oliverovi a fenkám "Odet", "Oli" a Ornelle všechno nejlepší, hodné páníčky, pevné zdraví a štěstí kolik bude potřeba.

"Ori" oslavila svoje 1. narozeniny.

My sami jsme dnes uspořádali narozeninovou oslavu pro nejmladší členku naší vančické welššpringří smečky, kterou je Ormonde Rainbow Ivančice "Ori".

Pro "Ori" jsme připravili pěkně velký narozeninový dort, ke kterému dostala její oblíbené prasečí ucho a také dva plyšáky.

"Ori" všechno nejlepší!!!

Dort vypadal velmi chutně a "Ori" se na něj sbíhaly sliny.

Dort, který dostala Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" k narozeninám

byl palačinkový a naplněný sladkým krémem.

Celé naší smečce chutnal na výtečnou.

Recept zašleme na požádání.

Zcela evidentně jsme nebyli jediní, kdo si vzpomněl, že dnes mají vančická "Óčka" 1. narozeniny.

Olivia Rainbow Ivančice ve věku 36 dní

"Oli" na dnešní selfie se svým páníčkem

Také v rodině, kterou obšťastňuje Odette Rainbow Ivančice, nezapomněli na její první narozeniny, protože hned ráno jsme dostali fotky z předávání dárečků, kterých byl pěkná kupa.

Odette Rainbow Ivančice ve věku 36 dní

"Odetka" se všemi svými dárky, které dostala k 1. narozeninám.

"Odetka" v den svých 1. narozenin

2018-03-13

...........................................................................................................................

O uplynulé neděli byly vyhlášeny výsledky soutěže "Nejúspěšnější pracovní WSS" za rok 2017. Stejně jako loni měla i letos naše chovatelská stanice v této soutěži velmi reprezentativní zastoupení. Náš odchov JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U" obsadil 1. místo v kategorii psů a stal se také celkovým vítězem soutěže se ziskem 1 516 bodů za celkem sedm pracovních zkoušek dokončených v loňském roce 2017.

JCH CZ Lucky Leicester Ivančice "U"

Nejúspěšnější pracovní pes WSS 2017

Nejúspěšnější pracovní WSS 2017, I. místo, 1 516 bodů

Putovní pohár pro "Nejúspěšnějšího pracovního WSS" již nese

za rok 2017 štítek s Luckyho jménem.

Lucky se vítězstvím v soutěži o "Nejúspěšnějšího pracovního WSS" za loňský rok 2017 vyrovnal svému polobratrovi a zároveň parťákovi ve smečce C.I.E., C.I.B., Multi CH Jeremymu Jeffovi Ivančice "U", který tuto trofej obdržel za pracovní výkony v předloňském roce 2016 a jejich společné mamce C.I.E., C.I.B., CH CZ, CH SK, KLUBOVÝ ŠAMPION Hedě Jifex "Arwen" "U", ta triumfovala v roce 2011. Mezi držiteli této pracovní trofeje je také "Arwenina" sestra a zároveň Luckyho a Jeffova teta CH Helga Jifex "U", pracovní šampiónka z roku 2009.

Zcela absolutní zásluhy na Luckyho vítězství v soutěži o "Nejúspěšnějšího pracovního WSS" však patří jeho páníčkovi Láďovi, který jej po celý loňský rok vedl a překonal s ním veškeré nástrahy na pracovních loveckých zkouškách i mimo ně. Za to patří Láďovi naše poděkování a oběma pak upřímná gratulace. BRAVO!

Lucky s Láďou přebírají cenu pro "Vítěze zkoušek" po absolvování ZVVZ konaných

v MS Habrový potok Otročiněves dne 5. 8. 2017.

Jako vzpomínku na končivší zimu, doufáme, že se již nevrátí, máme obrázky od majitelů našich odchovů, kteří si s nimi užívali zimních radovánek.

Sérii velmi hezkých fotek jsme v minulých týdnech dostali od majitelů Legolase Ivančice "Lordiho", kteří jej vzali ssebou na dovolenou v Peci pod Sněžkou.

"Lordi" v Peci pod Sněžkou

Legolase Ivančice "Lordiho"

Tradičně hezké obrázky dostáváme od majitelů Indiana Jonese Ivančice, který má svoji rodinu pěkně omotanou kolem svojí tlapky. Tentokrát byly fotky pořízeny během bruslení.

"Indy" zkoumá u kraje kvalitu ledu.

"Indy" uznal ledovou plochu za způsobilou.

"Indy" odpočívající po vyčerpávajícím

bruslařském odpoledni

2018-02-28

...........................................................................................................................

"Neville" oslaví 1. narozeniny!

Zítra to bude přesně rok, kdy se v Ivančicích narodil jediný welššpringršpaněl vrhu N, pejsek Neville Longbottom Ivančice. Jeho mamkou je naše C.I.B., C.I.E., CH CZ, JCH CZ, JCH SK Hermiona Granger Ivančice  a taťkou GRAND CH, CH Cherokee Brixi´s Pride "Roky".

Od svých páníčků dostal Neville domácí jméno "Nick".

Neville Longbottom Ivančice

Neville ve věku 39 dnů

Neville s mamkou Hermionou

"Nickovi" přejeme k jeho zítřejším prvním narozeninám všechno nejlepší, fůru štěstí, pevné zdraví a hodné páníčky.

2018-02-18

...........................................................................................................................

Sníh, který v Ivančicích napadl v noci na neděli, vytvořil dokonalou zimní kulisu pro dokonalou zimní welššpringří procházku. Pravdou je, že kvalita sněhu byla taková, že některé členky naší smečky vypadaly na konci vycházky jako malí sněhuláci.

Zdeněk s částí naší welššpringří smečky před jeslemi na Kominářce

Já jsem "Ori".

Welššpringří mimikry

Kolik welššpringršpanělů je na tomto obrázku?

Dáme Vám na výběr ze tří možností:

a) jeden

b) dva

c) tři

"Týna" (zcela vpravo) měnící se ve sněhuláka

Když se welššpringři mění ve sněhuláky

Na konci vycházky jsme "Týnu" i Hermionu většiny sněhových koulí zbavili

a menší zbytky se pak rozpustily doma u krbových kamen.

2018-02-11

...........................................................................................................................

Stále platí, že všechny členky naší dámské welššpringří smečky si dokáží užívat každou vycházku do lesa bez ohledu na počasí. Přesně jako jsme psali minule, na důkaz předkládáme další obrázky.

Ellen a "Ori" s "Týnou"

"Ori" občas budí dojem, že neběží, ale jenom tak letí nízko nad zemí.

Povinná chvilka klidu u Zdeňkových jeslí

Se stejnou vášní s jakou se věnují slídění v honitbě se všechny naše holky oddávají následnému odpočinku a regeneraci, aby nabraly co nejvíce nových sil.

Iris s Ellen

Poloviční sestry "Týna" a Hermiona

"Ori" s Girou, která sice již neběhá, ale odpočívat je hlavní náplní jejího psího důchodu.

V jedné z našich e-mailových schránek přistála v uplynulých dnech zpráva s fotkami od majitelů Olivera Wooda Ivančice. Oliverovi to na nich moc sekne a ještě lepší bylo následné osobní setkání s Oliverem a jeho páníčky.

Oliver Wood Ivančice je charismatický welššpringršpaněl, který nezapře svojí mamku Iris Rainbow Ivančice. Má její přátelskou povahu, její nezaměnitelný výraz a její originální gesta.

Oliver Wood Ivančice

Oliver se svou jedinou kočičí kámoškou

Oliver

2018-01-28

...........................................................................................................................

Studená, lezavá mlha a těžký, mokrý sníh nemá šanci ani v nejmenším pokazit radost z lesní vycházky žádné člence naší welššpringří dámské smečky. Welššpringršpaněl je totiž pes i do nepohody.

Až když se pořádně proběhnou, jsou naše holky ochotné spolupracovat

 a krátce zapózovat před objektivem fotoaparátu.

Fotky, které nám došly od páníčků Indana Jonese Ivančice, dokazují, že welššpringři jsou v zimě opravdu vynikajícími parťáky.

Indy v zasněženém lese

Indy ve slušivém oblečku se svými paničkami

2018-01-07

...........................................................................................................................

Tři generace vančických welššpringřích dam u jeslí na Kominářce

babička Hermiona Granger Ivančice v popředí, její

dcera Iris Rainbow Ivančice vzadu

a dcera/vnučka Ormonde Rainbow Ivančice "Ori" sedící

"Ori" a Iris

Stejná trojice od jeslí odpočívající v jednom pelíšku v blízkosti

hřejících kamen Iris, "Ori" a Hermiona.

2018-01-01

...........................................................................................................................

Pokoj všem lidem dobré vůle v blížícím se roku Psa.

Vančická welššpringří dámská smečka s Ivančicemi za zády

(kliknutím na čenich otevřete osobní stránku)

...........................................................................................................................